Ciężko jest się przerzucić konto na US?
iTunes Gift Card pytania! Karta upominkowa do iTunes Store & iTunes Store Gift this App
Posted 19 June 2016 - 18:34
Posted 19 June 2016 - 19:12
Musisz założyć po prostu nowe konto, które będzie dla sklepu AppStore US (poszukaj tylko najlepiej jakiegoś stanu bez podatku, bo ja mam jak sobie policzyłem około 6%) i załóż wybierając stan, miasto, kod pocztowy, etc.
Tylko nie wiem jak to jest potem przereagowując się jeśli masz podpiętą kartę płatniczą, ale w tym lub następnym miesiącu to sprawdzę, bo będę zakładał konto w banku (kiedyś musi nadejść ten moment) i podpinał kartę i zobaczymy jak to będzie z instalacją aplikacji i oby nie było problemu).
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Posted 17 September 2016 - 03:14
Witajcie......
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie.
Mój znajomy odwalił niezły numer bo wszystko zaczeło się niewinnie i kupił sobie owy pacjent iPhona......
Wszystko było by okey gdyby nie połasił się on na kartę upominkową iTunes w sklepie - zdrapał i dorwał on kod o wartości 100 euro i co najlepszę odwiesił zdrapaną kartę razem z resztoma kartami na wieszaczek tyle że gdzieś tam na
koniec za innymi kartami...
Myślicie żę jak Ci ze sklepu będą robić porządki albo ktoś kupi - to zablokują kod i Apple pociągnie do odpowiedzialności tego co tego kodu używał ?? i będzie musiał takowy delikwent zapłacić jeszcze raz extra za wykorzystane rzeczy na
iTunes............. czy też sprawa może skończyć się na Policji bo sklep zrobi donos o kradzieży w końcu 100 euro to nie 5.... zrobią sprawdzą kto zrobił aktywację kodu i pociągną do odpowiedzialności tego co użył kodu.....
A co jeśli ten znajomy wyparł się że nie ukradł kodu i ten kod ma z internetu bo kupił 5o procent taniej...
no najlepsze jest to że zostawił tą kartę - przecież mógłby ją wziąść... i było by po sprawie.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za zainteresowanie i odpowiedzi.
Posted 17 September 2016 - 08:48
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 17 September 2016 - 11:14
to jak nie zrealizuje kodu to będzie OK
nikt go nie namierzy przecież.
Dziękuje Ci za odpowieddz OleYek...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users