Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#776 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 26 September 2014 - 11:40

MS Office i program Outlook.

#777 Mateusz Piątek

Mateusz Piątek
  • 1 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 28 September 2014 - 09:34

Udostępnianie strony w wiadomości facebook - safari. Cześć, Poszukuję wtyczki do safari, która da możliwość udostępniania strony w wiadomości facebook. Coś jak udostępnij na facebook, które już istnienie tylko nie publikowanie na tablicy tylko wysłanie do konkretnego użytkownika… Przetrząsnąłem internety i fora, ale nie znalazłem, jakieś pomysły? Pozdrawiam

#778 Riphe

Riphe
  • 27 posts

Posted 28 September 2014 - 19:22

Witajcie, poszukuję translatora/ słownika angielsko-polskiego :) PS: program ma być na Maca i działać offline

#779 iThomas

iThomas
  • 172 posts

Posted 12 October 2014 - 08:45

Witam! Szukam programu dla Mac OS X 10.5.8 , dzieki ktoremu po zamknieciu klapy komputer samoczynnie sie wylaczy zamiast przechodzic w sleep mode. Bardzo prosze o pomoc!

#780 apollos

apollos
  • 14 posts

Posted 13 October 2014 - 20:54

Cześć, poszukuję apki coś na wzór [URL="https://itunes.apple.com/pl/app/doublepane/id409737246?mt=12"]DoublePane[/URL], dzięki której można rozmieszczać okno po dowolnej stronie ekranu. Najlepiej bezpłatna.

#781 ber66

ber66
  • 15 posts

Posted 13 October 2014 - 22:53

Program do odczytu dotychczasowego czasu pracy na baterii. (Macbook Air 13 - OS X 10.9.5)
Czy gdzieś jest w systemie informacja "wstecz" mówiąca o tym jak długo system jest aktywny tylko na baterii (od ostatniego ładowania) ?
Jeśli nie ma tego w samym systemie to może znacie jakiś program sprytny co zlicza ile czasu system był aktywny między ładowaniami?
Zużycie baterii może byc różne w zależności od intersytwności korzystania z aplikacji, więc szacunkowy czas działania zaraz po odłączeniu kabla przy 100% akumulatora niewiele mówi, a lapek może być przecież wiele razy usypiany/wyłączany na chwilę lub na wiele godzin.

#782 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 13 October 2014 - 22:56

Monitor aktywności zakładka energia

#783 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 14 October 2014 - 10:25

Cześć, poszukuję apki coś na wzór DoublePane, dzięki której można rozmieszczać okno po dowolnej stronie ekranu. Najlepiej bezpłatna.

Spectacle

#784 makkrason

makkrason
  • 9 posts

Posted 14 October 2014 - 15:22

Cześć, zakupiłem niedawno macbooka do pracy biurowej no i planuję zakup Office'a, ale jeszcze trochę się wstrzymam i chciałbym się dowiedzieć czy jest oprogramowanie na OS X, do pracy biurowej w sumie wystarczyłby nawet sam program typu word, który byłby kompatybilny z Wordem z offica na Windowsa, może być płatne, ale nie za drogie. I jeszcze chciałbym prosić o program do odczytywania DWG, wiem, że temat był poruszany ale jakoś nie jasno to dla mnie wygląda, więc prosiłbym o jakiś w miare prosty i dobry program do odczytywania tego formatu.

#785 roger1801

roger1801
  • 508 posts

Posted 14 October 2014 - 15:58

Cześć, zakupiłem niedawno macbooka do pracy biurowej no i planuję zakup Office'a, ale jeszcze trochę się wstrzymam i chciałbym się dowiedzieć czy jest oprogramowanie na OS X, do pracy biurowej w sumie wystarczyłby nawet sam program typu word, który byłby kompatybilny z Wordem z offica na Windowsa, może być płatne, ale nie za drogie. I jeszcze chciałbym prosić o program do odczytywania DWG, wiem, że temat był poruszany ale jakoś nie jasno to dla mnie wygląda, więc prosiłbym o jakiś w miare prosty i dobry program do odczytywania tego formatu.

Skoro kupiles nowego mac'a to mozesz sciagnac caly pakiet biurowy apple (pages, numbers i keynote)

#786 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 14 October 2014 - 16:07

Z darmowych poza tym co kolega napisał wyżej możesz sprawdzić OpenOffice, a co do DWG jest taki program DraftSight lub Microspot DWG Viewer for Mac

#787 makkrason

makkrason
  • 9 posts

Posted 14 October 2014 - 20:28

Nie wiedziałem, że da się z tych programów eksportować pliki do formatu worda itp. i dzięki za pomoc.

#788 ber66

ber66
  • 15 posts

Posted 15 October 2014 - 17:30

Program do odczytu dotychczasowego czasu pracy na baterii. (Macbook Air 13 - OS X 10.9.5)

U mnie widnieje we wskazanym miejscu - 67:19. Wygląda mi to na całkowity czas od momentu naładowania akumulatora i odłączenia kabla zasilającego. Kilka dni pracy raczej bateria nie wytrzyma :)
W moim pytaniu chodziło mi o czas aktywnego korzystania z komputera na baterii z pominięciem stanu uśpienia, czy wyłączenia (wówczas nie pobiera prądu z baterii, bądź pobiera jego minimalną ilość).

#789 mubott

mubott
  • 78 posts

Posted 15 October 2014 - 21:27

Witam! Poszukuję alternatywy do VLC z Windowsa ponieważ wersja na OS X różni się od niej. Brakuje mi funkcji polegającej na tym że: po najechaniu na oś czasu w dowolnym punkcie wyświetla się czas filmu dla tego punktu i można do niego przesunąć film z dość dużą dokładnością. Oraz wyświetlania czasu filmu jaki upłynął oraz ile zostało do końca np.: 00:10/-33:50. Znacie coś takiego?

#790 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 15 October 2014 - 21:39

@mubott - a próbowałeś kliknąć na ten napis z czasem?

#791 mubott

mubott
  • 78 posts

Posted 16 October 2014 - 18:36

Klikałem ale ja bym chciał mieć to razem obok siebie czy coś, najbardziej i tak brakuje mi tego dokładnego przewijania z informacją o minucie/sekundzie filmu.

#792 anbru

anbru
  • 33 posts
  • SkądZachodnie Pomorze

Posted 18 October 2014 - 12:34

Cześć . Poszukuję sprawnie działającego i sprawdzonego programu do usuwania programów włącznie z ich plikami źródłowymi i wszystkimi innymi śmieciami.

#793 roger1801

roger1801
  • 508 posts

Posted 18 October 2014 - 12:42

Cześć . Poszukuję sprawnie działającego i sprawdzonego programu do usuwania programów włącznie z ich plikami źródłowymi i wszystkimi innymi śmieciami.

Poszukaj i poczytaj o cleanmymac.

#794 anbru

anbru
  • 33 posts
  • SkądZachodnie Pomorze

Posted 18 October 2014 - 12:58

Poszukaj i poczytaj o cleanmymac.

Kiedyś próbowałem, ale bardziej chodzi mi o jakiś tzw. uninstaller. Wiem, że jest program o tej samej nazwie, ale może jest coś jeszcze godnego uwagi. Jest sporo tego typu programów, ale trudno jest każdy instalować i wypróbować.

#795 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 18 October 2014 - 15:03

Kiedyś próbowałem, ale bardziej chodzi mi o jakiś tzw. uninstaller. Wiem, że jest program o tej samej nazwie, ale może jest coś jeszcze godnego uwagi. Jest sporo tego typu programów, ale trudno jest każdy instalować i wypróbować.

Ja używam płatnego TrashMe.
Ale jest darmowy podobny, nie wiem czy równie dobry AppCleaner for Mac | MacUpdate

#796 anbru

anbru
  • 33 posts
  • SkądZachodnie Pomorze

Posted 18 October 2014 - 20:06

Dzięki. Nie słyszałem o TrashMe, ale przyjrzę mu się. Wcale nie musi być darmowy. Jak jest dobry to trzeba zapłacić.

#797 Auslander

Auslander
  • 128 posts

Posted 19 October 2014 - 15:25

Aplikacja do rozmów telefonicznych. Witam. Może mi ktoś doradzić jakiś odpowiedni soft do rozmów telefonicznych Voip? Prosty, skuteczny, stabilny (może być płatny). Musi być możliwość zmiany operatora, konfiguracji, ect. Pytam, bo może ktoś z Was korzysta dużo z tego typu usług telekomunikacyjnych i by czystym sumieniem polecił. Pozdrawiam.

#798 ariell

ariell
  • 108 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 October 2014 - 22:23

poszukuję dwóch aplikacji. 1) jakiejś dobrej przeglądarki youtube (może być płatna), która umożliwi mi zalogowanie się na swoje konto i przeglądanie z poziomu aplikacji subskybowanych kanałów. Fajnie jakby można umieścić ikonę w status bar. Aktualnie używam foxtube ale nie mogę (chyba) dodać ikony na górze. Dodatkowym plusem jeżeli aplikacja będzie w miarę aktualizowana, gdyż w appstore jest trochę tego typu programów ale mam wrażenie że twórcy o nich daaawno zapomnieli 2) aplikacji która umożliwi dodawanie "skrótów" na górnym pasku menu, dla tych aplikacji które domyślnie takiej funkcji nie mają. z góry dzięki.

#799 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 October 2014 - 09:55

Witam, szukam programu który pozwoli mi zobaczyć co zajmuje miejsce na dysku. Fajnie by było jakbym mógł sobie posortować wg wielkości w mb.

#800 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 22 October 2014 - 10:16

DaisyDisk - Analyze disk usage and free up disk space on Mac

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users