Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Jak kupi膰 atrap臋 Iphona4S za 2400 z艂 w sklepie stacjonarnym, czyli oszustwo maksymalne :-(

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
156 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spiderx

Spiderx
  • 70 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 04:54

Witam,

Nawet nie wiem od czego zacz膮膰 powiem szczerze.... Ta ca艂a sytuacja jest dla mnie tym bardziej ci臋偶ka i偶 naprawd臋 sporo czasu oszcz臋dza艂em na ten telefon...
Wielokrotnie s艂ysza艂em o kupnie "ceg艂y" za po艣rednictwem Allegro, jednak偶e w 偶yciu bym si臋 nie spodziewa艂 takiego manewru ze strony stoiska stacjonarnej wr臋cz powiedzia艂bym bardzo popularnej sieci oferuj膮cych telefony kom贸rkowe....

Dnia 3 kwietnia (czyli 2 dni temu) zakupi艂em w sklepie TELETORIUM w centrum handlowym "CZY呕YNY" w Krakowie telefon Iphone 4S, wydawa艂oby si臋 oryginalnie zapakowany IPHONE 4S 16 GB WHITE. Nawet wtedy nie przesz艂o mi przez my艣l 偶e mo偶e by膰 z nim co艣 nie tak, i nie rozpakowa艂em go przy sprzedawcy.
Po powrocie do domu okaza艂o si臋 偶e w 艣rodku zamiast telefonu jest ............ zwyk艂a atrapa telefonu. Szybki telefon do punktu TELETORIS, niby niedowierzanie z ich strony, przyjecha艂em tam szybko jak mog艂em, i niby zaskoczenie sprzedawcy ponowne (prawdopodobnie w tym momencie zrozumia艂 偶e pope艂ni艂 b艂膮d sprzedaj膮c co艣 co nie sprawdzi艂),, najlepsze jest to 偶e zacz膮艂 艣ciemnia膰 ze niby inne pude艂ko przynios艂em z innym numerem IMEI co jest totalnym k艂amstwem :-(.
Ma艂o tego, pono膰 sprawdzi艂 IMEI tego z pude艂ka i ten IMEI nale偶a艂 do iphone'a 4S 32 GB czarnego, jeszcze nieaktywnego, co sie okaza艂o kolejnym k艂amstwem!
Na w艂asn膮 r臋k臋 sprawdzilem ten IMEI w Internecie i potem dzwoni膮c do Apple'a.

IMEI: 013052004571986
family: iPhone
type: iPhone 4S 16GB WHITE
version: 5.0.1
serial: DNPH7H7WDTD2
mac: EC852F3C7C9D
iccid: 89380062300099927963
country code: USA (United States)
purchase date: 2012-03-29 (t1, Purchase Date Validated)
purchase country: PL (Poland)
warranty coverage: Limited Warranty
warranty date: 2012-03-30 / 2013-03-28 (359 days remaining)
registered: yes
activated: yes

Zosta艂a wezwana policja, notabene czeka艂em, na przybycie policji 2,5 godziny , i po ich przyje藕dzie wys艂uchali tylko obie strony i mi poradzili bym to zg艂osi艂 na Policj臋 w drodze oficjalnego zawiadomienia.
Wczoraj by艂em na Policji... 3 godziny czekania a偶 kto艣 mnie przyjmie, i przyjmie zeznania, mia艂em o tyle szcz臋艣cia 偶e trafi艂 mi si臋 mi艂y policjant. Wiadomo 偶e to potrwa pewnie teraz kilka tygodni zanim w og贸le cokolwiek b臋dzie wiadomo. I w tym momencie si臋 zastanawiam co dalej...
Na pewno dzi艣 p贸jd臋 do Rzecznika Praw Konsumenta, i zobaczymy co dalej......

Aktualizacja: 11 kwiecie艅: Spotka艂em si臋 dzi艣 z przedstawicielami Firmy Teletorium z kt贸rego wyszed艂em zadowolony w wyniku dotychczasowych ustale艅.
Sprawa pozostaje w r臋kach Policji i jest w toku 艣ledztwa, czekamy na wyniki 艣ledztwa.
Do zako艅czenia sprawy przez Policj臋 b臋d臋 u偶ytkowa艂 telefon zast臋pczy udost臋pniony mi przez firm臋 Teletorium.
Ze swojej strony chcia艂bym serdecznie podzi臋kowa膰 osobom kt贸re wierzy艂y we mnie i moj膮 niewinno艣膰.

#2 rybulek

rybulek
  • 87 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 06:51

i warto bylo dla tych 200zl ryzykowac? Powiedz pa-pa swoim oszczednoscia bo sa juz nie do odzyskania

#3 robgrab

robgrab
  • 1聽384 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 05 kwietnia 2012 - 07:14

Dok艂adnie, za par臋 z艂 wi臋cej kupi艂 by艣 w applestore. Teraz ju偶 nic nie zrobisz, nie udowodnisz im 偶e w pude艂ku by艂a atrapa. Bo przecie偶 m贸g艂 by膰 telefon, a ty przynios艂e艣 atrap臋 i chcesz ich oszuka膰. Straci艂e艣 kas臋.

#4 virgin71

virgin71

• 12聽562 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 kwietnia 2012 - 07:17

Po prostu tragedia. Niestety musisz walczy膰 ze sprzedawc膮. Dlatego lepiej kupowa膰 sprz臋t Apple u reseller贸w lub w Apple Online Store.

#5 krzychu-maniac

krzychu-maniac
  • 47 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 07:30

Stary kupujesz sprzet za ponad 2 kafle i nawet nie chcesz tego rozpakowa膰 i sprawdzi膰 przy sprzedawcy? Przecie偶 ka偶dy zakup nawet w g艂upim saturnie aparat/telewizor/kino domowe ZAWSZE PROSZE O ROZPAKOWANIE i sprawdzenie czy sprz臋t jest sprawny nieuszkodzony itp.... Kupuj膮c nowego iPada w Ispocie w gda艅sku w dniu premiery te偶 prosi艂em o rozpakowanie... nikt z tym problemu nie robi a przynajmniej masz pewnosc 偶e wszystko gra.... teraz pretensje mo偶esz miec jedynie do siebie... Gwarantuje Ci 偶e sprawy nie wygrasz poniewa偶 nie udowodnisz sprzedawcy 偶e ta atrapa by艂a w tym pude艂ku. On sie powo艂a 偶e Ty podmieni艂e艣 po rozpakowaniu bo chcia艂es go oszuka膰 i sprawa zostanie umozona po d艂ugim okresie czasu. Smutne ale prawdziwe.

#6 dameon

dameon
  • 1聽353 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 05 kwietnia 2012 - 08:23

Wstawisz tutaj zdj臋cia tej atrapy?

#7 air40

air40
  • 542 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 08:39

Ale przypa艂.. Ci臋偶ko b臋dzie cokolwiek udowodni膰 ...

#8 yasec

yasec
  • 183 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:21

Witamy w kraju, w kt贸rym Ci臋 okradn膮 w bia艂y dzie艅 z u艣miechem na twarzy. Nie wiem czy bym wytrzyma艂 i nie spali艂 tego stoiska razem z sprzedawc膮. To jest Maaasakra jaka艣...

#9 roha

roha
  • 181 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:23

Na prawd臋 bedzie ci臋偶ko co艣 udowodni膰, ale licze na szcz臋艣liwy fina艂 tej sprawy. Szczerze wsp贸艂czuje

#10 corba

corba
  • 242 post贸w
  • Sk膮dBielsko-Bia艂a

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:48

Policja tu nic nie poradzi. Przes艂uchaj膮 i umorz膮 poniewa偶 niestety prawda to 50% twoja i 50% sprzedawcy. Proponuje bycie bardziej roztropnym na przysz艂o艣膰...

#11 Axellvak

Axellvak
  • 1聽938 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dEarth

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:53

Teletorium to zwyk艂y komis. Mia艂em do czynienia z nimi nieraz. Oszukuj膮, kr臋c膮, k艂ami膮. Strata czasu i nerw贸w na nich. Ale taki numer?? Pewnie sami podmienili i zafoliowali.

#12 iPrzemo

iPrzemo
  • 23 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 09:55

Spiderx: Troch臋 koledzy wy艣miali to co zrobi艂e艣 jednak nikt nie powiedzia艂 Ci co dalej. Postaram Ci si臋 cho膰 w niewielkim stopniu pom贸c. Po pierwsze, mam nadziej臋 偶e zg艂aszaj膮c ca艂膮 sytuacj臋 zg艂osi艂e艣 to Policji w Wydziale Zwalczanie Przest臋pczo艣ci Gospodarczej ? Opisuj膮c ca艂膮 sytuacj臋 zg艂osi艂e艣 z IMIENIA I NAZWISKA dok艂adnie osob臋 kt贸ra wr臋czy艂a Ci trefny towar ? A potem powiadomi艂e艣 pisemnie listem polecony firm臋 X a szczeg贸lnie pracownika kt贸rego dane poda艂e艣 偶e na podstawie Twoich zezna艅 zostanie wszcz臋te 艣ledztwo i 艣ciganie jego osoby przez Wydzia艂 Przest臋pczo艣ci Gospodarczej Komendy itp...
Je偶eli tego nie uczyni艂e艣 to musisz uzupe艂ni膰 swojej zeznania gdy偶 艣ciganie FIRMY X kt贸ra ma ilu艣 pracownik贸w ilu艣, prezes贸w itp... jest skazane na przegran膮. Musisz koniecznie wskaza膰 w Twoich zeznaniach z IMIENIA i NAZWISKA osob膮 kt贸ra spowodowa艂a 偶e straci艂e艣 du偶o pieni臋dzy czyli 2400 z艂, oczywi艣cie osob膮 XY jako pracownika firmy X ale wa偶ne to TA OSOBA a nie FIRMA. I tak musisz uzupe艂ni膰 swoje zeznania. Je偶eli to zrobisz i z艂o偶ysz uzupe艂nienie u tej samej osoby w komendzie co mo偶e by膰 nie 艂atwe bo sprawa b臋dzie przekierowana .... i b臋dziesz biega艂 za tymi papierami. Dlaczego do kom贸rki przest臋pczo艣ci gospodarczej. Gdy偶 musisz poinformowa膰 i z艂o偶y膰 w zeznaniach 偶e produkt kt贸ry wr臋czy艂 Ci pan XY jest produktem na kt贸re s膮 patenty i prawa itp... A PAN XY (zn贸w koniecznie PAN XY) pracownik firmy X sprzeda艂 Ci produkt kt贸ry jest podr贸bk膮, imitacj膮 produktu firmy APPLE INC. i wystawi艂 Ci na to urz膮dzenie stosowny dokument jak s膮dz臋 wpisa艂 dane identyfikuj膮ce ten aparat itp.... z opakowania.
O tym wszystkim poinformuj pisemnie firm臋 X : 偶e w dniu .... z艂o偶y艂e艣 na Komendzie ... Wydziale Przest臋pczo艣ci Gospodarczej dodatkowe zeznania i wskaza艂e艣 sprzedawc臋 PANA XY pracownika firmy X 偶e on wed艂ug Twojej wiedzy dzia艂a艂 na Twoj膮 niekorzy艣膰 przez co doprowadzi艂 do utraty 艣rodk贸w w kwocie 2400 z艂 na co masz stosowny dokument, sprzedaj膮c Ci telefon kt贸ry jest podr贸bk膮 - iPhone ... nr ...IMEI itp..... kt贸ry nie jest produktem sygnowanym przez APPLE INC. w zwi膮zku z tym zostanie wsz臋te przeciwko Panu XY post臋powanie i zostanie 艣cigany przez kom贸rk臋 Wydzia艂u Przest臋pczo艣ci Gospodarczej. W zwi膮zku z tym informujesz listem poleconym z potwierdzeniem odbioru firm臋 X a szczeg贸lnie Pana XY. Informuj膮c tak偶e drog膮 mailow膮, pisemn膮 itp... APPLE INC. 偶e Pan XY z firmy X sprzeda艂 Ci produkt ich firmy kt贸ry jest podr贸bk膮 itp... i 偶e o tym fakcie poinformowa艂e艣 dnia .... Policj臋 Wydzia艂 .... nr. sprawy !!! - to koniecznie musisz poda膰 informuj膮c Apple INC. Oczywi艣cie musisz poda膰 swoje dane kontaktowe w pi艣mie do firmy X oraz poinformowa膰 o z艂o偶onych zeznaniach a 偶e prosisz firm臋 X kt贸rej pracownikiem jest Pan XY o zwrot kwoty 2400 z艂 za produkt kt贸ry zosta艂 Ci sprzedany przez Pana XY o czym poinformowa艂e艣 Policj臋 i Apple INC nr. sprawy.
Jak s膮dz臋 sprzedawca mo偶e tak偶e sobie to przeczyta膰 co na skroba艂em, ale na 70% jestem pewien 偶e otrzymasz telefon oraz pro艣b臋 o spotkanie na kt贸re musisz wybra膰 si臋 z obstaw膮 i dyktafonem oraz pro艣b臋 o wycofanie zg艂oszenia o czym w przypadku pozytywnie dla Ciebie za艂atwionej sprawy musisz powiadomi膰 organy 艣cigania.
Niestety musisz uda膰 si臋 jeszcze raz na komend臋 uzupe艂ni膰 zeznania oraz napisa膰 j臋zykiem stanowczym bez wykrzyknik贸w itp.. informacj臋 do firmy X.
Mam nadziej臋 偶e cho膰 w niewielkim stopniu pomog艂em.

#13 lbystr

lbystr
  • 6 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:08

Nie wiem czy Rzecznik Praw Konsumenta co艣 tutaj pomo偶e. No, chyba, 偶e podci膮gn膮膰 ten zakup pod niezgodno艣膰 towaru z umow膮 (ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczeg贸lnych warunkach sprzeda偶y konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego). Wed艂ug mnie takie dzia艂anie sprzedawcy to jednak pr贸ba oszustwa i sprawa jest dla policji. Tylko rzeczywi艣cie najwi臋kszy problem mo偶e by膰 z udowodnieniem faktu, 偶e sprzedawca wyda艂 atrap臋 telefonu, a nie pe艂nowarto艣ciowy produkt.

#14 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:24

Teletorium to du偶a sieci贸wka - nie s膮dz臋, 偶eby bawili si臋 w taki numer z podmienianiem i foliowaniem, zw艂aszcza, 偶e musieli liczy膰 si臋 z tym, 偶e jednak kto艣 otworzy przy nich pude艂ko. Jednak jak wiadomo Teletorium dzia艂a na zasadzie komisu, wi臋c prawdopodobnie kto艣 oszuka艂 ich sprzedaj膮c im tego 'iPhone'a' komisy prawie nigdy nie odpakowuj膮 iPhone贸w, je艣li s膮 zafoliowane, 偶eby p贸藕niej sprzedawa膰 je jako nowe. Jakby nie patrze膰 zachowuj膮 si臋 bardzo nie w porz膮dku, bo opinia ju偶 idzie w 艣wiat, a przecie偶 od kogo艣 te偶 go kupili, wi臋c mogliby chocia偶 poudawa膰, 偶e si臋 przej臋li i pr贸buj膮 co艣 z tym zrobic...

#15 virgin71

virgin71

• 12聽562 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:43

W ka偶dym razie, je艣li otworzy艂 telefon przy pracowniku, to w膮tpi臋, 偶eby teraz co艣 ugra艂. Przecie偶 na pierwszy rzut oka, sprawa wygl膮da jak - zabra艂 telefon, wsadzi艂 atrap臋, a teraz pr贸buje co艣 kr臋ci膰.

#16 stroner30

stroner30
  • 747 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:49

i tu w艂a艣nie pojawia si臋 problem szarego cz艂owieka - oszukanego w naszym pi臋knym kraju - kt贸ry teraz mo偶e sobie co najwy偶ej oprawi膰 atrap臋 w ramk臋. A pami臋tacie przyk艂ad z przed kilku miesi臋cy jednego z naszych moderator贸w? Tam te偶 kurier zostawi艂 paczk臋, on otworzy艂 po odej艣ciu kuriera (czyli sprawa podobnie jak ta - niby nie do udowodnienia), jednak nag艂o艣ni艂 spraw臋 i nast臋pnego dnia przeprosiny od Orange i DPD i nowy iPhone . . .

#17 Spiderx

Spiderx
  • 70 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:26

Witam, Zdj臋cia atrapy niestety nie mam, poniewa偶 Policja zatrzyma艂a jako dow贸d rzeczowy ca艂e pude艂ko wraz z "Iphone'm". Ja wszystko rozumiem jakby jeszcze sprzedawca nie k艂ama艂by perfidnie o niby innym numer IMEI na pude艂ku ! Teraz jeszcze tak sobie my艣l臋 偶e faktycznie jak sprzedawca wiedzia艂 偶e pope艂ni艂 b艂膮d, to zapewne wszystko zrobi艂, aby ca艂a wina byla wszystkich tylko nie jego. @rybulek, @robgrab - dla 300 z艂otych. S膮dzi艂em z ca艂a pewno艣ci膮 偶e do diabo艂a, jak kupuje niby zapi臋czetowany telefon to tak naprawd臋 jakbym kupowa艂 w Appstorze. s@iprzemo - Spraw臋 zg艂asza艂em do og贸lnej komendy dla miasta Krak贸w - VIII KP - niestety nie zg艂asza艂em tego w Wydziale d/s Przest臋pczo艣ci Gospodarczej. Opisa艂em za to Policjantowi wygl膮d tego cz艂owieka, kt贸ry sprzedawa艂 mi ten telefon. Oni doskonale wiedz 膮 偶e ja zg艂osi艂em to na Policji. Nie mniej dzi臋kuje Ci serdecznie za wskaz贸wki, b臋d臋 dalej dzia艂a艂 wed艂ug tego co napisa艂e艣. Zastanawiam si臋 czy jeszcze nie i艣膰 z tym do medi贸w tak偶e. To be continued................ :-(

#18 iWP

iWP
  • 336 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:31

Id藕 do medi贸w, by艂 tutaj podobny przypadek jak moderator dosta艂 jakie艣 metalowe cz臋艣ci zamiast iPhone'a. Odpowiednio nag艂o艣ni艂 na forum, na wykopie i w paru innych miejscach. Na drugi dzie艅 mia艂 w domu nowy telefon oraz przeprosiny od DPD jak i Orange.

#19 tasiu

tasiu
  • 546 post贸w
  • Sk膮dokolice Cieszyna

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:43

Zastanawiam si臋 czy jeszcze nie i艣膰 z tym do medi贸w tak偶e.

Wrzu膰 histori臋 na Wykop.pl

#20 Spiderx

Spiderx
  • 70 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:48

W艂a艣nie za艂o偶y艂em konto na wykopie, jednak偶e dopiero po 24 godzinach moge cokolwiek wrzuca膰, dzi臋ki za pomys艂 Panowie.

#21 iWP

iWP
  • 336 post贸w
  • Sk膮dGliwice

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:50

Daj p贸藕niej linka to klikniemy 偶eby si臋 wy偶ej znalaz艂o.

#22 iprestigen

iprestigen
  • 520 post贸w
  • Sk膮dE艂k, PL

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:14

Mo偶e jaki艣 redaktor da newsa na g艂贸wnej ? ( mam na my艣li myapple ) z nazw膮 sklepu ?

#23 iPrzemo

iPrzemo
  • 23 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:17

Na razie odradzam media, wykopy itp !!!!!!!!! gdy偶 nic nie uzyskasz a mo偶esz pom贸wi膰 firm臋 X i to TY b臋dziesz mia艂 problem !!!!!!!. A firma X powie Ci 偶e w艂a艣nie zwolni艂a pracownika tego XY albo taki czarny, 艂ysy u nich nigdy nie pracowa艂 (a czarny 艂ysy to prezes - tego szukacie, to prezes Ci sprzeda艂 ??? )i teraz prosz膮 Ciebie o odszkodowanie za pom贸wienia, bo to nie oni Ci臋 oszukali, nie prezes, nie ksi臋gowy kt贸ry jest jako osoba reprezentuj膮ca w KRS. A Ty pom贸wisz firm臋 X. Zr贸b tak jak napisa艂em powy偶ej, dotrzyj do Pana XY ze 艣wiadkiem, zapytaj go czy Ci臋 poznaje 偶e Ty w tej sprawie, przedstaw si臋 grzecznie i popro艣 go o imi臋 i nazwisko, by wszystko s艂ysza艂 艣wiadek. Jak nie, powie, to wezwij jeszcze raz policj臋 w to miejsce i powiedz 偶e od tego Pana kupi艂e艣, .. zg艂osi艂e艣 ale masz nowe dowody w sprawie i Policja niech go wylegitymuje i poda Ci jego Imi臋 i Nazwisko. Przy okazji mo偶esz zapyta膰 Policjant贸w - patrol kt贸ry przyby艂 czy Pan aby napewno tu pracuje na umow臋. Jak to zweryfikujesz przy 艣wiadkach, popro艣 Pan贸w Policjant贸w o nr. ich s艂u偶bowe. Zapisz godzin臋, itp... oraz nr. notatki s艂u偶bowej.
Potem zg艂o艣 si臋 jak powy偶ej do Komendy i odszukaj nr. sprawy, zg艂oszenie 偶e masz nowe fakty itp.. i niech Ci Policjant na s艂u偶bie dopisz臋 te notatki 偶e zdoby艂e艣 dane tego Pana XY i chcesz je dopisa膰 do zezna艅 - uzupe艂ni膰 je gdy偶 uwa偶asz 偶e Pan XY pracownik X swoim dzia艂aniem doprowadzi艂 ... itp... jak powy偶ej. Gdy dopiszesz to wszystko, wracaj do domu i pisz list z kopi膮 do firmy X jak Ci napisa艂em. 呕e dokona艂e艣 zg艂oszenie i sprawa jako naruszenie .... Apple INC ... itp... jak powy偶ej zosta艂a skierowana do organ贸w 艣cigania przeciwko Panu XY pracownikowi firmy X co np. potwierdzi艂 patrol Policji wezwany przez Ciebie celem wylegitymowania Pana XY i potwierdzenia 偶e jest pracownikiem firmy X....
ITP ... ITD.....
Wiem 偶e to prawie dochodzenie jakie prowadzi znany nasz detektyw .... ale je偶eli poda艂e艣 偶e ten, 艂ysy, czarny w okularach to nikt ... si臋 nie ruszy by go znale藕膰 i mu udowadnia膰. Wi臋c musisz cz臋艣膰 sprawy poci膮gn膮膰 sam i wskaza膰 organom 艣cigania jegomo艣cia.
A swoj膮 drog膮 jak to zrobisz, wy艣lesz kwit do firmy X o zawiadomieniu organ贸w ... jak s膮dz臋 b臋dziesz mia艂 wi臋ksze szanse na odzyskania pieni臋dzy nawet zanim przyjd膮 do Pana XY i jego firmy X na przes艂uchanie.
Bo mi艂y ale konkretny Pan XY b臋dzie mia艂 w papierach i b臋dzie 艣cigany za domniemanie pope艂nienia .... na kwot臋 2400 z艂. Wi臋c to on b臋dzie si臋 teraz musia艂 wykaza膰 偶e jest niewinny, a nie Ty musisz najpierw udowodni膰 偶e on to on ... a potem 偶e to on Ci sprzeda艂 sprz臋t.
A tak, zbyt wiele nie zawojujesz. Wi臋c zbierz my艣li, znajomego i wykonaj wymarsz ..... i pom贸偶 sobie. Bo ja tylko to mog臋 dla Ciebie zrobi膰 - czyli Ci臋 pokierowa膰.

#24 pawel123t

pawel123t
  • 74 post贸w
  • Sk膮dPozna艅/Szamotu艂y

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:48

Eh. Wsp贸艂czuj臋. Sam dosy膰 d艂ugo zbiera艂em na swoje pierwsze jab艂uszko. Dorabia艂em sobie poza szko艂膮, a偶 uda艂o mi si臋 zaoszcz臋dzi膰 te 1,5 klocka, bez 偶adnego wk艂adu rodzic贸w. I nie wiem co bym zrobi艂 z tym sprzedawc膮, ale mi艂o to by si臋 nie sko艅czy艂o. Apropo tamtego punktu sprzeda偶y. Przecie偶 tych podrobionych iphone'贸w musia艂o by膰 wi臋cej. Nie mogli sprawdzi膰 kilku losowych pude艂ek? 呕ycz臋 szcz臋艣cia.

#25 ron_1

ron_1
  • 156 post贸w

Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:35

Szczerze wsp贸艂czuj臋 - masakra zosta膰 tak oszukanym i straci膰 tyle forsy.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych