Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Polskie wersje gier na Mac OSX

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#51 Bombee

Bombee
  • 198 postów
  • SkądW-wa Zacisze

Napisano 12 września 2007 - 14:54

No coz - na maca wersja jest tutaj. Nawet update tam jest dostepne :) No nic - troche jeszcze jestem nie w temacie pc->mac games, ale moze poprobuje cos z instruktarzem z 1 strony tego topicu. No chyba, ze ktos ma sposob pewny i moze go gdzies udostepnic :)

#52 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 16 września 2007 - 00:55

Witam, Chcialem tylko przekazac, ze poki co proby przerobienia wersji PC gry Knights of the Old Republic na wersje makowa zakonczyly sie niepowodzeniem. Prace byly dosc zaawansowane - udalo mi sie m.in. znalezc w miare bezbolesny sposob na przekonwertowanie filmow z formatu BIK na format MOV (pierwszy uzywany jest w wersji PC, drugi - w wersji MAC) oraz na scalenie zawartosci plyt instalacyjnych na jednym DVD (wersja makowa to jedna plyta DVD zamiast czterech plyt CD z wersji PC), ale niestety gra w dalszym ciagu nie chciala zaakceptowac wypalonej plyty jako plyty instalacyjnej. Dodam tutaj, ze caly problem sprowadza sie wlasnie do utworzenia odpowiedniej plyty instalacyjnej, ktorej wymaga plik wykonywalny - sama gra w wersji polskiej (oczywiscie przy uzyciu pliku wykonywalnego z wersji makowej) odpala sie bez problemow, kiedy w napedzie siedzi oryginalna plyta z wersji makowej (posiadam wersje KOTOR na Maka, na podstawie ktorej chcialem okreslic operacje potrzebne do przerobienia wersji PC).

#53 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 24 października 2007 - 14:18

czyli potrzebny NoCD niestety :( Co do Baldur's Gate 2... pojawia sie problem podczas urucomienia... pare postow wyzej byl screen... wynika to z faktu ze w folderze z patchem (po rozpakowaniu) znajduje sie plik chitin.key, ktory nalezy rowniez wrzucic do katalogu z gra.... o dziwo plik ten nie zawsze jest widoczny !!! Ja wychwycilem jego obecnosc uzywajac disk order... wrzucamy pliczek.. i gra smiga :) Niestety w przypadku wydania Saga Baldur's Gate (za 20zl) potrzebny bedzie NoCD... chyba ze ktos posiada plyte z oryginalna wersja mac dodatku. Dodam ze wersja PC nie wymaga plyty z gra do uruchomienia.

#54 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 24 października 2007 - 15:17

Heh, dzieki za info o tym chitin.key - sam tego nie zarejestrowalem, bo u mnie byl zawsze widoczny. Jesli chodzi o Sage - probowales uzyc do stworzenia plyty listy plikow, ktore podal Scypin? Sam mam stara wersje, na podstawie ktorej pisalem poradnik, wiec nie mam jak sprawdzic.

#55 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 24 października 2007 - 15:24

jutro sprawdze... pracuje jeszcze nad uruchomieniem BG1 na silniku BG2 przez bgtutu... ciezko idzie....

#56 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 24 października 2007 - 16:14

Hehe, to fajnie, bo ja z kolei probuje uruchomic Icewind Dale na silniku BG2 (Icewind Gate) :D. Przerobienie IWD z "czystej" wersji windowsowej na makowa zakonczylo sie poki co niepowodzeniem, wiec moze w ten sposob sie uda ;).

#57 Bombee

Bombee
  • 198 postów
  • SkądW-wa Zacisze

Napisano 04 stycznia 2008 - 15:11

wracam do sprawy heroes V. Mam, gram, ale chcialem "spolonizowac". Sciagam plik polonizujacy (texts.pak) na pc, wrzucam do danego katalogu jak w opisie (Program Files\Ubisoft\Heroes of Might and Magic V\data) tyle ze w odpowiedni katalog na macu i... nic :( dalej po angielsku :( moze ktos wie co i jak?

---- Dodano 04-01-2008 o godzinie 17:43 ----
udalo sie :) okazalo sie, ze nalezy zamienic caly katalog "data" z katalogu gry na pc do katalogu na macu:
heroes V/show package contents/contents/Resources/transgaming/c_drive/Program Files/Ubisoft/Heroes of Might and Magic V/

#58 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 05 stycznia 2008 - 21:26

Hej, dzieki za info, sam nie posiadam Heroes V, ale na pewno wielu osobom na tym forum to sie przyda:).

#59 Bombee

Bombee
  • 198 postów
  • SkądW-wa Zacisze

Napisano 06 stycznia 2008 - 12:09

niestety - jak na razie dziala tylko z podstawowa (1.4) wersja gry :|

#60 aranruth

aranruth
  • 2 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 14:00

Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje tak stare tematy ale mam mały problem z instalacja baldur's gate 2 na macu. Zrobiłem wszystko co było podane w pierwszym poście oprócz podmiany baldur.ini (niestety link nie działa) i cały czas baldur prosi mnie o płytę z dodatkiem. Tzn baldur sie uruchamia i włącza sie ekran z wyborem Tron Bhala oraz Cienie Amnu. i Po wyborze Tronu prosi znowu o plyte i juz nie startuje więcej. Czy ktoś potrafi rozwiązać mój problem?

#61 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 16:14

Podaj mi na privie swojego maila, to przesle Ci ten plik (niestety nie mam mozliwosci edycji pierwszego posta, a z tamtego serwera juz nie korzystam).

---- Dodano 28-01-2008 o godzinie 16:16 ----
P.S. Temat nie jest taki stary, ostatni wpis jest z szostego stycznia ;).

---- Dodano 28-01-2008 o godzinie 16:17 ----
Jeszcze jedna sprawa - uzywasz starej wersji BG2 (czyli 4 plyty podstawki plus 1 plyta dodatku) czy wydanej ostatnio "Sagi..."?

#62 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 25 grudnia 2008 - 16:09

To ja również odkopię temat prosząc o baldur.ini fast128 at post.pl

#63 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 27 grudnia 2008 - 00:23

Dołączona grafika
screen on Flickr - Photo Sharing!

No niestety fail.
Próby podjęte na edycji extra klasyka, z dodatkiem 4cd

#64 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 15:29

Uprzejmie donoszę, że próby odpalenia Baldur's Gate II z dodatkiem, w wersji polskiej, na G4 400mhz 1gb ram z GF FX5200, pod kontrolą 10.4.11 zakończyły się sukcesem. Problem z żądaniem cd zniknął po przeniesieniu aplikacji z zewnętrznego dysku fiwi sformatowanego pod ntfs (z możliwością zapisu spod maca) na wewnętrzny dysk maca. Baldur w wersji 4cd z extra klasyki. Niestety próby gry zakończyły się fiaskiem, gdyż na wyżej wymienionym sprzęcie gra jest niegrywalna. Co ciekawe gra odpala się domyślnie w 1024x768, czyli oczko wyżej niż maksymalna rozdzielczość dostępna na pc.

#65 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 18:52

A probowales opcje z wylaczeniem tekstur 32-bit? Ciesze sie bardzo, ze udalo sie rowniez na wersji 4 CD :).

#66 Fast128

Fast128
  • 387 postów

Napisano 26 stycznia 2009 - 20:47

Próbowałem przestawić w ogóle głębie kolorów systemu, opcja przestawienia głębi kolorów w grze jest nieaktywna.

#67 fadro

fadro
  • 698 postów
  • Skądzimuje w poznaniu

Napisano 26 marca 2009 - 08:47

dziala Age of Empires III wraz z dodatkiem Asian Dynasties. wystarczy pobrac spolszczenie i wrzucic.

#68 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 14 czerwca 2009 - 09:39

Czy mógłby ktoś poratować i wrzucić pliki odpowiedzialne za polski język w grze Icewind Dale 1 ? Są to m.in pliki dialog.tlk i dialogF.tlk ale jeśli potrzebne są jeszcze jakieś inne to także o nie proszę :)

#69 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 17:02

skoro odkopalismy trupa :) Udalo mi sie uruchomic Baldur's Gate 1 i 2 na osx.. pod ciderem :) I teraz gram w BG1 na silniku BG2 w rozdzialce 1440x900... druga mlodosc normalnie :) Jesli jest ktos zianteresowany co i jak to dajcie znac w w watku..

#70 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 24 czerwca 2009 - 12:18

skoro odkopalismy trupa :)

Pewne rzeczy sie nie starzeja a juz na pewno nie BG2 ;)

Pozdr.

#71 dzoners

dzoners
  • 37 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 20:38

Witam! Zamierzam w przyszłym tygodniu nabyć drogą kupna MacBooka white i chcę na nim grać w bardzo nowoczesne gry - BG2, Heroes III i SimCity IV. Widzę, że BG da się odpalić (ale kurcze ja mam sagę na dvd;/ czyli nie bardzo czy jak? - sorry ja troche jeszcze tego nie ogarniam ;d), a jak z pozostałymi 2 wymienionymi przeze mnie grami? Wiem, że to może glupie, ale jesli kupuje laptopa za 4 tysiące, to chcę, żeby mi gry z czasów mojej młodości (ha ha ha) na nim działały, jesli się okaże, że nie da rady to chyba trzeba wziąć acera 4810 ;/

#72 Archee

Archee
  • 17 postów

Napisano 09 października 2009 - 13:38

poprosiłbym o plik .ini do BG 2
mail: eldin@o2.pl

#73 Eazyy

Eazyy
  • 11 postów

Napisano 09 października 2009 - 15:47

Wie ktoś jak przerobić Neverwinter Nights 2 z dodatkami na maca?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych