Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy iPad - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1232 odpowiedzi w tym temacie

#226 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:12

A ja nie moglem sie doczekac nowego iPada od kilku miesiecy i planowalem kupic go w pierwszy dzien. Jednak jak tak czytam te opinie, to az mi sie odechciewa i zaczynam sie zastanawiac, czy nie isc i nie kupic sobie dwojki jednak...

#227 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:19

A ja nie moglem sie doczekac nowego iPada od kilku miesiecy i planowalem kupic go w pierwszy dzien. Jednak jak tak czytam te opinie, to az mi sie odechciewa i zaczynam sie zastanawiac, czy nie isc i nie kupic sobie dwojki jednak...

Też się nie mogłem doczekać i również brałem wszystkie opinie na tym forum pod uwagę, ale... kupiłem i jest super zadowolony. Widzę, że masz iPada 1, tak jak ja poprzednio. Jest to wielki skok jeżeli chodzi o szybkość i ekran. Ja jestem bardziej zadowolony niż myślałem za nim kupiłem ;)
Z pierwszego iPada naprawdę warto!

#228 skrystos

skrystos
  • 97 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:21

No w szybkości między dwójką a trójką różnicy nie odczułem żadnej ;) Z jedynki pewnie też bym chciał się przenieść. Zobaczymy co będzie. Jeżeli się okaże, że nowe przydatne mi appy będą tylko na ipada3 a na 2 okrojone to będę myślał poważnie o zmianie :)

#229 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:25

Ja zmieniłem dwu miesięczną 2 na nowego tylko dla retiny(i nie żałuję), co prawda dopiero trzecia sztuka okazała się być chyba ok.

#230 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 marca 2012 - 14:27

Odwiedziłem wczoraj iSpota (głownie w celu zobaczenia MacBook Air'a i wlaśnie wspomnianego "Nowego iPada"). Na początku powiem że pracownicy, których spotkałem w Arkadii byli dość uprzejmi aczkolwiek upierdliwi (w ciągu dwóch minut trzy osoby zapytały się mnie czy w czymś nie pomóc, może to jakiś standard w iSpotach, nie wiem - dla mnie było denerwujące). Co do nowego iPada - obok leżał iPad 2, którego także posiadam. Nie zauważyłem żadnej różnicy, naprawdę - wady wzroku nie mam ale nic mnie nie zachwyciło, nic - kompletnie, null, zero, nic. Nie odczułem żadnej różnicy (tylko jak strasznie się przybliżyłem była taka, ale kto używa iPada z odległości pięciu centymetrów, no proszę). Poza tym zarówno iPad 2 jak i Nowy iPad były strasznie nagrzane - jednakże nowy był nagrzany znacznie bardziej, mimo to nie wyskoczyl ani przez chwilę error o konieczności schłodzenia urządzenia przed ponownym użyciem. Nie pakowalbym kasy w Nowego iPada - jako kamera nie będziecie z nim biegać a nowy ficzersy nie przydadzą się zbytnio (gry na iPadzie 2 i tak już chodzą bez żadnych przycięć, A5X mi nie potrzebny). Dziękuję, pozdrawiam.

#231 wolfik

wolfik
  • 56 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:34

Jestem zdecydowany na kupno Ipada. Będę kupował go w USA w czerwcu. Myślicie ze partie ipadów, które będą w sprzedaży za 2-3 miesiące będą pozbawione bad pixeli i żółtych ekranów ? Jest jakaś nadzieja na poprawę sytuacji, bo jak na razie jestem zawiedziony tym ze trzeba kilka razy wymieniać ipada żeby w końcu trafić na dobrą sztukę.

#232 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:40

Mam nadzieje, że nie dali celowo parti nowych ipadow z żółtym ekranem na Polskę.

#233 sivvoos

sivvoos
  • 26 postów

Napisano 26 marca 2012 - 14:52

Jak kupiłem Nowego iPada też miał żółtaczkę, jednak jak pochodził parę godzin problem zniknął, mówią że klei na wyświetlaczu musi wyschnąć, nie wiem czy to o to chodzi, ale u mnie jest już ok. I nie jest to kwestia przyzwyczajenia wzroku, bo nadal mam iPada 2 i mam do czego porównać. Więc polecam jeden dzień poużywać Nowego iPada zanim się go zwróci ze względu na przebarwienia.

#234 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 26 marca 2012 - 15:14

właśnie kurier przyniósł ipada. z ispota online. Rozpakowany, obejrzany, włączony, pochodzony z 10 minut, spakowany spowrotem.....pod szkłem tony kurzu, jeden wielkości chyba 5 pikseli. Także ja dziękuje. jutro wysyłam im go spowrotem. Kur...... sprzęt za tyle kasy i takie shit. ps. sam nie wiem czy jeszcze raz ryzykować i niech wyślą nową sztukę, czy niech kase zwracają :(

#235 skrystos

skrystos
  • 97 postów

Napisano 26 marca 2012 - 15:16

Cóż widać Apple za szybko chciało nadążyć z popytem i zeszli z jakości montażu...

#236 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 marca 2012 - 15:23

Ja nie wiem skąd Wy bierzecie tyle wadliwych modeli, przywiozłem 6 sztuk z Niemiec i każda jest w idealnym stanie. Wprawdzie jeden 3G, którego sam chciałem dla siebie (biorę jednak bez 3G) był chwilę żółtawy, ale znikło po dwóch dniach to. Żaden nie ma bad pixeli, idealnie zmontowane, no nie ma do czego się przyczepić po prostu...

#237 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2012 - 15:35

Zaczynam mieć pewne podejrzenia. Ty masz z niemiec jest OK, ja mam z UK jest OK... Mtomi także kupił przed premierą czyli spoza kraju i jest OK... mam nadzieję że się mylę.

#238 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 26 marca 2012 - 15:37

Zaczynam mieć pewne podejrzenia. Ty masz z niemiec jest OK, ja mam z UK jest OK... Mtomi także kupił przed premierą czyli spoza kraju i jest OK... mam nadzieję że się mylę.

Spiskowa teoria dziejów się kłania. Ja mam z UK i nie był OK (ładny rym). Musiałem wymieniać.

#239 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 26 marca 2012 - 15:48

Musiałem wymieniać.

Sorki za czepianie ale... "musiałeś czy musiałaś wymieniać"?

#240 dead

dead
  • 425 postów

to jaki macie model number??? chodzi mi o ostatnie 2-3 literki...

#241 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Jestem zdecydowany na kupno Ipada. Będę kupował go w USA w czerwcu. Myślicie ze partie ipadów, które będą w sprzedaży za 2-3 miesiące będą pozbawione bad pixeli i żółtych ekranów ? Jest jakaś nadzieja na poprawę sytuacji, bo jak na razie jestem zawiedziony tym ze trzeba kilka razy wymieniać ipada żeby w końcu trafić na dobrą sztukę.

Nie będzie lepiej. iPad 1 (nowy, kupiony po paru miesiącach od premiery) - zółty ekran + bad pixel :).

A strasznie żółty ekran + scan lines miałem w iPhonie 4, wymienionym przez Regenersis (tydzień produkcji przypadł na sierpień... 2011).

#242 dominias

dominias
  • 208 postów

Napisano 26 marca 2012 - 16:19

co to scan lines?

#243 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 26 marca 2012 - 17:09

Sorki za czepianie ale... "musiałeś czy musiałaś wymieniać"?

Musiałem, nie mam zielonego pojęcia jak zmienić ten znaczek płci ;)

#244 radek.wlod

radek.wlod
  • 20 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:04

Musiałem, nie mam zielonego pojęcia jak zmienić ten znaczek płci ;)

Jak będziesz wiedział to daj mi znać :-)

#245 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 26 marca 2012 - 18:14

Na samej górze strony wchodzicie do Witaj 'twojanazwa'!, potem do zakładki O mnie i tam zmieniacie płeć;)

#246 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:17

Na samej górze strony wchodzicie do Witaj 'twojanazwa'!, potem do zakładki O mnie i tam zmieniacie płeć;)

Wszystko super, mam możliwość edycji wszystkiego oprócz płci!

#247 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 26 marca 2012 - 18:20

Faktycznie, też teraz to zauważyłem, chyba coś zmienili. To już nie mam pomysłów.

#248 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:22

Walczę z tym od około roku i już się poddałem!

#249 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 26 marca 2012 - 18:24

Zrób tak jak w tym temacie.

#250 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 26 marca 2012 - 18:29

Zrób tak jak w tym temacie.

Tak zrobiłem. Dzięki!