Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monster - dyskusja o słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
374 odpowiedzi w tym temacie

#151 Szaq

Szaq
  • 28 postów

Napisano 14 września 2012 - 21:27

Dzięki ; ) Dzisiaj niestety nie udało mi się sprawdzić beatsów pro w ispocie ale mam nadzieje że nastepnym razem juz nie bedzie tylu chetnych żeby sprawdzić te sluchawki ;p

#152 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów
  • SkądPruszcz Gdański, PL

Napisano 16 września 2012 - 13:42

A ja z kolei byłem dzisiaj w Galerii Bałtyckiej i z ciekawości wstąpiłem do iSpota odsłuchać wersję Studio. Pierwsze co zauważyłem to faktyczny wzrost komfortu i wygody: Studio są leciutkie i nie uciskają uszu- zachowują się tak jakby w ogóle ich nie było na głowie. To, co mnie zaniepokoiło to niebezpiecznie głośne skrzypienie pałąka (może była to kwestia tego, że był to model wystawowy który swoje już napewno odsłużył), ale mimo wszystko wg mnie nie powinno tego być. Aktywne wyciszanie- fajna sprawa. Wg mnie spełnia swoje zadanie bardzo dobrze (chociaż pasywne w Pro jest lepsze ;)). No a jeśli chodzi o samą jakość dźwięku, trochę się zawiodłem: był on gorszy niż w Pro, nawet "słynny" bas nie dorównywał temu co można usłyszeć w Pro, choc mogła to być też kwestia źródła (iPod Nano 6G). Ale nie zmienia to faktu, że dźwięk w studio jest nadal na wysokim poziomie. Mimo, ze Pro są według mnie lepsze, Studio tez mi sie spodobaly (większa wygoda, aktywne wyciszanie) i w przyszłości trzeba będzie o nich pomyśleć (dużo podróżuję- z reguły samolotem i samochodem a tam aktywne wyciszanie będzie nieocenione) jako słuchawki poza dom. Abstrahując od "lansu i szpanu" są to po prostu dobre słuchawki i nie wiem jak wy, ale ja się nie dam pożreć hejterom ;)

#153 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 16 września 2012 - 17:25

Witam. Mam takei pytanie czy słuchawki iBeats/ UrBeats te które są dołączane do telefonów HTC są Kompatybilne z iPhone /iPod??

#154 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 16 września 2012 - 17:40

Każde słuchawki ze złączem Jack są kompatybilne z urządzeniami z tymże samym gniazdem. Tak więc owszem, będą. Jeśli chodzi ci o pilota, jest to ControlTalk, więc również będzie działał.

A ja mam takie pytanie:
Praktycznie wszystkie słuchawki Monstera mają odłączany kabel. Daje nam to wolne gniazdo Jack. A dało by się zamiast kabla podłączyć np coś takiego:
http://www.global-la...-01,p66065.html
I otrzymać słuchawki bezprzewodowe? Oczywiście jest to pierwsze lepsze, co znalazłem, dla zobrazowania (nie będę chodził ze zwisającym pudełkiem na kablu :D). Ale jeżeli to działa, to teoretycznie z mniejszym odbiornikiem bez kabla, można zrobić Beats'y Wireless bez kupowania Beats'ów Wireless ;)

#155 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 16 września 2012 - 19:45

A mam pytanie czy te słuchawki MONSTER urBeats by dr dre HTC Sensation XE i XL! (2628031877) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mogą być podrobione czy jak narazie tylko Tour są podrobione ?
Dzięki za pomoc.

#156 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 16 września 2012 - 22:13

Podróby. Po pierwsze: cena (urBeats=iBeats, a iBeats to wydatek mniej wiecej 500 zł). A po drugie urBeats oficjalnie są dostępne tylko z telefonami HTC, a raczej wątpię żeby facet kupował dwa telefony i potem obydwie pary słuchawek sprzedawał. Kup sobie oryginalne iBeatsy (ze sklepu). Po co ci wersja dołączana do telefonów HTC?

#157 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 17 września 2012 - 11:49

Bo takie wersje są tańsze że tak powiem :P

#158 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 11:57

Ale nie za 120 zł. Na stówę podróba. No ale to jest moje Zdanie, chcesz, to kupuj ;)

#159 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 17 września 2012 - 14:56

Ok. Jak podróba to szukam dalej. Osoby co sprzedają telefony HTC za te słuchawki chcą 150 zł :PP A te słuchawki znasz może monster nokia purity wh 920 ?? Jak grają ??

#160 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 15:13

Prawda jest taka, że Beatsy to produkt jedynie ładny, kiepsko zbudowany i grający jak przeciętne słuchawki za 100zł(+to że łoją basem po uszach). Jak komuś słoń na ucho nie nastąpił i nie chce się lansować słuchawkami za 1000zł to polecam o wiele lepiej grające Superluxy HD661:
Dołączona grafika
Słuchałem i oglądałem oryginalne Beatsy Studio i te Superluxy zarówno jakością wykonania, jak i jakością dźwięku biją je na głowę. Nie wspominam już nawet o Solo, bo od tych to lepiej grają Kossy Porta Pro za 89zł...

#161 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 17 września 2012 - 15:17

A jakies dokanałowe możesz poelcić ??

#162 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 15:27

Jak chcesz dobre słuchawki to nie pytaj się o nie na forum apple gdzie pełno bananowych fanbojów Monstera, forum mp3store.pl polecam. A od siebie słuchawki dobre dokanałowe to:
a-JAYS One+ Earphones - Jays
Modele | Brainwavz Headphones
Na 100% grają lepiej niż beatsy i raczej nie trafisz na podróbki ;]

#163 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 15:42

Monster Beats Pro Over-ear Headphone Review - HeadphoneInfo.com
Bardzo fajna recka, przy okazji obrazująca że Beatsy Pro grają dużo, dużo lepiej niż Studio i porównywalnie z takimi sluchawkami jak Beyerdynamic DT990 Pro. Udowadnia to więc, że wersja Pro to inna bajka niż reszta Beatsów i nie należy traktować ich jak "jeden pies" ;)

A jeśli chodzi o słuchawki dokanałowe, nie będe bronił Beatsów (osobiście je uwielbiam, ale jest to kwestia subiektywna- musiałbyś po prostu je odsłuchać, a nuż dołączysz do grona fanów Monstera ;)), ale jednoczesnie odradzę ci A-Jays'y. Miałem A-Jays Three. Grały przyzwoicie (ale nic ponad to), ale były bardzo niewygodne i rozwaliły się po pól roku. Tak więc odradzam A-Jays'y.

#164 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 15:51

Nadal jeden pies bo Beyerdynamic DT990 Pro kosztują 700zł, a Beatsy Pro 2x tyle...

#165 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 15:57

Zależy gdzie kupujesz (ja moje kupiłem za 1000 zł i nie, nie są to podróbki). A poza tym twoja opinia jest nieobiektywna. Nie słuchałeś Pro, więc nie możesz obiektywnie się na ten temat wypowiedzieć.

#166 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 16:04

Ale to ty napisałeś, że grają porównywalnie do DT990 Pro, zatem uważam, że mimo wszystko czerwony znaczek b na boku nie jest wart 300zł. Beyerdynamics to ekstraklasa słuchawkowa, rozumiem gdyby było odwrotnie, że beatsy kosztują np. 700zł, a grają jak słuchawki za 1500zł, wtedy bym rozumiał, że są warte swojej ceny, jednak nie oszukujmy się, Monster to firma świetna marketingowo i głównie płacicie za sygnowanie ich przez artysytów i ten słynny design. ŻADNE beatsy nie są warte swojej ceny. BTW, pro też miałem okazję słuchać, nie powaliły mnie na kolana, a na pewno nie brzmią jak słuchawki warte nawet 1000zł, nadal łoją basem co nawet jest ujęte w podlinkowanej przez Ciebie recencji ;)

#167 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 16:10

Ja zapłaciłem za wyjątkową charakterystykę dźwięku, której w innych sluchawkach nie spotkam, a nie za design (i tak ich nie wynoszę poza dom). Gdybym chciał designu, kupiłbym na Allegro podróby za 50 zł i bylbym zadowolony. No właśnie: grają porównywalnie do słuchawek za 700 zł a nie takich za 100. Tak więc grubo przesadziłeś i wprowadziłeś w błąd Pyrę24 ;)

#168 Pyra24

Pyra24
  • 35 postów
  • SkądOstrów WLKP

Napisano 17 września 2012 - 17:07

Gragory a możesz coś powiedzieć o Tych słuchawkach ?? monster nokia purity wh 920 albo o ibeats ? Które lepsze ?? Które mają lepszy bas i wyraźniejszy dźwięk.

#169 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2012 - 18:04

Aha, urBeatsy od HTC pewnie Ci nie będą działać na iPhone w ogóle, sprawdź sobie jak działają pierwsze lepsze słuchawki od telefonu z Androidem ;)

---------- Wpis dodano o 18:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:00 ----------

Ja zapłaciłem za wyjątkową charakterystykę dźwięku, której w innych sluchawkach nie spotkam, a nie za design (i tak ich nie wynoszę poza dom). Gdybym chciał designu, kupiłbym na Allegro podróby za 50 zł i bylbym zadowolony.
No właśnie: grają porównywalnie do słuchawek za 700 zł a nie takich za 100. Tak więc grubo przesadziłeś i wprowadziłeś w błąd Pyrę24 ;)

Tylko że z tej recenzji wynika, że mimo wszystko DT990 są wyraźnie lepsze, a nie porównywalne. Jednak ciężko porównywać te dwie konstrucje ponieważ Beatsy to konstrukcja zamknięta, a Beyerdynamics, półotwarta. Aha i można znaleźć słuchawki do 300zł, które grają porównywalnie do tych beatsów...

#170 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 19:40

Aha i można znaleźć słuchawki do 300zł, które grają porównywalnie do tych beatsów...

Czekam na przykłady.

Gragory a możesz coś powiedzieć o Tych słuchawkach ?? monster nokia purity wh 920 albo o ibeats ? Które lepsze ?? Które mają lepszy bas i wyraźniejszy dźwięk.

Niestety nie słuchałem ich. Bas będzie potężniejszy napewno w iBeatsach (ta Nokia to nie BeatsAudio), ale jeśli chodzi ogólnie o jakość dźwięku, to nie mam pojęcia.

#171 Gregory2

Gregory2
  • 506 postów

Napisano 17 września 2012 - 21:48

A moglibyście mi polecić jakąś dobrą dźwiękówkę do moich Beats'ów Pro? Bo zmieniłem komputer i od kilku dni jadę na integrze :) Potrzebuję czegoś w segmencie mniej wiecej 300-350 zł. A jak na złość Xonar DX jest za 200, a następny D2X już za 500 :D Tak więc jaka dźwiękówka w tej cenie będzie odpowiednia?

#172 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 18 września 2012 - 15:33

Oryginalne czy nie ? - !SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD WHITE (2613732439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#173 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 18 września 2012 - 15:41

Podróby :)

Oryginalne czy nie ? - !SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD WHITE (2613732439) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#174 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 18 września 2012 - 15:45

Dlaczego :) ?

---------- Wpis dodano o 16:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:44 ----------

Tak myślałem, dlatego poluje na używane oryginały :P

#175 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 września 2012 - 15:51

Dlaczego :) ?

---------- Wpis dodano o 16:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:44 ----------

Tak myślałem, dlatego poluje na używane oryginały :P

Po cenie niezwykle ciężko jest to stwierdzić....300zł taniej to przypadek.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych