Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#801 grzesioc

grzesioc
  • 88 posts

Posted 22 October 2014 - 11:46

Poszukuję odpowiednika na OS X aplikacji Replay, zaprezentowanej podczas ostatniego keynote jako aplikacja na iOS. Mam sporo krótkich filmików, które przy użyciu poszukiwanej aplikacji mógłbym połączyć w zgrabny film. Dzięki!

#802 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 22 October 2014 - 13:31

Witam, szukam programu który pozwoli mi zobaczyć co zajmuje miejsce na dysku. Fajnie by było jakbym mógł sobie posortować wg wielkości w mb.

DiskWave Homepage
Analiza troche trwa. Można sortować wg. wielkosci

#803 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 26 October 2014 - 18:17

moze sprawa prosta, ale jednak nie znalazlam rozwiazania: poszukuje programu do odtwarzania filmow *.avi - obecnie mam Movist, ale niestety wyswietlane przez niego napisy nie maja polskich znakow tylko jakies "krzaki" czy jest jakis w miare aktualny program? PYM player ponoc nie obsluguje 10.9 a taka wlasnie mam wersje systemu... z gory dzieki za pomoc

#804 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 26 October 2014 - 19:01

moze sprawa prosta, ale jednak nie znalazlam rozwiazania:
poszukuje programu do odtwarzania filmow *.avi - obecnie mam Movist, ale niestety wyswietlane przez niego napisy nie maja polskich znakow tylko jakies "krzaki" czy jest jakis w miare aktualny program? PYM player ponoc nie obsluguje 10.9 a taka wlasnie mam wersje systemu... z gory dzieki za pomoc

Najprościej to VLC Media Player (+ ewentualnie iNapi lub QNapi do pobierania napisów). Żeby nie kombinować w preferencjach VLC ustawiasz stronę kodową napisów na "Domyślny Windows 1250". I już nic więcej nie musisz ustawiać. Domyślnie w iNapi i Qnapi pobiera właśnie takie napisy, również na stronie napisy24 domyślnie są takie.

#805 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 27 October 2014 - 00:14

Nie - lepiej w iNapi zaznaczyć "convert to UTF-8"

#806 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 27 October 2014 - 00:51

Nie - lepiej w iNapi zaznaczyć "convert to UTF-8"

Co kto lubi. Wtedy trzeba odpowiednio ustawić w VLC. Tylko napisy ściągane np. ze strony napisy24 trzeba wtedy konwertować albo za każdym razem przestawiać kodowanie w VLC.

#807 kimsim

kimsim
  • 33 posts

Posted 28 October 2014 - 20:54

Hej. Znacie może aplikację, która na pasku będzie wyświetlała powiadomienia o nowych filmikach z subskrybowanych kanałów na YouTube?

#808 kimsim

kimsim
  • 33 posts

Posted 28 October 2014 - 20:56

Cześć wszystkim. Znacie może aplikację, która na pasku będzie wyświetlała powiadomienia o nowych filmikach z subskrybowanych kanałów na YouTube?

#809 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 01 November 2014 - 13:20

Poszukuję jakiegoś rozwiązania, które umożliwi mi bycie na bieżąco z różnego rodzaju promocjami na aplikacje (zarówno te z appstore jak i zewnętrzne). Najwygodniejsze byłaby jakaś aplikacja która zbiera te wszystkie dane ale jeżeli istnieje jakaś strona spełniająca tę samą funkcję to również nie pogardzę :)

#810 grzesioc

grzesioc
  • 88 posts

Posted 01 November 2014 - 14:22

ja korzystam z appshopper.com , który śledzi promocje/nowości/uaktualnienia w App Store ale i Mac App Store. Appshopper ma też swoją aplikację, ale nie jej minusem jest to, że dotyczy tylko App Store.

#811 equinoxe

equinoxe
  • 4721 posts
Posted 01 November 2014 - 18:42

Poszukuję jakiegoś rozwiązania, które umożliwi mi bycie na bieżąco z różnego rodzaju promocjami na aplikacje (zarówno te z appstore jak i zewnętrzne). Najwygodniejsze byłaby jakaś aplikacja która zbiera te wszystkie dane ale jeżeli istnieje jakaś strona spełniająca tę samą funkcję to również nie pogardzę :)

https://www.macupdat...-bundle-watcher

#812 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 01 November 2014 - 20:46

grzesioc equinoxe wielkie dzięki. o coś takiego mi chodziło.

korzystając z okazji poradzę się w jeszcze jednej sprawie. Otóż od kilku dni poszukuje programu do wyszukiwania aktualizacji aplikacji. Po przeczytaniu sporej ilości wątków na różnych forach, blogach itp widzę że są teoretycznie dwa rozwiązania:
1) AppFresh
2) MacUpdate Desktop

Przed zakupem zainstalowałem obra programy i mam problem. Niby oba znalazły aplikacje wymagające aktualizacji, ale odnoszę wrażenie że każdy znalazł inne :D

Macie jakieś doświadczenie w tego typu programach?

#813 TheEgo

TheEgo
  • 79 posts

Posted 03 November 2014 - 22:38

Witajcie, poszukuje dobrego programu do tworzenia napisów w formacie SRT. :)

#814 Taran!!

Taran!!
  • 1 posts

Posted 03 November 2014 - 23:17

Hej! Potrzebuje za darmo ;) Convertera z Divx na MOV albo cokolwiek co mi łyknie iMovie... zależy mi na jakości i nie obcinaniu obrazu jak to robi HandBrake. * Co polecacie? porosze linka. * Cos sprawdzonego, żeby po zainstalowaniu i przekonwertowaniu pliku nie okazało sie że jest plik i wszystko pieknie, tylko na cały ekran nazwe programu mam. :/ Dziękuję i pozdrawiam! Taran!!

#815 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 03 November 2014 - 23:36

Hej! Potrzebuje za darmo ;) Convertera z Divx na MOV albo cokolwiek co mi łyknie iMovie... zależy mi na jakości i nie obcinaniu obrazu jak to robi HandBrake. * Co polecacie? porosze linka. * Cos sprawdzonego, żeby po zainstalowaniu i przekonwertowaniu pliku nie okazało sie że jest plik i wszystko pieknie, tylko na cały ekran nazwe programu mam. :/ Dziękuję i pozdrawiam! Taran!!

Skonfiguruj poprawnie HB to nic nie utnie przy konwersji.

#816 macQUB

macQUB
  • 334 posts
  • SkądPodkarpacie

Posted 19 November 2014 - 10:14

Poszukuje aplikacji do rozwiązywania konfliktów podczas merge'ów do git'a. Korzystałem z diffMerge tylko tyle że on nie potrafi zapisywać pliku do formatów .xib więc robił więcej szkód niż korzyści.

#817 toka

toka
  • 123 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2014 - 14:04

szukam programu, który pomoże mi okiełznać złodziei mojego wifi :)

nie musi być skomplikowany.

mam 10.6.8

#818 crosis

crosis
  • 50 posts

Posted 04 December 2014 - 19:42

może po prostu załóż hasło/zabezpiecz wpa2?

Edited by crosis, 04 December 2014 - 19:44.

• jasiecki likes this

Macbook Pro 13.3'' (late 2013) ME865LL/A  ||  iPhone 8  64GB Space Gray  ||  Watch 42 mm Space Gray

#819 makkrason

makkrason
  • 9 posts

Posted 08 December 2014 - 14:19

Hej, szukam apki pozwalającej do robienia zdjęć kamerką internetową z macbooka. Z góry wielkie dzięki :)

#820 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 08 December 2014 - 14:24

Systemowe photo booth?

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#821 Piter80

Piter80
  • 106 posts

Posted 12 December 2014 - 19:38

Witam poszukuje aplikacji,ktora pozwoli mi sciagnac na maca muzyke i zdjecia z dysku zewnetrznego,ktory przedtem sluzyl pod windowsem.

oraz szukam tez aplikacji do pisania dziennika,ktorej moglbym uzywac tez na iphonie poza domem jak mnie najdzie wena.

pozdrawiam

#822 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 13 December 2014 - 11:24

Potrzebuje programu typu gammacontrol na windows, który pozwoli pojasnić ekran ponad standard

#823 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1052 posts

Posted 13 December 2014 - 17:12

Potrzebuje programu typu gammacontrol na windows, który pozwoli pojasnić ekran ponad standard

Preferencje Systemowe - Monitory - Kolor  - Kalibruj

cOCcYng.jpg

na 7 kolejnym ekranie suwak w lewo:

6aTNDh6.jpg

na koniec zapisujesz profil i wybierasz go z listy.

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#824 Łukasz Bajon

Łukasz Bajon
  • 3 posts
  • SkądLeszno, Leszno, Poland, Poland

Posted 19 December 2014 - 21:09

Potrzeba programu do odzyskiwania danych z dysku. O ile wszystkie testowane darmowe programy przeze mnie sprawdzały się, to jednak nie w 100%…Mianowicie problem jest taki ,że najprawdopodobniej dysk jest uszkodzony i w połowie deep scanu zawiesza się ,odmontowuje etc..czy istnieje program który odzyska możliwie jak najwięcej plików do momentu "zawieszenia się dysku" bądź tez bedzie ozdyskiwał każdy plik na bieżąco? 

#825 lutek14

lutek14
  • 256 posts

Posted 20 December 2014 - 19:13

Witam!

Poszukuję jakieś dobrej, darmowej alternatywy dla Paprika Recipe Manager lub MacGourmet. Co bylibyście w stanie polecić z podobnymi funkcjami? ;)
Dziękuję za podpowiedź

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users