Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#626 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 24 lutego 2014 - 20:49

Problem rozwiazany , mialem kilka filmow zgranych z plyt na komputerze i chcialem dodac napisy zeby je odtwarzac przez itunes na atv ale pobralem sobie program "beamer" do streamu filmow na atv odtwarza wszystkie formaty jakie bynajmniej ja mam: divix,mkv,mp4. i mozna wkleic sobie napisy txt. wszystko za pomoca przeciagnij upusc, program kosztuje 12funtow ale bardzo ciekawa opcja jak ktos chce wykorzystywac sobie atv do streamu ze starszych macow:) airparrot np juz mi klatkuje filmy i sie do tego nie nadaje.

#627 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2014 - 15:24

Szukam darmowej aplikacji która pokaże mi ilość zajmowanego miejsca na dysku przez pliki/katalogi/programy.

#628 meehaw

meehaw
  • 38 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 16:07

GrandPerspective GrandPerspective

#629 arik

arik
  • 3 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 marca 2014 - 13:09

Próbowałem znaleźć informacje w guglu, ale poległem nie bardzo wiedząc po jakich frazach tego wyszukiwać. Mianowicie chodzi o programy, na mac os, które wykorzystują posiadanie iPhone (np. napotkałem sie na taki, który odblokowuje maca poprzez iPhone) itd. mysle ze takich programów jest więcej, ale nie mam pojęcia jak ich szukać. Zna ktoś programy tego typu?

#630 Michi18

Michi18
  • 124 postów
  • SkądRuda Śląska, PL

Napisano 17 marca 2014 - 00:45

poszukuje dobrego programu do oczyszczania dysku ze śmieci, najlepiej bezpłatnego :)

#631 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 17 marca 2014 - 07:21

Próbowałem znaleźć informacje w guglu, ale poległem nie bardzo wiedząc po jakich frazach tego wyszukiwać.

Mianowicie chodzi o programy, na mac os, które wykorzystują posiadanie iPhone (np. napotkałem sie na taki, który odblokowuje maca poprzez iPhone) itd. mysle ze takich programów jest więcej, ale nie mam pojęcia jak ich szukać. Zna ktoś programy tego typu?

Knock – unlock your Mac without a password using your iPhone lub Netputing » handyLock lub Appuous – Products - Keycard

#632 pmgc92

pmgc92
  • 65 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 marca 2014 - 23:26

Witam. Poszukuję profesjonalnego programu do wystawiana faktur na macbook. Zależy mi na tym aby wgrał historię z programu iBiznes który miałem na windows.

#633 krzysztof_Cz

krzysztof_Cz
  • 6 postów

Napisano 26 marca 2014 - 09:14

Witam, Mam Maca od tygodnia... mimo, że przygotowałem się do tego systemowo :) najpierw iPhone, potem iPad.... no i teraz mam szukam alternatywnych programów - jak każdy na początku :) Największym problemem dla mniej jest znalezienie odpowiednika MathCad'a na Maca. Czy mógłby mi ktoś pomóc?

#634 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 26 marca 2014 - 12:00

Witam,
Mam Maca od tygodnia... mimo, że przygotowałem się do tego systemowo :) najpierw iPhone, potem iPad.... no i teraz mam szukam alternatywnych programów - jak każdy na początku :)
Największym problemem dla mniej jest znalezienie odpowiednika MathCad'a na Maca. Czy mógłby mi ktoś pomóc?

Może Wolfram Mathematica: Technical Computing Software—Taking You from Idea to Solution

#635 krzysztof_Cz

krzysztof_Cz
  • 6 postów

Napisano 26 marca 2014 - 21:05

Dzięki, Wolfram jest bardziej zbliżony do MathLab. Czyli matematyka "poprzez" programowanie, natomiast Mathcad w wielkim uproszeniu to piszę wzory matematyczne i dostaje wynik. Interfejs wygląda np. tak: [url]http://www.adeptscience.co.uk/wp-content/uploads/2013/07/screen_numerics.gif[/url]

#636 KeramxD

KeramxD
  • 61 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:40

Witam, szukam darmowego odpowiednika Paragon NTFS. Chodzi mi o obsługę wszystkich formatów.

#637 iGuy

iGuy
  • 35 postów

Napisano 30 marca 2014 - 18:56

Czy zna ktoś program do usuwania zdjęć w innych rozdzielczościach? np mam zdjęcie 1920x1080 i jego miniaturkę 960x540. Chcę usunąć miniaturkę. Jak było to przepraszam, ale strasznie długi temat.

#638 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Napisano 31 marca 2014 - 17:23

Szukam programu lub skryptu, który zmieni nazwy plików każdego zdjęcia i filmu w bibliotece iPhoto, tak, żeby pliki miały format daty, np. "2014-01-12 21:23:14 001.jpg". Zna ktoś coś takiego? Przy tym, żeby zostały zachowane wszystkie tagi, twarze i inne dane.

#639 Sajmon_szy

Sajmon_szy
  • 110 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 20:04

Witam, Szukam dwóch aplikacji. Pierwszą służącą do wyczyszczenia z rejestru informacji o zainstalowanym programie (jeśli coś takiego w ogóle istnieje). Drugi - czy istnieje coś do pobierania z chomikuj.pl całego folderu? Oni oferują pod Windowsa takie oprogramowanie, jednak nie pod MacOs.

#640 leehooker

leehooker
  • 207 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 21:11

Witam,

Poszukuję aplikacja do zarządzania zadaniami (w zespole).
Chciałbym mieć możliwość rozliczania godzin, dzielenia zadań na taski itp
(jeśli ktoś się orientuje - coś na kształt korporacyjnego RedMine)

Z góry dzięki za info

#641 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 02 kwietnia 2014 - 01:50

Witam,
Szukam dwóch aplikacji. Pierwszą służącą do wyczyszczenia z rejestru informacji o zainstalowanym programie (jeśli coś takiego w ogóle istnieje).
Drugi - czy istnieje coś do pobierania z chomikuj.pl całego folderu? Oni oferują pod Windowsa takie oprogramowanie, jednak nie pod MacOs.

Mac OS nie ma czegoś takiego jak rejestr.

Do odinstalowywania aplikacji przydaje się AppCleaner
Usuwa on dodatkowe pliki preferencji, etc.

#642 Sajmon_szy

Sajmon_szy
  • 110 postów

Napisano 03 kwietnia 2014 - 10:19

Dziękuję za odpowiedź, Szukam jeszcze aplikacji/wtyczki która pozwoli mi tłumaczyć słówka podczas czytania angielskich książek na ibooku. Żeby działało to tak jak w Kindlu - klikasz słowo i od razu pojawia się jego tłumaczenie. Czy coś takiego jest?

#643 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 kwietnia 2014 - 11:45

Słownik systemowy plus dodanie do niego słowników, angielsko-polskich.

#644 Alienusik

Alienusik
  • 1 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 02:00

Witam, Poszukuje programu na Imac OS X programu podobnego do tinytask 1.50 cze ktokolwiek wie może czy taki program istnieje ?

#645 Patryk Popławski

Patryk Popławski
  • 7 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 06 kwietnia 2014 - 14:44

Witam, Poszukuje klienta e-mail dla mac osx z obsługą funkcji wysyłania wiadomości z opóźnieniem ( np. o konkretnej godzinie) oraz wysyłaniem żądania potwierdzenia odbioru, a najlepiej żeby było jeszcze potwierdzenie doręczenia.

#646 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 kwietnia 2014 - 20:07

Witam, Czy istnieje program, który pozwala na nagrywanie filmów zamiast na dysk twardy dekodera to na komputer podłączony pod tv lub pod dekoder (jak podłączyć)? Nie chodzi mi o piracenie, a raczej oglądanie filmów nie tylko przy jednym telewizorze - na własny użytek.

#647 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 12 kwietnia 2014 - 16:20

Poszukuję aplikacji na maca, która umożliwia konwertowanie z rmvb do avi. Super opcją byłaby możliwość kompilowania napisów przy konwertowaniu.

#648 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 kwietnia 2014 - 19:27

Potrzebuję pomocy, szukam programu który zamienić plik flash (swf) na inny format, najlepiej mp4. Mam tutoriale wykonane przez eduweb ale te co nabyłem są we flashu. A wiadomo że na iPadzie na którym mi zależy by je odtwarzać flash nie chodzi. Może to być także program na windows lecz wolę go ma maca.

#649 natan90

natan90
  • 4 postów

Napisano 14 kwietnia 2014 - 10:56

a coś w stylu korpusu językowego się znajdzie? bardzo potrzebne...

#650 azer

azer
  • 15 postów

Napisano 17 kwietnia 2014 - 10:44

Witam. z powodu iż aktualnie nie posiadam na maku aplikacji apple mac store to mam pytanie (prosze potraktowac to powaznie). Czy w apple mac store jest mozliwosc kupienia programu Logic pro 9 ? (nie X), jak tak to za ile, i czy to jest wersja pudelkowa czy instalka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych