Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#426 Bbxx

Bbxx
  • 9 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 11:58

Kupiłem i jest super.

#427 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 12:04

Kupiłem i jest super.

No juz dobra, dobra, nie draznijcie sie ze mna :)
Ja tez kupilem i w zasadzie tez jest super, ale dopiero po wymianie :)

#428 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2012 - 12:19

No! Wreszcie. Przyszła właśnie nowa sztuka z AOS. Bez przebarwień! :D

#429 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2012 - 13:13

zrobiliśmy w pracy mały eksperyment. wzięły w nim udział 2 iphony, 3 ipady, i 4 iMac. Każdy wyświetla zupełnie inną kolorystykę, no może poza iMacami ich matryce są bardzo zbliżone. i najbardziej neutralne. Drugi w kolejności był iphone4. idealny obraz. 4S - ekran zbyt ciepły, a ipady to już inna bajka. Jobs się w grobie przewraca....

#430 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2012 - 13:18

Mój nowy iPad i iPhone 4 mają praktycznie tę samą barwę. Ani zimna, ani ciepła. Taka jak powinna być. iPhone'a porównywałem z wieloma iSprzętami.

#431 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 kwietnia 2012 - 16:19

No! Wreszcie. Przyszła właśnie nowa sztuka z AOS. Bez przebarwień! :D

No to masz farta ja czekam na kuriera i zas zawal.:/ zółć i bad pixele z niedzialajacym wifi :/

#432 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2012 - 16:27

No to masz farta ja czekam na kuriera i zas zawal.:/ zółć i bad pixele z niedzialajacym wifi :/

Pewnie dostane OSTa za ot, ja także czekam ale na mail od UEFA. wsio opłacone potwierdzone. a przelew idzie do nich równo tydzień.
to już ipady szybciej z USA lecą :D

#433 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:11

Masakra kumpel mi dzwonił ze dzisiaj odebrał ipada i ma zasikanego:roll: kupował w apple online.

#434 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:24

Pewnie dostane OSTa za ot, ja także czekam ale na mail od UEFA. wsio opłacone potwierdzone. a przelew idzie do nich równo tydzień.
to już ipady szybciej z USA lecą :D

A ja brałem udział w loterii i biletu nie wygrałem :(

#435 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:30

Otrzymałem dzisiaj mój egzemplarz iPada i mogę powiedzieć, że po dokładnej analizie ekranu, nie stwierdzam przebarwień oraz bad/dead pixeli. Mogę więc powiedzieć, że zakup był warty każdej wydanej złotówki ( a raczej dolara). Swoją drogą stwierdzam też, że te ''wadliwe'' egzemplarze z jednej partii Apple puścił na cały świat, tak aby w jednym bądź kilku ze swoich sklepów nie sprzedawać samych ''popsutych''. Jako, że w Polsce nie ma jeszcze Retail Store, to wrzucili do nas większą ilość, bo i tak się nikt nie połapie. Błąd!

#436 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 19:40

Jako, że w Polsce nie ma jeszcze Retail Store, to wrzucili do nas większą ilość, bo i tak się nikt nie połapie. Błąd!

Śmiała teza. Ale coś w tym jest.

#437 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:05

[ATTACH=CONFIG]10779[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]10780[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]10781[/ATTACH] U mnie tak to wygląda. W rzeczywistości lepiej (zdjęcie robione iP4).

#438 maciek1422

maciek1422
  • 170 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:20

Tą białą plamkę mniej więcej na środku ekranu to wina zdjęcia czy normalnie też tak jest?

#439 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:24

Logo iPhone'a się odbiło ;)

#440 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:37

Spoko generalnie nic nie widzę :) a jaka miales jasność w ipadzie ustawiona? Ja rano jeszcze wrzuce tez fotkę białego tła to zobaczcie czy czegos nie widać:P

#441 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:42

Ja rano jeszcze wrzuce tez fotkę białego tła to zobaczcie czy czegos nie widać:P

Bez urazy, ale nawet jak coś jest, a nic nie widzisz, to po co szukać na siłę wady. To Tobie ma się coś nie podobać, a nie innym osobom. Jeżeli widzisz jakiś problem teraz to działaj, a jeżeli nie to daj spokój i ciesz się iPadem. Pozdrawiam

#442 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:42

Spoko generalnie nic nie widzę :) a jaka miales jasność w ipadzie ustawiona? Ja rano jeszcze wrzuce tez fotkę białego tła to zobaczcie czy czegos nie widać:P

Nawet nie wiem, ale na każdej sprawdzałem. Od minimalnej, przez średnią i po największą.

#443 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:45

Sluchajcie, ja nie wiem czy ten problem/paranoja nie wynika ze zmiany kąta patrzenia na ekran i na siłę wkręcania jego wady.
Sam u siebie taki syndrom obserwuję. Oglądałem 4 ipady (2 i 3) i każdy ma jakiś delikatny gradient w którymś z narożników... Może to jest tzw. product limitation i lepiej po prostu nie będzie :) ? Ok, nie ma bieli idealnej na dwóch stronach klawiatury, ale może to i tak jest już 'poprawny' ekran i nie ma co robić rabanu ?

Poprzyglądałem się mojemu i zdjęcie klawiatury wygląda źle:
Dołączona grafika

Natomiast zdjęcie białego tła nie wykazuje żadnych wad:
Dołączona grafika

Teraz się biję z myślami czy odsyłać sztukę i się chrzanić z większymi wadami, czy po prostu olać temat jak 98% zadowolonych amerykanów :)

Co byście radzili ?
P

#444 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:53

Amerykanie się nie potrafią wysikać bez instrukcji. Ludzie dostają egz. bez zarzutu. Na 1 fotce po prawej jest żółto. Na spokojnie sprawdź.

#445 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:54

Znowu najwięcej wadliwych sztuk na forum Myapple haha. Każdy serwis internetowy w testach nic nie wykazał, 98% amerykańców szęśliwych. 90% forumowiczów nieszczęśliwych Myapple :D Chyba czas zamówić sztukę dla siebie :)

#446 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:57

Amerykanie się nie potrafią wysikać bez instrukcji.

Wypraszam sobie :D

#447 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:57

Szczerze? Na pierwszej fotce wyraźnie widzę ze jest prawa strona zasikana szczególnie róg klawiatury, ja miałem naprawdę znikomo ale jednak coś było widać i moja dziewczyna tez widziała i nas to drazniło :) a i tak wymieniłem ale to twoja decyzja.Moge jedynie napisać moje zdanie - ja bym wymieniał! Pozatym u mnie tez było to widać jedynie na szarym i naprawdę znikomo na białym.

#448 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:58

Haha, no właśnie o tym mówie. Tutaj ludzie narzekają, że skok spacji jest za głęboki :)))) A poważnie to ja na spokojnie oglądam swoją trójkę cały dzień. Saturacja/Gradient ekranu zmienia się za każdym razem gdy na niego patrze z różnych kątów, dlatego śmiem twierdzić, że oczywiście, nie ma idealnej równowagi kolorów, ale może pewne odchylenia są 'dozwolone' i nie ma co się spinać ? Np u mnie na białym jest idealnie, tylko na tej klawiaturze jest żółto. Jestem troche w kropce i nie wiem co robić i czy nie dostane gorszego z bad pixelami i całą żółcią z partii na Polskę... (Ja mam z AppleStore w NYC i liczyłem, że będzie idealny...)

#449 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 21:00

Znowu najwięcej wadliwych sztuk na forum Myapple haha. Każdy serwis internetowy w testach nic nie wykazał, 98% amerykańców szęśliwych. 90% forumowiczów nieszczęśliwych Myapple :D

Chyba czas zamówić sztukę dla siebie :)

To kupuj i odrazu dawaj fotkę :) a ja Ci napisze witaj w klubie:)

#450 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 21:02

Wypraszam sobie :D

Chodziło mi o tych nie europejskiego pochodzenia ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych