Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak 5.1, 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
756 odpowiedzi w tym temacie

#26 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 10 marca 2012 - 13:24

Kiedy mozna spodziewac sie trwalego jb? i dziala wii fi na jb 5.1??

#27 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 marca 2012 - 13:48

Szklanej kuli nikt nie ma jak bedzie to bedzie, Wifi działa normalnie na JB5.1

#28 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 10 marca 2012 - 13:56

czy znajdzie sie ktos kto wytlumaczy mi krok po kroku jak zrobic jb na 5.1? nie poradze sobie sam... a zaezy mi bardzo

#29 adam09626

adam09626
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 marca 2012 - 14:00

No przecież masz w pierwszym linku pokazane...

#30 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 10 marca 2012 - 14:12

jednak nie umiem z tym sobie poradzic.. wie moze ktos kiedy wyjdzie trwaly jb na 5.1? Albo jak wczesniej pytalem Jak cofnac do 5.0.1??

#31 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:15

Kiedy mozna spodziewac sie trwalego jb?

Szklanej kuli nikt nie ma jak bedzie to bedzie

wie moze ktos kiedy wyjdzie trwaly jb na 5.1?

Czad :D Przecież napisał Ci że nie wiadomo kiedy.

#32 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 10 marca 2012 - 14:30

a jaka różnica trwały czy nie trwały ? kto w dziswjeszych czasach wylacza telefon :D ja mój wyłączylem pierwszy raz od jakis 8 miesiecy jak ostatnio robilem jailbreaka.

#33 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 marca 2012 - 14:37

jednak nie umiem z tym sobie poradzic.. wie moze ktos kiedy wyjdzie trwaly jb na 5.1?
Albo jak wczesniej pytalem Jak cofnac do 5.0.1??

A z czym nie mozesz sobie poradzić ?

#34 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 10 marca 2012 - 17:29

Dobra przemyslalem to itp itd.. Chce wgrac ios 5.0.1 nastepnie na nim zrobic jb i zostawic to raz na zawesze ;p jak od nowa postawic Iphona na 5.0.1?

#35 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 10 marca 2012 - 17:47

Dobra przemyslalem to itp itd.. Chce wgrac ios 5.0.1 nastepnie na nim zrobic jb i zostawic to raz na zawesze ;p
jak od nowa postawic Iphona na 5.0.1?

Nie da się cofnąć do 5.0.1.

Za chwile koledzy napiszą Ci o SHSH, i znów namieszają Ci w głowie, wszystko po to, byś za kilka godzin wrócił do wniosku, że jednak nie da się.

A potem się dowiesz o istnieniu starego bootromu, na którym można zrobić trwały jailbreak na 5.1. Prawdopodobnie go nie masz, ale będziesz zbyt leniwy by sprawdzić to w Google. I w końcu (dziś koło 23, ewentualnie jutro przedpołudniem) zdecydujesz się jednak na zrobienie jailbreaka, zrobisz to złym programem, i niewykluczone że jeszcze na domiar złego wgrasz sobie baseband od iPada, bo nie będziesz wiedział co ta opcja oznacza, więc zgodnie z logiką i tak ją zaznaczysz. I wtedy pojawią się na forum Twoje lamenty i błagania o pomoc, bo "uwaliłeś telefon". A potem ktoś Ci spróbuje udzielić pomocy, a Ty odpiszesz, że nie rozumiesz o co chodzi, i uznasz że "Apple to jedno wielkie g*wno" i że chcesz tylko postawić go na nogi i tyle, żaden jailbreak już Ci niepotrzebny, chcesz tylko wgrać na nowo soft a w iTunes masz "jakiś błąd 3194" i "nie wiesz, co on oznacza", mimo że w Google na ten temat jest 640 tys. wyników. I ktoś życzliwy odpowie wtedy trafnie: "to po co zabierałeś się w ogóle za ten jailbreak?", a Ty w przypływie frustracji odpowiesz mu na tyle wulgarnie, że dostaniesz ostrzeżenie. I pewnie jeszcze napiszesz klasyczny tekst "zaraz wywalę ten telefon przez okno". A po paru godzinach napiszesz "dobra, poszukałem w Google..." i zamieścisz link do jakiegoś tematu z 2009 roku z prośbą o linki do programów. I ostatecznie nic nie zdziałasz, albo dostaniesz bana, albo sam zrezygnujesz z dalszego pisania na forum i pójdziesz do serwisu, gdzie Ci naprawią soft i skasują 150 zł.

Ehh... Ile to już dziesiątek (setek) razy takie elementy się pojawiały na tym forum...

#36 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 10 marca 2012 - 17:55

wsumie od tego jest forum zeby chclopak sie pytał czy nie ? nie dziwie mu się ze sie pyta bo znaleźć cos w tym bałaganie to jest nie lada wyczyn. Gdyby jakis moderator postarał się i zrobił opisy i przykleił je do podpiętych tematów to by nie było takiego problemu , byłby porządek na forum i nikt nie zadawał by takich samych pytań.

#37 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 10 marca 2012 - 18:00

A co za problem, żebyś zrobił stosowne poradniki i umieścił je w dziale poradników? Jak zrobisz dobry i użyteczny poradnik, to chętnie go podkleję i za linkuję w odpowiednich tematach. @adamch, normalnie przewidujesz przyszłość :D Jakaś kumulacja miała być w lotto, obstawiłeś?

#38 TheDriver

TheDriver
  • 112 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 10 marca 2012 - 18:16

Sprawdzał już ktoś czy działa Gevey ?

#39 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 10 marca 2012 - 18:18

TAK

#40 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 marca 2012 - 18:32

@adamch - hehehe, pięknie to opisałeś :)

#41 zielarz87

zielarz87
  • 6 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:16

[URL="http://myapple.pl/iphone/199507-ios-5_0-5_0_1-jailbreak-i-cydia-109.html#post1836752"]TAK[/URL]

Czym jailbreakowales przy karcie Gevey?

#42 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:29

czy renqien Ci wygląda na kogoś kto się takie parodie bawił? Ma normalny telefon bez alpejskich kombinacji.

#43 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 10 marca 2012 - 20:30

Gdyby jakis moderator postarał się i zrobił opisy i przykleił je do podpiętych tematów to by nie było takiego problemu , byłby porządek na forum i nikt nie zadawał by takich samych pytań.

Ooo tak, na pewno. To Ty chyba nie czytujesz zbyt długo tego forum. Można by napisać na czerwono, wielkimi literami, kursywą i podkreśloną czcionką - np. "nie da się zrobić jailbreaka iPhone'a 4S z softem 5.1" - a i tak pojawiłyby się pytania "a jak 4S, ktoś próbował?", "na pewno na 4S się nie da?", "na stronie devteam.org (.com / .net / .am / .biz) pisze że można", "a jakbym spróbował to co?", "a da się jakoś innym programem?", "5.0.1 i 5.1 to nie to samo?", "a kiedy będzie można, wie ktoś?", "ile normalnie trwa okres od wyjścia softu do pojawienia się jailbreaka?", "czy za pomocą blackra1n się nie da?", "a gdybym zmienił soft?", "a metoda z iPhone'a 4 nie zadziała, przecież wyglądają tak samo?" itd. itd. itd....

Nie wierzysz, sam sprawdź.

#44 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 10 marca 2012 - 20:57

Dobra przemyslalem to itp itd.. Chce wgrac ios 5.0.1 nastepnie na nim zrobic jb i zostawic to raz na zawesze ;p
jak od nowa postawic Iphona na 5.0.1?

Downgrade 5.1 To 5.0.1, 5.0, 4.3.3, 4.3.5 On iPhone, iPad, iPod touch [How-To Tutorial] | Redmond Pie

#45 konwogniu

konwogniu
  • 33 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 11 marca 2012 - 01:21

Nie da się cofnąć do 5.0.1.

Za chwile koledzy napiszą Ci o SHSH, i znów namieszają Ci w głowie, wszystko po to, byś za kilka godzin wrócił do wniosku, że jednak nie da się.

A potem się dowiesz o istnieniu starego bootromu, na którym można zrobić trwały jailbreak na 5.1. Prawdopodobnie go nie masz, ale będziesz zbyt leniwy by sprawdzić to w Google. I w końcu (dziś koło 23, ewentualnie jutro przedpołudniem) zdecydujesz się jednak na zrobienie jailbreaka, zrobisz to złym programem, i niewykluczone że jeszcze na domiar złego wgrasz sobie baseband od iPada, bo nie będziesz wiedział co ta opcja oznacza, więc zgodnie z logiką i tak ją zaznaczysz. I wtedy pojawią się na forum Twoje lamenty i błagania o pomoc, bo "uwaliłeś telefon". A potem ktoś Ci spróbuje udzielić pomocy, a Ty odpiszesz, że nie rozumiesz o co chodzi, i uznasz że "Apple to jedno wielkie g*wno" i że chcesz tylko postawić go na nogi i tyle, żaden jailbreak już Ci niepotrzebny, chcesz tylko wgrać na nowo soft a w iTunes masz "jakiś błąd 3194" i "nie wiesz, co on oznacza", mimo że w Google na ten temat jest 640 tys. wyników. I ktoś życzliwy odpowie wtedy trafnie: "to po co zabierałeś się w ogóle za ten jailbreak?", a Ty w przypływie frustracji odpowiesz mu na tyle wulgarnie, że dostaniesz ostrzeżenie. I pewnie jeszcze napiszesz klasyczny tekst "zaraz wywalę ten telefon przez okno". A po paru godzinach napiszesz "dobra, poszukałem w Google..." i zamieścisz link do jakiegoś tematu z 2009 roku z prośbą o linki do programów. I ostatecznie nic nie zdziałasz, albo dostaniesz bana, albo sam zrezygnujesz z dalszego pisania na forum i pójdziesz do serwisu, gdzie Ci naprawią soft i skasują 150 zł.

Ehh... Ile to już dziesiątek (setek) razy takie elementy się pojawiały na tym forum...

Skoro taki z ciebie kozak wytlumacz mi wiec co mam zrobic i wykozystaj swoja wiedze do celow jakiemu sluzy to forum a nie bezsensownie dajesz mi tu sterte zbednych slow i nabijasz sobie posty -.-'

Chcialbym poprostu aby wytlumaczyl mi ktos jak w takim przypadku wykasowac calkowicie soft i od zera wgrac 5.0.1 a pozniej zrobic na nim jb, robiliscie juz to, znacie sie na tym i jakis tam link ktorego nie kleje nie pomoze mi w tym zbytnio poniewaz nie zgromadzilem doswiadczenia w takowej zabawie. Bylbym bardzo wdzieczny jesli znalazla by sie taka osoba :)

#46 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 11 marca 2012 - 14:46

Mam mały problem z Jailbreakiem 5.1 przy zachowaniu basebandu 04.10.01. Próbowałem snowbreezem i redsnowem i w obu przypadkach taki sam rezultat, mianowicie: *Przy ostatniem restarcie podczas instalacji jailbreaka nastepuje zwiecha na jabłku, pomaga just boot, ale to chyba standard dla tethered *Youtube "nie można połaczyc sie z youtube" PS. istnieje sposób na aktywowanie iphona bez wykonywania jaila?

#47 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 11 marca 2012 - 17:20

Skoro taki z ciebie kozak wytlumacz mi wiec co mam zrobic i wykozystaj swoja wiedze do celow jakiemu sluzy to forum a nie bezsensownie dajesz mi tu sterte zbednych slow i nabijasz sobie posty -.-'

Chcialbym poprostu aby wytlumaczyl mi ktos jak w takim przypadku wykasowac calkowicie soft i od zera wgrac 5.0.1 a pozniej zrobic na nim jb, robiliscie juz to, znacie sie na tym i jakis tam link ktorego nie kleje nie pomoze mi w tym zbytnio poniewaz nie zgromadzilem doswiadczenia w takowej zabawie. Bylbym bardzo wdzieczny jesli znalazla by sie taka osoba :)

Nie, nie znajdzie się. Przelej mi 100pln przez paypal to ci wytlumacze krok po kroku i może jeszcze pomoge smsami jak bedziesz mial klasowke z matematyki. Bark ci elementarnej wiedzy, której nikt nie bedzie walkowal poraz 25. Wystarczy zapytać chociażby google czy youtube i masz wszystko jak na dłoni.

Kolega którego ostatnio zacytowałeś trafnie opisał problem jakim ty i tobie podobni jesteście. Zatem wyp........

^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^.^

Ostatecznie, czy udało się komuś wgrać hacktywowanego 5.1 uruchomić FT i iMessage ?

---------- Wpis dodano o 17:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:17 ----------

PS. istnieje sposób na aktywowanie iphona bez wykonywania jaila?

Z tego co wiem to nie.

---------- Wpis dodano o 17:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:18 ----------

czy renqien Ci wygląda na kogoś kto się takie parodie bawił? Ma normalny telefon bez alpejskich kombinacji.

Gratuluje Ci, jesteś deweloperem a gevey to dla ciebie alpejska kombinacja.

#48 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 11 marca 2012 - 21:52

Witam serdecznie, Mam duzy problem gdyz nie moge wgrać jailbreak'a do iPhone 4 poprzez redsn0w 0.9.10b6 ani sn0wbreeze 2.9.2. Zrobiłem restore 5.1 na iPhone 4 biały 32gb na Windows 7 Ultimate 64x SP1 i iTunes 10.6. Oba programy do jailbreak'a uruchamiałem jako administrator. Robiąc jailbreak poprzez Redsn0w 0.9.10b6 po wejściu w tryb DFU, telefon wykrywa i poźniej pokazuje "Exploiting with limera1n" przy czym telefon się zwyczajnie włącza wychodząc z DFU. Powtarzałem restartując komputer, telefon, nic nie pomaga. Robiąc jailbreak poprzez Sn0wbreeze 2.9.2 wszystko ładnie się pakuje, mam gotowy iOS na pulpicie, w iTunes restore z tym softem przechodzi bezproblemowo. Telefon się restartuje i co najlepsze uruchamia się normalnie bez konieczności łączenia poprzez iBooty, a jest to Semi-Tethered ! Telefon się włącza z zainstalowaną cydią, ikonka normalna, nie biała ale sama aplikacja się włącza na pół sekundy. Co teraz? Telefon jest bez simlocka i normalnie działa po restore od Apple, tylko jakoś dziwnie nie daje się złamać przez jailbreak... Interesują mnie dwa rozwiązania, jakaś porada jak wgrać jailbreak na 5.1, ale chętnie też bym wrócił do 5.0.1. ale przy restore wyskakuje bład 3194. Na 5.0.1 juz miałem jailbreak i było ok.

#49 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 11 marca 2012 - 21:55

Witam serdecznie,

Mam duzy problem gdyz nie moge wgrać jailbreak'a do iPhone 4 poprzez redsn0w 0.9.10b6 ani sn0wbreeze 2.9.2.

Zrobiłem restore 5.1 na iPhone 4 biały 32gb na Windows 7 Ultimate 64x SP1 i iTunes 10.6. Oba programy do jailbreak'a uruchamiałem jako administrator.

Robiąc jailbreak poprzez Redsn0w 0.9.10b6 po wejściu w tryb DFU, telefon wykrywa i poźniej pokazuje "Exploiting with limera1n" przy czym telefon się zwyczajnie włącza wychodząc z DFU. Powtarzałem restartując komputer, telefon, nic nie pomaga.

Robiąc jailbreak poprzez Sn0wbreeze 2.9.2 wszystko ładnie się pakuje, mam gotowy iOS na pulpicie, w iTunes restore z tym softem przechodzi bezproblemowo. Telefon się restartuje i co najlepsze uruchamia się normalnie bez konieczności łączenia poprzez iBooty, a jest to Semi-Tethered ! Telefon się włącza z zainstalowaną cydią, ikonka normalna, nie biała ale sama aplikacja się włącza na pół sekundy.

Co teraz? Telefon jest bez simlocka i normalnie działa po restore od Apple, tylko jakoś dziwnie nie daje się złamać przez jailbreak...

Interesują mnie dwa rozwiązania, jakaś porada jak wgrać jailbreak na 5.1, ale chętnie też bym wrócił do 5.0.1. ale przy restore wyskakuje bład 3194. Na 5.0.1 juz miałem jailbreak i było ok.

Jailbreak - umożlwienie uruchamiania programów jako administrator, czyli pozyskanie praw root'a.

Uruchom przez iBooty i będzie JB ?!

#50 kerussm

kerussm
  • 66 postów
  • SkądBucktown

Napisano 11 marca 2012 - 23:43

Udało mi się zrobić jailbreak poprzez redsn0w i sn0wbreeze ,ale w obu przypadkach nie mam zasiegu i gdy wchodze do ustawien, nie ma opcji "Operator". Znika za kazdym jailbreakiem. Jak zrobie restore na oryginalny iOS Apple to zasieg smiga elegancko, jest opcja "Operator" w ustawieniach i tam go mozna wybrać lub dać na automat. Wie ktos co moze byc przyczyna ? jest jakis fix na to ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych