Nowy iPad - pierwsze wrażenia
Posted 25 March 2012 - 21:05
Posted 25 March 2012 - 21:07
Wracając do pierwszych wrażeń z iPadem, zrobiłem zdjęcie z porównaniem nowego iPada i wysłużonego już 3GS'a:
-> link
rozumiem że dla niektórych taka żółć jest już powodem do wymiany, tak? Bo ja szczerze do czasu aż nie porównuje z innymi urządzeniami to praktycznie tego nie dostrzegam, chociaż jak już widzę to wolałbym aby z tymi kolorami było coś pomiędzy tymi dwoma iGadżetami

Co do czasu ładowania, u mnie poniżej 6h. Od stanu 2% baterii do pełna trwało ok. 5h45min. Więc ciekaw jestem czym ładują w US, że osiągają czasy po 10h

Posted 25 March 2012 - 21:56
Posted 25 March 2012 - 22:03
Zwracają do dystrybutora albo producenta, a ten po naprawie sprzedaje w outlecie.Ciekawe co oni robią z tą górą zażółconych iPadów ?
Mielą, naprawiają, wrzucają do morza.
Chętnie bym się podłączył do jednego za pół ceny!
http://www.isource.p...n.php?p=210&m=3
http://store.apple.c...ecialdeals/ipad
Wszystko prawda, tylko sprzedawca stwierdził, że biorąc fakturę pozbawiłem się części uprawnień konsumenta i nie mogę oddać sprzętu. No to ok, poprosiłem o wycofanie faktury ale o takim manewrze nie chciał gość nawet słyszeć. Jak wracałem to szczęśliwie były jakieś porady prawne na stoisku banku, porozmawiałem z fachowcami, dostałem namiary do jakiegoś stowarzyszenia, może coś się uda zdziałać.
> sirk77
Otworzyli i uruchomili ale sam wiesz szary ekran i folia zabezpieczająca = niewiele widać.
PS. Podpowiedź z doradztwa prawnego jak chcecie fakturę to nie spieszcie się z tym, weźcie paragon, na wzięcie faktury macie pare dni, wystarczy na testy.
Poza odstąpieniem od umowy zawartej przez internet jest jeszcze możliwość wymiany na nowy z tytułu odpowiedzialności sklepu za wady towaru.
Poczytaj:
http://forumprawne.o...html#post258216
http://www.federacja...es.php?topic=10
Posted 25 March 2012 - 22:46
Posted 26 March 2012 - 00:23
uwierz mi ze w porownaniu z ekranem iphona 4s ekran jest gorszy, biel ma byc bielą a nie sikami, mi sie to osobiscie nie podoba i jestem tym sporo zawiedziony. No co to ma byc ze ekrany ipada 1 i 2 wygladaja lepiej? co mi z wyzszej rozdzielczosci jak ekran ipada 3 jest gorszy i ma zle odworowanie bieli? Inne egzemplarze jakie widzialem biel miala zabarwienie fioletowe, co tez nie wygladalo ladnie. Porownywalem ekrany trzymajac mojego iphona 4s w reku. Tak jak mowilem byc moze nie wszystkie ipady takie sa, ale dla mnie to jakas gorsza odmiana lcd, nie moge sie do tego przyzwyczaic.
Dokładnie takie same mam spostrzeżenia.
W piątek testowałem nowego Ipada w Saturnie. Zajmuję się profesjonalnie fotografią i niestety nowe urządzenie jest gorsze, albo miałem wadliwy egzemplarz. Opinia dotyczy balansu bieli, przestrzeni barwnej. Wyświetliłem w sklepie moje zdjęcia, w tym jedno na ipadzie 1, ipadzie 2, iphonie 4 i 4S a potem na new ipadzie. Niestety nowy ipad nieprawidłowo wyświetla przejścia tonalne niebieskiego koloru, dając nadmiar fioletu. Dodam że poprzednie 4 iurządzenia świecą poprawnie. W domu pracuję na Eizo i mam porównanie. Eizo też jest zbliżone do pozostałych. New ipad niestety przekłamuje i nie jest to kwestia upodobania. Co mi po rodzielczości?
Posted 26 March 2012 - 02:16
Dokładnie takie same mam spostrzeżenia.
W piątek testowałem nowego Ipada w Saturnie. Zajmuję się profesjonalnie fotografią i niestety nowe urządzenie jest gorsze, albo miałem wadliwy egzemplarz. (...)Co mi po rodzielczości?
otoz to, tez sie zajmuje fotografia, choc amatorsko. Dlatego nie moglem przejsc wobec tego problemu obojetnie. Znalazlem ciekawa opinie z forum whirpool net au na temat nowego ipada, mysle ze ta opinia wniesie wiele do tematu dlatego ja przytaczam. Willow007 pisze:
Zamówiłem nowego iPada, który wyszedł w piątek. To mój pierwszy iPad, który miał zostać dodany do mojej istniejącej konfiguracji MPB, MBA i iPhone. Jednakże, jak dla poważnego fotografa jedną z pierwszych rzeczy jaką zauważyłem była temperatura koloru / odcienia tego nowego ekranu - nie jest ona poprawna. Inni o tym wspominali, ale pomyślałem, że zrobię jakieś porównanie. Załadowałem tą samą fotografię z mojej strony www na następujących urządzeniach
MacBook (2006) , MacBook Pro (2007) , MacBook Air (2010) , MacBook Air (2011) , iPad (1st Gen) ,iPad (2nd Gen) ,iPad (3rd Gen - moj nowy)
Zdjęcie wyglądało mniej więcej tak samo na każdym z tych urządzeń z wyjątkiem nowego iPada 3 gdzie widać zauważalną różnicę. Niebieskie niebo jest teraz jak fiolet w tonie i pomarańcze są bardziej w kolorze żółtym. Jest to całkowicie nie do przyjęcia i już złożyłem wniosek o refundację do firmy Apple. To także prawdziwy wstyd skoro sama rozdzielczość wyświetlacza jest niesamowita. Słyszałem, że Samsung jest winny tych zmian w kolorach, no i oczywiście niektórzy ludzie tego nie zauważą lub będzie to dla nich bezproblemowe. Niestety ja nie mogę na tym pracować.
Posted 26 March 2012 - 06:58
Posted 26 March 2012 - 09:30
Posted 26 March 2012 - 09:34
Posted 26 March 2012 - 10:12
Posted 26 March 2012 - 12:19
Posted 26 March 2012 - 12:56
Posted 26 March 2012 - 13:23
Posted 26 March 2012 - 13:31
Posted 26 March 2012 - 13:41

Posted 26 March 2012 - 13:48
Posted 26 March 2012 - 13:48
Posted 26 March 2012 - 13:50

Posted 26 March 2012 - 14:01
Jak wygram w lotto to może pomyśle o zakupie nowego iPada
na tą chwilę nie ma on niczego, czego nie umie dla mnie zrobić moja dwójka
Teraz też czytam na forach o zawieszających się połączeniach 3g w nowych iPadach, więc sam nie wiem. Póki co myślę, że nie ma co się spieszyć i rzucać na to skoro poprzednik robi wsystko co należy i bez zająknięcia
Może i robi wszystko ipad2 ale będąc grafikiem z natury trzeba miec poczucie estetyki to niezastanawiał bym sie minuty na tą jakością obrazu, a mam tu na myśli diametralną różnice w rozdzielczości na tych samych zdjęciach, wygląda to obłędnie - a pisze to jako początkowy sceptyk.
Posted 26 March 2012 - 14:04

Posted 26 March 2012 - 14:05
na tą chwilę nie ma on niczego, czego nie umie dla mnie zrobić moja dwójka
Z dwójki pewnie też bym się nie przesiadł na trójkę, ale z jedynki jest to ogromny skok

Posted 26 March 2012 - 14:08

Posted 26 March 2012 - 14:09
Posted 26 March 2012 - 14:12
Dzięki.kusiek@ sprawdzałem na pełnym białym ekranie i mimo wysokiej rozdzielczości wszystko było ładnie widać.
Ja dziś swojego potestuje

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users