Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 4G - który model kupić w USA, żeby działał w Polsce ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 Kubcia

Kubcia
  • 5 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 02:38

Mogłby ktoś zaktualizować dane? Gdy kupię iPada w wersji att lub verizon wszystko będzie działało oprócz LTE, które może w przyszłości będzie jednak działało? Jakie są odtpowiedniki Att i Verizon w kanadyjskiej wersji? Mam do wyboru Telus, Roger i Bell. Pozdrawiam!

#27 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 czerwca 2013 - 10:37

Model A1460 to ten właściwy dla EU.

#28 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2013 - 11:18

Odkopię temat.

Czy iPad 4gen Cellular z Verizon będzie działać bezproblemowo w Polskiej sieci.

Chodzi mi zarówno o 3G jak i LTE.

PS. Dodatkowo jak wygląda kwestia gwarancji, taki iPad z USA zostanie przyjęty do naprawy bez jakichkolwiek problemów.

#29 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 11:30

PS. Dodatkowo jak wygląda kwestia gwarancji, taki iPad z USA zostanie przyjęty do naprawy bez jakichkolwiek problemów.

Stwierdzasz fakt, czy zadajesz pytanie, bo jak fakt to bzdura, jak pytanie to nie ma możliwości serwisowania iPadów z USA w EU. Wyjątek stanowią iPady WiFi.

#30 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2013 - 11:34

Stwierdzasz fakt, czy zadajesz pytanie, bo jak fakt to bzdura, jak pytanie to nie ma możliwości serwisowania iPadów z USA w EU. Wyjątek stanowią iPady WiFi.

Oczywiście że pytanie, zapominałem dodać ''?''.

Jak wygląda kwestia z 3G oraz LTE na egzemplarzu z Verizon?

#31 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 sierpnia 2013 - 13:09

Ja wlasnie kupilem iPad na ebay z USA i wlasnie z Verizon. Jest to wersja, ktora obsluguje bandy LTE popularne w Europie.

#32 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 sierpnia 2013 - 16:26

Ja wlasnie kupilem iPad na ebay z USA i wlasnie z Verizon. Jest to wersja, ktora obsluguje bandy LTE popularne w Europie.

To dobrze, rozumiem że taki iPad 4G z USA pozbawiony jest gwarancji na terenie Polski?

#33 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 17:17

To dobrze, rozumiem że taki iPad 4G z USA pozbawiony jest gwarancji na terenie Polski?

Nie tylko Polski ale i Europy. Urządzenia Cellular mają gwarancję kontynentalną.

#34 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 17:22

Nie tylko Polski ale i Europy. Urządzenia Cellular mają gwarancję kontynentalną.

Jeśli chodzi o iPada mini + cellular oraz iPada 4 + cellular to się zgadza. Ale wcześniejsze modele np. iPad 3 + cellular (AT&T) zakupiony w USA w PL będzie serwisowany gwarancyjnie (piszę z własnego doświadczenia)

#35 LennonFan

LennonFan
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2013 - 00:40

Czyli jeśli chciałbym teraz kupić iPada air w stanach to wersja verizon jest najodpowiedniejsza dla przyszłego użytkowania w PL?

#36 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 października 2013 - 03:02

Air jest jeden, na caly swiat.

Apple - iPad - View countries with supported LTE networks.

#37 fartek

fartek
  • 53 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2013 - 19:37

To ja dopytam jeszcze o iPada mini z retiną - widzę, że na tym zestawieniu, które umieścił Homer widnieje obok iPada Air, czyli obsługuje dużo więcej częstotliwości. Rozumiem, że Aero będzie nadal działało zarówno na wersji AT&T jak i Verizon. A co z LTE W Playu? Na ten temat nie znalazłem tu jeszcze informacji. Do końca roku mają uruchomić LTE w 13 miastach. Z tego co przeczytałem (nie znam się na tym zbytnio), działać będzie na częstotliwości 1800MHz, czyli obsługiwanej przez iPada mini z retiną. Jeśli w powyższym zestawieniu iPad ten jest tylko w jednym modelu (A1490) to jaki jest sens sprzedaży 4 różnych wersji operatorskich? No i właśnie - co z pozostałymi operatorami: Sprint i T-mobile?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych