Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#401 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 April 2012 - 17:38

No ja też dzisiaj rano dzwoniłem i o 13 kurier już zabrał tego obsikanego. Będę próbować do skutku ;)

ile razy mozna to wymieniac ? do skutku ?

#402 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 April 2012 - 17:41

No zapłaciłem sporą kasę, więc wymagam sprawnego sprzętu :) Właśnie dostałem maila, że nowy został wysłany i będzie nie później niż w czwartek.

#403 Creator

Creator
  • 132 posts
  • SkądElbląg, PL

Posted 02 April 2012 - 19:14

Dziś zawitał u mnie 32gb 4g white kupiony w AOS. Rano miałem wrażenie, że w lewym górnym rogu rzeczywiście barwy trochę różnią się od reszty jednak nie wiem czy ipad się rozgrzał czy może poranne przewidzenia były spowodowane tym, że za dużo naczytałem się tutaj o jego nasikaniu jednak teraz żadnej skazy nie widzę. Ekran miazga. W moim przypadku jest to przesiadka z ipada 2 16gb 3g i nie żałuję. Jedyne co trochę mnie irytuję to to, że podczas ładowania oraz zapalonym ekranie (100% jasności) bateria szybciej spada niż się ładuje - z tego co wiem jest tak tylko do osiągnięcia pewnego procentu, potem stoi w miejscu. Jednak fakt faktem irytuje.

#404 pagal

pagal
  • 35 posts

Posted 02 April 2012 - 19:26

No to się nacieszyłem :/, jutro jadę reklamować sprzęt w Cortlandzie. Liczyłem na to, że z czasem "żółty" problem zniknie, niestety nie w moim przypadku. Może komuś to nie przeszkadzać, mnie to zaczyna niestety drażnić coraz bardziej. Zobaczcie sobie te dwa zdjęcia, drugie po obrocie o 180 stopni.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

BTW. Czy wyzeruj -> Wymaż zawartość i ustawienia wystarczy żeby wszystkie moje dane i aplikacje poszły w niepamięć? :)

#405 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 02 April 2012 - 19:31

BTW. Czy wyzeruj -> Wymaż zawartość i ustawienia wystarczy żeby wszystkie moje dane i aplikacje poszły w niepamięć? :)

Tak, ale ja zawsze dla pewności odtwarzam z iTunes ;)

#406 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 02 April 2012 - 19:34

No to się nacieszyłem :/, jutro jadę reklamować sprzęt w Cortlandzie. Liczyłem na to, że z czasem "żółty" problem zniknie, niestety nie w moim przypadku. Może komuś to nie przeszkadzać, mnie to zaczyna niestety drażnić coraz bardziej. Zobaczcie sobie te dwa zdjęcia, drugie po obrocie o 180 stopni.

Porażka, mój wyglądał podobnie tylko trochę mniej intensywnie. Wkurza, że kupujesz sprzęt za 3 koła i żaden piep... chińczyk nawet tego nie sprawdził. Apple dało ciała na całej linii.

#407 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2012 - 19:37

Witam
Mam pytanie:
Czy na mój ekran jest na tyle zażółcony żeby się bawić w wymianę ?
IMG00079-20120402-2031.jpg
IMG00080-20120402-2032.jpg

Widzę bardzo delikatne przebarwienie w jednym z rogów. W normalnym użytkowaniu prawie tego nie widać - jedynie na białym tle. Zdjęcie trochę przejłamuje.
Dzięki za pomoc
Piotrek

#408 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 April 2012 - 19:47

Witam
Mam pytanie:

Widzę bardzo delikatne przebarwienie w jednym z rogów. W normalnym użytkowaniu prawie tego nie widać - jedynie na białym tle. Zdjęcie trochę przejłamuje.
Dzięki za pomoc
Piotrek

Na pierwszym zdjęciu troszkę zażółcony wydaje się być prawy górny róg, lecz może to być wina zdjęcia.

#409 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2012 - 19:49

Generalnie o ten róg mi właśnie chodzi... Mam iPada kupionego w AppleStore w USA. Mam rachunek, etc. Czy moge zatem podejść do ispota i go wymienić, czy jaka jest procedura ? Dziękuję ! P

#410 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 02 April 2012 - 19:56

Według ankiet poziom zadowolenia klientów z nowego ipada wynosi aż 98%, więc problemy z ekranami pewnie nie występują u wszystkich.

New iPad Garners 98% Satisfaction Rating, Tops 'Consumer Reports' Rankings - Mac Rumors

#411 reticuli

reticuli
  • 25 posts

Posted 02 April 2012 - 20:09

szkoda ze to sa zdjecia i nie widac zbyt dokladnie tych przebarwien, w rzeczywistosci zapewne jest gorzej niz na zdjeciach, jak matryca jest bez bad pixeli to chyba nie chcialoby mi sie oddawac ipada, chyba ze to naprawde ostro widac

#412 dead

dead
  • 425 posts

Posted 02 April 2012 - 20:13

No wiesz... Widocznie nie wszyscy szukają na forach problemów na siłe. Kolega powyżej jest tego przykładem. Dokładnie nie wie o co chodzi, nie widzi problemu... Ale wrzuca fotkę na forum..i może ktoś mu powie czy ma dobry czy zły egzemplarz. Trochę paranoja to wszystko zalatuje. Rozumiem, ze pzebarwiony róg może wkurzac.. ale jeśli jest to ledwo widoczne, to po co się stresowac. Kolejna sprawa... Część z was narzeka, ze za taka kasę to lipny ekran... Niestety fakt jest taki, ze za taka kasę nie można się spodziewać Bóg wie czego. Gdyby iPad miał posiadać w jakimś stopniu skalibrowany i trzymający standardy kolorystyczne wyświetlacz to kosztowałby od 10tys wzwyż. Spójrzcie na swoje telewizory i monitory komputerowe.... tam to się dopiero jaja z wyswietlaniem dzieją :) (pomijam monitory broadcastowe i komputerowe monitory referencyjne;)

#413 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 April 2012 - 20:20

No wiesz... Widocznie nie wszyscy szukają na forach problemów na siłe. Kolega powyżej jest tego przykładem. Dokładnie nie wie o co chodzi, nie widzi problemu... Ale wrzuca fotkę na forum..i może ktoś mu powie czy ma dobry czy zły egzemplarz.
Trochę paranoja to wszystko zalatuje. Rozumiem, ze pzebarwiony róg może wkurzac.. ale jeśli jest to ledwo widoczne, to po co się stresowac.

Kolejna sprawa... Część z was narzeka, ze za taka kasę to lipny ekran... Niestety fakt jest taki, ze za taka kasę nie można się spodziewać Bóg wie czego. Gdyby iPad miał posiadać w jakimś stopniu skalibrowany i trzymający standardy kolorystyczne wyświetlacz to kosztowałby od 10tys wzwyż.
Spójrzcie na swoje telewizory i monitory komputerowe.... tam to się dopiero jaja z wyswietlaniem dzieją :) (pomijam monitory broadcastowe i komputerowe monitory referencyjne;)

Odpowiada Ci korzystanie z wyświetlacza, który z jednej strony jest wyraźnie ciepły, z drugiej zimny? Ok. Korzystaj. Ja dziękuję.

#414 dead

dead
  • 425 posts

Posted 02 April 2012 - 20:28

Miałem na myśli sytuacje, w której sam użytkownik nie potrafi stwierdzić wady... I ucieka się do oceny innych...

#415 picik

picik
  • 288 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2012 - 20:41

Ja raczej się chciałem upewnić czy to moje schizy czy faktycznie problem mnie dotyczy. Bo jestem w stanie go zauważyć, ale nie wiem czy to norma czy już żółć.

#416 reticuli

reticuli
  • 25 posts

Posted 02 April 2012 - 20:50

Ja raczej się chciałem upewnić czy to moje schizy czy faktycznie problem mnie dotyczy.
Bo jestem w stanie go zauważyć, ale nie wiem czy to norma czy już żółć.

masz z czym porownac? np ze swoim macbookiem, zobacz czy on ma podobnie, tzn nierownomierne podswietlenie albo plamy z zolci na rogach.

#417 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 April 2012 - 22:11

Witam
Mam pytanie:

Dzięki za pomoc
Piotrek

jasne ze masz ,ja mam mniej od Ciebie a jutro z rana jadę wymienić sprzęt! Nie po to dałem 3000 zł zeby mieć jakieś przebarwienia!

---------- Wpis dodano o 23:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:30 ----------

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Masz podobnie zasikany jak ja ,wypalanie nic nie da -ja cala noc wypalałem i nic a znajomy 5 dni wypalał tez i nic.

#418 sebbirch

sebbirch
  • 38 posts

Posted 02 April 2012 - 22:19

Dwa słowa na temat tego całego "wypalania" - kupujemy sprzęt sprawny czy może do samodzielnego doprowadzenia do stanu używalności ??? nie popadajmy w paranoję - kupuję sprzęt i ma być sprawny a nie jakieś tam wypalanie - po pierwsze totalna bzdura z tym wypalaniem a po drugie dlaczego ma to robić użytkownik a nie producent jak już ? nie dajmy się zwariować

#419 maciekjaszczur

maciekjaszczur
  • 36 posts
  • SkądOxford, GB

Posted 02 April 2012 - 22:46

Ja ze swojego iPada jestem bardzo zadowolony. Nie miałem żadnych problemów z żółtym ekranem, przynajmniej nic nie zauważyłem. Rzeczywiście przy grach trochę się grzeje, ale nie jest to jakiś problem dla mnie, w końcu rąk nie parzy… A tak to rewelacja, prawdziwa przyjemność w używaniu. Jak się na retinę trochę napatrzę to mi się nie chce komputera włączać bo mi się nieostry wydaje :P z mojej strony polecam!

#420 adredy

adredy
  • 450 posts

Posted 02 April 2012 - 23:16

98% zadowolenia a czytajac te posty wychodzi na to ze 75% produkcji jest niepelnosprawna heh widac apple idzie w ilosc a nie w jakosc nie dobrze :/

#421 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 03 April 2012 - 00:03

98% zadowolenia a czytajac te posty wychodzi na to ze 75% produkcji jest niepelnosprawna heh widac apple idzie w ilosc a nie w jakosc nie dobrze :/

Ale tutaj pisza glownie ci, co maja jakis problem. Raczej nikt nie wchodzi na forum napisac "hej, kupilem ipada i jest super".

#422 adredy

adredy
  • 450 posts

Posted 03 April 2012 - 00:22

Jeli ktos ma usterke jak widac duzo osob i wymienia ja kilkukrotkie jak widac po 4 lub 5 razy to chyba nie jest to jakis odosobniony przypadek wiec moim zdaniem cos jest nie tak ,wiekszosc pewnie nawet nie wie ze tez ma problem. ps. tak sie zastanawiam co sie dzieje z tymi ipadami odeslanymi czy sa naprawiane czy pchane dalej hmmm

#423 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 03 April 2012 - 08:52

Kupiłem w MM bo nie chciało mi się czekać na nieznany termin dostawy w Cortland, mają tylko 32WiFi+4G. Nie zakładałem zakupu z modemem ale przydał się w jedynce więc pewnie i przyda się w trójce. Przy mnie kupowały trzy osoby i każda z nich zażyczyła sobie obejrzenia wyświetlacza przed zakupem. Sprzedawca nie robił problemów i żadna sztuka nie miała wad. Dla oszczędnych dodam [to ie reklama], że MM ma trochę zapasów i raty zero procent więc można sobie pomóc z chwilowym brakiem kasy. Pewnie podobnie będzie w Saturnie.

#424 Astmetyk

Astmetyk
  • 33 posts

Posted 03 April 2012 - 10:29

"Hej, kupiłem iPada i jest super". No może z wyjątkiem pierwszej sztuki która musiałem wymienić z powodu pękniętej matrycy i jechać 50 km do iSpotu.. Zero żółtych plam itp...

#425 RadekQ

RadekQ
  • 52 posts

Posted 03 April 2012 - 10:30

Ale tutaj pisza glownie ci, co maja jakis problem. Raczej nikt nie wchodzi na forum napisac "hej, kupilem ipada i jest super".

hej kupilem iPada i jest super;)

Wiele osob pisze tu ze barwa iPada3 jest duzo cieplejsza niz iPad2. U mnie jest zupelnie odwrotnie mam wrazenie ze kolory w moim iPadzie3 sa duzo zimnijesze niz w 1 i 2 . BIG PUN pisal na poczatku tego watku ze tez tak ma.

adredy, ja uwazam ze jest odwrotnie niz piszesz. Nie jest tak ze ",wiekszosc pewnie nawet nie wie ze tez ma problem." moim zdaniem poprostu wiele osob doszukuje sie na sile jakis problemow. Napewno czytales wczesniejsze posty w tym temacie wiec wiesz o czym pisze.
Z drugiej zgadzam sie z tymi ktorzy pisze ze od sprzet za ok 3000 powinno sie wymagac lepszej kontroli jakosci, zanim sprzet trafi do koncowego uzytkownika

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users