Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy kupisz iPada 3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy kupisz iPada 3? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak - przesiądę się z iPada 1 / iPada 2 (185 głosów [20.62%])

Procent z głosów: 20.62%

2. Tak - przesiądę się z tabletu innej firmy (20 głosów [2.23%])

Procent z głosów: 2.23%

3. Tak - to będzie mój pierwszy tablet (229 głosów [25.53%])

Procent z głosów: 25.53%

4. Nie - posiadam iPada 1 / iPada 2 (241 głosów [26.87%])

Procent z głosów: 26.87%

5. Nie - posiadam tablet innej firmy (15 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

6. Nie - nie potrzebuję tabletu (207 głosów [23.08%])

Procent z głosów: 23.08%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#76 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 08 marca 2012 - 13:07

zostaję przy 2. To jest tylko zabawka, którą lubię, ale która tylko umila życie. Czytam gazety, przeglądam internet, czasem pokazuję swoje zdjęcia i filmy, czasami sam zobaczę jakiś film, używam ipada jako pilota i inne pierdoły. Do pracy w terenie mam małego air-a, a w domu stacjonarny komputer. Ipad pozostaje dla mnie tylko i wyłącznie fajnym gadżetem, dlatego nie widzę powodu, żeby zmieniać obecną wersją.

#77 szkatu

szkatu
  • 59 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 08 marca 2012 - 13:29

Fajna zabawka. Ale jak dla mnie zupełnie zbędna . Po co mi IPad ? :)

#78 cube_6

cube_6
  • 43 postów

Napisano 08 marca 2012 - 13:36

Zostaje przy jedynce. Kamery nie potrzebuje, do czytania na dłuższą metą również Retina się nie nadaje (preferuje e-ink), lepsza grafika to lepsze gry, ale do Xboxa czy PS i tak daleko. Tabletu używam głównie do przeglądania netu, i do tego jedynka również się sprawdza. Jak na allegro spadną ceny 2 (w końcu nowy będzie poniżej 1700) to może wymienię na ipad 2.

#79 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 marca 2012 - 16:32

Posiadając iPhone 4S i iPad 2, bez sensu byłoby kupowanie nowej generacji... Wideo mogę nagrać 4S lepsze niż w nowym iPad'zie, retina aż tak mnie nie przekonuje do wymiany w gry gram na xboxie. Więc zdecydowanie nie.

#80 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 marca 2012 - 16:44

A ja mam takie pytanko do posiadaczy białych iPadów 2, czy biała ramka nie rozprasza przy czytaniu, graniu i oglądaniu filmów? Miałem do tej pory tylko czarne i chętnie trzeciego wziąłbym w bieli dla odmiany. Dzięki

#81 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 09 marca 2012 - 16:50

Nabywam, nabywam, jako posiadacz dwójki trochę myślałem o zakupie i nie po premierze ale kupię na pewno, głównie z powodu nowego procka i ekranu retina. Kamerki kompletnie mnie nie interesują, czasami tylko używam frontalnej do Skype'a. Głównie chodzi mi o granie i edycje zdjęć :)

#82 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 marca 2012 - 17:33

Ja kupuję ;) Przechodzę z jedynki. Zastanawiam się jednak czy wziąć 32GB, czy 16GB + 4G. Ale jak LTE nie będzie działać to bez sensu brać drugi wariant, bo hot spot z iPhone'a chodzi dobrze.

#83 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 09 marca 2012 - 17:35

Teraz zależy , bo przez ten standard UE w sprawie lte moze nam pokrzyzowac premiere

#84 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 09 marca 2012 - 17:59

Chciałem kupić już iPada 2 - jedyne czego mi brakowało to ekranu Retina, teraz jest więc na pewno się skuszę. Będzie to pierwszy tablet - najprawdopodobniej wersja wi-fi 32 GB.

#85 magellan

magellan
  • 42 postów
  • SkądLund, SE

Napisano 09 marca 2012 - 18:22

Stosunkowo niedawno kupilem ipad2 - znajomy mac fan mowil poczekaj stanieja - ale co zrobic chandra marna pogoda poszedlem do sklepu majac w glowie cos z Androidem, kupilem iPad2. Jestem zadowolony, nie powiem ze to urzadzenie idealne - udalo mi sie je uzytkujac je dosc mocno (duzo zainstalowanych app i gier testowanie jak to dziala) doprowadzic do restartu w ciagu pierwszych 48h uzytkowania ze 2 razy. Zdaje sobie sprawe ze to urzadzenie ma swoje ograniczenia - jestem zadowolony to moj pierwszy tablet. Kamerki - to nie jest ani aparat, ani kamera wiec uwazam ze dwie 1,3mpix do rozmow video w zupelnosci by wystarczyly. Retina - nie uzywalem 4S zbyt wiele, pamietam ze mialem 3G i 4S na biurku w pracy i owszem 4S zdecydowanie milej sie ogladalo. Rozdzielczosc - ta w iPad2 mi pasuje. Nowy iPad to ewolucja nie rewolucja - ja nie mialem zadnych oczekiwan odnosnie tego uzadzenia wiec, moge na spokojnie powiedziec - tym ktorzy beda planowali zakup nowego - macie wiekszy wybor. Tylko i az tyle. Wiem ze to offtopic ale mysle ze jesli kupie drugi tablet to bedzie to cos z androidem - tak dla porownania :) (choc ciezko bedzie porownywac iPad2 ktory premiere mial w 2010 z czyms co zostanie wydane w 2012r. - tzn bedzie trzeba wziac pod uwage przepasc w datach wydania).

#86 Jarson

Jarson
  • 139 postów

Napisano 09 marca 2012 - 21:46

Przesiadam się z dwójki. Sprzedałem ją dzień wcześniej, w ciemno przed premierą w obawie o drastyczny spadek cen. Jak bym zobaczył najpierw prezentację a potem miał sprzedać to już bym się poważniej zastanawiał. Chociaż pewnie bym i tak wziął dla tej retinki. Nie mogę się doczekać piątku. Będzie unboxing i recka. :)

#87 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2012 - 21:55

Po dłuższym namyśle co do różnic pomiędzy 2-ką a nowym, właśnie kupiłem iPad 2 64GB 3G (nowy zapakowany) - nie zły spadek spadek o całe 1000,- zł po premierze.

#88 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 09 marca 2012 - 22:09

Grzecho, gdzie wyrwales o calego kafla taniej ? :)

#89 GRZECHO

GRZECHO
  • 229 postów
  • SkądGdynia

Napisano 09 marca 2012 - 22:14

Grzecho, gdzie wyrwales o calego kafla taniej ? :)

Na ebay dokładnie 600 EUR + przesyłka, ale na forum w zakładce sprzedam są używane w jeszcze lepszej cenie...

#90 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 10 marca 2012 - 11:26

Ja zamierzam się przesiąść z dwójki. Kusi mnie Retina. Pamiętam, że jak przesiadłem się z 3GS na 4 to była jakościowa przepaść (w wyświetlaczu). Mam nadzieje, że w tym wypadku będzie tak samo. Poza tym lubię nowości :)

#91 SHarK242

SHarK242
  • 103 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:10

Kupuję na 100%. Mam tylko ten problem co większość. 32 GB czy 16 GB ? Obecnie mam iP4S i 16GB wystarcza. Lecz tablet to coś innego. Przy czterokrotnie większej rozdzielczości Appki mogą sie nie pomieścić ;( Nie wiecie może czy Pre-Ordery z Cortlanda/iSpota przychodzą w dzień premiery ? pozdrawiam

#92 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 10 marca 2012 - 19:17

Telefon + laptop to wszystko co mi jest potrzebne. Nie widzę zastosowania. Za duże jak na telefon, za mało funkcjonalne jak na sprzęt nie mieszczący się w kieszeni - który trzeba ekstra nosić, a nie posiadający klawiatury. Wolę nosić ciut większego MBA i mieć w pełni funkcjonalny sprzęt. A jak muszę się zmieścić w 'kieszeniach' to musi starczyć słuchawka.

#93 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:21

Kupuję na 100%. Mam tylko ten problem co większość. 32 GB czy 16 GB ?
pozdrawiam

Weź z większą pamięcią, bo później będziesz żałować. Na iPada 3 będą pewnie większe aplikacje. Dodasz do tego jakiś filmy i kilka albumów z fotkami i już masz po 32GB. Wiem z własnego doświadczenia ;)

Telefon + laptop to wszystko co mi jest potrzebne. Nie widzę zastosowania. Za duże jak na telefon, za mało funkcjonalne jak na sprzęt nie mieszczący się w kieszeni - który trzeba ekstra nosić, a nie posiadający klawiatury. Wolę nosić ciut większego MBA i mieć w pełni funkcjonalny sprzęt. A jak muszę się zmieścić w 'kieszeniach' to musi starczyć słuchawka.

iPad jest idealny w podróży i głównie tam jest przeze mnie wykorzystywany. Z resztą w domu jak coś chcę na szybko sprawdzić czy poleżeć i pogrzebać w necie to iPad bardziej się do tego nadaje ;)

#94 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 10 marca 2012 - 19:31

bar-tek: zdaję sobie sprawę, że do odbioru treści to jest świetny sprzęt i nie neguję tego. Napisałem własną opinię pod sondą - dlaczego nie ipad3 (no w moim przypadku nie dla dowolnego tabletu). Po prostu za dużo potrzebuję wprowadzać danych, a to klawiatura, potrzebuję też innych rzeczy (zgrać kartę z aparatu, wywołać rawy i wysłać prace na ftp/email/facebook, pobuszować na serwerze w ssh czy rdp, podpiąć pendrive kumpla i zgrać z niego pliki np typu doc, xls, openoffice, eml, pdf - nie tylko grafikę). Posiadanie tabletu nie zwolniło by mnie z konieczności noszenia laptopa lub klawiatury do ipada - co już wagowo i gabarytowo ma małe uzasadnienie - doszło by też kolejne urządzenie do synchronizacji i wyjmowania z niego danych jak potrzebne. W domu do poleżenia i poczytania MBA też nie jest złe, dobry gładzik, niewielka waga i bardzo długi czas na 1 acu sprawia że jest to równie komfortowe, a mba i tak trzymam bez problemu w 1 ręce.

#95 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 10 marca 2012 - 20:25

no ale czytanie książki na telefonie lub na mba jest.. do dupy. zaś na ipadzie jest już bardzo OK. tak samo z prasą. Prenumeruję dwa polskie tygodniki oraz miesięcznik - brytyjskiego Gramophone - magazyn o muzyce. Taniej niż w papierowych wersjach, szybciej dostępne, fajnie się czyta. Tak samo z książkami - zdarza mi się, wyjeżdżając gdzieś - kupować wersję elektroniczną książki, nawet jeśli już kupiłem papierowe wydanie (jestem przywiązany do papieru). Ale w podroży lepiej mieć wersje elektroniczną. Najlepiej ze dwie książki przy sobie, jeśli wyjazd może Ci się przedłużyć, etc. Oczywiście moim zdaniem. pozdrowienia

#96 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 10 marca 2012 - 23:15

parmenides: ale nie musisz mnie przekonywać. Od 10 lat czytam elektornicznie, od palma III, V, TungstenT1, T2. Kiedyś nie było wydawnictw elektronicznych, ale istniał projekt SCANdal - starsi pewnie pamiętają około 3k książek które się tam załapało. Na mba bym nie czytał, za to na 3-4" jest super, szczególnie z autoprzewijaniem :) co oferuje np plucker na palmos. Czytanie z takiego ekranu mi nie przeszkadza, a tablet to niestety już jest arkusz - póki nie narzekam na wzrok nie potrzebuję :) Co do 'taniej niż papierowe' - tablet kupiony na 2 lata za 2kzł/365/2=2.70zł - ile kosztuje gazeta? :)

#97 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 11 marca 2012 - 07:14

Co do 'taniej niż papierowe' - tablet kupiony na 2 lata za 2kzł/365/2=2.70zł - ile kosztuje gazeta? :)

Co to za argument? Jak sprawdzasz ile kosztuje abonament telewizyjny, to wliczasz w to koszty telewizora? :)
A poza tym, to nie tylko nośnik dla prasy.

#98 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 marca 2012 - 11:19

Co to za argument? Jak sprawdzasz ile kosztuje abonament telewizyjny, to wliczasz w to koszty telewizora? :)
A poza tym, to nie tylko nośnik dla prasy.

Zresztą, zawsze można przyjąć opcję kupowania poprzedniej generacji po wyjściu nowej, takiego iPada 2 nowego można znaleźć za 1300zł, za rok sprzedasz go za 100-200zł mniej i kupisz za 1300zł tym razem iPada 3. 200zł rocznie to nie majątek. ;P

#99 LewyM1

LewyM1
  • 252 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 marca 2012 - 21:49

Retina

#100 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 marca 2012 - 21:51

Ja zamienię swoją dwójkę na iPada 4, może 5 ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych