Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#451 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 05 September 2013 - 20:43

Poszukuje programu iBooty na mac'a, a jak nie iBooty to jakiś inny program na mac'a dzięki któremu będę mógł zbootować iphona 4 w tethered jailbrake. Niestety nie zawsze mam dostęp do windowsa, a tylko na ten system udało mi się znaleźć ten program.

Z góry dzięki za odpowiedź.

A redsn0w nie może być? Jest opcja Just boot i jest na Mac'a.

#452 hubi84

hubi84
  • 217 posts
  • Skądwarszawa

Posted 05 September 2013 - 23:19

Niestety redsnow nie odpala mojego iPhona..

#453 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 08 September 2013 - 17:12

To idź o tym dyskutować do działów o iPhone.

#454 Patryk-

Patryk-
  • 70 posts

Posted 10 September 2013 - 07:43

Witam, niestety jeszcze raz musze zadać podobne pytanie bo polecona mi aplikacja nie spełniła moich wymagań. Poszukuję programu, który będzie mógł mi służyć jako zeszyt (Zwykły textedit czy Pages nie wystarczy). Chodzi mi "organizacje" notatek, np po przedmiotach szkolnych. Evernote jest super rozwiązaniem lecz w darmowej wersji działa TYLKO online a u mnie w szkole nie ma wifi. Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź.

#455 hubi84

hubi84
  • 217 posts
  • Skądwarszawa

Posted 11 September 2013 - 12:43

To idź o tym dyskutować do działów o iPhone.

Administrator renquien umieścił mój wątek w koszu, po tym jak zamieściłem go w dziale o iPhone. Zaproponował mi abym
umieścił go tutaj. Także sytuacja jak w urzędzie. Wysyłają od okienka do okienka.

#456 McTom

McTom

All work and no play...

• 3827 posts

Posted 11 September 2013 - 12:53

Szukanie aplikacji na Maca - Tak. Paplanie o iPhonie - Nie.

#457 DamaDama

DamaDama
  • 9 posts

Posted 11 September 2013 - 16:48

zna ktoś może jakiś dobry program do optymalizacji cięcia materiału? chodzi mi konkretnie żeby powprowadzać wymiary elementów do wycięcia z płyty MDF na danym arkuszu o wymiarach takich a takich :)

#458 Levy

Levy
  • 658 posts
  • SkądPuławy

Posted 13 September 2013 - 01:42

Szukam programu do synchronizacji (a właściwie mirroringu) katalogów w OS X. Chciałbym żeby cały folder z muzyka iTunes kopiował mi się na NAS po każdej zmianie lub ostatecznie co X minut. Ważne jest to, że ma to działać w jedną stronę: folder z muzyką na dysku jest nietykalny, a folder na NAS ma zawsze ten folder odzwierciedlać. Chciałbym uruchomić na NAS serwer DLNA i potrzebuję tam zawsze aktualnej muzyki. Z góry dzięki za pomoc ;)

#459 NoneZ

NoneZ
  • 248 posts
Posted 13 September 2013 - 04:38

Szukam programu do synchronizacji (a właściwie mirroringu) katalogów w OS X. Chciałbym żeby cały folder z muzyka iTunes kopiował mi się na NAS po każdej zmianie lub ostatecznie co X minut. Ważne jest to, że ma to działać w jedną stronę: folder z muzyką na dysku jest nietykalny, a folder na NAS ma zawsze ten folder odzwierciedlać. Chciałbym uruchomić na NAS serwer DLNA i potrzebuję tam zawsze aktualnej muzyki.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Zobacz to https://itunes.apple...l=ru&ls=1&mt=12
w AppStore jest też wersja darmowa, o mniejszej funkcjonalności.

#460 napata

napata
  • 81 posts

Posted 13 September 2013 - 16:18

Czy jest jakaś aplikacja testująca, mierząca wydajność, prędkość transferu w domowej sieci Wi-Fi ?

#461 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 18 September 2013 - 21:15

Poszukuję aplikacji do kosztorysowania..., czym na co dzień się zajmuję. Na win korzystam z biuletynów elektronicznych firmy Sekocenbud itp. Czy podobne programy są dostępne w Mac App Store? Jeżeli jednak ich nie ma, czy jest możliwość i jak odpalić taki program jak Sekocenbud na OS X? Do wyobru jest wersja na płytce lub online (wysyłany plik instalacyjny). Jeżeli nieodpowiedni dział, to przepraszam. Pozdrawiam

#462 eyedropper

eyedropper
  • 940 posts
  • SkądŁódź

Posted 19 September 2013 - 13:20

@napata, jeśli szukasz do monitorowania ruchu na routerze to jest takich aplikacji kilka, są w appstore, nie pamiętam dokładnie ich nazw, probowalem uzyc ale nie dzialaly z moim routerem, za to uzywalem aplikacji do monitorowania ruchu na komputerze i jedną mogę polecić, nazywa się SurplusMeter - to do transferu, do monitorowania szybkości dobry jest istat menus. i z innej beczki... może ktoś zna taki software, google niewiele pomaga, najlepiej gdyby to był soft który działa z google maps, jest coś na serwerach google, nazywa się mapcatcher, ale wywala się przy kompilacji, chodzi o program który pozwala zapisać fragment mapy, np. mapy miasta na dysk

#463 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 19 September 2013 - 14:51

Poszukuję aplikacji, a dokładniej mówiąc informacji o aplikacji która umożliwia odpalenie programu użytkowego z windowsa na os X. Przykładam się do zakupu MBA, a kluczowym dla mnie argumentem jest możliwość odpalenia kilku programów oraz biuletynów kosztorysowych z windowska.... - konieczność pobrania pliku oraz instalacji. Pozdrawiam

#464 eyedropper

eyedropper
  • 940 posts
  • SkądŁódź

Posted 19 September 2013 - 14:53

Crossover dostałem prywatną wiadomość z pytaniem czy działa bez jailbreak'a, tak! bo to program na OSX, a nie na ios.

#465 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 24 September 2013 - 12:42

Poszukuję konwertera z PDF > tekst (doc, txt) dla PPC Tiger. Najlepiej coś darmowego. Może być program/wtyczka do Worda/reguła do automatora lub kto posiada (zdążył pobrać) https://www.macupdat...51/get-pdf-text i może podesłać ?

#466 Echo

Echo
  • 93 posts

Posted 29 September 2013 - 16:29

Witam Jakie magiczne iOprogramowanie umożliwi mi określenie złych sektorów FIZYCZNYCH na dysku, ażeby pomijać je podczas odczytu? Bez problemu, np. TechToolem mogę zeskanować dysk w celu sprawdzenia, które sektory są uszkodzone fizycznie. O ile fizycznych uszkodzonych sektorów nie naprawię, można je 'wyciąć' z odczytu dzięki czemu będą omijane podczas odczytywania i zapisywania danych. I właśnie takiego oprogramowania poszukuję. Jakieś pomysły? :)

#467 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 02 October 2013 - 19:29

Istnieje jakaś aplikacja umożliwiająca odtwarzanie radia zet, rmf fm itd?

#468 Paweł Lewkowicz

Paweł Lewkowicz
  • 3 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 03 October 2013 - 11:47

Witajcie, poszukuję magicznego oprogramowania, które pozwoli mi obsługiwać macbooka air z poziomu iphone'a 4s. Wymagane funkcjonalności: dźwięk - góra i dół, przełączanie piosenek/muzyki, przełączanie prezentacji. Dodatkowe funkcjonalności: funkcja myszy (tylko i wyłącznie z multitouch) i klawiatury. Jeśli appka spełnia tylko wymagane funkcjonalności to fajnie jakby była darmowa, jeśli posiada też dodatkowe to mogę spokojnie zapłacić :) Z góry dziękuję za pomoc.

#469 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2013 - 12:26

iOS7 nie działa na OS X.

#470 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 03 October 2013 - 16:13

Witajcie, poszukuję magicznego oprogramowania, które pozwoli mi obsługiwać macbooka air z poziomu iphone'a 4s.
Wymagane funkcjonalności: dźwięk - góra i dół, przełączanie piosenek/muzyki, przełączanie prezentacji.
Dodatkowe funkcjonalności: funkcja myszy (tylko i wyłącznie z multitouch) i klawiatury.

Jeśli appka spełnia tylko wymagane funkcjonalności to fajnie jakby była darmowa, jeśli posiada też dodatkowe to mogę spokojnie zapłacić :)
Z góry dziękuję za pomoc.

Sprawdź TeamViewer, ale problem jest z nim taki, że monitor nie może być uśpiony żeby obraz na iOS się wyświetlał.

#471 radical

radical
  • 10 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 05 October 2013 - 10:36

RMF masz w iTunes. Music -> Internet -> International / World. Do wyboru aż 11 stacji RMFu. Radia Zet nie ma.

#472 janhalb

janhalb
  • 940 posts

Posted 11 October 2013 - 07:26

Potrzebuję programu na OS X (10.6.8), który zmierzyłby mi realną ilość transferu internetowego. Nie potrzebują kombajnów mierzących "wszystko" - chodzi mi o prosty program, który odpalony na czas X powiedziałby mi: "w czasie X pobrałeś tyle a tyle danych, wysłałeś tyle a tyle". Będę wdzięczny za pomoc, sprawa jest dość pilna.

#473 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 11 October 2013 - 07:59

Monitor Aktywnosci w OSX pokazuje odbior wysylanie danych, ale chyba tylko od ostatniego uruchomienia. Zakladka "Sieć".

Z darmowych rozwiazan mozesz sprobowac surpusmeter: SkoobySoft Downloads

Z platnych Rubbernetapp wyglada ciekawie, ale drogi Rubbernet - Your Mac's new best friend

#474 janhalb

janhalb
  • 940 posts

Posted 11 October 2013 - 08:10

Monitor Aktywnosci w OSX pokazuje odbior wysylanie danych, ale chyba tylko od ostatniego uruchomienia.(...)

Kurczę, faktycznie... A czy gdzieś można sprawdzić datę / godzinę ostatniego uruchomienia? Bo to by mi w zupełności wystarczyło...

#475 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 11 October 2013 - 08:12

Kurczę, faktycznie... A czy gdzieś można sprawdzić datę / godzinę ostatniego uruchomienia? Bo to by mi w zupełności wystarczyło...

uptime w terminalu.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Bing (2)