Kiepski bo jest przeciętnie wykonany, ma matrycę TN i gwarancję door to door.Grafikę ma lepszą wydajniejsza niż ta która jest w mbp 15 obecnym.
Matryce ma właśnie bardzo dobra jak na laptopa marki Lg i często to podkreślają w recenzjach że ma wysokie pokrycie barw w przestrzeni srgb. A zapomniałem napisać matryca jest matowa co jest często pożądane przy profesjonalnej pracy.
Możesz do niego włożyć dwa dyski i 32GB ramu zrobisz to w mbp jak chcesz bawić sie grafika?
System chłodzenia jest najcichszy w dostępnych 17calowych laptopach, i obawiam się że również bardziej cichy przy obciążeniach niż w każdym mbp.
Bateria jest słaba i to jedyny minus tu masz racje.
Obudowa jest bardzo solidna i bardzo dobra ergonomia na np nadgaratki , gumowane powierzchnie są praktyczniejsze niż aluminiowe dosyć ostro zakończone w macbookach,
A i zapomniałem masz 2 lata gwarancji w cenie z możliwością rozszerzenia dodatkowo, przypomnijmy mi ile jest domyślnie w apple rok?
Więc nie pisz czegoś o czymś nie mając nawet możliwości obcowania z tym laptopem, bo zapewniam Ciebie że wiecej na nim komfortowo i wydajniej zrobisz niż na 13 calowych air czy mbp 15 , jeżeli musisz bazować na ekranie laptopa.
Kończąc jest to bardzo udany cichy mocny i wydajny laptop ergonimiczny dobrze wykonany.
Daleko mu do profesjonalnych notebooków z matrycami IPS, metalowymi obudowami i 5 letnimi gwarancjami next business day takich jak HP EliteBook 8770w i Dell Precision M6700.