Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak poprawnie zdjąć simlocka programem SAM

• Zamknięty Temat jest zamknięty
169 odpowiedzi w tym temacie

#51 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:01

u mnie sytuacja wyglada tak:
Iphone 3GS 8 gb soft 5.1 bb 05.16.05 robilam wszystko jak nalezy lacznie z podlaczeniem w iTunse zaaktualizowalo bez problemu , tak jak w 12 podpunkcie Enabled w SAM wylaczylam. znowuz w podpunkcie 13 imessage zrobilam ale nie mam na iphonie nie mam czegos takiego jak facetime. i caly czas mam brak zasiegu.... pisze brak sieci.... co zrobic??

dodam rowniez ze jailbreka robilam przez snowbreeza . chcialam przejsc z vodafona z irlandii na tesco mobile w irlandii. nie wiem czy to wazne ale aby za pierwszym razem aktywowac swoj telefon musiam miec orginalna karte vodafona (chodzi mi o pierwsze uruchomienie) byla to moja stara karta sim juz nieaktywna...wiec nie od poczatku mialam brak sieci....

Nie masz w iPhonie Facetime bo jest on dostępny w 4 i 4S jest to tylko i wyłącznie wideorozmowa. Możesz aktywować telefon bez oryginalnej karty, po restore robiąc jaillbreak redsn0w wskaż plik ipsw a iPhone Ci się aktywuje. Spróbuj może według tego poradnika.
http://www.youtube.com/watch?v=oaX0X6q5aR8&feature=related

#52 erey11

erey11
  • 7 postów
  • SkądGarwolin, PL

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:06

@modlin jesli sie nie myle to imsi mozna w kazdej chwili sobie spisac wystarczy ze masz karte z ktorej chcesz to zrobic bo imsi operatora jest zawsze taki sam jesli dobrze zauwazylem @lencu czeka cie parawdopodobnie restore tez tak mialem i nic poza restore nie chcialo pomoc @icaaner jesli ta siec jest dostepna w samie to bedzie dzialac Przy robieniu restore pamietajcie zeby stworzyc softa bez bb bo jezeli macie jakis nizszy to byc moze kiedys zostanie calkowicie odblokowany. Nie polecam zbytniego kombinowania i aktywowania tez 2giej karty(jezeli naprawde nie musicie) ja w ten sposob doprowadzilem do bledu podobnego do lencu.

#53 Zebeszczyn

Zebeszczyn
  • 17 postów
  • SkądPoland

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:14

Panowie jesteście genialni :) iPhone 4 5.0.1 BB 4.11.08 T-Mobile Germany w 100% sukces:)

#54 wierzbikowo

wierzbikowo
  • 85 postów
  • SkądGorzów Wielkopolski

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:36

Super opis działa na swisscom iphone 4 soft 5.1 baseband 04.12.01!!!!!!!!!!! Dzięki Wielkie. Trochę kombinowania na końcu z itunes i tym enabled w sam ale w końcu poszło

#55 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:47

U mnie się udało, ale nie mogę za cholerę zmusić push do działania. Mój iPhone jest ze szwajcarskiego orange, soft 5.1, simlock poszedł, ale FaceTime iMessage i push nie działa. Próbowałem ponownie włączać jak w poradniku, ale nie idzie. W zakładce more info w sam mam activated. Jakieś pomysły.

#56 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 10:55

A czy ktos z was spotkal sie z moim broblemem opisanym wyzej? Mianowicie wszystko dziala ok nawet lepiej niz po ultrasn0w ale nie pokazuje zasiegu

#57 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 24 kwietnia 2012 - 11:25

Panowie przy restore oczywiście simlock wróci. Ale zastanawia mnie jedno jak mam wcześniej zapisany plik Lockdown o którym mówił Musclenerd to czy po restore wystarczy zamiana tych plików aby znowu pozbyć się simlocka?

#58 Dj Jack

Dj Jack
  • 53 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 12:31

Witam. Jak mogę sprawdzić na jaką sieć mam simlocka? Pomoże ktoś : /

#59 szyperek

szyperek
  • 8 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 12:32

iPhone 3GS, Vodafone UK Wszystko robię krok po kroku. Po podłączeniu do iTunes nie wyświetla się żaden komunikat z błędem aktywacji. Wszystko normalnie się odpala. Wchodzę do SAM i przesuwam Enable na off. I nic... sieci dalej nie ma. Coś powinienem zrobić? 1. Czy są potrzebne jakieś wpisy w hosts? 2. Czy podczas procedury telefon ma być podłączony do kompa? Czy podłączam dopiero po restarcie aplikacji?

#60 niunia8787

niunia8787
  • 27 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 24 kwietnia 2012 - 13:26

najdz temat o sprawdzeniu iphona. wpisujesz tam numer IMEI wysylasz zapytanie i po kilku minutach masz odpowiedz tylko zrob refresh strony. tam wtskocza ci wszystkie sprawki na temat twojego iphona min siec na jaka jest simlock.

A u mnie nad nic.... probuje na nowo wgrac i zrobic SAM

Edit2: jak tylko wyinstalowalam SAM od razy zalapal siec!!!! sygnal idzie!!!! dzieki wielkie za pomoc!!!!!!! wiec i jak dolaczam do grona szczesliwcow!!!

ponawiam: Iphon 3GS 5.1 bb: 05.16.05 jailbreak: snowbreeze . Simlock odblokowany!

Edit 3 : Martwi mnie tylko 1-2 kreski zasiegu... na starym telefonie mialam..4-5 kresek... mozna cos z tym zrobic???

#61 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 14:10

Wie ktoś co mogę robić źle, że nie mam tego pusha?

#62 Zebeszczyn

Zebeszczyn
  • 17 postów
  • SkądPoland

Napisano 24 kwietnia 2012 - 14:32

[url=http://www.imei.info/]Check IMEI - IMEI.info[/url] <--- logujesz się wpisujesz IMEI i wiesz:)

Dołączona grafika

#63 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 24 kwietnia 2012 - 14:43

U mnie się udało, ale nie mogę za cholerę zmusić push do działania. Mój iPhone jest ze szwajcarskiego orange, soft 5.1, simlock poszedł, ale FaceTime iMessage i push nie działa. Próbowałem ponownie włączać jak w poradniku, ale nie idzie. W zakładce more info w sam mam activated. Jakieś pomysły.

Deactivate
Deactivate - clear push
Podłącz do iTunes

Jak nie zadziała - znajdź tutorial jak aktywować push itd. na hactivated - jest coś takiego, trzeba to zawsze przy gevey zrobić

---------- Wpis dodano o 15:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:39 ----------

Edit 3 : Martwi mnie tylko 1-2 kreski zasiegu... na starym telefonie mialam..4-5 kresek... mozna cos z tym zrobic???

Kupić nowy telefon.

---------- Wpis dodano o 15:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:40 ----------

@modlin jesli sie nie myle to imsi mozna w kazdej chwili sobie spisac wystarczy ze masz karte z ktorej chcesz to zrobic bo imsi operatora jest zawsze taki sam jesli dobrze zauwazylem

Tu masz chyba rację. Nie jestem jakimś pro. Po prostu miałem farta i to opisałem.

---------- Wpis dodano o 15:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:42 ----------

Restore rozwiązuje często wiele problemów.

#64 niunia8787

niunia8787
  • 27 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 24 kwietnia 2012 - 14:54

[/COLOR]

Kupić nowy telefon.[COLOR="Silver"]

.

To ma byc ironia???

ps. powoli lapie wiekszy zasieg. dzieki wszystkim za pomoc!

#65 Lencu

Lencu
  • 134 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 15:17

Udało mi się ściągnąć simlocka. Iphone 3GS 32gb O2 UK, drugi Sim ID. Nie obyło się bez problemów. 10) Wracamy do SAM, -> Utilities - wybieramy Attempt Activation W ogóle nie miałem takiej opcji. Podłączyłem tel, itunes - żaden komunikat nic, ściął się itunes. Reset, telefon odłączyłem. Dałem Enable w SAM. Podłączyłem itunes. Od razu unlock. Nie miałem żadnego komunikatu. Teraz pytanie, gdzie jest imessage ? Nie mogę znaleźć. Odebrałem już rozmowe, wymieniłem pare smsow. Zadzwoniłem. Nie widzę błędów. MMS'a nie mogłem odebrać, odesłało mnie do strony, ojciec mi powiedział ,że mam zablokowany internet (SB settings zalatwilo sprawe ? ) i mms mi nie dojdzie ,że muszę coś zrobić z GPRS chyba by mmsy mi dochodziły a 3G się nie włączało. + po włączeniu 3G i otwierając saffari nie mogłem otworzyć żadnej strony. Potrzebuje do tego pakiet internetu ?

#66 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:42

Działa! Gevey na reszcie poszedł do żyda, hehe. Komplikacji nie było, róbcie skrupulatnie z instrukcją, a wszystko będzie ok. Nie rozumie trochę 13pkt (wyłączyłem i włączyłem FaceTime i iMessage w ustawieniach oraz w Samie Utilities-> De-Activate iPhone (clear Push) i podłaczyłem do iTunesa). Na razie jest ok, zasięg normalny (używam w Playu). Nie można zmienić Operatora (tylko automatycznie!) - nie wiem jak będzie sprawa się miała jeżeli zgubie "zasięg" Playowski i będzie chciało złapać z Orange z Plusa, hm... :roll:

#67 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:54

Generalnie to nawet repo nie wchodzi.. The request time out.

#68 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:56

Jakoś dało rade na Iphone 4 5.0.1 bb 4.10.01 sieć S.F.R. Francja , U mnie też gevey do pudełka :D

#69 gonzi250

gonzi250
  • 155 postów
  • SkądPiła

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:57

Przeciążone serwery trzeba próbować do skutku, mi się udało za jakimś 15-20 razem.

#70 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 16:58

Generalnie to nawet repo nie wchodzi.. The request time out.

Próbuj, próbuj u mnie poszło za 7 razem.

#71 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 17:13

Tak lepiej poświęćcie trochę czasu i zróbcie to bo słyszałem że apple ma to blokować. Wiec taka okazja może sie nie powtórzyć.. Pytanie teraz gdy np. będę chciał włożyć karę Orange nie swoją ale inną to zadziała od razu bez tej procedury ? czy znów trzeba kopiować te numery

#72 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 17:18

doszedlem do punktu 10) Wracamy do SAM, -> Utilities - wybieramy Attempt Activation -jeżeli się uda to telefon zrobi respring (czarne tło i po chwili wyskoczy zablokowany ekran) podlaczam do itunes jest normalna karta iphone i nic. nie ma zadnej aktywacji PS. Jaki jest odpowiednik polskiego carrier na orange.pl ? bo w liscie carrier nie ma orange tylko idea

#73 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 kwietnia 2012 - 17:39

doszedlem do punktu
10) Wracamy do SAM, -> Utilities - wybieramy Attempt Activation
-jeżeli się uda to telefon zrobi respring (czarne tło i po chwili wyskoczy zablokowany ekran)

podlaczam do itunes jest normalna karta iphone i nic. nie ma zadnej aktywacji

PS. Jaki jest odpowiednik polskiego carrier na orange.pl ? bo w liscie carrier nie ma orange tylko idea

ale ty masz simlocka na orange.pl ?

#74 adamus65

adamus65
  • 6 postów

Napisano 24 kwietnia 2012 - 17:49

W sam-ie,w more information raz mam activated,a raz wildcardactivated-oba sa wlasciwe,czy jeden z nich,ktory?

#75 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 kwietnia 2012 - 18:50

Iphone 4s ,simlock Tele2 Comviq działa bez problemu :D Btw, dzisiaj był ulepszany Sam 2 updaty były Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych