Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#826 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 26 maja 2012 - 18:53

Na Twoim miejscu zostawił bym ten egzemplarz , chyba że masz jeszcze słynne zażółcenie ekranu.

#827 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 26 maja 2012 - 20:43

Udało mi się w końcu zainstalować aplikację color profiles z cydii. Powiem wam że jest to recepta na różowo-zielony ekran. Udało mi się ustawić barwę ekranu na taką jaka powinna być od początku - praktycznie naturalnie białą.

Mógłbyś wrzucić zdjęcie przed i po zastosowaniu tego color profiles z Cydii, bardzo mnie ciekawi jak poprawia nierówne kolory.

#828 bartezo

bartezo
  • 4 postów

Napisano 26 maja 2012 - 21:30

Witam właśnie jestem przed zakupem mojego pierwszego ipada 3 i z racji tego mam do Was parę pytań. Jesteście bardziej doświadczeni. Ipada zamierzam kupić na allegro. Za nówkę ze sklepu trzeba dać około 2500 tys ,a na allegro można wyrwać iPada 3 16 GB 3g o 500 zł taniej więc oszczędność troszkę jest :). Chcę go odebrać osobiście i przeprowadzić parę testów ( boję się tego całego zasikanego ekranu ). Proszę napiszcie mi jak sprawdzić dokładnie iPada żeby mieć niemal 99% pewności ,ze będzie on bez wad. Z Ipada jestem zielony przeczytałem parę wątków na forum i wiem ze zasikany ekran mogę sprawdzić dzieląc klawiaturę i przesuwając ja do góry i tu właśnie jest problem, próbowałem to zrobić u znajomego ma iPada 3, podzieliłem klawiaturę ale nie wiem jak ja przesuwać w gorę i w dol. Jak zrobić żeby był sam biały ekran i wykonać ten test. Test na LCD DeadPixel znalazłem na forum taki - link [url=http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php]LCD Dead Pixel Test Backgrounds[/url] to opanuję bez problemu. Jest jeszcze kwestia brakującej uszczelki pod ekranem iPada, jak można prosił bym o jakieś zdjęcie jak to wygląda. Wiem ze można to najlepiej zauważyć podczas włączania iPada, ale jak ktoś miał 2 razy w reku 3 to nie wie czy ta uszczelka tam jest czy jej nie ma :(. Następną kwestią jest gwarancja. Jeśli kupię iPada od osoby która wzięła jego na abonament, u jakiegoś polskiego operatora mając rachunek zakupu mogę oddać tablet np do serwisu? Jeśli w przyszłości będę chciał zrobić jailbreak a zdarzy się jakaś usterka czy taki iPad również podlega gwarancji? Z góry dzięki za pomoc ,oraz proszę o podpowiedzi na co jeszcze zwrócić uwagę przed zakup żeby trafić na udany egzemplarz . Pozdrawiam

#829 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 26 maja 2012 - 21:37

Jeżeli da się dodatkiem z Cydii naprawić nierówne barwy ekranu, to oznaczałoby, że problem ten jest softwarowy, co wydaje się być niemożliwe.

#830 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 27 maja 2012 - 08:43

Więc tak color profiles pomogło rzeczywiście na problem z różowym ekranem. Jednakże jak już zauwazyliscie nie możliwe okazało się zredukowanie jednocześnie problemu różowego ekranu i dodatkowo problemu zazielonej części ekranu. W związku z powyższym w poniedziałek dzwonię do Apple i będę domagał się kolejnej wymiany albo zwrotu pieniędzy. Mam do was tylko pytanie czy jest możliwe otrzymanie zwrotu pieniędzy w sytuacji kiedy kupiło się sprzęt za granicą?

#831 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 maja 2012 - 10:03

Mam do was tylko pytanie czy jest możliwe otrzymanie zwrotu pieniędzy w sytuacji kiedy kupiło się sprzęt za granicą?

Nie, znaczy możesz ale tylko od sprzedawcy u którego kupiłeś, jeżeli prawo danego kraju to przewiduje. U nas możesz tylko dawać do naprawy sprzęt kupiony gdzie indziej.

#832 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 27 maja 2012 - 11:17

Nie, znaczy możesz ale tylko od sprzedawcy u którego kupiłeś, jeżeli prawo danego kraju to przewiduje. U nas możesz tylko dawać do naprawy sprzęt kupiony gdzie indziej.

No to w poniedziałek zgłaszam na infolinii iż kolejny egzemplarz iPoda jest wadliwym syfem z różowo zielonym ekranem. Powiem szczerze ze to jest kpina. Jak można wpuszczać takie buble. Rozumiem jadną wadliwą sztukę. Ale nie trzy kolejne.

#833 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 maja 2012 - 11:21

Jak cała partia wadliwych poszła to mogą się trafiać pod rząd...

#834 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 27 maja 2012 - 11:34

Wiesz co cieżko powiedzieć że tylko partia jest wadliwa, bo każdy był produkowany w innej fabryce. Także to chyba większy problem niż tylko wadliwa partia.

#835 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 27 maja 2012 - 13:15

Tylko że te wadliwe partię widzą tylko niektórzy ludzie. Ja też mam wadliwą partię a nie widzę żadnych wad.

#836 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 maja 2012 - 13:15

Wiesz co cieżko powiedzieć że tylko partia jest wadliwa, bo każdy był produkowany w innej fabryce. Także to chyba większy problem niż tylko wadliwa partia.

Fabryka fabryką, może partia LCD była walnięta a wyświetlacze zostały dostarczone do różnych fabryk. Trudno powiedzieć.

#837 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 27 maja 2012 - 13:25

Tylko że te wadliwe partię widzą tylko niektórzy ludzie.
Ja też mam wadliwą partię a nie widzę żadnych wad.

To nie jest kwestia widzenia wady, bo serwis za każdym razem potwierdza iż moje egzemplarze są wadliwe - mają zepsute wyświetlacze. Także to jest tylko moje widzimisię.

#838 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 27 maja 2012 - 15:12

jak to tylko 1 partia to chyba jest to MEGA DUPNA partia, ja czekam az problem sie rozwiaze, nie mam zamiaru kupowac iPada i latac po sklepach, wysylac i denerwowac sie, ze wydaja tyle kasy mam takie problemy

#839 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 maja 2012 - 18:06

Na początku ekrany były zasikane. Teraz coraz więcej różowych. Ciekawe co następne.

#840 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 28 maja 2012 - 14:24

Panowie i Panie, dzisiaj postaram się o ile oczywiście znajdę na to czas zrobić zdjęcia mojego nowego iPada w porównaniu do iPada 2, iPhone 4 i iPhone 4s. I wtedy będziecie mogli zobaczyć o co chodzi z tymi różowo- zielonymi ekranami.

#841 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 maja 2012 - 14:26

Ja mam info, że dziś lub jutro ma być nowa dostawa i z tego sortu mam mieć 64GB +4G.

#842 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 28 maja 2012 - 14:55

Ja mam info, że dziś lub jutro ma być nowa dostawa i z tego sortu mam mieć 64GB +4G.

Daj znać w takim razie czy dostałeś w końcu sprawny egzemplarz. Ja się szykuję na wymianę mojego ale boje się, że po raz n-ty dostanę bubla.

#843 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 maja 2012 - 16:43

Skąd taka informacja?

#844 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 28 maja 2012 - 20:08

Skąd taka informacja?

Dostałem maila od miłej Pani z Appla, która mnie obsługuje i prosi o cierpliwość abym dostał z nowej dostawy. Sam przy zwrocie powiedziałem, że chcę poczekać na nową dostawę bo nie zadowolę się ponownym bublem. Pani powiedziała, że porozmawia na ten temat z przełożonym. Zobaczymy jak będzie. Jedno wiem bubla nie wezmę.

#845 tomasov

tomasov
  • 581 postów
  • SkądPolska

Napisano 30 maja 2012 - 07:25

Mam pytanie!Czy jeśli zakupie ipada w Belgii to bez problemu rozpatrzą mi gwarancję i nas w kraju?Pytanie banalne ale nie mam bladego pojęcia?

#846 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 30 maja 2012 - 07:34

Mam pytanie!Czy jeśli zakupie ipada w Belgii to bez problemu rozpatrzą mi gwarancję i nas w kraju?Pytanie banalne ale nie mam bladego pojęcia?

Jeśli kupowany w Apple Store, to tak (oczywiście zależy od uszkodzenia).

#847 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 maja 2012 - 12:22

Właśnie dostałem zwrot i nie wiem, czy zamawiać już, czy czekać by dostać z tej nowej dostawy.

#848 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 30 maja 2012 - 14:08

Właśnie dostałem zwrot i nie wiem, czy zamawiać już, czy czekać by dostać z tej nowej dostawy.

Ja bym poczekał jak Crisco dostanie i dopiero podejmował decyzje... :). Jestem w podobnym położeniu co ty.

#849 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 30 maja 2012 - 14:12

Ja bym poczekał jak Crisco dostanie i dopiero podejmował decyzje... :). Jestem w podobnym położeniu co ty.

Zanim Crisco dostanie egzemplarz bez wad to już może być przypadkiem po premierze iPada 10 :))

#850 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 maja 2012 - 15:24

Ja dziś kupiłem trzy iPady białe dla klienta, wszystkie z serii DY i żaden nie był zasikany, ani różowy ani nie brakowało uszczelek, nie dostałem też żadnych bad pixeli czy innych bad sectorów :) ... aha kupowałem w KT.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych