Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#251 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 marca 2012 - 22:10

...
Na iPady zniżka edu wynosi 3%.

Podlinkuj źródło.

Pracuję u jednego z partnerów Apple, to jest zniżka jaką Apple oferuje na iPady.
Dopiero co kilka poszło do jednej ze szkół, też dostali te 3%.

#252 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 26 marca 2012 - 22:22

Pracuję u jednego z partnerów Apple, to jest zniżka jaką Apple oferuje na iPady.
Dopiero co kilka poszło do jednej ze szkół, też dostali te 3%.

Ale to chyba tylko w przypadku zakupów przez szkołę i dla szkoły i w ramach ogólnego rabatu a nie zniżki edukacyjnej. Zniżka edu w AOS jest tylko na iMac i MacBook, oprogramowanie i akcesoria. iPad niestety nie należy do tego grona.... A szkoda.
Z drugiej strony 3% to lekka żenada.....

#253 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 26 marca 2012 - 22:36

A teraz inaczej. Jest ktoś na forum, kto sprowadził iPada z USA i dostał wadliwego ?

#254 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 26 marca 2012 - 22:37

Odwiedziłem wczoraj iSpota (głownie w celu zobaczenia MacBook Air'a i wlaśnie wspomnianego "Nowego iPada"). Na początku powiem że pracownicy, których spotkałem w Arkadii byli dość uprzejmi aczkolwiek upierdliwi (w ciągu dwóch minut trzy osoby zapytały się mnie czy w czymś nie pomóc, może to jakiś standard w iSpotach, nie wiem - dla mnie było denerwujące). Co do nowego iPada - obok leżał iPad 2, którego także posiadam. Nie zauważyłem żadnej różnicy, naprawdę - wady wzroku nie mam ale nic mnie nie zachwyciło, nic - kompletnie, null, zero, nic. Nie odczułem żadnej różnicy (tylko jak strasznie się przybliżyłem była taka, ale kto używa iPada z odległości pięciu centymetrów, no proszę). Poza tym zarówno iPad 2 jak i Nowy iPad były strasznie nagrzane - jednakże nowy był nagrzany znacznie bardziej, mimo to nie wyskoczyl ani przez chwilę error o konieczności schłodzenia urządzenia przed ponownym użyciem. Nie pakowalbym kasy w Nowego iPada - jako kamera nie będziecie z nim biegać a nowy ficzersy nie przydadzą się zbytnio (gry na iPadzie 2 i tak już chodzą bez żadnych przycięć, A5X mi nie potrzebny). Dziękuję, pozdrawiam.

Zacytuje wszystko bo tak nie będzie wiadomo do czego się odnoszę, a zaraz zaginie w gąszczu innych wypowiedzi.
Co do upierdliwości w ispocie, to masz w 100% racje, za każdym razem jak wchodze, to upierdliwe ale tak jest na całym świecie w każdym dużym sieciowym sklepie i dobrze bo lepsze to jak stanie nadętej paniusi która ma wypisane na twarzy: idż stąd.

Piszesz ze nie zauważyłeś żadnej ròżnicy, to widocznie masz coś z wrokiem albo nie porównałeś tego na spokojnie bo nie wierze aby ktoś nie widział takiego skoku. Trzeba wrzucić swoje zdjęcia!
U mnie każdy laik w domu stwierdził ze różnica jest kolosalna, przeglądaliśmy te same zdjęcia robione z iphona4 i cyfrówki, zachwyt dosłownie, widać każdy detal. Wrzuciłem też tapety z pc 1080p i obiektywnie stwierdzam że jest niebo a ziemia w porównaniu do ipada2.
Też na początku dziwiłem się zanim zobaczyłem w akcji ipada3 czym oni się tak podniecają .. Ikonkami?
Teraz już wiem ze nie w tym rzecz.

Co do nagrzewania, to w ispocie były wręcz gorące, mój w domu jest zwyczajnie ciepły a załączony kilka godzin nonstop.
Jeżeli chodzi o kamere to nikt nie biega, ale ja w domu robie dużo zdjęć, jak przeglądam neta na ipadzie i coś sie dzieje ciekawego to 2s i już mam to na ipadzie w fajnej jakości, więc w tej kwesti to już indywidualne warunki.
Ja miałem kilka msc. ipada2 i kupiłem ipada3 głównie dlatego że lubie mieć nowe modele, byłem sceptyczny zanim nie rozpakowałem, teraz jestem zachwycony, a źadnym fanem appla nie jestem, a wręcz przeciwnie bo denerwuje mnie fanboystwo niektórych posiadaczy a to zwyczajne zabawki jak każde inne.
Dopłaciłem ponad tysiąc i warte każdej złotówki.
Co do gier to racja, dla mnie bez znaczenia.
Ja mam z usa i ekran jeżeli chodzi o kolory jest idealny.

#255 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 26 marca 2012 - 23:10

Ja wcześniej własnego iPada nie miałem, ale miałem okazje się dłużej pobawić dwójką. Tam - ekran jak ekran, po prostu większy jak w starych iPhoneach. Na tej trójce ciagle nie mogę wyjść z podziwu. Od 1,5 roku posiadam iPhone4, jednak Retina naprawdę robi wrażenie na większym ekranie. Sciagnąłem sobie z AppStorea zinio czy flipboarda i za każdym razem gdy otwieram te programy to nie mogę się nadziwić. Domownicy patrzacy na ten ekran z boku twierdza, że wygląda to jak "żywa" kartka papieru. Co do nagrzewania się - do tej pory nic takiego nie zaobserwowalem. Może dlatego, ze najbardziej wymagająca (i jedyna) gra jaką mam wgraną to angry birds space.. Z faktycznie bardziej odczuwalnych wad o których czytałem przed zakupem, mogę jedynie potwierdzić długi czas ładowania.

#256 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 26 marca 2012 - 23:49

Napiszcie co z tym wifi, nikt nie odpowiedział, u mnie łapie na ipadzie mój router i tylko jednego sąsiada, tak samo iphone4, za to laptop łapie juz 10 innych naokoło sygnałów, zreszta tv to samo.. kilkanaście innych.

#257 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2012 - 00:26

Łapie Twój router i ok. Po co Ci wifi sąsiadów??

#258 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 27 marca 2012 - 00:36

Łapie Twój router i ok. Po co Ci wifi sąsiadów??

Po to że jak jade do hotelu i jestem daleko (czytaj: wysoko na pietrze), od routera to mam obawy że nie złapie sygnału.
Nie raz, czy dwa miałem sytuacje chociażby na wakacjach gdzie po sygnał trzeba było wychodzić na balkon. W trasie, stajesz przy McDonaldzie, bez wchodzenia można z parkingu złapać sygnal, przy galeri handlowej itp. Takich sytuacji można mnożyć bez końca.

Dlatego interesuje mnie, czy ipad łapie zawsze 2 pierwsze najsilniejsze sygnały wifi, czy też jest taki beznadziejny w tym temacie.

#259 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2012 - 09:16

Nigdy nie używam tak urządzenia. Teraz Cię rozumiem.

#260 krzychu-maniac

krzychu-maniac
  • 47 postów

Napisano 27 marca 2012 - 09:51

Po to że jak jade do hotelu i jestem daleko (czytaj: wysoko na pietrze), od routera to mam obawy że nie złapie sygnału.
Nie raz, czy dwa miałem sytuacje chociażby na wakacjach gdzie po sygnał trzeba było wychodzić na balkon. W trasie, stajesz przy McDonaldzie, bez wchodzenia można z parkingu złapać sygnal, przy galeri handlowej itp. Takich sytuacji można mnożyć bez końca.

Dlatego interesuje mnie, czy ipad łapie zawsze 2 pierwsze najsilniejsze sygnały wifi, czy też jest taki beznadziejny w tym temacie.

Ja tam nie narzekam. Wiedze swoje wifi i wszystkie sąsiadów. na zasięg i predkość 3 g też nie nzarzekam. Dzisiaj robiłem speedtesta i spokojnie 8-9 mb/s wyciąga na 3 kreskach ( 4 to max )

#261 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 27 marca 2012 - 10:10

Pobawiłem się dziś chwile nowym ipadem i tak kilka moich spostrzeżeń względem ipada 2 3g(wyprodukowany lipiec 2011): - biel bardzo podobna (biała, żadnych żółtych kolorów na dwóch urządzeniach), mój jedynie na maksymalnej jasności mocniej świeci (bym musiał to porównać w pełnym słońcu, gdzie mój daje radę, nie wiem jak nowy ipad). - internet 3G karta orange, w tym samym miejscu, nowy ipad wykazywał w testach lepszy ping i średnio 1-2mb szybszy download/upload, czyli lepszy modem, chyba, że to kwestia sieci - wifi działa identycznie, porządnym uściskiem w obydwu zmniejszałem zasięg wifi :) - jak z temperaturą nie wiem, był w "ubranku" :) Ekran widać od razu różnicę, nie ma co się oszukiwać, jest to taki sam skok jak z 3GS na retine. W safari (ipad 2) można powiększyć obraz i nie ma aż takiej różnicy, ale w ibooks podczas czytania książki jest piękniej na nowym ipadzie :) Generalnie bym swojego wymienił na nowego ipada, ale tak za pół roku, nie wcześniej. Jak się boom zmniejszy i zaczną produkować pewniejsze sztuki. Myślę, że taki nowy ipad to już jest wszystko czego bym oczekiwał od tabletu :)

#262 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 marca 2012 - 10:20

...Myślę, że taki nowy ipad to już jest wszystko czego bym oczekiwał od tabletu :)

Do czasu, aż w Polsce zostanie komercyjnie we wszystkich sieciach uruchomione LTE lub do czasu wysmyślenia czegoś o czym nawet nie wiesz, że chciałbyś mieć. To jest właśnie piękne w rozwoju technolgicznym ;)

#263 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 27 marca 2012 - 10:23

Solos myślę, że bez Jobsa to oni już nas nie prędko czymś zaskoczą. Chyba, że tak jak mnie zaskoczyli rwiącym się obrazem przy airplay w w ATV 3. Co do LTE w Polsce, to ojena :) Mieszkam w dużym mieście a z zasięgiem 3G nie jest za dobrze :)

#264 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 marca 2012 - 10:42

Niestety, mój iPad 4G też ma zabarwiony na żółtawo lewy górny róg ekrany...

#265 sirk77

sirk77
  • 12 postów

Napisano 27 marca 2012 - 11:12

nowego ipada kupiłem wczoraj(rtv euro agd), generalnie wszystko ok: kolor, nagrzewanie a raczej jego brak, uszkodzonych pixeli jeszcze nie wypatrzyłem, to do czego mogę się przyczepić to rzeczywiście skaczący nieraz zasięg Wifi, a poruszam się w mieszkaniu gdzie router jest w centralnym punkcie, jest to 1. ipad także porównania nie mam,

#266 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 27 marca 2012 - 11:13

Niestety, mój iPad 4G też ma zabarwiony na żółtawo lewy górny róg ekrany...

Zrób zdjęcie, warto aby każdy zobaczył jak to naprawde wygląda.

#267 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 27 marca 2012 - 11:25

Nie wiem czy to prawda, ale żółty kolor znika podobno po około 1-2 dniach zabawy.

#268 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 27 marca 2012 - 11:35

Tym bardziej warto zrobic fotke teraz i druga za dwa dni, zebysmy wszyscy mieli porownanie.

#269 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 marca 2012 - 11:46

https://files.me.com/michal84/xhj52w

lewa strona klawiatury inny odcień, prawy też inny... nie wiem czy na zdjęciu dokładnie to widać

#270 vandal

vandal
  • 89 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:12

[[/IMG]

lewa strona klawiatury inny odcień, prawy też inny... nie wiem czy na zdjęciu dokładnie to widać

Widać dobrze w czym problem. Jest porażka niema co się oszukiwać, reklamuj bo nie za to się zapłaciło tyle kasy.

#271 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:17

ale syf :(

#272 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 27 marca 2012 - 12:23

Idealny przykład, teraz czekamy 2 dni i zobaczymy czy zniknie :P michalgrafik może dasz jasność na maksa żeby się szybciej wygrzał ten niby klej?:)

#273 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 27 marca 2012 - 12:30

U mnie było tak samo jak u kolegi na zdjęciu. Po 5 dniach bez zmian więc wymieniłem. Nie wymieniłem od razu tylko dlatego, że mój model był niedostępny. Musiałem czekać aż ściągną. Według mnie nie ma sensu czekać, tylko wymieniać. To nie jest zabawka za 5 zł.

#274 michalgrafik

michalgrafik
  • 58 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 27 marca 2012 - 12:41

Też tak myślę, że nie warto czekać... na szczęście zakup w T-mobile (10 dni od zakupu możliwość zwrotu). Jutro odsyłam, pikanterii dodaje jeszcze to, że z tyłu pod szkiełkiem kamery jest jakiś pyłek kurzu... TEGO TO JUŻ NIE WARTO KOMENTOWAĆ.

#275 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 marca 2012 - 12:46

Niezły wał. Zastanawiam się czy większy problem jest z klejem (to samo było w przypadku iPhone 4) czy żółtą barwę (problem znany z iPhone 4S). Mam nadzieję, że jednak klej, bo z żółtym zabarwieniem były spore problemy. Ja odsyłałem 4 razy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych