Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Please log in to reply
1452 replies to this topic

#951 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 09 June 2012 - 16:46

Jak kupowałem galaxy s 2 też wszystkie miały lewą stronę zółtą.
Większość paneli od samsunga ma sporo kleju i to nierówno rozłożonego.
U mnie zniknęło dopiero po około pół roku. Nie pierwszy raz taki problem.
Jednak ciepły towar przeważnie ma świeże ekrany.
iPad ma to do siebie że ekran jest spory więc większe prawdopodobieństwo nierównego rozłożenia szczególnie że to metoda podobna do sitodruku a nie natryskowa.
Dołączona grafika

#952 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 09 June 2012 - 17:24

Co do MM - jak oddawałem aparat dzwoniłem przed tym na ich infolinię - raz powiedziano mi, że można zwrócić w ciągu 14 dni, komplet, opakowanie, nierozwalone za bardzo Gdy dzwoniłem drugi raz, potwierdzono to, ale dodano też, że zależy to od subiektywnej oceny przyjmującego. Aparat rozpakowalem, uruchomiłem, ale mi nie podszedł, powiedziałem, że oddaje, bo nie ostrzy dobrze - przyjęto bez słowa.

#953 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 09 June 2012 - 18:00

A ja muszę napisać, że od wczoraj jestem posiadaczem takiego iPada, na jakiego czekałem od początku. Jest to 7 sztuka. Ekran super. Wszystkie uszczelki, brak bad pixeli. Zostaję przy nim na dłużej :D

#954 avcio

avcio
  • 6 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 09 June 2012 - 22:00

A ja muszę napisać, że od wczoraj jestem posiadaczem takiego iPada, na jakiego czekałem od początku. Jest to 7 sztuka. Ekran super. Wszystkie uszczelki, brak bad pixeli.
Zostaję przy nim na dłużej :D

Mam nadzieję, że ja nie dobiję aż do 7ki ;-).
We wtorek/środę powinna przyjść nowa sztuka...

#955 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 10 June 2012 - 15:00

A ja muszę napisać, że od wczoraj jestem posiadaczem takiego iPada, na jakiego czekałem od początku. Jest to 7 sztuka. Ekran super. Wszystkie uszczelki, brak bad pixeli.
Zostaję przy nim na dłużej :D

Dobra nowina. Może moja 8 sztuka była by taka jak Twoja 7:) Puki co siedzę na Samsungu :)

---------- Wpis dodano o 16:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:00 ----------

Mam nadzieję, że ja nie dobiję aż do 7ki ;-).
We wtorek/środę powinna przyjść nowa sztuka...

Jak dostaniesz to koniecznie napisz jak jest.

#956 Asarnoh

Asarnoh
  • 6 posts
  • SkądKatoCity

Posted 11 June 2012 - 17:14

Właśnie wróciłem z serwisu. iPad został przyjęty do reklamacji tylko z powodu martwych pixeli. Zaróżowienie ekranu to nie usterka -_- Ważne, ze przyjęty. Dam znać jak będę miał go w rękach. 

#957 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 11 June 2012 - 21:50

Właśnie wróciłem z serwisu. iPad został przyjęty do reklamacji tylko z powodu martwych pixeli. Zaróżowienie ekranu to nie usterka -_-
Ważne, ze przyjęty. Dam znać jak będę miał go w rękach. 

Jak zarozowienie ekranu to nie usterka? Co za bzdura!!!

#958 Asarnoh

Asarnoh
  • 6 posts
  • SkądKatoCity

Posted 11 June 2012 - 21:54

Dokładnie, też mnie to totalnie zdziwiło. Widocznie pół godziny przed zamknięciem salonu pewne widoczne 'niedociągnięcia' są po prostu normalnie funkcjonującym urządzaniem bez skaz... :/

#959 avcio

avcio
  • 6 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 12 June 2012 - 13:46

Tym razem róż i zieleń - zaczynam kolekcjonować tęczę ;-)

#960 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 12 June 2012 - 14:57

Tym razem róż i zieleń - zaczynam kolekcjonować tęczę ;-)

Spoko ja mam drugiego takiego. W sobotę będę w Warszawie i osobiście oddam iPada w serwisie iSource. Pierwszy został przyjęty z tego powodu (różowo- zielony ekran), więc nie widzę żadnego powodu żeby serwis próbował kwestionować wadę fabryczną. Po prostu jak ze wszystkim w Polsce trzeba dobrze argumentować swoje racje :)

#961 miki4g

miki4g
  • 150 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 June 2012 - 18:27

Przed chwilą wróciłem z iSource(buw ul. Dobra). Argumentowałem wymianę iPada tym, że ma on 2 czerwone hot piksele i zażółcony ekran. Pani powiedziała mi, że choć zażółcenie jest powodem do wymiany to po 6 tygodniach(mój ma niecały miesiąc) to z dzięki 2 hot pikselem iPad zapewne zostanie mi wyminiony na nowy. Mam możliwość monitorowania naprawy w internecie, powiadomienie o możliwośći odbioru dostanę sms, powinno to nastąpić w następnym tygodniu. Jak to jest z usunięciem moich danych na iPadzie? Co prawda mam tam tylko maile, ale czy moje konto(apple id) zostanie usunięte z iPada?

#962 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 13 June 2012 - 07:55

Jak to jest z usunięciem moich danych na iPadzie? Co prawda mam tam tylko maile, ale czy moje konto(apple id) zostanie usunięte z iPada?

Dostaniesz nowego bez danych, po odtworzeniu z itunesa zostana przywrocone dane, ale nie jestem pewien czy maile. Natomiast jezeli masz na serwerze te wiadomosci to sciagnie je ponownie...

#963 mantis1983

mantis1983
  • 47 posts

Posted 14 June 2012 - 14:38

Szósta sztuka zasikana :/.

#964 Asarnoh

Asarnoh
  • 6 posts
  • SkądKatoCity

Posted 14 June 2012 - 14:49

Właśnie odebrałem iPada z serwisu. Nie chcę zapeszać... ale wydaje się, że ta sztuka jest sprawna. Dół nie jest różowy, klawiatura idealnie szara, biel zimna i przyjemna dla oka. Nie mam warunków by sprawdzić (chroń Panie Boże) pixele, ale napiszę co i jak wieczorem.

#965 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 14 June 2012 - 19:39

@Asarnoh Kupowałeś w Cortlandzie w Kato ?

#966 Asarnoh

Asarnoh
  • 6 posts
  • SkądKatoCity

Posted 14 June 2012 - 19:42

@dandan999 Owszem, w salonie w Altusie. Wymiana trwała szybko, w poniedziałek oddany, a już w środę mogłem odebrać.

#967 vril13

vril13
  • 17 posts

Posted 14 June 2012 - 21:41

Witam ponownie :) We wtorek odebrałam swojego ipada - ten sam, wrócił z iSource. Jednak okazało się, że kabel był winien, a nie sam tablet :D Wszystko gra, dostałam nowy kabel do zestawu, a sam ipad spisuje się świetnie. Wrócił z wojaży w idealnym stanie, na pierwszy, a nawet drugi rzut oka jest OK (po zakupie używałam go jedynie jeden dzień, więc niezbyt go przetestowałam), ale przyznam, że nie doszukuję się wad na siłę, tęczy na ekranie nie widzę, a łowienie bad pixeli ignoruję zupełnie. Działa - działa, wygląda gites i to mi pasuje :) Co do wymazywania danych - wywala wszystko, łącznie z kontem appleid, trzeba od nowa przeprowadzic konfigurację i synchronizację. Ja, myśląc, że dostanę nowego ipada zainicjowałam wymazywanie dnaych, bo nie zdążyłam tego zrobić przed padnięciem baterii. Poprzez icloud można bez problemu wykasować dane z kontaktów i kalendarza ale maile tylko te z konta icloud mail, jesli więc na ipadzie zapisane są konta mailowe z innych serwisów nie mozna ich wykasować inaczej jak tylko poprzez zainicjowanie całkowitego wymazania danych z ipada. Mój ipad był w serwisie równo tydzień i przez ten czas akcja "wymazywanie" była zawieszona, bo tablet nie byl w zasięgu sieci (nie podłączyli go do internetu w serwisie), więc jak wyjęłam go z pudełka były na nim moje maile (interia) ale w momencie połączenia z wifi ipad natychmiast się zresetował - znaczy wymazywanie działa idealnie, o ile tablet będzie w zasięgu sieci. Po takim wymazaniu ipad jest jak nówka-niesmigana, od nowa trzeba ustawic język, wprowadzic appleid, połączyc z itunes, itd. To się rozpisałam :)

#968 belmondoo

belmondoo
  • 78 posts

Posted 17 June 2012 - 09:40

Kolejna sztuka oddana na wymianę z powodu różowo-zielonego ekranu. W serwisie iSource w Warszawie nie było żadnego problemu z potwierdzeniem wady- pracownik serwisu od razu zauważył, iż ekran jest wadliwy. Także czekam na 4 sztukę ;)

#969 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 17 June 2012 - 13:28

Ja swojego czwartego otrzymałem w piatek... Ekran prawie idealny co do przebarwień i kolorów. Natomiast dead pixele zmusiły mnie do kolejnego odeslania :(. Do pieciu razy sztuka ;)

#970 enm

enm
  • 55 posts

Posted 17 June 2012 - 14:38

Mój 3 egzemplarz.
przy użytkowaniu żółtych plan nie widać, ale na czarnym tle coś takiego jest:
http://s10.postimage...qh/S5030006.jpg
http://s10.postimage...61/S5030004.jpg

wydaję mi się, że to taki typowy lightbleeding chyba nie jest, bo jest to żółtawe światło - sam już nie wiem. co myslicie? czy tu brakuje uszczelki, czy może sprawka kleju?

#971 papux

papux
  • 128 posts
  • SkądPL

Posted 17 June 2012 - 14:54

Masz typowe prześwity i jest to normalne zjawisko przy matrycach IPS podświetlanych leadami. Jeśli chodzi o kolor prześwitu to zależy to od kąta padania światła na matryce. Z drugiej strony to kto ogląda czarny ekran w ciemnych pomieszczeniach? :P Prześwity nie występują tylko w ekranach amoled i plazmach.

#972 enm

enm
  • 55 posts

Posted 17 June 2012 - 15:49

Zgadza się, to są prześwity. Tylko czy one nie są zbyt rozległe? Zastanawia mnie dlaczego mają one kolor żółty, a nie biały..(czy to sprawka kleju?) W dwójce miałem czysty ekran, dlatego mocno mnie to zastanawia.

#973 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 17 June 2012 - 18:00

Dla mnie to wyglada dziwnie sprawdz podzial klawiatury, czy mocno nie rozni sie odcieniami w roznych miejscach

#974 mantis1983

mantis1983
  • 47 posts

Posted 19 June 2012 - 10:07

7 sztuka zasikana. Brak słów !!!

http://www.youtube.c..._id=wJYkRNTq2ro

#975 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2012 - 12:05

Na tym filmie w lewym, górnym rogu odbija ci się na szkle jakieś żółte okno! Jak tak stwierdzasz zasikane ipady, to bedziesz je wymienial do konca zycia...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users