Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#1201 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 December 2012 - 22:55

1500 zł.

Trzeba się dowiedzieć jaki to model w tej cenie.

#1202 tompaw

tompaw
  • 3 posts

Posted 04 December 2012 - 00:46

Przesiadłem się z 3. na 4. generację i jestem zadowolony. Geekbench wypluwa 1700+, wydaje mi się, że temperatura pracy znacząco spadła, pozbyłem się starego kabelka z biurka ;) No i żona automatycznie zupgrade'owała II do III :P Nie jestem natomiast zadowolony z niedasizmu polskich telekomów, które się w Apple nie certyfikowały i nie mają obsługi LTE na A1460. Obydwie sieci na FB sprzedają wymijające odpowiedzi, więc z 4G podczas wizyt w Polsce pewnie nici przez jeszcze długie miesiące.

#1203 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 December 2012 - 00:48

więc z 4G podczas wizyt w Polsce pewnie nici przez jeszcze długie miesiące.

Optymista :)

#1204 tompaw

tompaw
  • 3 posts

Posted 04 December 2012 - 00:58

Eh, z tego co Chińczyki piszą na swoich forach, to wymagania podczas owej "certyfikacji" są prawie żadne. Przyjeżdża gucio z Apple'a, sprawdza zasięg w paru centrach biznesowych w kraju i gitara. Dodatkowo, problem z brakiem transmisji głosu na 1800 Mhz (który raczej definitywnie przekreśla szanse LTE w iPhone5) w przypadku tabletów nie występuje. Problemem jest brak woli i fakt, że na milionie badziewnych modemów CP/Plus zarobi tysiące razy więcej, niż na jednostkowych klientach z A1460.

#1205 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 06 December 2012 - 23:43

Kupilem bialego ipad 4 32 gb bez 3g.
Odbieram na dniach bo akurat tej wersji ktora wybralem nie bylo w sklepie.
Z tego co sprawdzalem na innej sztuce to filmiki na wp nie dzialaja ale na tvn24 tak oraz na youtubie tez dzialaka.
Podobno Opera mini radzi sobie z flashem czy to prawda ?

I jeszcze pytanko.
Ktory adapter brac ?
Lightning => USB ?
[url=http://www.komputronik.pl/product/174946/A...ra_Adapter.html]Lightning to USB Camera Adapter - Akcesoria - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika[/url]
Czy Lightning => SD ?
[url=http://www.komputronik.pl/product/174947/A...era_Reader.html]Lightning to SD Card Camera Reader - Akcesoria - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika[/url]

W sklepie mily Pan mowil ze lepiej SD.Podobno z usb sa problemy np. z pendrive.Nie wszystkie dzialaja poprawnie bo sa roznice w zasilaniu czy cos takiego.
Podobno adapter SD daje wieksza pewnosc.
Dlatego mam w planie wziac przejsciowke do komputera PC, USB=>SD oraz ten adapter Lightning=>SD.
Czy to dobry wybor i dzieki temu omine to przesylanie przez itunes?

#1206 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 December 2012 - 15:34

Dziś odebrałem iPada po wymianie. Jednak można trafić wersję bez wad wyświetlacza :). Zero dosłownie zero prześwitów, nawet najmniejszych.

#1207 neo2006a

neo2006a
  • 90 posts

Posted 08 December 2012 - 19:15

Jesli to ipad4 to faktycznie łatwo trafic.

#1208 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 09:11

Dziekuje za pomoc.Widac forum apple jest tak przyjazne uzytkownikom jak sam ipad. No ale moze znajdzie sie ktos kto jest tu po to by pomoc. W kazdym razie na chwile obecna czuje ze wtopilem 2600 zlotych na ipada. Pierwsza kwestia to flash. A wiec nie dzialaja w nim filmy ani na onecie ani na wp. Sciagnalem przegladarke iSwifter ktora niby ma flash ale filmiki na stronach dzialaja bardzo wolno a do tego po 10 minutach dziennie trzeba placic. Sciagnalem takze niby darmowa przegladarke Puffin ktora jak sie okazuje jest tylko 14 dniowym trialem a do tego po zobaczeniu reklam we flashu daje komunikat ze "film jest niedostepny w moim kraju".To "mile" ze filmiki na portalu WP sa niedostepne dla Polaka ktory uzywa tej przegladarki. A moze jest jakas przegladarka ktora jest w pelni darmowa i pozwala ogladac filmy we flashu na wp i onecie ? Druga kwestia to wgrywanie multimediow na ten tablet. Ta nieszczesna aplikacja zwana itunes jest chyba najgorsza jaka w zyciu widzialem. O ile zdjecia jeszcze jako tako wgrywa chociaz sposob wgrywania jest idiotyczny to z filmami i muzyka jest gorzej niz zle. Nie rozpoznaje ani filmow w avi ani muzyki w formacie mp3. Moze jest jakis sposob na wgranie plikow w tym formacie jednak poki co go nie znalazlem. Czuje ze swiateczny prezent dla bliskiej osoby bo w tym celu kupilem ipada bedzie wielkim rozczarowaniem.

#1209 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 10 December 2012 - 09:38

Ta nieszczesna aplikacja zwana itunes jest chyba najgorsza jaka w zyciu widzialem.
O ile zdjecia jeszcze jako tako wgrywa chociaz sposob wgrywania jest idiotyczny to z filmami i muzyka jest gorzej niz zle.
Nie rozpoznaje ani filmow w avi ani muzyki w formacie mp3.
Moze jest jakis sposob na wgranie plikow w tym formacie jednak poki co go nie znalazlem.

Przez itunes łatwo się wgrywa pliki. Standardowo iPad czyta wideo w .mp4 lecz są programy w AppStore które odtwarzają inne formaty i ich wgrywanie jest prostsze niż przez itunes. Tylko nie za bardzo rozumiem jak to Ci nie czyta muzyki w .mp3?

#1210 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 09:52

Nie napisalem ze nie czyta tylko ze nie widzi.Zdjecia jpg rozpoznaje ale przy filmach avi podaje ze dostepnych 0.To samo z muzyka w formacie mp3. Jednak wiekszy problem to flash.Osoba ktorej kupilem ipada bedzie przegladala wiadomosci glowie na wp i onecie. Da sie jakos odtworzyc filmy we flashu na tych portalach ?

#1211 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 10 December 2012 - 09:54

Nie napisalem ze nie czyta tylko ze nie widzi.Zdjecia jpg rozpoznaje ale przy filmach avi podaje ze dostepnych 0.To samo z muzyka w formacie mp3.
Gorszy problem to flash.
Da sie jakos odtworzyc filmy na wp we flashu ?

Jakoś się da ale jakość pozostawia wiele do życzenia.

#1212 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 09:55

Lepsze to niz nic.Mozesz opisac jak to zrobic ?

#1213 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 December 2012 - 09:56

To nie jest wątek, do tego typu pytań. :)

#1214 michak80

michak80
  • 430 posts
  • SkądKijów ( Ukraina )

Posted 10 December 2012 - 10:04

@dune2 szkoda ze nie sprawdziłeś tych wszystkich rzeczy przed zakupem. Dlatego teraz piszesz ze "utopiłeś" kasę. Niestety sprzęt z iOS nie obsługuje Flasha (z wyjątkiem kilku przeglądarek które pozostawiają wiele do życzenia). Jeśli się nie mylę Android również odchodzi od tego. Jesli chodzi o mp3 to nie nie rozumiem w czym problem. Wszystko powinno dzialac. Filmy w avi dzialaja bez konwertowania dzieki roznym aplikacja. (np Cinexplayer)

#1215 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 10 December 2012 - 10:06

No to po pierwsze. A po drugie wiem, że jakoś tam się da ale że mi to nigdy nie było potrzebne to sie tym nie zajmowałem i nie przejmowałem, czy flash działa czy nie. Poszukaj na forum to znajdziesz odpowiedź.

#1216 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 10 December 2012 - 10:22

...a do tego po zobaczeniu reklam we flashu daje komunikat ze "film jest niedostepny w moim kraju".To "mile" ze filmiki na portalu WP sa niedostepne dla Polaka ktory uzywa tej przegladarki.

Akurat WP nie ma z tym nic wspólnego. Zawartość flash w tej przeglądarce nie idzie bezpośrednio z serwera w PL tylko przez jakiś zagraniczny. Stąd te ograniczenie.

#1217 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 11:25

Jak najbardziej jest.To element mojej pierwszej opinii.
Pytanie moje dotyczy legalnego sposobu wiec nie lamie ono zadnych zasad.

- - - Połączono posty - - -

@dune2
szkoda ze nie sprawdziłeś tych wszystkich rzeczy przed zakupem. Dlatego teraz piszesz ze "utopiłeś" kasę. Niestety sprzęt z iOS nie obsługuje Flasha (z wyjątkiem kilku przeglądarek które pozostawiają wiele do życzenia). Jeśli się nie mylę Android również odchodzi od tego.
Jesli chodzi o mp3 to nie nie rozumiem w czym problem. Wszystko powinno dzialac.
Filmy w avi dzialaja bez konwertowania dzieki roznym aplikacja. (np Cinexplayer)

To juz moja sprawa co moglem a czego nie.Czy ja prosilem o tego rodzaju dywagacje?

No to po pierwsze. A po drugie wiem, że jakoś tam się da ale że mi to nigdy nie było potrzebne to sie tym nie zajmowałem i nie przejmowałem, czy flash działa czy nie. Poszukaj na forum to znajdziesz odpowiedź.

Po pierwsze wlasnie tacy kolesie jak Ty wprowadzaja w blad.
I wlasnie dlatego nacialem sie na ten shit.Najpierw piszesz ze mozna a za chwile ze nigdy nie bylo Ci to potrzebne.
I tego typu bzdur na necie jest sporo a konkretow malo.

Akurat WP nie ma z tym nic wspólnego. Zawartość flash w tej przeglądarce nie idzie bezpośrednio z serwera w PL tylko przez jakiś zagraniczny. Stąd te ograniczenie.

Te ograniczenia wprowadza wlasnie WP wiec jak nie ma z tym nic wspolnego ?

A tak z innej beczki.
Jak to mozliwe ze ten tablet nie ma w zestawie intrukcji obslugi ? Przeciez to absolutny wymog prawny.

#1218 michak80

michak80
  • 430 posts
  • SkądKijów ( Ukraina )

Posted 10 December 2012 - 12:27

Jak najbardziej jest.To element mojej pierwszej opinii.
Pytanie moje dotyczy legalnego sposobu wiec nie lamie ono żadnych zasad.

Nie, nie jest. To jest watek na temat pierwszych wrażeń po zakupie iPada a nie jak odpalić flasha.

#1219 dune2

dune2
  • 14 posts

Posted 10 December 2012 - 12:40

Nie, nie jest. To jest watek na temat pierwszych wrażeń po zakupie iPada a nie jak odpalić flasha.

Marny z Ciebie polonista.
Moim pierwszym wrazeniem sa problemy z flashem dlatego o nim pisze.
Ty natomiast nie jestes moderatorem wiec skoncz pisac bezsensowne posty.
Dodam takze ze Twoje posty z pewnoscia bardziej odbiegaja od tematu niz moje.

Jako ze lubie uszczesliwiac ludzi to dla niezadowolonych z tego ze tu pytam zalozylem oddzielny temat.

#1220 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 10 December 2012 - 12:55

Po pierwsze wlasnie tacy kolesie jak Ty wprowadzaja w blad.
I wlasnie dlatego nacialem sie na ten shit.Najpierw piszesz ze mozna a za chwile ze nigdy nie bylo Ci to potrzebne.
I tego typu bzdur na necie jest sporo a konkretow malo.

Kogo wprowadziłem w błąd? Napisałem że jest taka możliwość ale że ja z tego nie krozystam to nie muszę tego wiedzieć i nie wiem. A że Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem to inna sprawa. Napisałem Ci wyraźnie, że jest taka możliwośc ale pozostawia ona wiele do życzenia. I po pierwsze któryś kolega wyżej napisał to samo, po drugie to jest ZŁY DZIAŁ, a po trzecie mógłbyś wysilić swój umysł i urzyć wyszukiwarki na tym forum, bo było to opisywane z 3 miliardy razy.

#1221 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2464 posts

Posted 10 December 2012 - 13:12

Jak to mozliwe ze ten tablet nie ma w zestawie intrukcji obslugi ? Przeciez to absolutny wymog prawny.

Bo po prostu szkoda papieru. Apple dodaje powitalny kartonik na którym jest napisane: "Podręcznik użytkownika iPada oraz inne ważne informacje można znaleźć pod adresem support.apple.com/pl_PL/manuals/#ipad. Aby otworzyć podręcznik na iPadzie, pobierz go z iBookstore lub użyj zakładki w Safari".

#1222 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 10 December 2012 - 23:34

Witam, mam pytanie bo od dziś jestem właścicielem iPada 3 4G i się zastanawiam jak długo będę ładował baterie od stanu 7% do 100% ? Bo już ponad dwie godziny się ładuje i 100 jeszcze nie ma :) Pozdrawiam !

#1223 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 10 December 2012 - 23:35

7 godzin

#1224 Colin 79

Colin 79
  • 263 posts
  • SkądWałbrzych, Poland

Posted 10 December 2012 - 23:35

7 godzin

Dzięki za odp.

#1225 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 10 December 2012 - 23:47

U mnie było to około 5h. Był specjalny wątek na ten temat, poszukaj tam wiele osób się wypowiedziało ;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users