Teraz to już co bym nie robił to kilka sekund muszę czekać na otwarcie.
Troszkę się staram by było O.K. bo np. przeglądam strony internetowe tylko bezpieczne, używam programu antywirusowego AVIRA, i raz na tydzień włączam Cclenaer, i co dzień na noc całkowicie wyłączam komputer.
Zapewne wina jest po mojej stronie bo jestem zielony w temacie i mam bardzo wiele rzeczy w komputerze które chciałem zapytać czy oby nie wykasować lub inaczej używać.
Oto ogólna lista co widnieje w mym MacBook-u;
-używam trzech przeglądarek w tym samym czasie, a w każdej z nich mam otwartych wiele okien. Safari, Firefox, GoogleChrome.
-posiadam antywirus AVIRA.
-w Dashboard mam zainstalowanych bardzo wiele gadżetów. Prognoza pogody, nalepki, programy z przypomnieniami, kalkulatory.
-ekran ( biurko ) mam zapełnione ikonkami, i folderami , programy, dokumenty, itd.
-otwartych mam wiele programów naraz, jak OpenOffice, iphoto, finder, skype i przeglądarki x 3.
na youtube i podobnych programach mam cały dzień zgranych wiele filmów, ( łącznie 2 godziny )
Na razie tyle sobie przypomniałem

Proszę o pomoc w ustaleniu czy oby nie czynię błędów w codziennym użytkowaniu, bo to zawieszanie, i wolna praca komputera mnie dobija. Poza tym jestem prostym użytkownikiem i dziwię się że nie używając żadnych profesjonalnych programów mój nowy Macbook sobie nie radzi.
Chociaż zdaje sobie sprawę że raczej to ja sobie nie radze

P,S. Często myślę też o zainstalowaniu Windows8, ( jak sie pojawi w sprzedaży ) i zastanawiam się czy drugi system operacyjny nie spowolni pracy komputera.