Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#426 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 29 czerwca 2013 - 07:48

Witam, szukam programu typu Pixelmator - czy polecacie go? Czy jest może coś lepszego lub podobnego?

#427 abaddon156

abaddon156
  • 1 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 19:24

Siemka, szukam programu na iMaca do prowadzenia kartoteki pacjentów, ich danych osobowych, tworzenia o nich notatek itp., niestety nie moge znaleźć :( czy zna ktoś dobry program? prosze od odp na PRIV

#428 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 22:07

Witam Poszukuję aplikacji która pozwoli odzyskać RAW-y (ale rawy a nie jpegi czy tiffy!) z karty CompactFlash 8 Gb SanDisc. Poszukuję softu, który może być płatny ale JEDNORAZOWO, a nie jako roczna subskrybcja jak np soft ze stajni SanDisca - np. SanDisk RescuePRO. Dzięki "na zapas" :)

#429 pankarwowski

pankarwowski
  • 7 postów

Napisano 31 lipca 2013 - 09:58

Kompresowanie plików PDF Witam, poszukuję darmowego programu do kompresowania plików PDF? Czy ktoś może coś polecić?

#430 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 13 sierpnia 2013 - 08:35

Witam. Nietypowa prośba. Macbook nagle zaczął symulować samoczynnie naciskanie przycisku power. Gdy nic nie robię na komputerze po pewnym czasie-10sekund pojawia się okienko czy wyłączyć komputer. Zauważyłem, że jest tak tylko wtedy gdy nic nie robię, podczas poruszania kursorem albo wciskania innego klawisza nic takiego się nie dzieje. Do serwisu będę mógł się udać dopiero za ponad tydzień a problem jest bardzo uciążliwy. Pilnie potrzebuję więc programu, który podczas włączonego komputera dezaktywowałby przycisk power(komputer wyłączałbym tylko z poziomu jabłka w lewym górnym rogu...) albo symulował wciśnięcie innego klawisza. Wiem, że problem jak z kosmosu ale do czasu zawitania w serwisie muszę się z tym uporać bo już mnie nerwy biorą.

#431 Lukas Paulo

Lukas Paulo
  • 1 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 13 sierpnia 2013 - 15:21

Witam :) poszukuję progamu do pobierania muzyki format mp3 na Maca. Pomożecie?

#432 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 15:22

Witam :)

poszukuję progamu do pobierania muzyki format mp3 na Maca. Pomożecie?

Rozumiem,że nie legalnej ?

#433 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 16:33

iTunes, zakładka Store.

#434 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 01:59

Jesteśmy w dziale Mac Software...

#435 rsk

rsk
  • 1 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 08:04

Cześć,

poszukuje programu, dzięki któremu będę w stanie tworzyć "interaktywne prezentacje" (tworzone na iMac, docelowo otwierana na iPad) lub coś o podobnym działaniu, tak jak to przedstawiłem na makiecie poniżej

[ATTACH=CONFIG]16583[/ATTACH]

Poprawiony zdjęcie - [url]http://img194.imageshack.us/img194/3194/ef7o.jpg[/url]

Chodzi o to, żebym był w stanie stworzyć swego rodzaju książkę/prezentacje po której można się poruszać za pomocą ikon/odesłań do konkretnych stron itp.

Probowałem tworzyć coś podobnego za pomocą iBooks Author ale wydaje mi się, że jest dosyć okrojony co do moich wymagań. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu odpowiedniego programu - o ile takowy istnieje.

Pozdrawiam

#436 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 09:06

Cześć,

poszukuje programu, dzięki któremu będę w stanie tworzyć "interaktywne prezentacje" (tworzone na iMac, docelowo otwierana na iPad) lub coś o podobnym działaniu, tak jak to przedstawiłem na makiecie poniżej

Chodzi o to, żebym był w stanie stworzyć swego rodzaju książkę/prezentacje po której można się poruszać za pomocą ikon/odesłań do konkretnych stron itp.

Probowałem tworzyć coś podobnego za pomocą iBooks Author ale wydaje mi się, że jest dosyć okrojony co do moich wymagań. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu odpowiedniego programu - o ile takowy istnieje.

Pozdrawiam

"Zakradł się błąd... Jeśli uważasz, że link powinien działać skontaktuj się z administratorem ."

#437 janet.szanel19

janet.szanel19
  • 2 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 17:41

Hej szukam programu do robienia zdjęć z ręki, którym można jeszcze poobrabiać zdjęcie. Kiedyś taki program widziałam, ale nie pamiętam jak się nazywa. Chyba jeszcze daje jakieś komentarze jak się zrobi zdjęcie typ: Jesteś ładna, ale ciacho itp. Dzięki za pomoc ;)

#438 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 15:54

"Zdjęć z ręki" makiem? Chyba niekoniecznie. Stawiam, że Ci się działy pomyliły.

#439 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:37

Tym razem ja poszukuje aplikacji. Przydalaby mi sie aplikacja Google Keep, ktora siedzialaby w menubarze. Sam nic takiego nie znalazlem, ale moze wy znacie jakiegos malego developera? Z gory dzieki za odpowiedz

#440 adi84

adi84
  • 6 postów
  • SkądKielce

Napisano 29 sierpnia 2013 - 20:15

Szanowni Państwo, poszukuję programu do akceleracji pobierania plików z internetu protokoły http i ftp. Obecnie używam obecnie JDownloader, ale jestem średnio zadowolony. Jest jakaś alternatywa? najlepiej darmowa. Z góry dziękuję za pomoc.

#441 macholl

macholl
  • 57 postów

Napisano 31 sierpnia 2013 - 15:00

Szukam prostego notatnika z folderami i hasłami na pojedyńcze foldery - żeby był na ios i mac (+sync icloud/dropbox) - najlepiej darmowa albo w rozsądnej cenie, raczej 5e niż 50e :) Przeszukałem parę artykułów i darmowych appek i niestety nie znalazłem nic sensownego :/ Pamiętam że miałem kiedyś jakiś prosty notatnik z ww. funkcjami z synciem po dropboxie ale nie pamiętam nazwy no i nie wiem jak z wersją na mac os :( Pozdrawiam

#442 Gve

Gve
  • 18 postów

Napisano 04 września 2013 - 10:24

Witam, Poszukuję aplikacji na OS X która potrafi zapisać drzewo folderów z dysku przenośnego do pliku, żeby można było przeglądać zawartość dysku offline bez podłączania - oczywiście chodzi tylko o podgląd zawartości :) Ktoś zna coś takiego? Pozdrawiam

#443 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 04 września 2013 - 16:28

Ja umiem tylko tak: tree /sciezka/do/dysku > ~/Desktop/zawartosc.txt

#444 Patryk-

Patryk-
  • 70 postów

Napisano 04 września 2013 - 22:13

Poszukuje programy, który mógłby zastąpić zeszyt szkolny. Chciałbym na macbooku robić notatki :) Z góry dziękuje za pomoc

#445 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 września 2013 - 08:15

Evernote nie wystarczy?

#446 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 05 września 2013 - 15:01

Witam.

Jestem poczatkujacym Mac'owcem i jeszcze się nie ogarnąłem w niektórych rzeczach - szukam aplikacji (być może jest domyślnie w Macu a ja o tym nie wiem), która odpowiadałaby trochę Dodaj/usuń programy w Windowsa?
Istnieje coś takiego czy programy wszystkie które domyślnie instaluje pojawiają się w Finderze w zakładce Programy i jeżeli tam go usunę to wystarczy czy może istnieje coś jak Program Files z Windowsa?

Jestem początkujacy wiec proszę o wyrozumiałość :)

Pozdrawiam serdecznie,
k.

#447 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 września 2013 - 15:19

Niektore programy zostawiaja pliki w roznych miejscach.

Najlepszym sposobem jest usuniecie przez AppCleaner (darmowy): FreeMacSoft lub CleanMyMac (platny): MacPaw: The Best Mac Cleaner Software: CleanMyMac 2, CleanMyDrive, Gemini

Na CleanMyMac 2 sa czesto promocje, wiec obserwuj ten watek. Mnie udalo sie go wyrwac za darmo w Macheist mini bundle.
Oba programy maja funkcje "sledzenia", tzn., ze podczas usuwania programu z "Programy" wyskakuje okienko i wykaz plikow powiazanych z dana aplikacja.
Pozdrawiam.

#448 kajet24

kajet24
  • 153 postów

Napisano 05 września 2013 - 15:27

Super. Dokładnie o coś takiego mi chodziło - dziękuję :) @edit: poszukuję jeszcze słownika polsko-angielskiego/polsko-niemieckiego/polsko-francuskiego i viceversa, najlepiej darmowy.

#449 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 września 2013 - 15:36

http://myapple.pl/ma...ik-na-maca.html

Na forum na pewni znajdziesz odpowiedz.

Jesli jest Ci potrzebny slownik tylko do pojedynczych slow to najlepiej kupic PopClip i zainstgalowac rozszerzenie Google Translate. Zaznaczasz slowo, wyskakuje popup jak na ios i przechodzi ci od razu do szukanego slowa. Do pojedynczych slow jest to imo najlepsza opcja. Jesli szukasz jakichs ciekawych programow ulatwiajacych zycie na macu to pisz na maila, pw lub hangouts: djakdesign@gmail.com Tez bylem w takiej sytuacji i trzeba bylo czytac mase watkow;)

#450 hubi84

hubi84
  • 217 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 05 września 2013 - 19:53

Poszukuje programu iBooty na mac'a, a jak nie iBooty to jakiś inny program na mac'a dzięki któremu będę mógł zbootować iphona 4 w tethered jailbrake. Niestety nie zawsze mam dostęp do windowsa, a tylko na ten system udało mi się znaleźć ten program. Z góry dzięki za odpowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych