Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#201 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 11 października 2012 - 12:24

Może być oclona przesyłka statkiem ???
Na stronie pisze że przesyłka statkiem jest darmowa jeśli przesyłka ma dotrzeć do tygodnia.
Sposób przeliczania: obecny kurs dolara do 3.18 złotego, więc w życiu to nie wyjdzie 800 złotych. Opłaca się kupić za granicą, np na tej stronie, tym bardziej się opłaca kupić np. Studio czy Wireless.

Może i jest ale za darmo nikt Ci nie przewiezie towaru.
Niektórzy przeliczają 1$ = 1E i dopiero na złotówki ;-)
Nadal zapomniałeś o 23% VAT itp.

#202 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 października 2012 - 12:27

mnie tylko dziwi jedno w tych sluchawkach na allegro, skoro za 400 to podróby to co to jest za 70zl ? ;) takie same podróby jak za 400 pewnie.

#203 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 12:29

To podróby dla świadomych nabywanej rzeczy :D

#204 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 października 2012 - 12:39

a co myslicie o tym? MONSTER BEATS BY DR.DRE SOLO HD Z POLSKI 24`h (2703593446) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wyglądaja nawet ładnie, tak 'prawdziwie' ;)

#205 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2012 - 12:47

Pewnie 99% znawców nie połapałoby się widząc kogoś w tym egzemplażu na przystanku PKS. Swoją drogą cały szum w kwestii tych słuchawek mnie osobiście bardzo do nich zniechęca. Nigdy nawet ich nie testowałem i chyba tego nie zrobię. Nawet jakby były najlepsze na świecie to na łeb ich nie założę. Zazdrosny wzrok przechodniów nie jest tym co mnie rajcuje. Przeciwnie. Jestem zwolennikiem bardziej dyskretnej jakości. Pewnie modeli w których gustuję nikt na PKS-ie palcami by nie wskazywał. Rozumiem gadżeciarzy bo sam jestem gadżeciażem ale świecenie nimi w oczy zazdrosnym małolatom to kupa wielka IMO.

#206 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 października 2012 - 13:07

ja nie zamierzam kupić póki co bo wole klasyczne douszne od Apple, ale zaciekawiły mnie te Solo, wyglądaja całkiem fajnie, a słucham i tak rzadko muzyki na słuchawkach. A te z aukcji wyzej wyglądaja lepiej niż te po 70zl na allegro.

#207 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 17:45

co mówicie o tych słuchawkach ??
Monster Beats by dr.dre Oryginalne 100% okazja!! (2705890121) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mam od niego zdjecia gdzie widac nr. seryjny Tylko Pytanie gdzie go sprawdzić ??

#208 gregory2k

gregory2k
  • 16 postów

Napisano 11 października 2012 - 18:35

Z tego, co wiem, nie wysyłają do Polski. A nawet jeśli, to ludzie zamiast siedzieć dwa tygodnie i sie martwić, czy przesyłka przyjdzie czy nie, wolą przejść się do sklepu i kupić od ręki. Nie wiem, jak wy, ale ja np lubię pójść do iSpota i kupić interesującą mnie rzecz osobiście. W moim przypadku kupno zawsze jest poprzedzone przyjemną i ciekawą rozmową ze sprzedawcą, dokladnymi ogledzinami produktu, a w przypadku słuchawek rownież ich odsluchem. Jest to dla mnie po prostu osobną przyjemnością, i potęguje to radość z zakupu. Kliknięcie przycisku "kup" i czekanie kilka dni na przesyłkę, to już jednak nie to samo. Edit: jakby co, to jest to post od Gregory2, po prostu przez przypadek zalogowałem się na moje stare, nieużywane konto ;)

#209 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2012 - 19:09

co mówicie o tych słuchawkach ??
Monster Beats by dr.dre Oryginalne 100% okazja!! (2705890121) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mam od niego zdjecia gdzie widac nr. seryjny Tylko Pytanie gdzie go sprawdzić ??

Możesz go sprawdzić na stronie, ale z tego co wiem to tylko modele od Studio wzwyż mają nr. seryjne. Gdzie rzekomo znajduje się ten nr?

#210 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 19:39

[ATTACH=CONFIG]11925[/ATTACH]Naklejka nad gąbka.

#211 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 11 października 2012 - 19:49

Zaatakuj go kilkoma podchwytliwymi pytaniami: gdzie kupił, ile go to kosztowało, dlaczego nie ma pudełka i instrukcji itp. Napewno pomoże to w zweryfikowaniu czy to podróby.

#212 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 20:09

O pudełku napisał że na stych był wyniesiony i jak ostatnio szukał to nie mógł znaleźć i chyba wywalony bądz spalony.

#213 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 11 października 2012 - 20:33

Jak można spalić tak piękne pudełko? Wgl jak można mieć Beats'y i trzymać je w szafie nieużywane, jakiś straszny frajer :D Tak jak mówiłem, spytaj się jeszcze o miejsce i cenę kupna, ale wg mnie są to oryginały. Wydaje mi się to logiczne: dostał w prezencie, nie spodobały mu się, to próbuje się pozbyć więc wystawił licytację w dosyć niskiej cenie. Tak więc uważam, że możesz zalicytować, ale: 1) wielkim ekspertem nie jestem, mogę się mylić 2) i tak nie jestem zwolennikiem kupna Beatsów przez allegro. To jest najczęściej podrabiana seria słuchawek (i jeden z najczęściej podrabianych elektroników wgl) na świecie, i prawdopodobieństwo, że trafisz na fake jest bardzo wysokie. Oczywiście nie mówię, że wszyscy allegrowicze to oszuści, bo czasami może się trafić dobra okazja na oryginały, ale nie oszukujmy się, zdarza się to tak rzadko że niemal nigdy ;) Tak więc ja tam dalej polecam kupno w zwykłym sklepie (niekoniecznie stacjonarnym, w internecie jest masa sklepów oferujących oryginały w fajnych cenach). No ale jak nie możesz wyłożyć pieniążków na pewne oryginały, to bierz mniejsze zło, czyli te ;)

#214 asek

asek
  • 25 postów

Napisano 11 października 2012 - 20:40

Co do tych Beatsow to w Turcji sprzedawali je praktycznie w każdej budzie. Ceny były od 10€ do nawet 25€. Jakoscia przypominały te z Allegro.Pewno większość beatsow na Allegro to są pamiątki z wczasów ;)

#215 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 11 października 2012 - 20:44

Co do tych Beatsow to w Turcji sprzedawali je praktycznie w każdej budzie. Ceny były od 10€ do nawet 25€. Jakoscia przypominały te z Allegro.Pewno większość beatsow na Allegro to są pamiątki z wczasów ;)

Raczej tak :) U nas, z tego co wiem, nie można kupić fejków gdzie indziej niż na allegro. A oryginały są dostępne praktycznie tylko u Apple resellerów.
W Szwajcarii dla odmiany jest odwrotnie: oryginały można dostać wszędzie (nawet w Carrefourze), tylko nie u resellerów :P W poszukiwaniu Beatsów dla siebie obleciałem w Bernie prawie wszystkie sklepy z elektroniką, w tym kilku resellerów i wszystkie sklepy Beatsy miały, oprócz resellerów ;)

#216 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 21:22

A Powiedz mi tak. Bo w Solo HD słuhaęłm tlyko z 5 piosenek. I bardzo mi głowe zniszczyły. Tzn. spodobały się. Podróbki jak powinny grać czym powinny sie róznic ?

#217 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 11 października 2012 - 22:08

Looknij sobie na poradnik dotyczący Beats'ów Tour w tym dziale. Wbrew pozorom w dużym stopniu odnosi sie on rownież do innych modeli Beats. No ale tak w skrócie: podróby są znacznie gorzej wykonane i grają kilka razy gorzej, w zależności od "rodzaju" podróby ;) Ale jest to zrobione na tyle sprytnie, ze wielu ludzi w ogóle sie nie orientuje, ze ma podróby, bo wcześniej nie mieli dłuższej styczności z oryginałami. Działa tez efekt Placebo: wmawiają sobie, że ich Beats'y grają ultra genialnie, i po prostu nie przyjmują do wiadomości że mają podróby grające do d*py. Pooglądaj też poradniki (original vs fake) na YT, dotyczące stricte modelu Solo/Solo HD. One tez ci zobrazują, na co powinieneś zwracać uwagę przy rozpoznawaniu podróbki.

#218 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 22:21

A właśie oryginalne jak mają od wewnętrznej strony napisy ? i Loga ?

#219 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 11 października 2012 - 22:26

Pooglądaj sobie, a wszystkiego się dowiesz ;) Bez sensu abyś tutaj zadawał takie drobiazgowe pytania, wszystko jest w internecie.

#220 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 11 października 2012 - 22:33

Ok, dzięki za pomoc, Biore sie za ogladanie. :) A o słuchawkach ajays 4 co sądzisz ??

#221 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 11 października 2012 - 22:42

Ale wyjechałeś ni z gruszki ni z pietruszki :D Miałem A-Jays Three i szczerze mówiąc mocno mnie zawiodły. O ile jakość dźwięku jeszcze dawała radę, to były strasznie niewygodne (cały czas wypadały z uszu), i zepsuly sie po pól roku. Modelu Four nie słuchałem więc bezpośrednio o nich sie nie wypowiem, ale Jays jako firmę zdecydowanie odradzam.

#222 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 12 października 2012 - 07:56

Bo tak myśle o kupnie solo HD, albo czegoś tańszego dolanalowego. Solo to używane bo na nowe mnie nie stać ;)

#223 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 października 2012 - 11:18

Bo tak myśle o kupnie solo HD, albo czegoś tańszego dolanalowego. Solo to używane bo na nowe mnie nie stać ;)

Jeszcze nie słuchałem ale są tańsze i wyglądają świetnie. Jak będę w warszawie to je przetestuje i porównam z solo HD.
Dołączona grafika
Marshall Major

#224 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 12 października 2012 - 19:53

@up: szczerze mówiąc mi się w ogóle nie podobają. Jakieś takie... właściwie sam nie wiem. W każdym razie z wygladu zdecydowanie wolę Beatsy. @Pyra24: A jakimi konkretnie dysponujesz funduszami? Czego słuchasz? Jaki rodzaj/konstrukcja słuchawek? W prawdzie jest to wątek stricte o Beatsach, no ale może uda mi się jakoś pomóc :) A ja z kolei mam pytanie do Beatsowych ekspertów: gdyby tak zestawić ze sobą 2 modele Beats'ów: Solo HD i Tour, które bedą grały lepiej? Oczywiście zdaje sobie sprawę, ze jest to całkowicie inny rodzaj słuchawek, ale chodzi mi tylko o jakość dźwięku. Z góry dzięki :)

#225 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 13 października 2012 - 10:08

Słucham Polskeigo hiphopu oraz Muzyki klubowej, jakeis sety z imrpez, dub step itp. itd. Dysponuej funduszem do 400 zł. Prawdopodobnie kupei te co wysyłałem prędzej wam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych