Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#351 serotonium

serotonium
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2013 - 06:31

Stoner30: Niby łatwiej, ale potrzebuję też wersję papierową, bo ankieta będzie wypełniana przez osoby po 50. roku życia, a ci nie zawsze są za pan brat z komputerami :)

#352 superego

superego
  • 116 postów

Napisano 20 kwietnia 2013 - 23:40

Nagrywanie płyt dwuwarstwowych - jaki program? Witajcie, Szukam darmowego programu za pomoca, ktorego moge wypalic plyte dwuwarstwowa. Macbook PRO A1278, kupiony w 2010 roku.

#353 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 21 kwietnia 2013 - 00:42

Burn
http://burn-osx.sour...glish/home.html

#354 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 21 kwietnia 2013 - 14:26

Wbudowany Disk Utility ;)

#355 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 21 kwietnia 2013 - 15:38

http://www.macupdate...778/simplyburns lub inne z listy niżej & http://discoapp.com/

#356 Darth Envious

Darth Envious
  • 128 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 14:47

Impoter CD Witam. Zwracam się z prośbą o doradzenie. Importowanie płyt CD za pomocą iTunesa nie wychodzi mi zbyt dobrze. Najczęściej, bardzo dobrej jakości płyty są dziadowsko przesyłane tzn. w słabej jakości lub bardzo przyciszone. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakich kodeków i ustawień używać w iTunesie podczas importowania? Albo jakiś dobry (najchętniej darmowy:D) program do tej właśnie czynności. Pozdrawiam

#357 MrJames

MrJames
  • 367 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 kwietnia 2013 - 15:44

Możesz użyć Easy Music Converter. Jest do dzisiaj darmowy, albo HandBrake u ustaw na extra quality.

#358 Darth Envious

Darth Envious
  • 128 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 16:02

A HandBrake nie jest przypadkiem do wideo?

- - - Połączono posty - - -

Poszukuję programu do dobrej jakości importacji piosenek z oryginalnych płyt CD. iTunes nie starcza mi. Pozdrawiam

#359 superego

superego
  • 116 postów

Napisano 22 kwietnia 2013 - 20:43

Super, fajny program, jednak nie moge wypalic plyty :( Pojawia mi sie taki komunikat: Nagrywanie w napędzie SuperDrive nie powiodło się. Tej płyty nie można nagrać. Może być niezgodna z tym napędem. Spróbuj użyć płyt innej firmy lub nagrać z wolniejszą szybkością. Mam napęd MatshitADVD-R UJ-898 UJ-92 124QN5 Płyta TDK DVD+R DL 8,5GB 8x

#360 Darth Envious

Darth Envious
  • 128 postów

Napisano 23 kwietnia 2013 - 10:15

Znalazłem. Bardzo polecam programik, który nazywa się Max. Prosty i dobry. Kodek Apple MPEG-4 Audio przydatny. Naprawdę dobra jakość. Polecam

#361 kleeex100

kleeex100
  • 4 postów
  • SkądBielsko-Biala

Napisano 23 kwietnia 2013 - 11:56

Podział pliku Flac Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum :) Mam pytanie, jak mogę podzielić jeden cały plik FLAC na poszczególne utwory na OS X. W zeszłą sobotę przesiadłem się z Win 7 na Maca i nie mogę sobie z tym poradzić, przerabiam całą swoją bibliotekę muzyczną pod Maca i posiadam kilka takich kawałków. Pliki te są razem z plikami *cue. Będę wdzięczny za pomoc. :)

#362 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 23 kwietnia 2013 - 12:02

Sound Studio rozwiąże Twój problem, z tym że jest płatny.

#363 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 25 kwietnia 2013 - 09:32

Program pocztowy, co wybrać No właśnie... trzy konta - me.com, gmail i na własnym serwerze (wszystkie imap). Mail systemowy przy kilku/kilkunastu tysiącach maili zaczyna zamulać i obciążać system, próbowałem jeszcze kilku innych z różnym skutkiem: 1. Thunderbird - niewiele szybszy niż Mail, niezbyt przejrzysty interfejs, 2. Sparrow - nie moja bajka, wygląda jak klient Twittera 3. Mailmate - ten szczerze mówiąc najbardziej mi się podoba - surowy, wygodna obsługa z klawiatury, no i szybki 4. Postbox - duże możliwości, wygodny, ale nie tak jak mailmate Może znacie jeszcze coś godnego uwagi? W tych, które najbardziej mnie interesują mam problemy z gmailem - po włączeniu nieszczęsnej dwuetapowej weryfikacji i ustawieniu haseł dla poszczególnych aplikacji zaczynają dziać się cuda - kilka, kilkanaście komunikatów dziennie o błędnym logowaniu do serwera. Doczytałem, że gmail częste próby logowania traktuje jako DDoS i blokuje na chwilę dostęp. Ja mam trzy urządzenia: iPhone, iPad i maczka więc próby logowania na pewno są częste. Da się to jakoś poprawić? Z pozostałymi kontami takich problemów nie ma.

#364 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 13:06

klient FTP z obsluga ekranow retina - jaki? Czy istnieje jakis darmowy klient FTP z obsluga retiny? Najlepiej darmowe, ale o platnych tez chetnie bym sie dowiedzial.

#365 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 kwietnia 2013 - 14:02

Cyberduck - darmowy Forklift (chyba) - płatny

#366 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 14:12

Cyberduck - darmowy

...tylko srednio obsluguje retine raczej. Przed chwila sprawdzalem. Albo o czyms nie wiem...

---
Jednak sie mylilem. Najnowsza wersja obsluguje retine.

#367 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 25 kwietnia 2013 - 19:29

Poszukuję programu typu dziobas rar player ktory odtwarza kazdy format plikow wideo, no moze nie kazdy ale te najpopularniejsze co polecacie? szukam na ML10.8

#368 123kasiapatrzy

123kasiapatrzy
  • 32 postów
  • SkądWodzisław Śląski/Katowice

Napisano 25 kwietnia 2013 - 19:42

Poszukuję programu, dzięki któremu będę mogła podłączyć mój telefon LG Swift L9 - (P760) do mojego iMaca. Oprogramowanie dostępne na stronie producenta to LG PC Suite i niestety to program do zarządzania telefonem z pulpitu Windowsa... chodzi mi o to, że chciałam sobie podłączyć telefon do iMaca i zgrać kilka rzeczy na telefon, ale nie mogę się doszukać w internecie odpowiednika dla tego oprogramowania na maczki... :(

#369 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 21:05

@superego
Nero Burning ROM Alternatives for Mac OS X - AlternativeTo.net

#370 SZCZOTA

SZCZOTA
  • 46 postów
  • SkądKrakau, Poland

Napisano 28 kwietnia 2013 - 16:56

Program do uzupełniania/zmieniania informacji plików Witam, Mam takie pytanie czy jest jakiś program bądź jakoś da się na macu zmienić informacje plików? Chodzi mi o to że np. ściągam jakiś utwór z internetu i po wrzuceniu go na ipoda nie pokazuje mi wykonawcy albumu ani nic, w Windowsie zawsze sobie to uzupełniałem ręcznie po kliknięciu na plik>właściwości. Czy da się na macu też jakoś uzupełniać te informacje? Może jakiś program jest do tego typu rzeczy?

#371 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 17:06

Systemowy iTunes - wrzucasz hiciora do iTunes > prawoklik na nim > Get Info > Info - i wpisujesz sobie co tam chcesz.

#372 Krzychacy

Krzychacy
  • 3 postów

Napisano 28 kwietnia 2013 - 17:20

iTunes

#373 Diwad

Diwad
  • 182 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 28 kwietnia 2013 - 17:26

@eviltomek, movist (https://itunes.apple...461788075?mt=12) radzi sobie chyba z wiekszoscia formatow. Jest swietny moim zdaniem i nie widze dla niego alternatywy. Polecam. Mozesz potestowac sobie tez starsze wersje za free https://code.google..../downloads/list

@123kasiapatrzy, jest to telefon z androidem, wiec nie powinno byc problemow. Jesli telefon jest wykrywany jako aparat to korzysta z trybu ptp. mozesz to zmienic w ustawienia - pamiec - opcje - polaczenie usb z komputerem i zaznaczamy MTP, a nastepnie pobieramy program Android File Transfer: Android.com

Daj znac (chyba lepiej na pw) czy pomoglo;)

@kleeex100, nie jestem expertem w plikach flac, ale udalo mi sie znalezc cos takiego: http://tmkk.undo.jp/xld/index_e.html
http://www.bigasoft....-cue-files.html
http://xact.scottcbrown.org/
http://www.socalabs.com/cuecut.html

Wiele osob poleca XLD z pierwszego linku. Powodzenia!

#374 MaRith

MaRith
  • 180 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 kwietnia 2013 - 20:26

Witam, Poszukuje jakiejś darmowej (lub względnie taniej max. 10eur) aplikacji na wzór Apple Remote Desktop. W firmie mam 5 maków, z którymi chciałbym się łączyć. Najważniejsze, aby aplikacja posiadała jakieś "menu" w którym będę mógł wybrać, z którym mac chciałbym się połączyć. Drugą ważną rzeczą jest, aby znajdował komputery w sieci.

#375 roger1801

roger1801
  • 508 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 20:34

Witam,

Poszukuje jakiejś darmowej (lub względnie taniej max. 10eur) aplikacji na wzór Apple Remote Desktop.
W firmie mam 5 maków, z którymi chciałbym się łączyć. Najważniejsze, aby aplikacja posiadała jakieś "menu" w którym będę mógł wybrać, z którym mac chciałbym się połączyć. Drugą ważną rzeczą jest, aby znajdował komputery w sieci.

a niewystarczy poprostu Chrome Remote Desktop?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (2)