Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 15:47

Nowy sport narodowy: wymiana iPadów na wyścigi ;)

#1102 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 02 lipca 2012 - 22:49

Ja zazwyczaj po pierwszym egzemplażu egzemplarzu sprzedaje. Nic nie wymieniam jak nie odpowiada. Za dużo zachodu a producentów sporo.

[mod]Jak nie zaczniesz sprawdzać pisowni, to wrócimy do nagradzania![/mod]

#1103 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 23:00

Tu nie chodzi o to, czy odpowiada, czy nie odpowiada, chodzi o wady sprzętu, które są ewidentne; odsyłanie do innych producentów jest nietrafione, bo ludzie tutaj chcą mieć urządzenie do konsumpcji treści z rozwiązań dostarczanych przez Apple dla iOS-a, urządzenie, które będzie pozbawione ewidentnych felerów, występujących niestety w różnych kombinacjach (deadpiksele, temperatura barwowa i niejednorodności ekranu, lightbleeding, paprochy pod szybą i ubytki w uszczelkach, bądź ich niewłaściwy montaż). Żadna z tych wad (może oprócz niejednorodności) nie wynika z zastosowanej technologii, tylko jest ewidentnie konsekwencją nieprawidłowej na którymś etapie produkcji.

#1104 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 lipca 2012 - 23:19

Marzec to jest za chwilkę?
Chyba rzyjesz żyjesz w kokonie i śpisz przez puł pół roku.

Zanim będzie następny iPad to naciesze się trujka trójką i ja sprzedam.
Czekać to ja mogę w nieskończoność.

Nagrodą specjalną za "dysortografa roku 2012" powinno być skierowanie na zajęcia korygujące owe objawy.

#1105 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 08:39

Ja zazwyczaj po pierwszym egzemplażu egzemplarzu sprzedaje. Nic nie wymieniam jak nie odpowiada. Za dużo zachodu a producentów sporo.

Tak się przyglądam twoim postom, w których tylko odsyłasz do konkurencji i ciśnie się do napisania tylko jedno - Ciebie trzeba odesłać do słownika.
Jestem doskonale świadomy tego, co oferują inni producenci, ale jak widać - mam do tego taki a nie inny stosunek.

#1106 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 03 lipca 2012 - 09:08

Nagrodą specjalną za "dysortografa roku 2012" powinno być skierowanie na zajęcia korygujące owe objawy.

Wszędzie na forach spotykam się z tym samym. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie ma zupełnie nic do powiedzenia więc aby walnąć swojego posta wytknie ci błąd ortograficzny.

Jestem doskonale świadomy tego, co oferują inni producenci

Jeśli chodzi o tych innych. Prawda jest taka że nie ma lepszych urządzeń tylko że to stwierdzenie nie jest jednogłośne. Spotkałem się z wieloma opiniami ludzi że iPad to gówno i są lepsze od niego dlatego też taka moja definicja. Napinka na siłę na coś co mi nie odpowiada to troszkę jak sadomasochizm.

Ja mam iPada 3 i jestem zadowolony. Poprzedni tablet na androidzie sprzedałem po 2 dniach. Cieszę się z urządzenia a wy ciągle narzekacie i to żeby raz ale to trwa 111 postów. W większości te same osoby. więc być może to nie jest urządzenia przeznaczone dla nich.

#1107 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 03 lipca 2012 - 11:14

Papux - oto Twoja praca domowa. Sto razy napisz poprawnie następujące słowo: egzemplarzu, egzemplarzu, egzemplarzu, egzemplarzu, etc

Sorry za OT ale dysortograficzne posty Papux są gorsze od nachalnej reklamy na MA.

#1108 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 11:24

Ja bym wolał zeby 100 razy napisał "rzyjesz" tzn. żyjesz :)

#1109 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 14:41

Przyszedł iPad 2. Było miło, ale po 30 min wyskoczyły 2 hoty czerwone :(

---------- Wpis dodano o 15:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:35 ----------

W większości te same osoby. więc być może to nie jest urządzenia przeznaczone dla nich.

Być może nie czytaj i nie komentuj tego co piszą ludzie o określonym zakresie problemów. Nic nie wnosisz do naszej dyskusji w formie merytorycznej.

#1110 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 14:57

Przyszedł iPad 2. Było miło, ale po 30 min wyskoczyły 2 hoty czerwone :(

---------- Wpis dodano o 15:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:35 ----------

Być może nie czytaj i nie komentuj tego co piszą ludzie o określonym zakresie problemów. Nic nie wnosisz do naszej dyskusji w formie merytorycznej.

Do mnie też dotarła druga sztuka. Niestety wymiana. Brak żółtych przebarwień ale za to cholernie nierówne podświetlenie. Lewa strona ciemniejsza, jakby nie świecił cały szereg diód na całej długości.
Chyba podziękuję Apple. Nie potrafią zrobić porządnie wykonanego produktu za taką cenę to trudno, ich sprawa. To nie jest przypadek jeżeli dostaję 10 iPadów pod rząd i wszystkie posiadają defekt.

#1111 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 14:59

To nie jest przypadek jeżeli dostaję 10 iPadów pod rząd i wszystkie posiadają defekt.

Ja poprosiłem o zwrot kasy.

#1112 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 15:03

Też tak zrobię bo to nie ma sensu.

#1113 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:05

Cholera, planuję kupić iPada w następnym tygodniu i trochę mnie przeraziliście tym tematem:)

#1114 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 lipca 2012 - 15:05

Kupuj.

#1115 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:07

Procesor był w wersji 2.4, ekran bez przebarwień, uszczelki na miejscu. Szkoda, że wyskoczyły hoty. Już sobie wszystko instalowałem.

---------- Wpis dodano o 16:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:06 ----------

Cholera, planuję kupić iPada w następnym tygodniu i trochę mnie przeraziliście tym tematem:)

Nie stresuj się i zamawiaj. Możesz mieć wszystko ok.

#1116 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 15:11

Do tematu iPada powrócę może w marcu po premierze kolejnej generacji. Na razie dziękuję :)

#1117 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:13

Kupuj - tylko mały odsetek ludzi po zakupie szuka od razu błędów, reszta używa i nie zauważa żadnych nierównomiernych podświetleń czy coś, i tak ekran jest 80% czasu potłuszczony paluchami i ma 15 różnych przebarwień, jasność też jest ustawiona na max 20-30% niż na full, więc wady ekranu sami sobie robimy używając i nie zwracamy na nie uwagi, a jeśli jakieś są fabrycznie to po co się wysilać laboratoryjnie by je odkrywać...?

#1118 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 15:18

Kupuj - tylko mały odsetek ludzi po zakupie szuka od razu błędów, reszta używa i nie zauważa żadnych nierównomiernych podświetleń czy coś, i tak ekran jest 80% czasu potłuszczony paluchami i ma 15 różnych przebarwień, jasność też jest ustawiona na max 20-30% niż na full, więc wady ekranu sami sobie robimy używając i nie zwracamy na nie uwagi, a jeśli jakieś są fabrycznie to po co się wysilać laboratoryjnie by je odkrywać...?

Nie miałeś problemu ze sprzętem to się ciesz i używaj, ale jeżeli nie masz pojęcia o sprawie, to nie jesteś zbyt wiarygodnym źródłem informacji.

#1119 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:20

a jeśli jakieś są fabrycznie to po co się wysilać laboratoryjnie by je odkrywać...?

LOL czyli, że jak? Bo ja tylko patrze oczami w nic nie uzbrojonymi.

#1120 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:26

Mam wyczulone oko na błędy, transformera sprzedałem po tym jak wyskoczył bad pixel, w ciągu ostatnich ogladałem wszystkie ipady wystawione w ispotach, saturnach i media i nie widziałem żadnego zasikania ani złego podświetlenia na żadnym... Po prostu albo sprzętu się używa, albo bada go laboratoryjnie szukając wad, to samo było/jest? na forach fotograficznych, gdzie grupa ludzi bada każdy aparat, obiektyw i twierdzi, że jest do dupy, bo jakieś tam zdjęcie tabelki im wydaje się nieostre przy takiej i takiej przesłonie, czyli każdy sprzęt ma backfocus czy coś i jest do dupy i generalnie może za rok oni coś kupią, jak wyjdzie poprawione... I spędzają tak cały rok na forum pisząc tylko o sprzęcie do dupy, a reszta ludzi na tym samym sprzęcie foci i wkleja zajebiste foty co chwila...

#1121 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:28

Mnie infolinia odsyła już do sklepów, nie chcą zrobić kolejnej wymiany...jedynie zwrot kasy. Proponują mi 100zł upustu za zatrzymanie Ipada z 5 wadliwymi pikselami oraz zółtym ekranem. LoL !!!. Gdybym miał pewność że Surface Microsoftu będzie dobrym sprzętem to bym już olał sprzęt Apple, a tak to się bracie baw.

#1122 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2012 - 15:32

Czyli wmawiasz nam, że mamy dobre sprzęty, że w domu mamy tajne laboratoria do badania jakości ekranów, OK. Tak samo ja mogę twierdzić, że twój iPad na pewno jest zasikany i ma bad pixele. Również oglądałem dużo wystawionych egzemplarzy w marketach czy iSpotach. Nowego iPada nie widziałem z dobrym ekranem, dwójki owszem - wszystkie. Niestety moje nie okazały się takie, do jakich przyzwyczaiłem się w sklepach czy u innych użytkowników.

#1123 tmb

tmb
  • 119 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:38

Przyszedł 5 iPad. Production week: 24 (June) - najmłodszy z dotychczasowych, wgrana była ostatnia dostępna wersja iOS-a. Factory: DK (Refurbished) Wstępne oględziny ekranu - OK, najlepszy jak dotąd, żółci mało albo wcale, więcej testów po odtworzeniu. Nie ma dziur w uszczelce. Jeśli nie będzie dead pixeli, zostaje. Co prawda za mała statystyka, żeby wysnuwać takie wnioski, ale znowu refurb i znowu najlepsza biel/szarość. Też gdzieś na obcojęzycznych forach czytałem, że ludzie wolą refurby.

#1124 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:45

Macie jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o wymianę i zakup Ipadów w sklepach stacjonarnych w Warszawie ? Jeśli miałbym ryzykować kupno w sklepie to w którym ? Ispoty odpadają za dużo się negatywnych opinii naczytałem.

#1125 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 03 lipca 2012 - 15:48

W Warszawie polecam MM na Górczewskiej, można wymienić lub zwrócić w ciągu 14 dni. Sam tam kupowałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (1)