Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#451 RobertG7

RobertG7
  • 34 posts

Posted 03 April 2012 - 21:02

Co byście radzili ?

Tu zajrzyj http://myapple.pl/ip...tml#post1854718
Spójrz na moje zdjęcia i doczytaj do końca wątek

#452 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 03 April 2012 - 21:07

Chodziło mi o tych nie europejskiego pochodzenia ;)

Urodzony w USA, mieszkał tam kilka lat. Przeprowadził się do Polski, ale tęskni za ojczyzną. Język zna od rodziców. :) Nie zmieniajmy tematu.

Reasumując w Polsce jest jeszcze masa ''żółtych'' iPad'ów czekających na swoich właścicieli, więc jeżeli macie możliwość proponuję zdobyć iPada zza granicy. Potencjalnie mniejsze prawdopodobieństwo na żółć i inne defekty.

#453 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 April 2012 - 21:11

jeżeli macie możliwość proponuję zdobyć iPada zza granicy. Potencjalnie mniejsze prawdopodobieństwo na żółć i inne defekty.

Ja zamawiałem ze sklepu Appla on line. Dwa były wadliwe. Jeśli Apple nie chce wchodzić w kolejne koszty związane z wymianą trzeciego wadliwego proponuję im wysłać z sortu dla tej lepszej części świata.

#454 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 03 April 2012 - 21:14

Ja za to trafiłem na dobrą sztukę. Myślę, że to jest losówka.

#455 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 03 April 2012 - 21:16

Jak kupowałem MacBooka, dwa pierwsze miały hot pixele, natomiast trzeci był bez skazy.

#456 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 03 April 2012 - 21:19

Pewnie ze losówka ,zobaczcie sobie ile jest zasikanych na zagranicznych forach:)

#457 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2012 - 21:32

Dobra, inne pytanie: czy moge oddać ipada z żółcią/delikatnym light bleedingiem za np pół roku ? Nawet jeśli będzie miał ślady użytkowania ? Dzięki P

#458 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 03 April 2012 - 22:18

Do naprawy owszem. Do wymiany na nowy nie bardzo, bo niezgodność towaru trzeba zgłosić w ciągu 2 miesięcy od wykrycia niezgodności.

#459 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 April 2012 - 22:24

A co robić jakmsprzęt jest z uk. I nie mam dowodu zakupu? A załóżmy że chce reklamować? Pytanie retoryczne:) odpowiedź zapewne jest na forum wiec sorki.

#460 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 03 April 2012 - 22:49

Do naprawy owszem.

Do wymiany na nowy nie bardzo, bo niezgodność towaru trzeba zgłosić w ciągu 2 miesięcy od wykrycia niezgodności.

Tak ale możesz powiedzieć ze wykryłeś niezgodnosc np. miesiąc temu:)

#461 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 04 April 2012 - 07:09

Tak ale możesz powiedzieć ze wykryłeś niezgodnosc np. miesiąc temu:)

To mógłbyś wysłać wcześniej :D Ja z gwarancjami, wymianami, zwrotem gotówki zawsze mam jakieś problemy :/

#462 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 04 April 2012 - 07:16

Nawiazujac do,tematu tego watku musze powiedziec, ze o ile nowy iPad jest swietny itd, to ma jedna duza wade: przesadnie dlugi czas ladowania. To jest jakas masakra. Podlaczylem go jakos kolo 1-wszej w nocy a mial jeszcze prawie 20%, patrze rano o 8-mej a tu dopiero 87% :( No zeby mi sie ipad przez noc nie naladowal to to jest jakas zupelna dupa.

#463 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 04 April 2012 - 07:20

Nawiazujac do,tematu tego watku musze powiedziec, ze o ile nowy iPad jest swietny itd, to ma jedna duza wade: przesadnie dlugi czas ladowania. To jest jakas masakra. Podlaczylem go jakos kolo 1-wszej w nocy a mial jeszcze prawie 20%, patrze rano o 8-mej a tu dopiero 87% :(
No zeby mi sie ipad przez noc nie naladowal to to jest jakas zupelna dupa.

Ładowarką od iPada? Jak pierwszy raz ładowałem iPada (dopiero pierwsze ładowanie miał za sobą, więc bateria ładnie trzyma ;)) to od ok. z 3-4% do 100% zajęło 5-6h - aż zapaliła się ikonka odpięcia od ładowarki.

Jeszcze raz dokładnie jutro czy pojutrze jak padnie zmierzę czas.

#464 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 04 April 2012 - 07:53

Ładowarką od iPada?

Tak. Ladowarka jaka byla w komplecie. Z ciekawostek dodam, ze parametrami jakie mozna wyczytac na obudowie ladowarki, nie rozni sie ona nicym od ladowarki z iPada 1. Jednak kazdy z moich dwoch iPadow laduje sie tylko po podpieciu do swojej ladowarki. Podpiecie do ladowarki nalezacej do drugiego ipada, wyskakuje info o nielaowaniu baterii. To chyba tez dziwne.

#465 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 04 April 2012 - 08:07

Nawiazujac do,tematu tego watku musze powiedziec, ze o ile nowy iPad jest swietny itd, to ma jedna duza wade: przesadnie dlugi czas ladowania. To jest jakas masakra. Podlaczylem go jakos kolo 1-wszej w nocy a mial jeszcze prawie 20%, patrze rano o 8-mej a tu dopiero 87% :(

Moja sztuka rozładowana do zera, wpięta w sieć o 1 w nocy a rano o 7 miała 100%. O, której dokładnie się naładowała nie sprawdzałem bo spałem... ;]

#466 pagal

pagal
  • 35 posts

Posted 04 April 2012 - 08:20

Trochę zawiedziony jestem postawą Cortlandu w Katowicach w sprawie mojej reklamacji, rozumiem że nie każdy może widzieć problem zażółconego ekranu (nawet po zdjęciach, które wysłałem) ale już ewidentnej różnicy w podświetleniu z modelami wystawowymi to już nie bardzo, nie wiem mam powołać biegłego grafika, lub może okulistę do wnikliwej oceny? Momentami czułem się prawie jak jasnowidz widzący coś czego inni nie dostrzegają, a argumentacja typu, że nie jest to monitor Eizo to jak dla mnie totalna porażka jeśli chodzi o podejście do klienta. Czekam na nową sztukę, jeśli będzie miała ten sam problem, o ile oczywiście sklep uzna moją reklamację, bo jeśli nie, lub też ponownie dostanę model z tymi problemami to niestety zostaje mi tylko zażądanie zwrotu gotówki.

#467 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 04 April 2012 - 08:22

Trochę zawiedziony jestem postawą Cortlandu w Katowicach w sprawie mojej reklamacji, rozumiem że nie każdy może widzieć problem zażółconego ekranu (nawet po zdjęciach, które wysłałem) ale już ewidentnej różnicy w podświetleniu z modelami wystawowymi to już nie bardzo, nie wiem mam powołać biegłego grafika, lub może okulistę do wnikliwej oceny? Momentami czułem się prawie jak jasnowidz widzący coś czego inni nie dostrzegają, a argumentacja typu, że nie jest to monitor Eizo to jak dla mnie totalna porażka jeśli chodzi o podejście do klienta.
Czekam na nową sztukę, jeśli będzie miała ten sam problem, o ile oczywiście sklep uzna moją reklamację, bo jeśli nie, lub też ponownie dostanę model z tymi problemami to niestety zostaje mi tylko zażądanie zwrotu gotówki.

Na twoim miejscu juz bym bral kase i zamawial z AOS.

#468 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 04 April 2012 - 08:23

Podpiety okolo 23 wczoraj (3% baterii), dzis o 6 rano gdy wstalem wskazywal juz 100%.

#469 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 April 2012 - 08:27

Podpiety o 2. O 8 100%

#470 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 04 April 2012 - 09:30

Podpiety o 2. O 8 100%

No to juz wszystko jasne - zona i dzieci chyba tylko czekaly jak zasne i bawili sie pewnie iPadem cala noc. No ale zabawka fajna - trudno sie dziwic :)

#471 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 April 2012 - 10:43

aha i podpięty pod jedną z ładowarek które mam na stałe podłączone w domu. tej od nowego ipada nawet nie wyjmowałem z pudełka. następnym razem sprawdzę z drugą ładowarką. Ipad2 działa na każdej. @margiel lepsze że żona i dzieci niż np. miałbyś mieć jazdy ala "Fight Club" :)

#472 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 April 2012 - 10:48

Proponuje nowe temat założyć: ile godzina ładowałem nowego Ipada. Każdy sie pochwali, podane dane a może wtedy pojawi sie nawet ktoś mądry i przeliczy ile to kosztowało. Może jakaś ankieta itp? Pytanie mogą być takie: 1. Gdzie ładujesz? 2. W jakiej pozycji? 3. Czy chrapanie wpływa na szybkość ładowania? Każdy coś napisze, nabije posty itp...

#473 pagal

pagal
  • 35 posts

Posted 04 April 2012 - 11:40

Czy ktoś mógłby zamieścić zdjęcie (nie zrzut ekranu) zdrowego, niezażółconego iPada, najlepiej widok klawiatury, który najczęściej się tu pojawia w postach. Bo raczej nie będę chodził z aparatem po sklepach robić zdjęcia wystawowym iPad'om, chociaż jeśli przyjdzie taka potrzeba :). Na razie dosyć polubownie podszedłem do problemu z reklamacją, taka moja natura i liczę, że sklep jednak stanie na wysokości zadnia nie będzie mi robić żadnych kłopotów z wymianą, jednak jeśli będzie inaczej wolałbym być przygotowany i zamieścić zdjęcie porównawcze jako powód odstąpienia od umowy. Nie wiem, ewentualnie poproszę o opinię innego serwisu/sklepu, albo wyślę to do AOS? Bo w sytuacji gdy sklep nie uzna mojej reklamacji, to co mi zostaje? Z góry dzięki

#474 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 04 April 2012 - 11:49

Na 44 stronie tego tematu w poscie nr 437 wrzucilem zdjecia swojego, zdrowego elranu.

#475 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 04 April 2012 - 12:49

Czy ktoś mógłby zamieścić zdjęcie (nie zrzut ekranu) zdrowego, niezażółconego iPada, najlepiej widok klawiatury, który najczęściej się tu pojawia w postach. Bo raczej nie będę chodził z aparatem po sklepach robić zdjęcia wystawowym iPad'om, chociaż jeśli przyjdzie taka potrzeba :).
Na razie dosyć polubownie podszedłem do problemu z reklamacją, taka moja natura i liczę, że sklep jednak stanie na wysokości zadnia nie będzie mi robić żadnych kłopotów z wymianą, jednak jeśli będzie inaczej wolałbym być przygotowany i zamieścić zdjęcie porównawcze jako powód odstąpienia od umowy.
Nie wiem, ewentualnie poproszę o opinię innego serwisu/sklepu, albo wyślę to do AOS? Bo w sytuacji gdy sklep nie uzna mojej reklamacji, to co mi zostaje?

Z góry dzięki

a na klawiaturze to widać u Ciebie wyraźnie zeby można było porównać z inna?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users