Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 5.1.1 - Absinthe v2.0.4 - Untethered

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
793 odpowiedzi w tym temacie

#251 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 maja 2012 - 21:57

Zrobiłem jb bez problemów. Najpierw tethered, a później rocky racoon z Cydii. Mam bb od iPada, a po zainstalowaniu ultrasn0w widzi kartę SIM, ale nie łapie zasięgu ;/ muszę wgrać jeszcze raz bb od iPada?

Milion razy już było pisane że trzeba najpierw zainstalować Fixer do ultrasnowa a potem sam Ultrasnow...
Ale po co przeczytać parę stron , lepiej spamować ;)

#252 konradwan

konradwan
  • 37 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:03

Jailbreak zrobiony wczoraj po południu, do teraz nie udało mi się pobrać nawet LISTY aplikacji z repo BigBossa, nie mówiąc już o właściwych aplikacjach. Też macie problem z tym repo? Po co mi właściwie jailbreak skoro nie mogę nic zrobić? ;/

#253 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2012 - 22:05

Ja nie mam tego problemu - dziś sprawdzałem. Możliwe, że to wina Absinthe, bo ja mam iOS 5.0.1 jailbreakowany za pomocą redsn0w.

#254 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:07

Ja nie mam tego problemu - dziś sprawdzałem. Możliwe, że to wina Absinthe, bo ja mam iOS 5.0.1 jailbreakowany za pomocą redsn0w.

Ja robiłem JB za pomocą RedSnowa potem pakiet z cydi i przy trwałym JB 5.1.1 repo uzupełniło mi się po 5-10 minutach.

#255 konradwan

konradwan
  • 37 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:09

Davvido, czy w takim razie dla czystej formalności mogę prosić o adres repozytorium BigBossa z Twojej Cydii?
Spotkałem się przynajmniej z pięcioma różnymi, ale nadal żadnego nie mogę dodać...

#256 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:10

Jailbreak zrobiony wczoraj po południu, do teraz nie udało mi się pobrać nawet LISTY aplikacji z repo BigBossa, nie mówiąc już o właściwych aplikacjach.
Też macie problem z tym repo?

Po co mi właściwie jailbreak skoro nie mogę nic zrobić? ;/

Powinno pomóc "przeinstalowanie" Cydii - mi pomogło, nawet jak pod koniec wyskoczy Ci jakiś error.
cydia -> manage -> packages -> cydia installer: modify -> reinstall

#257 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:17

Problem z repo mozna rozwiazac w ten sposob, ze nalezy wejsc w Sources i w dane repo i pobrac z niego cokolwiek. W telefonie, po dopiero zrobionym jb, jest tylko sciezka do repo (ale repo jest puste). Po sciagnieciu czegokolwiek (w sposob jaki wymienilem wyzej) dane repo dziala (nastepuje jego aktualizacja). Ja zrobilem JB w ten sposob: (ipad 2 i iP 4 na sofcie 5.0.1): 1. Archiwizacja 2. Aktualizacja do 5.1.1 3. Jailbreak za pomoca Absinthe v2.0.1 zadnego recznego wyzerowywania nie robilem Pomimo tego, ze na urzadzeniach pojawil sie napis WYZEROWYWANIE, oba urzadzenia wybudzily sie ze wszystkimi aplikacjami zainstalowanymi wczesniej (nie musialem przywracac kopii zapasowej) Po odpaleniu cydii i aktywacji repozytoriow (jak opisalem wyzej) i zainstalowaniu np. infinifolders czy bitSMS, aplikacje zainstalowaly sie wraz z wczesniej uzywanymi ustawieniami, cud miod :) W cydii mialem rowniez wszystkie repozytoria uzywane przed aktualizacja FW i przed jego JB.

#258 konradwan

konradwan
  • 37 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:21

Powinno pomóc "przeinstalowanie" Cydii - mi pomogło, nawet jak pod koniec wyskoczy Ci jakiś error.
cydia -> manage -> packages -> cydia installer: modify -> reinstall

Zrobiłem jak zasugerowałeś, reinstall się powiódł, ale podczas reinstalacji wyskoczył błąd związany z repozytorium Zodttd. Usunąłem repozytorium ręcznie, Cydia prawidłowo połączyła się i zlistowała wszystkie pozostałe, włącznie z BigBossem.

Bardzo dziękuję za pomoc. :)

P.S. Co właściwie jest na repozytorium Zodttd? Tylko trzy emulatory?

#259 _Frantic

_Frantic
  • 83 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:25

Po odpaleniu cydii zrobil mi sie ipod ! musze wszystko od nowa wgrywac

#260 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 26 maja 2012 - 22:33

Po odpaleniu cydii zrobil mi sie ipod ! musze wszystko od nowa wgrywac

Może napiszesz co sie stalo?

#261 _Frantic

_Frantic
  • 83 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:36

Wgrałem sobie 5.1.1, po czym chcialem zrobic jb. Wszystko sie udało. Odpalilem cydie, telefon sie zresetował no i jest ipod :D ps. IP 3GS, ios przygotowany za pomoca redsn0wa

#262 konradwan

konradwan
  • 37 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:47

Co to znaczy "jest iPod"? Połączyły Ci się ikony "Wideo" i "Muzyka" w "iPod"? Zniknęły Ci ikony odpowiedzialne za funkcje telefoniczne? Nie loguje się do sieci, nie wykrywa karty, nie wychodzi z trybu samolotowego, zapomniał że ma funkcje telefoniczne?

#263 _Frantic

_Frantic
  • 83 postów

Napisano 26 maja 2012 - 22:52

Wyraźnie napisałem, że stał się ipodem. Póki co wgrałem iosa i jest ok. Teraz robi sie jb

#264 leodan011

leodan011
  • 529 postów
  • Skądz zakamarków

Napisano 26 maja 2012 - 22:55

Wyraźnie napisałem, że stał się ipodem.
Póki co wgrałem iosa i jest ok. Teraz robi sie jb

nic nie rozumiem.

#265 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 27 maja 2012 - 07:36

A gdzie masz teraz wejście słuchawkowe na dole czy u góry?

#266 roha

roha
  • 181 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 maja 2012 - 08:19

dzięki, działa zrobione może w 3 minuty :)

#267 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 27 maja 2012 - 09:22

zrobiłem wczoraj wieczorem na 2.0.1 i poszło szybko i bez problemów.

Natomiast już troche zezłoszczony brakiem BigBoss gdzieś znalazłem soulcje by usunąć repo i dodać na nowo....i w tym miejscu zaczęły się problemy.

dodaje źródło (2 ścieżki znalezione w tym wątku "apt.bigboss.org/repofiles/cydia" oraz "apt.thebigboss.org/repofiles/cydia") i przy obu wyskakuje taki komunikat --> screen

pobrałem z javox.com gotowy plik repo BigBoss.list, wrzuciłem przy pomocy iFile do root->private->etc->apt > sources.list.d , zrobiłem restart urządzenia, restart cydii i nadal nic

spróbowałem reinstalacji Cydii jak wspomniano wyżej i wszystko bez problemów tylko repo BigBoss nadal nie ma :(

macie jeszcze jakiś pomysł jak dodać to repo?

#268 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 27 maja 2012 - 09:39

zrobiłem wczoraj wieczorem na 2.0.1 i poszło szybko i bez problemów.

Natomiast już troche zezłoszczony brakiem BigBoss gdzieś znalazłem soulcje by usunąć repo i dodać na nowo....i w tym miejscu zaczęły się problemy.

dodaje źródło (2 ścieżki znalezione w tym wątku "apt.bigboss.org/repofiles/cydia" oraz "apt.thebigboss.org/repofiles/cydia") i przy obu wyskakuje taki komunikat --> screen

pobrałem z javox.com gotowy plik repo BigBoss.list, wrzuciłem przy pomocy iFile do root->private->etc->apt > sources.list.d , zrobiłem restart urządzenia, restart cydii i nadal nic

spróbowałem reinstalacji Cydii jak wspomniano wyżej i wszystko bez problemów tylko repo BigBoss nadal nie ma :(

macie jeszcze jakiś pomysł jak dodać to repo?

Kilka stron w tył masz odpowiedź...

SERWERY SĄ PRZECIĄŻONE, jest taki natłok ludzi robiących jailbreak'a, bo przecież wyszedł dwa dni temu, a użytkowników iOS jest bagatela - ponad 330 milionów, a dajmy na to, że chociaż te 40-50 milionów robi tego jailbreak'a.

---------- Wpis dodano o 10:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:39 ----------

Zdziwiłbym się, gdybyś wgrał Androida.

#269 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 27 maja 2012 - 09:45

Cintulek nie musisz krzyczeć bo wiem to doskonale - śledze wątek. Chodzi o to, że repo było puste i ok w obecnej sytuacji to zrozumiałe, ale ten komunikat, który dostaje po dodaniu repo, żeby się w ogóle pojawiło w źródła mnie dziwi - czemu już nie jest wspierany? Po dodaniu powinien się pojawić choćby pusty. Zobacz na screenshota.
Jaką macie w ogóle ścieżke do repo BigBoss ?

#270 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 27 maja 2012 - 09:54

ja mam to: apt.thebigboss.org/repofiles/cydia i dziala na 100%

#271 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 27 maja 2012 - 10:09

Caly dzien wczoraj meczylem jailbreak'a i dopiero wieczorem mi sie udalo miec wszystko to co chce. Najwiekszy problem byl z bigbossem ale i z innymi repo ktorych uzywam. Zeby udalo mi sie zainstalowac SBsettings podchodzilem do tego chyba z 20 razy ale w koncu zatrybilo. Wylaczalem wlaczalem cydie/wifi i kolejne podejscie. Tego jb na swoim ip4 robilem 3 razy nigdy nie mialem problemu. Restore z ituns'a zawsze z trybu dfu, pierwsza wersja softu 5.1.1 z koncowka 206 a nie ta nowa 208, odtworzenie, skonfigurowanie ip jako nowego z poziomu telefonu, nieodtwarzanie kopii zapasowej tylko wlaczenie absinthe 2.0.1 i poszlo za kazdym razem bez problemu. Dzialalem na xp 32bit.

#272 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 maja 2012 - 10:18

Kilka stron w tył masz odpowiedź...

Pouczasz kogoś a sam spamujesz zamiast przeczytać posty parę stron wcześniej. Hipokryzja tyle.

Co do tematu. Po JB redsnow +wgraniu pakietu z cydi aby był stały wszystkie repo działają.

#273 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 27 maja 2012 - 10:32

a mogę jakoś usunąć cydie i zainstalować raz jeszcze ? moze wtedy pojawi się na powrót repo bigboss. Przy kazdej próbie dodania wyskakuje "verification error - a server with specified hostname could not be found" albo "did not find repository". Oba komunikaty nie wyglądają mi na rezultat przeciążenia Cydii tylko jakby adres repo był niepoprawny. Inne repo działają i dodają się bez problemów.

#274 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 27 maja 2012 - 10:37

Możesz przeinstalować cydie : wchodzisz w cydii w zarządzanie -> zainstalowane -> cydia installer -> modyfikuj i przeinstaluj. Ja tak zrobiłem i wszystko ładnie śmiga.

#275 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 27 maja 2012 - 10:56

Nikt tu chyba o tym nie pisał, ale ekipa od Sn0wbreeze zaimplementowała w nowej wersji programu untethered jb 5.1.1 od absinthe dla urządzeń A4 (iPhone 4, iPad 1). Jest to o tyle dobre, że robimy sobie gotowy, haktywowany cfw wraz z jb :) - właśnie próbuję to zrobić :)

Sn0wbreeze 2.9.4 z jailbreakiem Absinthe’a 2.0

@edit, wszystko śmiga pięknie :)

Małe FAQ
P: Czy zadziała na iPhonie 4S, iPadzie 2, nowym iPadzie?
O: Nie. Wspierane są tylko urządzenia z A4 (nie wiem jak z iP 3GS)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych