Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad w polskim Apple Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1452 odpowiedzi w tym temacie

#501 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 23:16

Do kusiek.

Dostałeś zwrot od ręki czy musiałeś czekać na potwierdzenie wady urządzenia? Jestem z Krakowa i napalony kupiłem w dniu premiery w Złotych Tarasach w Wawie. W Krakowie w Bonarce laska twierdziła, że nie może przyjąć mi zwrotu, bo ma inny system i może to zrobić tylko sklep w którym kupiłem urządzenie...

Wszystko odbyło się w około 2 godziny po zakupie,
zakup pierwszego, kurs do domu rozpakowanie + uruchomienie, bardzo zasikany ekran,
powrót do sklepu wymiana na drugi, dom, uruchomienie, też zasikany może deczko mniej, powrót do sklepu rozmowa z kierownikiem,
prosba o zwrot kasy, wypłata i już.

Nie wiem jak to się ma do reklamacji po kilku dniach, niestety obawiam się że czeka Cię serwis, obym się mylił.

#502 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 05:38

To jest poważna wada weź wyślij te fotki bez uszczelki do samego Apple do jakiejś wysoko postawionego osoby i krótki opis ze to już 5 wymiana itd.,może to zobaczą i coś do nich dotrze bo to jest jakaś tandeta a nie cudowne Apple.

Poprzednio wysyłałem i teraz też wyślę. Tylko to są pracownicy raczej szeregowi.

#503 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:34

Ustalenia są takie, że odsyłam i czekam na zwrot kasy.

#504 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:38

Ustalenia są takie, że odsyłam i czekam na zwrot kasy.

To była Twoja decyzja czy, ich (Apple).

#505 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:48

Pani powiedziała, że w tym przypadku już tylko zwrot kasy wchodzi w grę. Smart Cover zostawiam i ustaliłem, że za 2 tygodnie znowu zamawiam i będę miał obniżkę ceny zakupu. Pasuje mi to. Poczekam może na inną partię. Na weekend długi i tak wyjechać chce.

#506 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 08:53

Miejmy nadzieję że to taka partia, tych uwalonych, a nie cały asortyment...

#507 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:01

Prośba do Kolegów aby dokonywać wpisy czy zakupione iPady on line są bez wad.

#508 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:40

Ech.., moja druga sztuka, znowu hotpixel oraz zasikany ekran :/

#509 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:47

Ech.., moja druga sztuka, znowu hotpixel oraz zasikany ekran :/

Mocno zasikany? W ktorym miejscu?

#510 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2012 - 09:54

U mnie za trzecim razem przyszedł bez wad. Brak zasikania, hot i bad pixeli, uszczelki w porządku. Odcień ekranu też normalny - ani za ciepły, ani za zimny.

#511 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:07

Raczej mocno zasikany w prawym górnym rogu ekranu. Pierwszy jaki dostałem niebyl zasikany, ale miał dead pixel.

#512 piotrmd

piotrmd
  • 19 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:20

Trzy sztuki zasikane. Czwarta w drodze. Ostatnia to była prawdziwa masakra, zdecydowanie najgorsza. Nie mogłem na nią patrzeć, od razu zapakowałem do odesłania. Moja żona sugeruje odmrożenie pieniędzy, które cały czas (ile to już- miesiąc?) są w posiadaniu Apple a ja nie mam sprzętu.

#513 gecco

gecco
  • 139 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:33

Wczoraj kupilem w iSpot Arkadia (Warszawa). Nie ma najmniejszych problemów z iPadem. Wczoraj chyba mieli dostawę, do tego po zapłaceniu ale przed wystawieniem faktury mogłem obejrzeć iPada i w razie co wymienić go od ręki na inny egzemplarz.

#514 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:49

Trzy sztuki zasikane. Czwarta w drodze. Ostatnia to była prawdziwa masakra, zdecydowanie najgorsza. Nie mogłem na nią patrzeć, od razu zapakowałem do odesłania. Moja żona sugeruje odmrożenie pieniędzy, które cały czas (ile to już- miesiąc?) są w posiadaniu Apple a ja nie mam sprzętu.

Opisz doświadczenia z 4 sztuką jak dojdzie.

#515 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2012 - 10:50

Wczoraj kupilem w iSpot Arkadia (Warszawa). Nie ma najmniejszych problemów z iPadem. Wczoraj chyba mieli dostawę, do tego po zapłaceniu ale przed wystawieniem faktury mogłem obejrzeć iPada i w razie co wymienić go od ręki na inny egzemplarz.

Tylko, że temat dotyczy konkretnie AOS.

#516 K.G.

K.G.
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:03

Moja historia z nowym iPadem zaczęła się od złożenia zamówienia w dniu premiery. Zamówienie w Apple Online Store. Pierwszy iPad miał czarne plamki (prawdopodobnie kurz) pod wyświetlaczem. Nie były to dead pixele. Ponadto miał odcień wyświetlacza różowy oraz połowę ekranu (w pozycji poziomej po stronie kamery) zasikaną. Druga sztuka to ponownie zasikana część ekranu po stronie kamery. Jednak był to jedyny problem z ekranem więc po przeczytaniu kilku wątków na różnych forach i podejrzeniach że to może być klej zacząłem proces tzw. wypalania/wygrzewania ekranu. Łącznie 26h bez żadnego efektu. Odesłałem. Dalej było tylko gorzej. W trzeciej sztuce poza zasikaną częścią ekranu po stronie kamery, dodatkowo 2 dead pixele oraz tzw. wycieki światła widoczne na czarnym tle w rogach ekranu. Znów wymiana. Obecnie jestem w posiadaniu czwartego iPada, który już został zakwalifikowany do wymiany. Tym razem zaskoczenie - brak żółci po stronie kamery jednak jeden z rogów po stronie przycisku home jest lekko zażółcony, dodatkowo dead pixel. Przymknąłbym oko na te dwie wady bo mam już serdecznie dość tej szopki i do tego egzemplarza mógłbym się przyzwyczaić gdyby nie różowy odcień oraz wycieki światła w kolorze żółto-różowym. Przy tej i poprzedniej wymianie byłem dodatkowo proszony o przesłanie zdjęć iPada do oceny przez tzw. pomoc techniczną. Każdorazowo stwierdzana była wada ekranu i kwalifikacja do wymiany. Obecnie czekam na piątą sztukę.

#517 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:24

Obecnie czekam na piątą sztukę.

Już wysłali?

#518 K.G.

K.G.
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:30

Dziś dostałem potwierdzenie zamówienia. Prawdopodobnie dostanę go w piątek.

#519 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 kwietnia 2012 - 11:56

Dodam, że u mnie nie ma nawet lightbleeding'u w przeciwieństwie do jedynki, gdzie był dość okazały.

#520 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 13:03

Da się jakoś zrobić zdjęcie, żeby było widać stuck pixel..., bo jestem jak narazie po kilki próbach i wydaje mi się do nie możliwe :/

#521 K.G.

K.G.
  • 3 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 13:09

Ja próbowałem robić zdjęcie bad pixela, ale bez sukcesu. "Na szczęście" miałem też inne wady ekranu, które wystarczyły do zakwalifikowania wymiany.

#522 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 13:54

Moj ekran.

http://img205.images...anukolorzly.jpg - zasikany

http://img824.images...ranukolorok.jpg - ok

New IPAD, yellow screen problem. - YouTube

#523 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:30

Da się jakoś zrobić zdjęcie, żeby było widać stuck pixel..., bo jestem jak narazie po kilki próbach i wydaje mi się do nie możliwe :/

Mi się dało zrobić iPhonem 4S.

#524 soczekpl

soczekpl
  • 3 308 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 kwietnia 2012 - 14:51

@mantis1983, Twoim zdaniem mój ekran jest okej?

Linki do zdjęć:

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

#525 mantis1983

mantis1983
  • 47 postów

Napisano 18 kwietnia 2012 - 15:54

Z tych zdjęć to mi ciężko powiedzieć. Najlepiej podzielić i oddokować klawiaturę ekranową a następnie przesuwać z góry na dół. Jak nie widać zmiany odcieni na ipadzie to jest ok. Zerknij na mój filmik to będziesz wiedział o co chodzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych