Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak 5.1, 5.1.1

• Zamknięty Temat jest zamknięty
756 odpowiedzi w tym temacie

#326 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 18 kwietnia 2012 - 17:29

@kisio Sama czekałam na untethered na 3gs'a więc byłabym jak najbardziej za. Może i przypuszczenia ale w większości jak już zauważyłam jest prawdy. Jeśli bawisz się w "rozliczaniu" wiarygodności słów wpisanych na ipod.info.pl to już nie moja sprawa ;)

#327 drq

drq
  • 7 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 18 kwietnia 2012 - 18:31

Twitter @chpwn - "Remember: just because all the exploits are found doesn't mean that a jailbreak exists — it's likely months away from first working at all." Więc jeszcze sobie poczekamy ;f

#328 Kubaj123

Kubaj123
  • 163 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:37

ktoś wie coś może o jailbreak na iPad 3? Jest jakiś dostępny? nie jestem pewien ale cos kiedys mi sie obilo o uszy ze juz zlamali 5.1 na A5X ale moge sie mylic

#329 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:54

Złamali, ale nigdzie nie udostępnili i nie udostępnią, do czasu całkowitego złamania A5 i A4. :)

#330 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 kwietnia 2012 - 21:53

Albo znalezli grubsza luke i czekaja do iOS 6 tak jak to mialo miejsce chyba rok temu ;p Ja po probach i meczarniach wrocilem jednak do 5.0.1.

#331 cpkt

cpkt
  • 23 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 kwietnia 2012 - 22:31

To w końcu jest jailbrake chociaż untethered na ipada2 IOS5.1 czy nie, karzecie czytać i szukać a 3/4 postów w tym temacie jest o tym jak Janosik zawładnął duszą Maryny.

#332 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 22:51

A może przeczytasz kilka postów wcześniej leniu?

#333 napior1516

napior1516
  • 123 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 kwietnia 2012 - 23:07

To w końcu jest jailbrake chociaż untethered na ipada2 IOS5.1 czy nie, karzecie czytać i szukać a 3/4 postów w tym temacie jest o tym jak Janosik zawładnął duszą Maryny.

Osobiście nie wiem ale chyba nie ma bo na 4S z 5.1 nie ma. A od moderatorów to możesz dostać bana zamiast odpowiedzi. Ich odpowiedzią na twoje pytania jest poszukaj sobie bo ktoś już o to pytał. Osobiście nie popieram spamu ale w dużych tematach ciężko wyszukuję się informacji na swoje pytania. Jeżeli się mylę co do JB na Ipada 2 to poprawcie mnie.

#334 cpkt

cpkt
  • 23 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 kwietnia 2012 - 23:38

Dzięki, taka odpowiedź jest lepsza niż szukaj a szukaj. Dla moderatoròw ban za niechęć do lamerów, brak cierpliwości oraz inicjatywy aby stworzyć servis: mayappleelite.

---------- Wpis dodano o 22:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:34 ----------

myappleelite, przepraszam za literówkę.

#335 kizo28

kizo28
  • 4 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 05:29

Witam prosze powiedzcie dlaczego jak odpalam ipka na uwiezi 5.1 przez redsnow to jak nie mam internetu to wogule go nie wlacze . Dzieki Pozdrawiam

#336 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 kwietnia 2012 - 06:52

Osobiście nie wiem ale chyba nie ma bo na 4S z 5.1 nie ma. A od moderatorów to możesz dostać bana zamiast odpowiedzi. Ich odpowiedzią na twoje pytania jest poszukaj sobie bo ktoś już o to pytał. Osobiście nie popieram spamu ale w dużych tematach ciężko wyszukuję się informacji na swoje pytania. Jeżeli się mylę co do JB na Ipada 2 to poprawcie mnie.

Dzięki, taka odpowiedź jest lepsza niż szukaj a szukaj. Dla moderatoròw ban za niechęć do lamerów, brak cierpliwości oraz inicjatywy aby stworzyć servis: mayappleelite.

---------- Wpis dodano o 22:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:34 ----------

myappleelite, przepraszam za literówkę.

Hahaha. Wg. Twojego rozumowania, leniu, zatrudne jest przejście do poprzedniej strony, albo o dwie do tyłu by sprawdzić tak błachą informację, prawda?A Ty napior się nie wymądrzaj, bo źle robisz właśnie dla takiego nowego użyszkodnika.

@renqien - a no tak, zgadza się, jest na górze.

#337 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 08:52

@Cintulek, on nawet nie musiał przechodzić do poprzedniej strony (mógłby sobie bidulek palec zwichnąć przy przyciskaniu klawisza myszy), bo Twoja odpowiedź wisi na tej stronie, na samej górze. Czasem mam wrażenie, że to nie jest forum, tylko restauracja, a ja mam być kelnerem, który przyniesie, poda na tacy i jeszcze grzecznie podziękuje, że klient raczył rozlać zupę i poplamić obrus.

#338 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2012 - 10:24

dopiero zauważyłeś? właśnie dlatego od dawna jestem klientem... :lol:
a propos tematu: Twitter / @pod2g: ASLR seems bypassed!

#339 kizo28

kizo28
  • 4 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 12:56

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#340 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 22 kwietnia 2012 - 02:33

Niby mam i tak untethered jailbreaka ale na 4.3.1 lepiej mi chodził 3gs, plus jeszcze ciągle jest w safe mode, muszę teraz szukać winowajcy a mam z ponad 70 zainstalowanych pakietów w cydii...

#341 ploners

ploners
  • 76 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 22 kwietnia 2012 - 13:42

@Cintulek, on nawet nie musiał przechodzić do poprzedniej strony (mógłby sobie bidulek palec zwichnąć przy przyciskaniu klawisza myszy), bo Twoja odpowiedź wisi na tej stronie, na samej górze. Czasem mam wrażenie, że to nie jest forum, tylko restauracja, a ja mam być kelnerem, który przyniesie, poda na tacy i jeszcze grzecznie podziękuje, że klient raczył rozlać zupę i poplamić obrus.

Ale Ty jestes zabawny.. .
Idea moderatora jest wlasnie raka bys pomagal i odpowiadal na pytania uzytkownikow a nie odpowiadal w stylu "daj mi spokoj i sobie poszukaj!"

#342 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2012 - 13:50

nie, moderator ma pełnić funkcję porządkową - to nie "help center" czy "genius bar" tyle w tym temacie :)

#343 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 22 kwietnia 2012 - 17:25

Skupiacie się, na szukaniu kto przeklina, czy odkopanych tematów, zamiast rozkminić jak naprawić ten problem i tak już będzie na zawsze. Forum to powinien być think-tank a nie grupa wsparcia dla nastolatków.

#344 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 22 kwietnia 2012 - 19:14

@modlin ciekaw jestem czy jak zaczynales zabawe z apple zabawkami odrazu byles taki alfa & omega we wszystkim i wszystko bylo takie oczywiste? Jak draznia cie posty noob'ow to moze pora na forum elektrody ? Tam masz mozliwosc glosu albo jak zaplacisz albo jak bedziesz na tyle pomocny ze inni podaruja ci to prawo glosu. Idziesz na subforum gdzie maja dostep tylko PRO userzy i gwarantuje ci ze tepe posty przestana cie razic w oczy.

#345 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 20:21

Proszę zakończyć dyskusję niezwiązaną z tematem wątku. Ma ktoś problem z moderacją, proszę pisać do właściciela forum. Przypominam, na forum obowiązuje regulamin i każdy użytkownik jest obowiązany do stosowania zasad w nim zawartych.

#346 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 kwietnia 2012 - 15:54

The iPhone Dev-Team has updated RedSn0w to jailbreak the iPhone 4S and iPad 2 on iOS 5.0.1. This latest update includes the corona-A5 jailbreak (used in Absinthe), it can easily reinstall untethers (if you accidentally manage to uninstall it), it grabs SHSH blobs directly from Cydia (but it still won’t help for the iPhone 4S or iPad 2), and provides more useful diagnostic information about your phone (vulnerable basebands, exploitable bootroms). Version 0.9.10b7 of redsn0w adds a collection of useful features: It finally implements the corona-A5 jailbreak for iPhone4S and iPad2 devices still at 5.0.1. It can also re-install that jailbreak for those who accidentally uninstalled the untether. When stitching an IPSW, it can now grab your blobs directly from Cydia. It now shows a lot more info about your device (for instance, whether your iPhone3G has the vulnerable baseband boot loader, or whether your iPhone3GS has the old exploitable bootrom. (And the next new feature to be added will be built-in restore support, to provide an alternative to iTunes restores.) While this update does not provide anything that you couldn’t manage to do before its release, it’s a handy feature update for the versatile jailbreaking tool. Be aware that this update does not include a jailbreak for iOS 5.1 for A5 devices, and it won’t help you restore an iPhone 4S or iPad 2 to iOS 5.0.1. A feature slated for addition in the next version of RedSn0w is built-in restore support, which will be handy in the event that iTunes stops restoring jailbroken phones

#347 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 23 kwietnia 2012 - 15:56

Tekst skrócony.

Możesz mi powiedzieć, co dalej z tego wynika?

#348 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:09

Sory linka źle podałem RedSn0w Updates to 0.9.10b7: Supports to Jailbreak iPhone 4S, iPad 2 on iOS 5.0.1 - iPhone.PandaApp.com

#349 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:13

Czy tu przypadkiem nie mówimy o JailBreak'u na 5.1?

#350 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:38

Mówimy, ale o tethered. Ten apdejt pokazuje więcej informacji o podpiętym urządzeniu i obsługuje iPhone’a 4S oraz iPada 2 z iOS 5.0.1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych