Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#1201 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:26

Lewy górny róg jest delikatnie żółtawy. (...)

Z ciekawości: o jakich mniej więcej wymiarach? Wiadomo, że zanika gradientowo i nie da się dokładnie określić granic, ale tak mniej więcej (szerokość połówkowa ;))...

#1202 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2012 - 17:31

Może okulista jest potrzebny.

#1203 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:36

Może okulista jest potrzebny.

A może czasem trzeba się ugryźć w język i nic nie mówić ?? Mam przed sobą iPhona i ekran jest jednolity, patrze na MacBooka i też jest jednolity. Trzymam iPada i jest delikatnie żółty w lewym górnym rogu. Myślę że to 1/3 w lewym rogu. Jest ok.

#1204 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2012 - 17:39

Cały czas się gryzę, dlatego palców na forum używam. A ja myślę, że wielu (nie twierdzę, że TY) trochę przesadza, nie widziało wcześniej Retiny i inny odcień kolorów i już mu zasikali.

#1205 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:40

A może czasem trzeba się ugryźć w język i nic nie mówić ?? Mam przed sobą iPhona i ekran jest jednolity (...)

Dzięki za info. A co do reszty postu odn. @artutcisz - dokładnie! Obcuję w pracy/domu z mnóstwem AMOLEDów i LCD (gorszych i lepszych), zresztą jak każdy, szczególnie tutaj, i to, że czepiłem się iPada znaczy chyba, że coś jest z nim nie tak.

#1206 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2012 - 17:44

Byłem w MM, new iPad ekran normalny, ale koleś do kolesia "patrz jaki zasikany, apple schodzi na psy".

#1207 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 13 lipca 2012 - 17:46

Nie ma rzeczy idealnych, inne technologie używane w wyświetlaczach urządzeń mobilnych również mają swoje wady i minusy. Oczywiście to nie usprawiedliwia Apple'a, bo nie zazdroszczę klientom, którzy x razy wymieniali iPady, ale trzeba mieć też odpowiednią perspektywę.

Samsung Galaxy Note plagued by display issues - GSMArena.com news

#1208 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:50

Obcuję w pracy/domu z mnóstwem AMOLEDów i LCD (gorszych i lepszych)

Ten egz. jest najlepszy ze wszystkich. Jest to 8 sztuka. Większość oddanych nie miała uszczelki lub były hoty. Nie chcę już się rozpisywać, ale irytuje mnie to wysyłanie do okulisty które jest tak samo zasadne jak nazywanie zwolenników Appla czy hobbystów elektroniki "gadżeciarz".

---------- Wpis dodano o 18:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:48 ----------

Byłem w MM, new iPad ekran normalny, ale koleś do kolesia "patrz jaki zasikany, apple schodzi na psy".

Wadę wzroku jakąś masz? Spytam delikatnie, okulary Kolega nosi?

#1209 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:51

4 new iPady miałem zanim trafiłem na (w miarę) dobrego; problem istnieje, już nie chce mi się wałkować tematu. W MM nie da się stwierdzić, czy jest OK, urządzenia używasz przez 90% czasu w o wiele słabszym oświetleniu niż jest w MM, iSpot itd., gdzie wady wyłażą. I uwierz mi, nie jest przyjemnie pisać po klawiaturze, której połowa ma drastycznie inny odcień od reszty.

A abstrahując już od zasikania, to dziury w uszczelce, deadpiksele i olbrzymi lighbleeding to chyba wady, które stwierdzasz niezależnie od percepcji kolorów? A wszystkie po kolei pojawiały się w egz. które wymieniałem.

#1210 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2012 - 17:56

Ten egz. jest najlepszy ze wszystkich. Jest to 8 sztuka. Większość oddanych nie miała uszczelki lub były hoty. Nie chcę już się rozpisywać, ale irytuje mnie to wysyłanie do okulisty które jest tak samo zasadne jak nazywanie zwolenników Appla czy hobbystów elektroniki "gadżeciarz".

---------- Wpis dodano o 18:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:48 ----------

Wadę wzroku jakąś masz? Spytam delikatnie, okulary Kolega nosi?

A mnie irytuje pisanie, że wszystkie są złe (znajdź, tutaj paru takich było).

Na pewno są złe egz. i takie również widziałem. Ale zapewniam Ciebie, że ten w MM był normalny!!!.

---------- Wpis dodano o 18:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:56 ----------

4 new iPady miałem zanim trafiłem na (w miarę) dobrego; problem istnieje, już nie chce mi się wałkować tematu. W MM nie da się stwierdzić, czy jest OK, urządzenia używasz przez 90% czasu w o wiele słabszym oświetleniu niż jest w MM, iSpot itd., gdzie wady wyłażą. I uwierz mi, nie jest przyjemnie pisać po klawiaturze, której połowa ma drastycznie inny odcień od reszty.

A abstrahując już od zasikania, to dziury w uszczelce, deadpiksele i olbrzymi lighbleeding to chyba wady, które stwierdzasz niezależnie od percepcji kolorów? A wszystkie po kolei pojawiały się w egz. które wymieniałem.

dziury w uszczelce, deadpiksele i olbrzymi lighbleeding to chyba wady - zdecydowanie wady i uważam, że oprócz wymiany na nowy, powinni dawać giftcarda na zakupy w AppStore.

#1211 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 17:58

Dobra Panowie, ja się robię off i idę się pocieszyć nowym iPadem :)

#1212 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 22:34

A mnie irytuje pisanie, że wszystkie są złe.

Z tego co pamiętam, pojawiały się jedynie opinie, że nie ma idealnych. Przynajmniej ja tak pisałem. Jest chyba różnica między "wszystkie są złe" a "nie ma idealnych". Po doświadczeniach swoich, Crisco i wielu innych opinię taką podtrzymuję. Gdyby tylko niewielka cześć iPadów była felerna, statystyka zredukowałaby znacząco liczbę wymian.

#1213 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 lipca 2012 - 22:43

Wybacz, ale dla mnie tożsame jest "nie ma idealnych" i "wszystkie są złe", czyli mają wady. Ja osobiście nie widziałem żadnego złego (mam na myśli znajomych, w chwili obecnej sztuk pięć).

#1214 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 13 lipca 2012 - 23:22

Wybacz, ale dla mnie tożsame jest "nie ma idealnych" i "wszystkie są złe", czyli mają wady. Ja osobiście nie widziałem żadnego złego (mam na myśli znajomych, w chwili obecnej sztuk pięć).

Nie rozumiem, jak można nie dostrzegać różnicy między tymi sformułowaniami, ale wybaczam :) i pozostaję w rozbieżności. Ja używałem intensywnie czterech swoich złych, piąty dobry idealny nie jest (ma lekkie zażółcenia jak u Crisco), w sklepie z serwisem, gdzie wymieniałem, oglądaliśmy z serwisantem dokładnie dwa ekspozycyjne i jeden prywatny serwisanta - na każdym i ja, i on, widzieliśmy przebarwienia (on stwierdził, że jemu te przebarwienie nie przeszkadza, ale potwierdził, że jest). Moje wizyty w Saturnie i iSpocie też potwierdziły dyskutowaną tezę. Wcześniej w tym wątku pojawił się post kogoś, kto zrażony wymianami bez skutku, kupił sześć iPadów i dokonał selekcji, wybierając najlepszego, ale nie idealnego. Sorry, ale statystyka jest nieubłagana. A gdybym wierzył w ideały, mój obecny iPad - piąty - też poszedłby do zwrotu.

#1215 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 06:03

Naprawde muszę się wypowiedzieć w tym temacie bo już nie chce mi się czytać wypowiedzi ze wszyscy co narzekają to sobie wymyślają... Moja poprzednia wypowiedz skończyłem na (chyba )13 lub 14 wymienionym ipadzie, niestety dead pixele i doszedłem do 16. Tak 16,16,16 jest bez dead pixeli, ma jednolity kolorystycznie ekran... Czy jest idealny nie... Każdy ma prawo akceptować to co mu się podoba, wiele osób nie zauważa żadnych wad i cieszy się swoim produktem, super dzięki temu Apple nie musi wymieniać co 2 może 3 sztuki tylko co może 50, 100, 1000. Są ludzie którzy wydając pieniądze, oczekują na poziomie produktu, a szczególnie ekranu, dla którego uwielbiam iPada!!! Mam kilku znajomych którzy maja iPada i tylko 2 z nas ma problemy z ekranem, pozostała się nad tym nie zastanawia, pomimo ze wg mnie i kolegi należałoby je wymienić!!! Dajcie ludziom prawo akceptować wady "kup się okulary" a z drugiej strony akceptujcie ludzi którzy maja problem i widza i nie " szukają dziury w całym" pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia z wymianami, a już napewno nie życzę tak jak sobie 16 :)

#1216 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 lipca 2012 - 08:45

Podziwiam za wytrwałość, ja po trzeciej zrezygnowałbym na rzecz innej firmy,

#1217 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 10:08

Nawet gdybyś miał mnóstwo softu z AppStore, kupował średnio jedną płytę dziennie w iTunes i miał już ich sporą kolekcję, czytał mnóstwo zaprenumerowanych magazynów, co sprawia przyjemność dopiero przy rozdzielczości Retiny? iPad to nie tylko kwestia urządzenia, to kwestia całego unikatowego ekosystemu i dostępności treści, i to bardziej trzyma użytkowników przy marce niż sam sprzęt. SJ wiedział, co robi.

#1218 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 10:47

Ciekawe jakiej. Może Kolega podpowie, gdzie poza iPadem można uruchomić aplikacje zakupione w iTunes dla iPada. Prawda jest taka, że dla tych co już maja sprzęty Apple od jakiegoś czasu, wydali sporo kasy na legalne oprogramowanie nie ma alternatywy. Sam na własnej skórze to przerobiłem obrażając się i kupując Androida. Okazało się, że to nie to samo.

#1219 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 lipca 2012 - 10:51

Apple - iPad 2 ;-)

#1220 gary1985

gary1985
  • 4 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 14:28

I weź tu teraz kup ipada 3 na którego jestem zdecydowany.Czytam ten temat od dawna i już tylko się zastanawiam ile to razy wymienię ipada.Jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek wady więc zapewne za szybko nie dostane dobrego egzemplarza.A szkoda że tak się dzieję.Miałem już wybrany tablet z Androidem konkretnie infinity lub tf201.Ale zagłębiając się bardziej w kwestie tabletów zauważyłem jakie braki ma wsparcie androida dla tabletów.Tam tez co wychodzi nowa partia tabletów to zawsze jest jakiś problem.Więc postanowiłem wybrać ipada 3 aż natknąłem się na ten temat ;/ Ale już postanowiłem sobie że biorę ipada 3 , niech się dzieje co chce ;P To będzie moja pierwsza styczność z ios.

#1221 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 14:33

Więc postanowiłem wybrać ipada 3 aż natknąłem się na ten temat ;/ Ale już postanowiłem sobie że biorę ipada 3 , niech się dzieje co chce ;P To będzie moja pierwsza styczność z ios.

Coraz więcej powinno być w miarę dobrych. To już nie jest jak zakup w pierwszy dzień, na który się skusiłem. Będzie dobrze, kupuj. I potem nie szukaj wad na siłę, to może nie znajdziesz :)

#1222 Struna6

Struna6
  • 6 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 16:27

Mój już jest w drodze, w poniedziałek dam znać w jakim będzie stanie. Oby już ta felerna seria się wyprzedała/zutylizowała ;)

#1223 gary1985

gary1985
  • 4 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 16:47

Mój już jest w drodze, w poniedziałek dam znać w jakim będzie stanie. Oby już ta felerna seria się wyprzedała/zutylizowała ;)

gdzie zamawiałeś?

#1224 Struna6

Struna6
  • 6 postów

Napisano 14 lipca 2012 - 18:40

AOS BTW tracking na stronie TNT jest dziwny, mam: 14 Jul 2012 01:56:27 Liege Euro Hub Shipment Arrived In Warehouse 14 Jul 2012 00:43:41 Liege Euro Hub Shipment In Transit. 14 Jul 2012 00:27:38 Liege Euro Hub Shipment Received At Transit Point. 13 Jul 2012 21:43:00 Prague Shipment In Transit. 13 Jul 2012 18:55:04 Prague Shipment In Transit. 13 Jul 2012 18:52:10 Prague Shipment Received At Origin Depot. od ponad 24h przesyłka leży sobie w Belgii -,-

#1225 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 09:08

AOS
BTW tracking na stronie TNT jest dziwny, mam:
od ponad 24h przesyłka leży sobie w Belgii -,-

Jest niedziela wiec ludzie maja wolny dzień. Być może dziś w nocy samolotem dotrze do Polski.

---------- Wpis dodano o 10:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:58 ----------

Jestem bardzo wyczulony na jakiekolwiek wady więc zapewne za szybko nie dostane dobrego egzemplarza.A szkoda że tak się dzieję.

Wg mojej oceny dokonanej przez pryzmat doświadczeń moich i innych Kolegów wadą eliminującą iPada w 100% jest brak uszczelki lub hot pixele. Jeśli kolory na ekranie są nie jednolite w małym stopniu to jest to akceptowalne. Ludzie którzy mają wadę wzroku takiej nie jednolitości wcale nie widzą (potwierdzone przeprowadzonymi przeze mnie badaniami w pracy i domu). Jeśli od lipca ktoś chce stracić kilka miesięcy na wymiany to może się okazać, że czasowo zbliży się do wydania nowej generacji.

---------- Wpis dodano o 10:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:05 ----------

A tak na marginesie. Ktoś z kolegów lansował tezę jakoby to zażółcenie było klejem i miało ustąpić po kilku miesiącach. Czy ktoś kto kupił w marcu i miał problem z żółtym ekranem po kilku miesiącach już go nie ma?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych