Poszukiwania aplikacji...
Posted 15 August 2016 - 23:02
Posted 16 August 2016 - 15:36
Szukam czegoś co pozwoli mi używać alt + tab tak jak w windowsie
Posted 16 August 2016 - 16:37
Szukam czegoś co pozwoli mi używać alt + tab tak jak w windowsie
To znaczy? Na maku działa cmd+tab między aplikacjami i cmd+~ miedzy oknami tej samej aplikacji...
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Posted 16 August 2016 - 23:15
No to inaczej napiszę
Szukam softu który przy tym ustawieniu klawiatury pozwoli mi skonfigurować kombinacje ALT+TAB do przełączania oknami.
Posted 17 August 2016 - 00:03
Posted 17 August 2016 - 15:42
Kumam. To: https://bahoom.com/hyperswitch
Dziękuję to to !
Potrzebuje jeszcze:
- Jakiegos softu do notyfication center sprawdzającego kursy polskiej gieldy
- j.w. tylko kurs walut
Posted 23 August 2016 - 10:26
szukam dobrego softu antyspamowego
przychodzi do mnie kilkadziesiat maili dziennie o tych samych tytulach ale z roznych adresow email typu "zostan bogaty w 1 dzien/jak zarobic milion dolarow/tajemnica sukces finansowego itp itd"
próbowałem i filtrami programu "mail" i podobno jednego z lepszych programow "spam sieve", pomógł ale nie w 100%
szukam czegos co dziala konkretnie, mozecie cos polecic?
Posted 23 August 2016 - 20:44
Witam serdecznie,
Poszukuję jakiejś dobrej aplikacji szyfrującej katalogi (?).
Mam bardzo dużo dokumentów, zdjęć, filmów itp do których nie chciałbym żeby ktoś niepowołany miał dostęp
Da się jakoś zaszyfrować jakiś wybrany katalog? Materiały trzymam na WD MyCLOUD....
Zależy mi na tym żeby programik był multi-platformowy (dostęp do dysku mają dokumenty zarówno z Windows jak i MacBooki)
Posted 09 September 2016 - 09:52
Poszukuje aplikacji do przeglądania zdjęć na moich urządzeniach. Wiem, że jest aplikacja Lyn, może polecacie coś innego? Głównie chodzi mi o to aby nie tworzyć bazy zajmującej olbrzymie obszary pamięci, gdyż niemal wszystkie zdjęcia trzymam na NASie.
Mac: Macbook Air 11,6' Mid 2012 || Tablety: iPad Air 2 16GB Silver; iPad Mini 16GB Space Gray
Telefon:iPhone 6S Gold 32GB; 2 x iPhone 5S Silver 32GB; iPhone 5S Gold 16GB; iPhone 4S black 16 GB; iPhone 4 16GB Black; iPhone 3GS 16GB Black.
Posted 09 September 2016 - 19:17
Poszukuje aplikacji do przeglądania zdjęć na moich urządzeniach. Wiem, że jest aplikacja Lyn, może polecacie coś innego? Głównie chodzi mi o to aby nie tworzyć bazy zajmującej olbrzymie obszary pamięci, gdyż niemal wszystkie zdjęcia trzymam na NASie.
Z AppStore pierwszy. Reszta nie wiem czy tam jest, bo nie chce mi się sprawdzać. Wszystkie mają podobne możliwości. Używam w robocie Bridge ale do domu za drogi. W domu mam Lyna. Poza tym polecam XnView, który ma trochę gówniany wygląd, ale jest darmowy i bardzo dobry.
iSmartPhoto https://itunes.apple...940107333?mt=12
Edited by ciotka_paszczaka, 09 September 2016 - 19:46.
- maly95 likes this
Posted 09 September 2016 - 21:10
Cześć,
szukam programu do tworzenia zrzutów ekranu. Skitch jest niezły, ale niestety nie obsługuje przewijania okien. Rozważam zakup Snagit, ale cena nie jest niska. Czy polecacie jakieś alternatywy?
Posted 24 September 2016 - 21:29
Witam,
znacie może jakiś program (najlepiej darmowy) do szyfrowania wybranego katalogu na dysku?
Trzymam dane firmowe w jednym katalogu i chciałbym go jakoś zabezpieczyć....
Posted 24 September 2016 - 22:43
Witam,
znacie może jakiś program (najlepiej darmowy) do szyfrowania wybranego katalogu na dysku?
Trzymam dane firmowe w jednym katalogu i chciałbym go jakoś zabezpieczyć....
http://osxdaily.com/...lders-mac-os-x/
Posted 26 September 2016 - 13:32
Witam serdecznie,
Poszukuję programu do synchronizacji danych na komputerze oraz zdjęć z iPhone.
Dotychczas używałem iCloud, jednak w ostatnim czasie mam obawy o jego "stabilność".
Zastanawiam się nad 3 opcjami:
- OneDrive,
- GoogleDrive,
- DropBox.
Mam na komputerze parę folderów które chciałbym synchronizować, dokumenty oraz parę folderów na dysku.
Z tego co widzę, to te aplikacje wymagają "wrzucenia" wszystkich swoich folderów do jednego katalogu - i tylko ten jest synchronizowany?
Nie ma możliwości wskazania które foldery z dysku będą synchronizowane?
Najbardziej podoba mi się aplikacja GoogleDrive (ma cość fajną przeglądarkę zdjęć i dość sprawnie to wszystko działa), OneDrive jest dość tani i daje pakiet Office (ale nie wiem czy tylko u mnie, ale strasznie muuuuuli) a DropBoxa nie znam za bardzo....
Którą aplikację byście polecili?
Bardzo proszę o poradę
Northwest
Posted 26 September 2016 - 14:33
Z tego co widzę, to te aplikacje wymagają "wrzucenia" wszystkich swoich folderów do jednego katalogu - i tylko ten jest synchronizowany?
Nie ma możliwości wskazania które foldery z dysku będą synchronizowane?
Nie, wrzucasz różne katalogi pod jeden zbiorczy Dysk Google czy tam Dropbox i w aplikacji możesz zaznaczyć, które podkatalogi będą synchronizowane, a które będą tylko w chmurze. Tego właśnie wszystkim brakuje w iCloud.
Wszystkie trzy są porównywalne, jeśli chodzi o zakres usług. Ja używam Google Drive, bo często używam tych ich Google Docs. Ale wybierz sobie co ci pasuje, np. cenowo.
Edited by ciotka_paszczaka, 26 September 2016 - 14:34.
Posted 26 September 2016 - 14:36
dziękuje za odpowiedź
Chodziło mi o coś takiego:
- katalog dla OneDrive/GoogleDrive - mam w moich dokumentach (dokumenty/onedrive)
Katalogi do synchronizacji ma przykładowo:
- dokumenty/pisma
- dokumenty/inne
- dokumenty/finanse
- biurko/nowe
- biurko/wakacje
- biurko/zdjęcia
Chodzi mi o to, że te katalogi nie siedzą w dokumenty/onedrive... Da się je także synchronizować?
Posted 26 September 2016 - 14:42
A nie możesz ich po prostu przenieść pod np. Google Drive a na Biurku czy w Dokumentach zrobić sobie zwykłych skrótów.
Ja tak mam. Jak potem coś mi się skopie i przeinstalowuję system, to mi się wszystko na nowo ściąga z Goole Drive i mam spokój.
Można też zrobić symlinki.
Posted 26 September 2016 - 15:13
Aha, w sumie masz rację A jak backupujesz fotki?
Normalnie, masz je w folderach na dysku - czy w tej aplikacji Zdjęcia?
Miałeś styczność może z OneDrive?
Zdjęcia w kopi, na GoogleDrive masz w formie albumów, czy normalnych folderów?
Do GoogleDrive idzie "podłączyć" 2 smartfony (do backupów fotek)? Będą szły do osobnych folderów, czy do wspólnego?
Posted 26 September 2016 - 21:24
Dzięki
Znacie może jakąś aplikację do przeglądania zdjęć? Szukam czegoś na wzór Applowskiego "zdjęcia" (wyświetlanie zdjęć w albumach/folderach, pokazywanie na mapce gdzie fotka została zrobiona itp)?
Applowskie Zdjęcia mi się podobają, bardzo - tylko trzeba fotki i filmy "importować" do tego programu...
Posted 28 September 2016 - 09:22
Ja używam iSmartPhoto, piękna, lekka aplikacja.
Posted 28 September 2016 - 23:50
Mam OneDrive i jest opcja wyboru, które katalogi na Macu mają być synchronizowane... natomiast migawki plików są dostępne tylko pod Windows...
Aplikacja na iPhone potrafi wysyłać zdjęcia i filmy w tle
Dają darmowy 1TB jeśli zakupisz oryginalnego Windowsa lub Office'a
Posted 29 September 2016 - 12:46
a jak Ci to chodzi? Jesteś zadowolony? Wydaje mi się strasznie wolny ten OneDrive....
Posted 29 September 2016 - 14:23
Po aktualizacji do Sierry wywaliło mi działanie Karabinera (na stronie jest info, że Karabiner nad tym pracuje), który zapewniał zmianę funkcji klawisza Command na Enter/Return (który mi nie działa). Szukałem po haśle "alternatives for Karabiner", ale żaden program nie daje takich funkcji jak prosta zmiana funkcji klawisza z obecnej na inną. Będę wdzięczny za jakieś porady.
Posted 30 September 2016 - 07:01
Po aktualizacji do Sierry wywaliło mi działanie Karabinera (na stronie jest info, że Karabiner nad tym pracuje), który zapewniał zmianę funkcji klawisza Command na Enter/Return (który mi nie działa). Szukałem po haśle "alternatives for Karabiner", ale żaden program nie daje takich funkcji jak prosta zmiana funkcji klawisza z obecnej na inną. Będę wdzięczny za jakieś porady.
http://doublecommand.sourceforge.net
Stare, ale moze akurat ruszy Ci na macOS.
Edited by Najwyzszy, 30 September 2016 - 07:02.
Posted 01 October 2016 - 10:16
Witam,
Po aktualizacji na Sierre mój dysk zewnętrzny nie jest sprawny w 100% tzn. nie mogę przenosić plików itd. Wcześniej miałem wgrany NTFS for Mac OS X ale teraz coś mi nie działa :/ jakaś rada co teraz zrobić?
6 user(s) are reading this topic
0 members, 6 guests, 0 anonymous users