Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Please log in to reply
1964 replies to this topic

#401 ftpd

ftpd

Nie.

• 24178 posts

Posted 06 June 2013 - 18:30

"Which you download and check", przecież jest napisane.

#402 Maxisho

Maxisho
  • 24 posts

Posted 07 June 2013 - 14:45

Poszukuje programu, który wyświetla komunikat przy ustalonym poziomie naładowania baterii. Chciałbym, żeby np. przy 20% wyświetlał mi się jakiś komunikat. Może to kwestia napisania jakiegoś skryptu, ale się nie znam na tym, dlatego proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, bo nic nie znalazłem korzystając z wyszukiwarki.

#403 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 07 June 2013 - 14:50

Poszukuje programu, który wyświetla komunikat przy ustalonym poziomie naładowania baterii.
Chciałbym, żeby np. przy 20% wyświetlał mi się jakiś komunikat.
Może to kwestia napisania jakiegoś skryptu, ale się nie znam na tym, dlatego proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, bo nic nie znalazłem korzystając z wyszukiwarki.

https://github.com/c...-Time-Remaining

#404 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 07 June 2013 - 14:52

Tutaj jest prosta aplikacja wyswietlajaca komunikat przez notification center przy ustawionej wartosci. Siedzi w menubarze: https://github.com/c...ining/downloads

Edit: kracek mnie ubiegl:P

#405 Maxisho

Maxisho
  • 24 posts

Posted 07 June 2013 - 14:53

Dzięki

#406 naweciarz

naweciarz
  • 190 posts
  • SkądLublin

Posted 07 June 2013 - 21:43

Dobry wieczór, poszukuję programu do zarządzania szkołą (nauczyciele, uczniowie, wpłaty czesnego, kontakty, etc.). Najlepiej open-source no i oczywiście na Mac OS X. Any ideas? Dzięki z góry!

#407 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 08 June 2013 - 11:01

Nie spotkałem się nigdy z takim kombajnem, ale możesz rzucić okiem na tą stronę: 20 Time-Saving Mac Apps for Teachers | Mac.AppStorm
Teacher’s Assistant Pro for iPad, iPhone, and Mac OSX: One of the Best Teacher Apps Around!

Może coś dobierzesz. Pozdrawiam!

#408 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 08 June 2013 - 18:55

Czy istnieje ładny graficznie i intuicyjny program który umożliwia przeglądanie nowych wpisów na różnych forach dyskusyjnych? Przeglądam ich kilkanaście i powoli staje się to uciążliwe. Są różne notyfikacje mailowe, są czytniki RSS, ale jeszcze nie znalazłem czegoś naprawdę czytelnego, logicznego i ładnego... Może polecicie coś? Zależy mi na programie który mogę używać na iphonie, ipadzie i macbooku...

#409 skinny500

skinny500
  • 140 posts
  • SkądBangkok

Posted 08 June 2013 - 20:24

Na iPhona i iPada jest rewelacyjny TapaTalk. Na OS X tego programu nie ma, ale przestaniesz używać komputera do forów, mając TapaTalka na iPadzie.

#410 Batonx

Batonx
  • 75 posts

Posted 09 June 2013 - 11:19

Dzięki Skinny, na pewno sprawdzę, ale szukam czegoś także na OS X

#411 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 09 June 2013 - 11:27

Jedyny program tego typu jaki udało mi się znaleźć to Siilihai
Nie wygląda zbyt dobrze.
Jak mówił kolega wyżej, nie ma nic lepszego do obsługi forów niż Tapatalk, ale niestety nie ma go na Mac. Druga sprawa ze myapple nie współpracuje z tapatalkiem z wiadomych przyczyn. Dla ios jest apka, a na androidzie zostaje niezbyt komfortowa wersja webowa dla smartfonow.

#412 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2013 - 22:06

Witam, szukam jak najbardziej "audiofilskiej" aplikacji która pozwoli mi sterować puszczaniem plików Flac 44.1/96/192 z Maca na urządznie DLNA (amplituner, blu ray) Obecnie używam Plexa ale nie chodzi mi o serwer tylko jakiś DLNA Player czy coś takiego(nie wiem czy jest na maca)

#413 naweciarz

naweciarz
  • 190 posts
  • SkądLublin

Posted 15 June 2013 - 06:55

Nie spotkałem się nigdy z takim kombajnem, ale możesz rzucić okiem na tą stronę: 20 Time-Saving Mac Apps for Teachers | Mac.AppStorm
Teacher’s Assistant Pro for iPad, iPhone, and Mac OSX: One of the Best Teacher Apps Around!

Może coś dobierzesz. Pozdrawiam!

Dzięki! Niestety, nie o takie programy mi chodzi. Bardziej coś takiego: Bazus - system obsługi szkół wyższych

Znalazłem: http://www.winsite.c...ure/SchoolTool/ ale nie mam zielonego pojęcia jak się to instaluje :/

#414 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 15 June 2013 - 08:20

Jest to aplikacja webowa głównie pod Linuxa. Niby są porty na inne systemu, ale według producentówdzdziałają niestabilnie.

System Requirements — The SchoolTool Book

#415 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 15 June 2013 - 08:57

Wiecie może jak nazywa się ten program,który był użyty podczas wwdc2013 jak pokazywali działanie nap app ? Już mam ;) Juice Meter tylko nie można tego nigdzie pobrać:/

#416 sztywny

sztywny
  • 55 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 15 June 2013 - 13:16

Poszukuję bardzo dobrego odpowiednika programu @Risk / Oracle Crystall ball :) , czyli inaczej soft do analizy ryzyka:)

#417 JanekPawelski

JanekPawelski
  • 83 posts
  • SkądPoznań, Poland

Posted 17 June 2013 - 18:14

Poszukuję aplikacji do nagrywania video z pulpitu, lub innych aplikacji - mam w planach kręcenie "Let's Play". Im więcej opcji tym lepiej. Najlepiej zamiennik Mirillis Action na Mac OS X.

#418 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 17 June 2013 - 18:35

http://www.macping.c...c-presentations

Ja kiedyś testowałem przez chwile ishowu i był świetny, ale do moich jednorazowych potrzeb zbyt drogi.

Edit:
Starszy test "pod gry" :
http://www.lostdecad...g-apps-for-osx/

#419 JanekPawelski

JanekPawelski
  • 83 posts
  • SkądPoznań, Poland

Posted 22 June 2013 - 01:08

A może ktoś więcej się wypowie na ten temat. Cena nie jest dla mnie ważna. Ale zależy mi na wygodzie i na tym abym mógł nagrywać konkretny obszar w jak najlepszej jakości.

#420 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 22 June 2013 - 01:42

Ja używam Screen Recording and Screencasting Software - ScreenFlow Overview - Telestream, kiedyś był w promocji za 50%. Ściągnij triala i przekonaj się sam.

#421 JanekPawelski

JanekPawelski
  • 83 posts
  • SkądPoznań, Poland

Posted 23 June 2013 - 00:33

Wygląda zachęcająco, a czy mozna w nim ustawić obszar nagrywania? Oraz czy Error który mi wyskoczył podczas Exportowania jest doraźny, czy muszę się martwić?

#422 Diwad

Diwad
  • 182 posts
  • SkądKoszalin

Posted 23 June 2013 - 14:36

A skad mozemy wiedziec jaki error ci wyskoczyl? Co do nagrywania czesci obrazu to nie, nie mozna nagrywac ustawionego obszaru, ale mozesz w tym programie po nagraniu wycropowac jakas czesc.

#423 71adi

71adi
  • 1 posts

Posted 25 June 2013 - 21:39

Witam Poszukuję aplikacji która wylicza spalanie paliwa , czy ktoś zna taka aplikację .

#424 TheOktik

TheOktik
  • 405 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 26 June 2013 - 11:51

CRM lub Contact Manager dla OS X Moi drodzy, szukam jakiegoś rozsądnego rozwiązania do zarządzania bazą klientów (grubo ponad 40tys rekordów). Nie musi być to CRM ale przynajmniej Conact Manager. Potrzebuję zaimportować do niego bazę np. z CSV albo w innym formacie i móc opisywać na niej że rozmawiałem z klientem, jakaś data, być może przypominajka o spotkani, telefonie. Częściowo można by to załatwić Outlookiem (posiadam takowy) jednak potwornie nie lubie MS Office'a na Macu. Możecie coś polecić? Może być rozwiązanie WEBowe. Byle nie kosztowne a najlepiej Freeware :) Wymagań nie mam dużych byle by to było bezpieczne i osoby postronne nie wykradały mi tych rekordów.

#425 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 June 2013 - 01:44

Witam,
szukam jak najbardziej "audiofilskiej" aplikacji która pozwoli mi sterować puszczaniem plików Flac 44.1/96/192 z Maca na urządznie DLNA (amplituner, blu ray)
Obecnie używam Plexa ale nie chodzi mi o serwer tylko jakiś DLNA Player czy coś takiego(nie wiem czy jest na maca)

Znalazłem- Songbird świetnie wszystko robi

3 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Bing (1)