Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1232 replies to this topic

#376 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 01 April 2012 - 19:37

Z tym zoltym ekranem to jest tak, ze nie kazdy to widzi. Pierwsza sztuke jaka kupilem w iSpocie niedawno tez mialem zasikana (o czym juz tu pisalem), ale mja zona nie widziala tego o czym ja mowie. W iSpocie tez nie wszsycy wiedzieli o co mi chodzi, ale na szczescie jeden z pracownikow mial zdrowe oczy :) Widze, ze u wszystkich problem zasikania ekranu dotyczy jego czesci od strony kamerki. Ciekawe dlaczego akurat tak.

#377 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2012 - 19:40

Ja w ogóle jestem ciekaw, dlaczego one są zasikane. Ja rozumiem, że cały ekran ma cieplejszą barwę. Tak było nawet w iPhone'ach, ale żeby połowa była ciepła, a połowa zimna... Będziemy wymieniać do skutku bo jak widać, są sztuki z normalnym ekranem.

#378 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 01 April 2012 - 19:40

Kupiłem dziś w MM, sprzedawca bez najmniejszego problemu odpakował iPada na moją prośbę. Zabrany pierwszy z góry i bez jakichkolwiek problemów.

#379 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 01 April 2012 - 19:47

Ja już z tego czytania głupieje i czasami jak się wpatruje to tez mi się wydaje ze mam zasikany a czasem nie :smile:

#380 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 01 April 2012 - 19:51

Ja już z tego czytania głupieje i czasami jak się wpatruje to tez mi się wydaje ze mam zasikany a czasem nie :smile:

Sprawa jest jasna, po każdej stronie musi być odcień ten sam.

#381 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 01 April 2012 - 19:51

Wrzuć zdjęcie to dostaniesz odpowiedź ;)

#382 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 01 April 2012 - 20:11

W Mojej sztuce żadnych przebarwień. Przegrzewania nie zauważyłem. Kupiony w francuskim sklepie online Appla. Użytkownik zadowolony. Makaveli77 mam podobne odczucia do Twoich Name: iPad 3 Group1: iPad Group2: WiFi Generation: 3 Machine Model: iPad3,1 Model introduced: 2012 Production year: 2012 Production week: 9 (March) introduced test: GOED Family name: Become a pro user to see this information. (sorry) Screen size: 9 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Black Capacity: 16GB Factory: DL (China - Foxconn)

#383 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 01 April 2012 - 20:14

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

i coo??

#384 kugua

kugua
  • 62 posts

Posted 01 April 2012 - 20:16

Mam pytanie, a dokładnie ile waży soft na tym nowym ipadzie? :)

#385 neo2006a

neo2006a
  • 90 posts

Posted 01 April 2012 - 20:41

Ok 1100MB

#386 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 April 2012 - 12:09

jaka jest faktyczna pojemność wersji 32GB? zastanawiam się dlaczego czy nie powinienem mieć ok. 29GB, a mam 27,95GB...

#387 margiel

margiel
  • 640 posts

Posted 02 April 2012 - 12:22

i coo??

Chyba tragedii nie ma. Trudno ocenic na tych fotkach, bo cos widac jakby siki, ale moze to kwestia strony jaka sie wyswietla.
Otworz stronke cala biala i wyswietl ja w poziomie, aby zupelna biel byla przez cala szerokosc ekranu.

#388 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2012 - 12:32

Ja po godzinie wpatrywania także mam żółty ekran. Wszystko przez tą panike nanforum:)

#389 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 April 2012 - 12:47

Makaveli77, wrzuć zdjęcie w poziomie i najlepiej z pełną klawiaturą na jednolitym tle (patrz moje zdjęcie). Wtedy łatwiej ocenić.

#390 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 April 2012 - 13:20

Ja po godzinie wpatrywania także mam żółty ekran. Wszystko przez tą panike nanforum:)

Serio?? To dawaj tez jakaś fotkę to zobaczymy:-D

#391 ibizpl

ibizpl
  • 14 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 April 2012 - 13:21

Ja właśnie odkryłem na moim ipadzie kilka zdechłych pikseli, kupiony w piątek w orange ( akurat kończyła mi się umowa i dorwałem 4g 16GB za niecałe 800 zł ), doradźcie proszę w jaki sposób najprościej załatwić wymianę. Miał ktoś już doświadczenia z wymianą ipada albo iphona kupionego w orange? Może najlepiej uderzać prosto do serwisu Apple?

#392 Makaveli77

Makaveli77
  • 99 posts

Posted 02 April 2012 - 13:40

Dołączona grafika
Dołączona grafika

o to wam chodzilo?

#393 reticuli

reticuli
  • 25 posts

Posted 02 April 2012 - 13:46

Ja właśnie odkryłem na moim ipadzie kilka zdechłych pikseli,... Może najlepiej uderzać prosto do serwisu Apple?

czy kupiles go przez internet czy besposrednio w salonie. Jak przez internet to po prostu zwroc go i na pewno oddadza pieniadze. Jak w salonie to trudniejsza sprawa ale tez warto sprobowac. Ja bym kontaktowal sie z Apple po wyczerpaniu opcji z Orange. Zwlaszcza ze Apple zapewne ma jakies przepisy co do tolerancji iles tam bad pixeli i moze byc problem, inaczej jakbys kupowal online w Apple Store, to wtedy na 100% zwrot lub wymiana.

#394 ibizpl

ibizpl
  • 14 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 April 2012 - 14:14

Kupiłem w salonie Orange, jeszcze nie świadomy problemów z ekranami w ipadach. Dzwoniłem przed chwilką do Cortlandu i uzyskałem odpowiedź że w przypadku martwych pixeli urządzenie jest wymieniane na nowe, niestety nie od ręki - po uznaniu wady zamawiają ipada i trzeba czekać aż dotrze. W przypadku ipada 3 może to potrwać kilka tygodni (przy ipadzie 2 podobno tylko kilka dni roboczych ). Zadzwonię jeszcze do orange ale nie sądzę żeby byli skłonni wymienić od ręki a w cortlandzie przynajmniej będę mógł sprawdzić sprzęt ( mam taką nadzieję ). Stwierdziłem że na razie normalnie korzystam, to moje pierwsze urządzenie z ogryzkiem i jestem na etapie "co jeszcze mogę zrobić ipadem" - zainstalowałem właśnie air video - jak już się nim nacieszę i nadejdą pierwsze oznaki chwilowego znudzenia i "przejedzenia" nową zabawką - pojadę i oddam do serwisu:( Przy okazji spróbuję załatwić wymianę na 32GB za dopłatą - może się uda. Jeszcze nadmienię że po wielu urządzeniach z winmo i androidem które miałem ( SGS II jeszcze mam i nie będę wymieniał na iphone ) podchodziłem do ipada jak do jeża trochę, ale nie taki diabeł straszny - faktycznie zupełnie inne podejście do systemu ale za pomocą appstore spokojnie można "uszyć" sobie ipada na własna miarę.

#395 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 02 April 2012 - 15:58

Przy okazji spróbuję załatwić wymianę na 32GB za dopłatą - może się uda.

Raczej się nie uda bo w przypadku wymiany przez serwis oddajesz sam sprzęt (pudełko i ładowarka zostają) i dostajesz sztukę zafoliowaną.

---------- Wpis dodano o 16:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:56 ----------

Dołączona grafika
Dołączona grafika

o to wam chodzilo?

Ja na 2 zdjęciu widzę ciemniejszą część tam gdzie jest wskaźnik baterii.

#396 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 02 April 2012 - 16:03

Raczej się nie uda bo w przypadku wymiany przez serwis oddajesz sam sprzęt (pudełko i ładowarka zostają) i dostajesz sztukę zafoliowaną.

Czyli wymieniają samo urządzenie z innym numerem seryjnym i danymi niż na pudełku ?

#397 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 02 April 2012 - 16:09

Czyli wymieniają samo urządzenie z innym numerem seryjnym i danymi niż na pudełku ?

Tak.

#398 ssak

ssak
  • 91 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 April 2012 - 16:18

Z tym zoltym ekranem to jest tak, ze nie kazdy to widzi. Pierwsza sztuke jaka kupilem w iSpocie niedawno tez mialem zasikana (o czym juz tu pisalem), ale mja zona nie widziala tego o czym ja mowie. W iSpocie tez nie wszsycy wiedzieli o co mi chodzi, ale na szczescie jeden z pracownikow mial zdrowe oczy :)

Trochę też zależy jak pokażemy problem. Ja kupiłem w portugalskim Media Markcie i zobaczyłem to od razu po wyjęciu w hotelu. Pani w serwisie MM odpaliła i stwierdziła, że nie widzi problemu, dopiero gdy otworzyliśmy białą stronę a ja wyjąłem dla porównania swoją dwójkę stwierdziła, że różnica jest ewidentna i bez słowa przyjęła z powrotem...

#399 crazyjuice

crazyjuice
  • 36 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 April 2012 - 17:13

Wczoraj pisalem o swoim ipadzie obsikanym. Dzisiaj rano zadzwonilem do Apple powiedzialem o zolci i paczke wyslali mi dzis. Termin dostawy 04.04 :) nie spodziewalem sie tego tak szybko zwlaszcza ze w domu mam jeszcze ten zwalony egzemplarz :) kurier zabiera jutro. Mam tylko nadzieje ze tym razem przyjdzie sprzet ok jak nie to zrezygnuje:/

#400 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 02 April 2012 - 17:18

No ja też dzisiaj rano dzwoniłem i o 13 kurier już zabrał tego obsikanego. Będę próbować do skutku ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users