Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#751 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 29 sierpnia 2014 - 14:42

Witam - poszukuje programu Coversutra w wersji 3.3.1 - zakupiłem kiedyś ta aplikacje - i pozostałem przy wersji poprzedniej - a jako ze apka nie jest już rozwijana to nie mam skąd ściągnąć tej wersji - czy ktoś może poratować ?

#752 kuba0205

kuba0205
  • 30 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 00:57

Cześć Szukam aplikacji która będzie monitorować listę jakiegoś kanału na Youtube i pobierać w miarę na bieżąco filmiki/muzykę dodaną do listy. Znacie coś co ma taką opcję ? Od 2 tyg szukam i co najwyżej widziałem opcje pobierania całej listy - wtedy pliki się dublują...

#753 tayer

tayer
  • 42 postów

Napisano 02 września 2014 - 09:01

Mam problem z danymi na dysku przenośnym. Mam do przekopiowania bardzo dużą ilość zdjęć i plików muzycznych. Poszukuję programu który po zaznaczeniu konkretnego folderu przekopiuje całość i ominie uszkodzone pliki a nie zatrzyma cały proces kopiowania.

#754 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 02 września 2014 - 10:26

Mam problem z danymi na dysku przenośnym. Mam do przekopiowania bardzo dużą ilość zdjęć i plików muzycznych. Poszukuję programu który po zaznaczeniu konkretnego folderu przekopiuje całość i ominie uszkodzone pliki a nie zatrzyma cały proces kopiowania.

ForkLift.

#755 Eragon pl

Eragon pl
  • 16 postów

Napisano 06 września 2014 - 13:02

Witam, AdBlock Plus / wersja bez plusa Doczytałem że ten drugi powinien mniej baterii ciagnac niz Plus. Ale i tak wtedy ciagnie... wiecej niz samo Safari ? Do tego dochodzi ClickToFlash( tu kolejny problem ze program sam w sobie na YouTube wrzucal moze i odtwarzacz w HTML5, ale byl on ograniczony funkcjonalnie do natywnego HTML5, jednak tą kwestie juz rozwiązałem). Wyżej wspomnialem o 3 rozszerzeniach, i głównie chodzi mi o to ze Safari z natury nie blokuje wyskakujacych okienek, i tym podobnego shitu... Przez co przegladanie Internetu na tym sprzecie nie jest tak przyjemne jak byc powinno. Ale przy tym również staram sie dbać o baterię, i dokonać optymalnego wyboru. Pytam specjalistów - Was ;] Może przy okazji tez ktoś poradzi innego klienta GG niż oficjalny, który podjada baterię aż miło.

#756 woodstock25

woodstock25
  • 3 postów

Napisano 09 września 2014 - 00:36

Stream amerykańskiej telewizji Witam! Czy istnieje sprawdzona na MACa (macbook air) możliwość aby streamować amerykańską telewizję w dobrej jakości? Chodzi głównie o NBC. Czy istnieje taka aplikacja? Czy może należy posiadać jakieś dodatkowe urządzenie? Byłabym super wdzięczna za odpowiedź... :oops:

#757 stuxnet

stuxnet
  • 10 postów

Napisano 11 września 2014 - 11:26

Countdown timer

Dzień dobry,

Poszukuję aplikacji typu countdown timer, która będzie odliczać czas jak zegarek Casio 103 AA-85. Zdjęcie timera poniżej

[url=http://forums.watchuseek.com/f17/1983-movie-blue-thunder-whats-casio-imperial-seal-japan-countdown-timer-61728.html]1983 movie "BLUE THUNDER": what's that Casio with Imperial Seal of Japan countdown timer?[/url]

#758 Beson

Beson
  • 11 postów

Napisano 11 września 2014 - 21:31

Moglibyście polecić jakiś fajny i przejrzysty edytor do kodowania html, css itp? W chwili obecnej testuje Coda ale nie do końca mi się podoba i jest stosunkowo drogi. Szukam czegoś o zbliżonej funkcjonalności do notepada++ na PC. Byłoby super gdyby był za free, z góry dzięki za pomoc.

#759 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 12 września 2014 - 10:04

A co to ma wspólnego z Mac-Software?

- - - Połączono posty - - -

http://myapple.pl/ap...cji___-436.html

#760 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 12 września 2014 - 11:41

Moglibyście polecić jakiś fajny i przejrzysty edytor do kodowania html, css itp? W chwili obecnej testuje Coda ale nie do końca mi się podoba i jest stosunkowo drogi. Szukam czegoś o zbliżonej funkcjonalności do notepada++ na PC. Byłoby super gdyby był za free, z góry dzięki za pomoc.

Przetestuj sublime text

#761 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 września 2014 - 20:14

Textwrangler w MAS, jest za free.

#762 aiteip

aiteip
  • 8 postów

Napisano 14 września 2014 - 07:10

Witam wszystkich. Poszukuje aplikacji będącej odpowiednikiem programu SigmaPlot. Gdyby dodatkowo aplikacja odczytywała format plików SP byłoby bajecznie :) Proszęo pomoc.

#763 lokinpl

lokinpl
  • 59 postów
  • SkądWawa

Napisano 14 września 2014 - 19:28

kopia/zapis zdjęć wg exif w katalogach RRRRMMDD

Szukam programu, który:

- zrobi kopię danych/zdjęć z zewnętrznego HDD (dużo różnych katalogów i podkatalogów-bałagan znaczy się),

- zapisze poszczególne pliki/zdjęcia w nowej lokalizacji w nowych katalogach z nazwą "RRRRMMDD"

(oczywiście do tych katalogów zapisze kopiowane pliki/zdjęcia wg daty z EXIF).

Zależy mi żeby to był program do zarządzania plikami, a nie zdjęciami (programy typu iPhoto nie wchodzą w grę!).

A może jakiś skrypt do findera/forklift/inny?

#764 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 15 września 2014 - 18:07

Witam, poszukuje programu do monitorowania stron, chodzi mi o to żeby powiadamiał mnie kiedy na stronie zostanie dodana określona przeze mnie treść. Na windzie znalazłem, na maca już nie mogę :/ Dzięki :)

Jakiś czytnik RSS lub GeekTool

Witam,

AdBlock Plus / wersja bez plusa

Doczytałem że ten drugi powinien mniej baterii ciagnac niz Plus. Ale i tak wtedy ciagnie... wiecej niz samo Safari ?

Do tego dochodzi ClickToFlash( tu kolejny problem ze program sam w sobie na YouTube wrzucal moze i odtwarzacz w HTML5, ale byl on ograniczony funkcjonalnie do natywnego HTML5, jednak tą kwestie juz rozwiązałem).

Wyżej wspomnialem o 3 rozszerzeniach, i głównie chodzi mi o to ze Safari z natury nie blokuje wyskakujacych okienek, i tym podobnego shitu... Przez co przegladanie Internetu na tym sprzecie nie jest tak przyjemne jak byc powinno.
Ale przy tym również staram sie dbać o baterię, i dokonać optymalnego wyboru. Pytam specjalistów - Was ;]
Może przy okazji tez ktoś poradzi innego klienta GG niż oficjalny, który podjada baterię aż miło.

Zobacz sobie to:
Using a Hosts File To Make The Internet Not Suck (as much)
ClickToFlash możesz śmiało wymienić na ClickToPlugin
AdBlocka nie używam, więc nie wiem.
GG? - Kadu, Adium

tak z ostatnich:
http://myapple.pl/pr...tml#post2327982
http://myapple.pl/pr...tml#post2328913
http://myapple.pl/pr...tml#post2330900
http://myapple.pl/pr...tml#post2330916

Szukam programu, który:

- zrobi kopię danych/zdjęć z zewnętrznego HDD (dużo różnych katalogów i podkatalogów-bałagan znaczy się),

- zapisze poszczególne pliki/zdjęcia w nowej lokalizacji w nowych katalogach z nazwą "RRRRMMDD"

(oczywiście do tych katalogów zapisze kopiowane pliki/zdjęcia wg daty z EXIF).

Zależy mi żeby to był program do zarządzania plikami, a nie zdjęciami (programy typu iPhoto nie wchodzą w grę!).

A może jakiś skrypt do findera/forklift/inny?

Automator - możesz mieć ewentualny problem z wyczytywaniem exifów - do tego musisz chyba poszukać jakąś gotową akcję do automatora (nie pamiętam już, ze trzy lata temu reorganizowałem pliki w ten sposóB).

#765 mondeo

mondeo
  • 291 postów

Napisano 16 września 2014 - 08:06

witam rok temu zrobiłem etykiety na wino w jakimś sofcie teraz przeszukuję kompa i …wyparowało!!! chyba nie skasowałem szablonu /był jeszcze inny w złotej kolorystyce/ może ktoś z Was pomoże co to był za soft? z góry WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!! [ATTACH=CONFIG]23181[/ATTACH]

#766 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 16 września 2014 - 12:21

Witam, Szukam jakeigoś programu do logowania pracy na baterii, chodzi mi ostatystyki ile na baterii przepracował mój macbook na podstawie ostatnich cykli etc. Znacie coś takiego ?

#767 demoo

demoo
  • 42 postów

Napisano 20 września 2014 - 19:47

Witam Szukam odpowiednika windows'owego k-lite codec pack z media player classic; tzn takiego odtwarzacza który odtworzyłby mi bez problemu filmy .avi, .mkv, .wmv, .rmvb itd itd. Ponadto szukam jakiegoś edytora c++ (prostego, bez żadnych wodotrysków) i kompilatora (najlepiej konsolowego). Oczywiście najlepiej jakby wszystkie te programy były darmowe ;) Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

#768 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 20 września 2014 - 20:00

@demoo: 1 VLC 2 Xcode

#769 demoo

demoo
  • 42 postów

Napisano 20 września 2014 - 22:08

@lfemzwan dzięki wielkie! :) A coś do plików .rar, .iso? Odpowiednik winrar'a? Mam jakiegoś Archiver'a ale tylko na 14 dni.

#770 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 21 września 2014 - 01:06

The Unarchiver

#771 demoo

demoo
  • 42 postów

Napisano 22 września 2014 - 17:12

Witam Znów czegoś potrzebuję, ale nie wiem czy jest coś takiego dlatego posłużę się opisem: Mam dysk przenośny z systemem plików NTFS, niestety mój mac w pełni nie wspiera tego systemu plików, tzn mogę otwierać pliki, kopiować je, ale np kasować już nie mogę. Czy jest na to jakiś program/sterownik? Zastanawia mnie jeszcze jedno próbowałem wyciąć jakiś plik i przenieść go gdzieś indziej, ale niestety skrót cmd+x nie działa, w menu podręcznym też nie ma opcji "Wytnij", czy można to jakoś włączyć? Pozdr

#772 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 22 września 2014 - 17:20

Tuxera NTFS for Mac | Tuxera
Paragon NTFS for Mac OS X software

Osobiście polecam przejście na np. ExFAT

#773 demoo

demoo
  • 42 postów

Napisano 24 września 2014 - 15:06

Ok, dzięki, a moje drugie pytanie dotyczące "Wycinania"?
ExFAT... mam przenośny dysk 1TB, w większości zapełniony, więc nie mogę go sformatować do exfat, no chyba że da się jakoś skonwertować?

PS. Dlaczego niektóre aplikacje działają w trybie "niskiej rozdzielczości"? Jak wchodzę w informacje i próbuję to odznaczyć to się nie da.
PPS. Przez przypadek udało mi się przejść w Finderze do widoku dysku itp: http://i57.tinypic.com/2nqclc.png , ale nie wiem jak to zrobiłem?

#774 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 września 2014 - 15:18

Idź obejrzyj Mac Szkołę albo poczytaj jakieś artykuły dla początkujących, bo ten wątek nie służy do takich pytań.

#775 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 26 września 2014 - 08:41

Witajcie. Szukam aplikacji do organizacji tygodnia pracy (spotkania, terminy etc). Z widokiem tygodnia i powtarzalnością terminów (co tydzień i co dwa tygodnie). Co jest najważniejsze - aplikacja musi mieć swój odpowiednik PC i możliwość synchronizowania między nimi. Szukałem sporo, evernote nie ma widoku kalendarza i się nie sprawdza. Co było by dobre do moich potrzeb? Ps. Mogą to być programy płatne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych