Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak poprawnie zdjąć simlocka programem SAM

• Zamknięty Temat jest zamknięty
169 odpowiedzi w tym temacie

#76 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:04

TAk lock na orange.pl a chce playa włożyć. W sumie to nie mój ip tylko kumpla

#77 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:12

to w carrier zaznacz idea (Polska telefonia komórkowa...) ps. A czy nie lepiej koledze zdjąć simlocka przez simlock.pl skoro jest na polską sieć :D?

#78 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:27

Tak właśnie zrobi.. pare groszy zapłaci a nie srać się jakimś gównianym programem ;)

#79 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:31

Tak właśnie zrobi.. pare groszy zapłaci a nie srać się jakimś gównianym programem ;)

Zdjęcie simlocka orange 70zł :)

#80 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 19:50

Zdjęcie simlocka orange 70zł :)

No to widzisz nie jest majątek

a Pytam jeszcze raz co jeśli wyjmę moją kartę orangę i włożę jakąs inną czy bd musiał robić wszystko od nowa ??

#81 Karwowski

Karwowski
  • 3 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:18

Gdy podlaczam iPhona pod iTunes po chwili wyskakuje mi w iTune'sie "There is no SIM card installed in the iPhone you are trying to activate" ? Wie ktos moze jak tutaj zaradzic?

#82 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:23

No to widzisz nie jest majątek

a Pytam jeszcze raz co jeśli wyjmę moją kartę orangę i włożę jakąs inną czy bd musiał robić wszystko od nowa ??

Jak włożysz tą samą to na bank będzie ok. Co do innej karty to nie wiem bo nie sprawdzałem.

#83 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:58

Co ciekawe, to dziś musiałem zrobić restore (5.1) i po przywróceniu, a jeszcze przed zrobieniem jailbreak'a, moja karta już działała.

#84 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:21

Jak włożysz tą samą to na bank będzie ok. Co do innej karty to nie wiem bo nie sprawdzałem.

sprawdziłem już na każdej karcie trzeba robić oddzielnie ale i tak lepsze to niż gevey i za free :)

#85 Red54

Red54
  • 8 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:42

U mnie wszystko idzie ok. Telefon robi Respring i po tym pokazuje Brak Sieci. Podłączam go pod iTunes i normalnie synchronizuje się z komputerem jakby był bez karty SIM. Po czym dalej pokazuje Brak sieci... Jakieś pomysły?

#86 dzidek1

dzidek1
  • 46 postów
  • SkądCieszyn

Napisano 24 kwietnia 2012 - 21:55

U mnie wszystko idzie ok.
Telefon robi Respring i po tym pokazuje Brak Sieci.
Podłączam go pod iTunes i normalnie synchronizuje się z komputerem jakby był bez karty SIM.
Po czym dalej pokazuje Brak sieci...
Jakieś pomysły?

Mam dokladnie to samo... Wszystko przechodzi ok... Co jakis czas pokazuje sie "szukaj..." i za chwilke "Brak sieci"
Ustawienia, ogolne , to urzadzenie, w Operator pisze Orange Poland 12 (karta orange jest wlozona) ale sieci nie lapie...
Czy TinyUmbrella pokazuje dobrze operatora na ktorego jest lock ?
Dołączona grafika
Wedlug tego to T-MOBILE Germany i tak tez wybieram w SAM

#87 Red54

Red54
  • 8 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 24 kwietnia 2012 - 22:11

Ogarnięte :) Wystarczyło olać iTunes i jak jest przejść do pkt 12 "12) Wchodzimy w SAM, wyłączamy opcję Enabled i wychodzimy z SAM" simlock z SFR France się poddał ;)

#88 adamus65

adamus65
  • 6 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 22:12

dzidek1 [url=http://www.imei.info/]Check IMEI - IMEI.info[/url] sprawdz tu

#89 szyperek

szyperek
  • 8 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 01:39

0) Telefon odłączony od kompa, bez włożonej karty SIM, nie może być zablokowany przez sieć 1) SAM > opcja "Utilities", klikamy "De-Activate" 2) SAM > opcja "More Information" - jeżeli "ActivationState" jest "Unactivated" przechodzimy do punktu 3 - jeżeli nie wracamy do SAM > opcja "Utilities" i klikamy "Revert lockdown to stock" aż zakończy się komunikatem "Success" 3) Wkładamy kartę SIM, którą chcemy docelowo używać 4) SAM podopcja "Subscriber Artifical Module" i przy "Enable" robimy ON 4.1) Method - Wybieramy "By Country and Carrier" 4.2) Country - Wybieramy kraj sieci macierzystej (na którą jest SIMLOCK) 4.3) Carrier - Wybieramy sieć macierzystą 4.4) SIM ID - Wybieramy jakąś opcję - jeżeli mamy tylko jedną opcję to ją zaznaczamy np. 260043 - jeżeli mamy więcej niż jedną opcję wybieramy pierwszą z listy 5) SAM > opcja "More Information", kopiujemy numer IMSI z części SAM Details (koniecznie SAM!!!) i wybieramy "Spoof Real SIM to SAM" 6) SAM podopcja "Subscriber Artifical Module" w polu "IMSI" usuwamy numer i wklejamy ten który wczesniej skopiowaliśmy (punkt 5) 7) Podłącz się z komputerem, uruchom iTunes. Kliknij dwa razy na numer telefonu (Phone Number) i sprawdź, czy ICCID zgadza się z ICCIS Twojej karty SIM. Jeżeli nie, wróć do punktu 1 i wszystko rób od nowa. ICCIS karty SIM sprawdzimy w SAM > opcja "More Information" 8) Odłącz iPhone, zamknij iTunes. 9) SAM podopcja "Subscriber Artifical Module" w polu "Enable" zrób OFF. (Niektóre osoby twierdzą, że trzeba odinstalować SAM). 10) Podłącz iPhone ponownie do komputera, odpal iTunes. Powinieneś otrzymać komunikat, że telefon nie może być aktywowany. Wyłącz iTunes i włącz. Tak w kółko, dopóki komunikat nie zniknie. 11) Powinny w niedługim czasie pokazać się pasi sygnału. Jeżeli się pokazały to gratulacje. Simlock zdjęty. 12) Jeżeli powiadomienia PUSH nie działają, to można je przywrócić przez SAM > opcja "Utilities" i klikamy w "De-Activate iPhone (clear push)".

#90 erey11

erey11
  • 7 postów
  • SkądGarwolin, PL

Napisano 25 kwietnia 2012 - 12:15

@szyperek Nie trzeba odinstalowywać SAMa a przynajmniej ja nie musiałem takze radze po prostu wyłączyć "Subscriber Artifical Module" jeśli nie zadziała to spróbujecie ponownie a jak zadziała to nie będziecie musieli instalować SAMa ponownie co przy tak zapchanych serwerach może trochę potrwać

#91 wporzo

wporzo
  • 73 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 13:16

Panowie jak to jest ? Mam T-mobile i załóżmy, że używam SAM i wszystko działa. Włożę inną kartę ale też od operatora T-Mobile, czy ta karta będzie działać, czy może jest tak, że SAM działa tylko i wyłącznie na tej jedynej karcie ?

#92 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:14

Jak włożysz inną t-mobile to od nowa procedure robisz.

#93 di0nizy

di0nizy
  • 16 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:14

Tylko na tej jednej. DLa kazdej karty musisz przechodzic caly proces od nowa.

#94 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2012 - 19:10

Deactivate
Deactivate - clear push
Podłącz do iTunes

Jak nie zadziała - znajdź tutorial jak aktywować push itd. na hactivated - jest coś takiego, trzeba to zawsze przy gevey zrobić

Próbowałem wszystkiego i nie działa, robię restore i jeszcze raz wszystko, ponoć niektórym pomaga.

---------- Wpis dodano o 19:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:53 ----------

Simlock jest ominięty nawet po restore bez JB, ale nawet wtedy push mi nie działa, jak myślicie, przeniesione certyfikaty push z oficjalnie aktywowanego iphone by dały rade?

#95 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 20:22

Mam iphona 4s z amerykanskiej sieci Verizon. Mam pytanie ? Czy mozna ta metoda SIM zdjac simlocka z tego telefonu . próbowałem kilka razy tak jak jest w instrukcji ale cały czas wszystko kończy się niepowodzeniem . Jak ktoś zrobił unlock z telefonu z verizon proszę o pomoc.

#96 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 kwietnia 2012 - 21:22

A twoje oprogramowanie jest powyżej 5.0 ?

#97 januszju

januszju
  • 54 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 21:30

Tak mam oprogramowanie 5.01 ze zrobionym jailbrakem .

#98 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 25 kwietnia 2012 - 21:44

Jak siedzisz na iOS 5 to jak najbardziej możesz ominąć simlocka.

#99 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2012 - 21:52

a sprawdzaliście po aktualizacji SAM? do wersji 0.1.16-1

na tym filmiku jest wszystko
How to reliably unlock your iPhone with the updated SAM tool - YouTube

#100 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 kwietnia 2012 - 22:28

Tak mam oprogramowanie 5.01 ze zrobionym jailbrakem .

w takim razie coś robisz nie tak ta metoda działa w 100% sprawdz na imei.info na jaką sieć masz dokładnie simlocka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych