Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#601 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 18:43

Dla mnie szok! Jedna sztuka wadliwa, druga ale aż 4 pod rząd? Masakra

Być może niektóre sztuki z reklamacji w innych krajach trafiają do obiegu u nas? Pewnie wychodzą z założenia typu: w końcu to Polska, więc może ktoś się znajdzie co problemu nie zauważy albo pomyśli, że tak ma być :). Bo sam nie wiem jak to sobie inaczej wytłumaczyć.

#602 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:10

Ale to naprawdę fatalne - przecież nie jest to etui za kilkaset zł tylko sprzęt za parę tysięcy! Mam nadzieję że sztuk wadliwych będzie coraz mniej.

#603 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:13

No zobaczymy. Do mnie po niedzieli dotrze 4 sztuka i mam nadzieje ze juz ostatnia. Potrzebny mi tablet a nie chce cofac sie do dwojki...

#604 andrzej265

andrzej265
  • 65 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 27 kwietnia 2012 - 19:33

Być może niektóre sztuki z reklamacji w innych krajach trafiają do obiegu u nas? Pewnie wychodzą z założenia typu: w końcu to Polska, więc może ktoś się znajdzie co problemu nie zauważy albo pomyśli, że tak ma być :). Bo sam nie wiem jak to sobie inaczej wytłumaczyć.

A sztuki z reklamacji po naprawieniu czy coś nie trafiają do sprzedaży jako refubrished czasami? jakoś nie wyobrażam sobie żeby w Niemczech czy Stanach ktoś oddał tablet jako wadliwy (w domniemaniu ekran), a oni tak zwyczajnie go zapakowali i wysłali do innego kraju np. Polski jako nowy sprzęt w normalnym opakowaniu.

#605 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 22:54

A sztuki z reklamacji po naprawieniu czy coś nie trafiają do sprzedaży jako refubrished czasami? jakoś nie wyobrażam sobie żeby w Niemczech czy Stanach ktoś oddał tablet jako wadliwy (w domniemaniu ekran), a oni tak zwyczajnie go zapakowali i wysłali do innego kraju np. Polski jako nowy sprzęt w normalnym opakowaniu.

Miejmy nadzieję, że nie zrobili tego z premedytacją i nie dali na Polskę sztuk po "przejściach". lub wadliwych (ekran).

#606 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 27 kwietnia 2012 - 23:01

Ja mam sztuke ok wiec nie wszystkie są wadliwe.

#607 piotrmd

piotrmd
  • 19 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 10:23

W 5. sztuce przebija różowe światło od krawędzi, przy której jest Home (podobnie jak w poprzedniej, może trochę mniej). Przeciwna strona jest ciemniejsza, ale przyjemniejsza do patrzenia. Jest duża różnica w podświetleniu patrząc w poziomie, dość mocno to przeszkadza. Najbardziej kłujący w oczy jest jednak odcień różowy z jednej strony. Nie ma problemów z pikselami, nie ma zażółceń. Wyprodukowano tydzień 14., serial nr DYTHH. Choć to pewnie nie ma znaczenia. Zwracam, nie wymieniam. Póki co wyleczyłem się z nowego iPada. Za drogi sprzęt, żeby zaakceptować wadę w ekranie, który ma być clou nowego iPada.

#608 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 13:11

Miałem podobnie z tym różowym, myślałem też że ten problem jest do zniesienia, jednak teraz jak patrzę na moją trzecią sztukę, to wiem że dobrze zrobiłem oddając go do wymiany. Nie dziwię Ci się, sam planowałem zrezygnować już z zakupu, jeśli trzecia sztuka okazałaby się wadliwa.

#609 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 28 kwietnia 2012 - 14:19

Już tak sugerowałem że najlepiej poczekać do iPad4 to mnie tu jeden wysmiał opisując że nie bedzie czekał że go stać itp brednie Jak kogoś bawi wymienianie po 10x to niech się w to bawi - może to jakaś forma dyscypliny sportowej dla niektórych ? Pozdrawiam rozsądnych. Ja siedzę głównie na iPAD2 mam 1szt iPad3 ale nie bedę wymieniał dwójek na kolejne trójki. Poczekam do iPad4 :) grzecznie i cierpliwie

#610 andrzej265

andrzej265
  • 65 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 30 kwietnia 2012 - 07:37

Ja mam sztuke ok wiec nie wszystkie są wadliwe.

Moja tez jak najbardziej za pierwszym razem trafiła się nieuszkodzona bez problemów z ekranem i tym podobnych :)

#611 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 08:04

Gratulacje ;)

#612 sebbirch

sebbirch
  • 38 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 16:43

Cześć ! Ja dzisiaj odebrałem czwarty egzemplarz jako wymiana z AOS i albo ja nie mam szczęścia, albo już sam nie wiem co mam o tym myśleć. Zaraz po włączeniu moim oczom ukazało się piękne jabłko koloru złotego a po konfiguracji systemu cały zażółcony ekran. Dodatkowo w górnym prawym rogu ( klawisz home na dole, ,pozycja portretowa) na tej żółtej plamie znajduje się bad piksel. Pod szkłem są drobiny pyłu i na czarnym tle widać zażółcenia i przerażający wyciek światła. Dla porównania zrobiłem zdjęcia dwóch nowych iPadów - zdjęciach po lewej stronie jest iPad który dostałem na wymianę a po prawej też nowy iPad który jest względnie ok - wyraźnie widać że ten po lewej stronie jest cały żółty - biel nie jest bielą a ekrany są dokładnie tak samo ustawione. Oczywiście już zgłosiłem a AOS problem. Lekko mam dość tej chorej sytuacji. Dodam że ten egzemplarz został wyprodukowany w 13tym tygodniu 2012.

#613 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 23:06

Cześć ! Ja dzisiaj odebrałem czwarty egzemplarz jako wymiana z AOS i albo ja nie mam szczęścia, albo już sam nie wiem co mam o tym myśleć. Zaraz po włączeniu moim oczom ukazało się piękne jabłko koloru złotego a po konfiguracji systemu cały zażółcony ekran. Dodatkowo w górnym prawym rogu ( klawisz home na dole, ,pozycja portretowa) na tej żółtej plamie znajduje się bad piksel. Pod szkłem są drobiny pyłu i na czarnym tle widać zażółcenia i przerażający wyciek światła. Dla porównania zrobiłem zdjęcia dwóch nowych iPadów - zdjęciach po lewej stronie jest iPad który dostałem na wymianę a po prawej też nowy iPad który jest względnie ok - wyraźnie widać że ten po lewej stronie jest cały żółty - biel nie jest bielą a ekrany są dokładnie tak samo ustawione. Oczywiście już zgłosiłem a AOS problem. Lekko mam dość tej chorej sytuacji. Dodam że ten egzemplarz został wyprodukowany w 13tym tygodniu 2012.

Pewnie ,jest zasikany i to dosyć mocno.

#614 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 maja 2012 - 10:04

Panowie wracam z urlopu i zamawiam ponownie. Jak sytuacja wygląda? Nadal wadliwe sie trafiaja?

#615 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 05 maja 2012 - 15:35

Panowie wracam z urlopu i zamawiam ponownie. Jak sytuacja wygląda? Nadal wadliwe sie trafiaja?

tak ,niestety tutaj przynajmniej sam widzisz a znajomy przedwczoraj dostał bez uszczelki z AOS.

#616 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 05 maja 2012 - 16:11

Ja dostalem wczoraj kolejna, czwarta zasikana sztuke :/

#617 smarkusg

smarkusg
  • 14 postów

Napisano 05 maja 2012 - 18:36

Witam Ja mam pytanie odnośnie grawerunku i ipada. Dokładnie chodzi o prawo odstąpienia od umowy. Nie doszukałem się na forum odpowiedzi w tym temacie. Dzisiaj przez przypadek znalazłem pewną nieścisłość na polskiej stronie apple store. "Zasada sprzedaży" ze strony "http://store.apple.com/pl/open/salespolicies" punkt 7.2 podpunkt b - "Wyjątki od prawa odstąpienia od umowy" : .."spersonalizowanym urządzeniem iPod z grawerunkiem wykonanym zgodnie ze specyfikacjami użytkownika." A tutaj trafienie znalezione przez google wpisując "spersolalizowany ipad grawerunek" - "http://store.apple.com/pl/browse/open/salespolicies/edu" .."spersonalizowanym produktem, takim jak urządzenie iPod lub iPad z grawerunkiem wykonanym zgodnie ze specyfikacjami użytkownika." Chyba mają jakiś błąd na stronie bo obowiązuje mnie wersja pierwsza na stronie głównej apple store. Może ktoś sprawdzić jaka wersja widniej w papierowej formie która przyszła z ipadem ? Dziękuję ps Czekam na swojego Ipada , ma przyjść 08.05 i teraz zgłupiałem jakie mam prawa -- Odpowiedz z apple "dziękuję za kontakt z Apple Online Store. W ciągu 14 dni od otrzymania  jakiegokolwiek produktu z grawerunkiem lub nie,  ma Pan prawo do zwrotu produktu."

#618 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 05 maja 2012 - 18:55

Ja dostalem wczoraj kolejna, czwarta zasikana sztuke :/

Mógłbyś wrzucić foto dla porównania?

#619 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 05 maja 2012 - 20:33

Zdjęć nie robię bo kiepsko przedstawiają problem. Mogę pokazać film :)

New IPAD, yellow screen problem 3. - YouTube

#620 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 05 maja 2012 - 22:32

Zdjęć nie robię bo kiepsko przedstawiają problem. Mogę pokazać film :)

New IPAD, yellow screen problem 3. - YouTube

Ten chyba jest najmniej żółty z tych wszystkich.

#621 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 06 maja 2012 - 10:52

Zgadza się najmniej, ale jednak jest żòłty wiec bede jutro dzwonił do apple, nastepny ipad bedzie juz moim piatym. Nie chce rezygnowac ze sprzetu bo mi sie bardzo podoba, natomiast posiadanie wybrakowanej jednostki tez mnie nie cieszy. Pomijam tu fakt, ze problem intermetu mobilnego nie zostal do tej pory przez apple rozwiazany.

#622 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 maja 2012 - 15:19

ja chyba zaczekam jeszcze tydzien ale pewnie sie to juz nie zmieni :/

#623 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 07 maja 2012 - 13:30

Koledzy i koleżanki mam takie szybkie pytanko. czy mogę zapłacić za towar( ipada) w apple store poland z karty kredytowej mojego kolegi..?..tzn. Kolega mi zapłaci a ja mu dam kase bo sam nie mam karty kredytowej. Podam w zamówieniu moje apple id, mój adres dostawy ale płatność przyjdzie od innej osoby... Czy tak można zapłacić???

#624 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 maja 2012 - 14:06

Koledzy i koleżanki mam takie szybkie pytanko. czy mogę zapłacić za towar( ipada) w apple store poland z karty kredytowej mojego kolegi..?..tzn. Kolega mi zapłaci a ja mu dam kase bo sam nie mam karty kredytowej. Podam w zamówieniu moje apple id, mój adres dostawy ale płatność przyjdzie od innej osoby... Czy tak można zapłacić???

To nie musi być karta kredytowa, to może być jakakolwiek karta umożliwiająca płatności w internecie.

#625 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 07 maja 2012 - 14:14

Oki. Ale ja mam akurat tylko kartę bankomatową, i nie płacę nią w necie...więc też nie mam możliwości kupić a apple store... Tak więc ponawiam pytanie... Dzięki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych