Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#476 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 04 kwietnia 2012 - 12:57

Name: iPad 3 Group1: iPad Group2: WiFi-4G Generation: 3 Machine Model: iPad3,2 Model introduced: 2012 Production year: 2012 Production week: 11 (March) introduced test: GOED Family name: A1430 Screen size: 9 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Black Capacity: 64GB Kupiony dzisiaj w komputroniku, żadnych żółtych plam, przebarwień, wifi nie gubi. Jak na razie jestem bardzo zadowolony :)

#477 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 13:02

a na klawiaturze to widać u Ciebie wyraźnie zeby można było porównać z inna?

W sumie najwyraźniej widać to w tym poście, jednak sklep po tych zdjęciach stwierdził, że nic na nich nie widać:

link

Generalnie przesuwając klawiaturę po oddokowaniu do właśnie tego felernego rogu widać zmianę barwy na klawiszach podczas przesuwania. Na modelach wystawowych tego nie było widać, u mnie strasznie - ponownie Pani ze sklepu Cortland stwierdziła, że problemu nie widzi. Dopiero serwisant na zapleczu po zgaszeniu światła chyba to dostrzegł, bo przestał się od tego momentu odzywać :). Nic, czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

#478 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 13:43

W sumie najwyraźniej widać to w tym poście, jednak sklep po tych zdjęciach stwierdził, że nic na nich nie widać:

link

Generalnie przesuwając klawiaturę po oddokowaniu do właśnie tego felernego rogu widać zmianę barwy na klawiszach podczas przesuwania. Na modelach wystawowych tego nie było widać, u mnie strasznie - ponownie Pani ze sklepu Cortland stwierdziła, że problemu nie widzi. Dopiero serwisant na zapleczu po zgaszeniu światła chyba to dostrzegł, bo przestał się od tego momentu odzywać :). Nic, czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

to nie ma o czym gadać u mnie było mniej widać a i tak mnie to drażniło ,matryca ma być jednolita a nie przebarwiona.

daje jeszcze fotkę białego tła.
Posted Image

#479 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:11

Przemogłem się i zdecydowałem wymienić swój egzemplarz. I już widzę, że jest cyrk. Dzwonię do iSource'a i mi babka mówi, żebym przyjechał. Przyjeżdzam i mi mówi, że muszę zadzwonić pod 00800 Zadzwoniłem i proszą o zdjęcia iPada na maila, na których pewnie nie dopatrzą się nieścisłości... Więc teraz czekam na decyzję Appla w sprawie mojego iPada po wysłaniu fotek. Może w międzyczasie go trochę spróbuję wygrzać ? Tylko się zastanawiam czy ta procedura jest bezpieczna ? Nie wypali mi się matryca na tym białym tle ? Może bezpieczniej będzie puścic jakiś film, albo 10h Nyan Cata ;) ? P

#480 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:19

No widzisz, a mogles przyjechac do iSpota do Krakowa, to by Ci wymienili od reki w razie problemow ;)

#481 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:25

Nie mogłem, bo mój był kupiony w USA i dla ispotu - nie istnieje ;) Co z tym wypalaniem - bezpieczne to dla pixeli ? Zauważyłem, że mode wystawowe w ispocie nie mają w ogóle żółtej powłoki, pewnie dlatego, że hulają non stop i można na nich jajka smażyć !

#482 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:29

Co z tym wypalaniem - bezpieczne to dla pixeli ?

Jesli nie bedziesz tego wypalal lutowniaca, to chyba nie ma ryzyka :) Przeciez to normalne uzytkowanie. Natomiast czy to pomoze, to wiesz tyle co wszyscy tutaj - legendy mowia, ze moze to cos pomoc.

#483 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:31

Hands-on iPad 3 vs iPad 2 and issues | iknowsomething.com

Tutaj mega pomogło, więc spróbuję...
Poza tym żółtym rogiem ekran mam super, zero bad pixeli, więc niechętnie bym go odsyłał szczerze mówiąc...

#484 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:32

Hands-on iPad 3 vs iPad 2 and issues | iknowsomething.com

Tutaj mega pomogło, więc spróbuję...
Poza tym żółtym rogiem ekran mam super, zero bad pixeli, więc niechętnie bym go odsyłał szczerze mówiąc...

Nie pomaga. Robiłem to ponad 36 godzin i iPad i tak poszedł do wymiany.

#485 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 16:47

Raczej pomaga tylko jak cały ekran jest żółty a częściowo to nie ale spróbować zawsze mozna ,ja dawalem jasność na maxa i włączałem pokaz śladów dla pewności ,bo to chodzi o to żeby mu ciepło było :)

#486 pagal

pagal
  • 35 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 17:20

Ja również próbowałem "wypalania" co prawda nie po 36h, ale na parę godzin go zostawiałem, po czym wydaje mi się, że część ekranu się nieco rozjaśniła natomiast żółty narożnik został, przez co stał się jeszcze bardziej widoczny :). Tym bardziej, że mój znajomy właśnie, na początku "żółtego" problemu nie dostrzegał, tak później już zaczął :).

#487 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 21:32

Swojego kupiłem w dniu premiery w iSpocie Galeria Łódzka. Niestety trafił mi się egzemplarz z przebarwionym ekranem, choć wygląda to chyba nieco inaczej niż niesławne "siki" :D Problem dostrzegłem po kilku dniach i dzisiaj niestety mogę powiedzieć, że nie jestem w stanie tego dalej ignorować. Fotki białego ekranu i naszego forum: http://db.tt/ocrTDNRc http://db.tt/jiPkgfng U mnie kolor biały ma w sobie mnóstwo czerwonej składowej (prawy górny róg max). Z kolei po lewej stronie patrząc od środka jest spora "plama" gdzie odcień białego staje się zdecodywanie zimniejszy (więcej zieleni). Można to w sumie potraktować jako "żółć" ale np. na klawiaturze nie jest to dostrzegalne jak u innych mających problem z ekranem. Zastanawiam się czy uderzyć do iSpotu z rękojmi (firma), czy może prosto do autoryzowanego serwisu Apple z gwarancji...

#488 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 21:51

Rzeczywiście za ciekawie to nie wyglada...ciekawe czy czasem to się samo nie pojawiło czy może było od początku hmm to teraz oprócz yellowgate mamy jeszcze redgate :)

#489 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 22:47

Czesc, wczesniej pisalem o kilku probach kupienia ipada 3, kazdy mial bad pixele i juz bylem zrezygnowany. Zamowilem w apple store online w ta sobote i we wtorek juz mialem w domu paczke (mimo informacji o 2 tygodniach czekania uwineli sie w kilka dni a ipad szedl z UK). Tym razem wszystko OK i dostalem ipada bez bad pixeli i zazolcen /krwawien czy plam; i dolaczylem do szczesliwych posiadaczy IPADA 3. Nie moge sie od niego oderwac i juz 2 dzien caly dzien cos na nim robie. Jestem zachwycony z zakupu i retiny. Pisze to na zachete dla tych ktorzy natrafiaja na bad pixele badz inne defekty ekranu, ze jednak warto probowac znalezc swoj idealny egzemplarz. Zamawiajcie bezposrednio z weba apple, mozna jakby co zwrocic latwo no i byc moze maja lepszy stock bez defektow. Pozdrowienia

#490 martens1980

martens1980
  • 10 postów
  • SkądOpole

Napisano 04 kwietnia 2012 - 22:55

Witam! Jestem już po pierwszej wymianie ipada a jutro chyba wykonam drugą- powód żółć. Polecam wykonać test jak tutaj [url=http://www.ipadmalaysialabs.com/ipad-backlight-bleeding-dead-pixels-test/]How to Check for iPad Backlight Bleeding & Dead Pixels | iPad Malaysia Labs[/url]. Bardzo łatwo poznać ze ekran jest z wadą szczególnie na czarnym ekranie przy maksymalnej jasności i w ciemnym pomieszczeniu (całkowite zaciemnienie) widać jak na dłoni :)

#491 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:08

Na szczęście git :D

#492 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:11

Witam! Jestem już po pierwszej wymianie ipada a jutro chyba wykonam drugą- powód żółć. Polecam wykonać test jak tutaj How to Check for iPad Backlight Bleeding & Dead Pixels | iPad Malaysia Labs. Bardzo łatwo poznać ze ekran jest z wadą szczególnie na czarnym ekranie przy maksymalnej jasności i w ciemnym pomieszczeniu (całkowite zaciemnienie) widać jak na dłoni :)

Spoko tylko to jak tam pisze jest do sprawdzania light bleeding i bad pikseli ale nie zasikania ale test spoko.

#493 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:15

Na białym tle można obadać poziom "zasikania" ;)

#494 RobertG7

RobertG7
  • 34 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:20

Zamawiajcie bezposrednio z weba apple, mozna jakby co zwrocic latwo no i byc moze maja lepszy stock bez defektow. Pozdrowienia

Bzdura totalna, potwierdzona przypadkami zakup w AOS. Kupując w MM tez można odpakować i sprawdzić. Np. w iSpot nie ma takiej możliwości.

#495 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:24

Bzdura totalna, potwierdzona przypadkami zakup w AOS. Kupując w MM tez można odpakować i sprawdzić. Np. w iSpot nie ma takiej możliwości.

W iSpocie w arkadi jedna wymiana i drugi zwrot, trzeci zakup w MM i ok :)

#496 reticuli

reticuli
  • 25 postów

Napisano 04 kwietnia 2012 - 23:41

do d. takie sprawdzanie, jak odpakowujesz 4 ipady i kazdy ma bad pixele, a sprzedawcy sie patrza jak na goscia nie majacego rowno pod sufitem. Co po sprawdzaniu jak czesto caly stock jest zwalony. W MM kupilem kiedys nowego laptopa a po odpakowaniu okazalo sie ze byl uzywany z cudzymi zdjeciami na dysku i odcisnietymi palcami na ekranie, od tego czasu nic tam nie biore

#497 Bbxx

Bbxx
  • 9 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 10:37

Pisałem że mój iPad jest bez wad jednak okazało się że pod szybą jest paproch albo zbitka pikseli uszkodzonych w lewym dolnym rogu tak pól centymetra od krawędzi. Przez dwa tygodnie tego nie zauważyłem, czy mogło to wyjść po czasie? Kupiłem na firmę w ispot Gdańsk, 32 gb 3g White. Apple Care twierdzi ze tylko na serwis ispot też. Czy lepiej poczekać np. 11 miesięcy czy od razu oddać? Wada mi bardzo nie przeszkadza ale drażni.

#498 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 11:24

Pisałem że mój iPad jest bez wad jednak okazało się że pod szybą jest paproch albo zbitka pikseli uszkodzonych w lewym dolnym rogu tak pól centymetra od krawędzi.

Przez dwa tygodnie tego nie zauważyłem, czy mogło to wyjść po czasie?

Kupiłem na firmę w ispot Gdańsk, 32 gb 3g White.

Apple Care twierdzi ze tylko na serwis ispot też. Czy lepiej poczekać np. 11 miesięcy czy od razu oddać? Wada mi bardzo nie przeszkadza ale drażni.

Oddawać.

#499 dany79

dany79
  • 9 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:08

siema! można wpaść w niezłą schizę! ... gdyby nie temat na forum w życiu nie uświadomiłbym sobie jakiegokolwiek problemu, teraz wpatruję się w białą stronę i wszystko mi w oczach żółknie ;))))) czy mój model jest ok, czy też "zasikany" nie wiem, wiem, że na pewno nie jest to dla mnie rzucające się w oczy. pozdro!

#500 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 05 kwietnia 2012 - 12:29

Oddawać.

Pewnie ze oddawać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych