Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Macbook Air 13 2012 opinie

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
427 odpowiedzi w tym temacie

#201 seeadv

seeadv
  • 688 post贸w

Napisano 01 sierpnia 2012 - 18:34

sygnatur臋 chyba?;) zmieniona. Jako 偶e mia艂em czysty system 10.7.4 zrobi艂em update a nie czyst膮 instalk臋 bo to chyba by艂oby bez sensu i MBA 艣miga jeszcze lepiej. E: wyb贸r 8GB RAM by艂 jak najbardziej s艂uszny: rozkr臋ci艂em swoje stanowisko pracy (pe艂no kart, otwartych program贸w) - zaj臋te 5GB RAM wi臋c mam jeszcze rezerw臋 na kilka kolejnych aplikacji w tle i kolejne co najmniej kilkana艣cie kart w przegl膮darkach :P Procek daje rad臋, nie przem臋cza si臋 za bardzo, a dysk SSD robi swoje.

#202 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 07 sierpnia 2012 - 22:55

do kosza

#203 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 11 sierpnia 2012 - 15:17

Jak wygl膮da sprawa gier pod Windowsem? Nie planuj臋 kupowa膰 MBA dla superwydajno艣ci, ale by艂oby mi艂o, gdyby co艣 posz艂o. Mam tu na my艣li g艂贸wnie jakie艣 Heroes, Diablo, Wied藕miny, czy NFS.

#204 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 11 sierpnia 2012 - 15:24

W w/w gry mo偶na spokojnie gra膰, wy艂膮czaj膮c wiedzmina 2 w wy偶szej jako艣ci. Mam kurcz臋 zapakowanego MBA 13' 2012 strasznie mnie kusi 偶eby rozpakowa膰 :)

#205 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 11 sierpnia 2012 - 18:49

W w/w gry mo偶na spokojnie gra膰, wy艂膮czaj膮c wiedzmina 2 w wy偶szej jako艣ci.

Mam kurcz臋 zapakowanego MBA 13' 2012 strasznie mnie kusi 偶eby rozpakowa膰 :)

Dzi臋ki za odpowied藕.
A co ci臋 powstrzymuje ;)? Ch臋tnie go za Ciebie rozpakuj臋, je艣li masz opory :D.

#206 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 11 sierpnia 2012 - 19:23

Dzi臋ki za odpowied藕.
A co ci臋 powstrzymuje ;)? Ch臋tnie go za Ciebie rozpakuj臋, je艣li masz opory :D.

A kto b臋dzie chcia艂 kupi膰 rozpakowanego, samo otwarcie to z 200z艂 w d贸艂.

Mia艂em 2 tygodnie najnowszego Air i musz臋 powiedzie膰 偶e rewelacyjny komputer.

#207 seeadv

seeadv
  • 688 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2012 - 09:28

Jak wygl膮da sprawa gier pod Windowsem? Nie planuj臋 kupowa膰 MBA dla superwydajno艣ci, ale by艂oby mi艂o, gdyby co艣 posz艂o. Mam tu na my艣li g艂贸wnie jakie艣 Heroes, Diablo, Wied藕miny, czy NFS.

Nie wiem jak pod Windowsem (bo nie po to kupowa艂em MB aby mie膰 na nim windowsa), ale na OS X MBA 2012 艣miga ca艂kiem nie藕le w grach (gra艂em w Modern Combat Domination, Trine) i daje rad臋.

#208 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 12 sierpnia 2012 - 11:49

Nie wiem jak pod Windowsem (bo nie po to kupowa艂em MB aby mie膰 na nim windowsa), ale na OS X MBA 2012 艣miga ca艂kiem nie藕le w grach (gra艂em w Modern Combat Domination, Trine) i daje rad臋.

No tak, ja te偶 nie. Jednak wi臋kszo艣膰 gier jest tylko na Windowsa, a chcia艂bym mie膰 mo偶liwo艣膰 czasem w nie pogra膰 :>.

#209 seeadv

seeadv
  • 688 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2012 - 11:55

Jak masz zamiar gra膰 d艂u偶ej to przyda si臋 do MBA podstawka ch艂odz膮ca (zreszt膮 jak do praktycznie ka偶dego laptopa do grania j膮 lepiej kupi膰) no i oczywi艣cie jak chcesz du偶o gra膰 to trzeba kupi膰 MBA model z 8GB RAM (zamiast 384MB RAM GPU HD 4000 dostaje 512 MB RAMu).

#210 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 12 sierpnia 2012 - 12:55

W przypadku konstrukcji unibody podstawki ch艂odz膮ce niewiele daj膮...

#211 seeadv

seeadv
  • 688 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2012 - 13:13

Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e s膮 mniej skuteczne ale lepiej j膮 mie膰 (np.: Zalman ZM-NC11 wygl膮da ciekawie) ni偶 jej nie mie膰 przy intensywnym graniu.

#212 Wojtek7777

Wojtek7777
  • 69 post贸w
  • Sk膮dPleszew

Napisano 12 sierpnia 2012 - 19:53

Wreszcie, po miesi膮cu oczekiwania dosta艂em swojego pierwszego maca. Og贸lne wra偶enie bardzo pozytywne. 8GB RAM to by艂a dobra decyzja. Przez tydzie艅 u偶ytkowania, jeszcze ani razu nie zawiesi艂 mi si臋, zw艂aszcza podczas instalowania wielu program贸w z r贸wnoczesnym korzystaniem z iTunes oraz Google Chrome i Skype. Komputer dzia艂a znacznie szybciej ni偶 m贸j PC z C2D 1,8 GHz i 3GB RAM. Jedyne nad czym moim zdaniem Apple musi troch臋 popracowa膰 to grafika. HD4000 to nie jest kiepski uk艂ad, aczkolwiek m贸g艂by by膰 lepszy. Spokojnie mog臋 na nim uruchomi膰 mniej wymagaj膮ce gry, filmy Full HD Flash w przegl膮darce, ale to nie jest komputer stworzony do grania w wymagaj膮ce tytu艂y, lecz my艣la艂em, 偶e b臋dzie ciut lepiej. 26 fps to 艣rednia warto艣膰 jak膮 osi膮ga komputer podczas grania w The Sims 3 z wieloma dodatkami na ustawianiach medium - high w natywnej rozdzielczo艣ci. O dziwo na zewn臋trznym ekranie moim zdaniem gra dzia艂a na podobnym poziomie a w wy偶szej rozdzielczo艣ci. Nale偶y te偶 wspomnie膰, 偶e uruchomienie, podejrzewam jakielkolwiek gry 3D na tym komputerze b臋dzie skutkowa艂o uruchomieniem wentylator贸w na maksa przy czym na obudowie b臋dzie mo偶na sma偶y膰 jajka, wi臋c podstawka bardzo wskazana podczas takich czynno艣ci. Moim zdaniem jedn膮 z najwi臋kszych zalet tego komputera to szybko艣膰 uruchamiania (13sek.) i szybko艣膰 pracy podczas codziennych czynno艣ci. Do mniej wymagaj膮cych gier si臋 nadaje :) (posiadam zewn臋trzny nap臋d optyczny)

#213 luk4sek

luk4sek
  • 283 post贸w

Napisano 12 sierpnia 2012 - 20:37

szybko艣膰 uruchamiania si臋 w przypadku mac贸w jest chyba spraw膮 pi膮tej kategorii:) prawie ka偶dy zamyka tylko klapk臋 i usypia(hibernuje?), a potem start jest b艂yskawiczny

#214 Wojtek7777

Wojtek7777
  • 69 post贸w
  • Sk膮dPleszew

Napisano 12 sierpnia 2012 - 20:44

Z u艣pienia w moim PC w og贸le nie korzysta艂em, wi臋c to te偶 jest dla mnie swego rodzaju nowo艣膰, co nie zmienia 偶e usypianie/budzenie odbywa si臋 w czasie 1-3max sek. ;)

#215 malisz

malisz
  • 9 post贸w

Napisano 13 sierpnia 2012 - 21:37

Moja opinia po dw贸ch tygodniach u偶ytkowania: Por贸wnam mojego nowego Aira 13" 1.8 i5 4GB 128GB do mojego poprzedniego MBP 13" 2.0 C2D 4GB 500GB + Gabaryty + MEGA CICHY + Ch艂odny przez wi臋kszo艣膰 czasu + MEGA SZYBKI + Ekran mniej 艣wiat艂a odbija + Usb 3.0 +/- Nowy Mag Safe nie robi mi 偶adnej r贸偶nicy

#216 marcin.plowe

marcin.plowe
  • 4 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 28 sierpnia 2012 - 13:39

Air - warto zainwestowa膰 Posiadam Air od 3 tygodni i musz臋 przyzna膰 偶e do tej pory nie korzysta艂em z tak lekkiego i cichego sprz臋tu. Naprawd臋 godny polecenia i zdecydowanie wart swojej ceny.:-)

#217 REjjO

REjjO
  • 6 post贸w

Napisano 28 sierpnia 2012 - 23:19

Mam prawie tydzie艅 - PIERWSZY MAC - Air 13' 1.8, 8GB, 256 SSD Plusy + gabaryty, jako艣膰 wykonania + wydajno艣膰 w codziennym u偶ytkowaniu ( nie gram w gry ) + system Mac OS - genialny w por贸wnaniu z WIN - gesty mia偶d偶膮 Minusy - wtyczka MacSafe 2 trzyma zbyt mocno W przysz艂ym tygodniu zamierzam pom臋czy膰 go w Photoshope, Illustatorem i Indesignem - zobaczymy co poka偶e, to napisz臋 co艣 wi臋cej

#218 Uszi

Uszi
  • 15 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, PL

Napisano 29 sierpnia 2012 - 01:41

Mam prawie tydzie艅 - PIERWSZY MAC - Air 13' 1.8, 8GB, 256 SSD
Minusy
- wtyczka MacSafe 2 trzyma zbyt mocno

Odpinaj "pod k膮tem" ;-)

#219 wombat16

wombat16
  • 77 post贸w

Napisano 29 sierpnia 2012 - 19:09

Mam prawie tydzie艅 - PIERWSZY MAC - Air 13' 1.8, 8GB, 256 SSD

Plusy

+ system Mac OS - genialny w por贸wnaniu z WIN - gesty mia偶d偶膮

Pami臋tam jak ca艂kiem niedawno po raz pierwszy pobawi艂em si臋 g艂adzikiem w Maku, super wra偶enia. Ale na codzie艅 i tak u偶ywam myszki bo jest wygodniejsza :)

#220 Majkpe

Majkpe
  • 394 post贸w

Napisano 30 sierpnia 2012 - 13:49

U was tez na bialych stronach sa takie jakby male pole/a promieni swiatla, na dole ekranu?

#221 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 30 sierpnia 2012 - 14:02

Odpinaj "pod k膮tem" ;-)

Chyba nie chodzi o to, 偶e kto艣 nie ma si艂y odpi膮膰 zasilacza gdy jest potrzeba. Chodzi o to, 偶e wtyczka MagSafe z za艂o偶enia w razie zahaczenia np noga o kabel powinna si臋 bez problemu sama odpi膮膰 by nie poci膮gn膮膰 komputera razem z kablem, co mo偶e prowadzi膰 do upadku macbooka na pod艂og臋 na przyk艂ad. Wi臋c je艣li za mocno trzyma to wada jest nie ma艂a, bo jak si臋 w por臋 nie odepnie to ca艂y sens istnienia MagSafe jakby nie istnieje . . .

#222 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:02

Ci臋偶kie odczepianie MagSafe to fakt, na 99% kabel poci膮gnie Maca :( W Airze 2011 odpina si臋 znacznie 艂atwiej.

#223 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:10

No w艂a艣nie, u偶ytkownikiem Maca jestem od 2 lat, wcze艣niej mia艂em rok VAIO, i ponad rok HP Pavilion i ka偶dy z nich dw贸ch kilka razy l膮dowa艂 na pod艂odze przez nieuwag臋. Gdy kupi艂em MBP, a p贸藕niej MBA problem znikn膮艂, a s膮dz臋, 偶e gdyby nie MagSafe to ka偶dy z nich le偶a艂by ju偶 kilka razy na pod艂odze... Wi臋c niby ma艂y problem taka wtyczka, a jednak du偶y...

#224 Majkpe

Majkpe
  • 394 post贸w

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:16

U was tez na bialych stronach sa takie jakby male pole/a promieni swiatla, na dole ekranu?

Jest co艣 podobnego do tego: https://discussions....tart=0&tstart=0

Ale tylko jeden maly promyczek na dole ekranu, na maksymalnie rozja艣nionym ekranie nie wida膰 prawie w ogole, tylko na ni偶szych poziomach i tylko na czysto bia艂ym 艣wietle, n czarnym nie. Macie co艣 podobnego?

#225 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:25

to jest norma :) nie da si臋 idealnie pod艣wietli膰 matrycy, cho膰 zaraz sie odezw膮 hejterzy, kt贸ry powiedz膮, 偶e to trzeba odes艂a膰 na gwarancj臋 :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych