Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy kupisz iPada 3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
166 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy kupisz iPada 3? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak - przesiądę się z iPada 1 / iPada 2 (185 głosów [20.62%])

Procent z głosów: 20.62%

2. Tak - przesiądę się z tabletu innej firmy (20 głosów [2.23%])

Procent z głosów: 2.23%

3. Tak - to będzie mój pierwszy tablet (229 głosów [25.53%])

Procent z głosów: 25.53%

4. Nie - posiadam iPada 1 / iPada 2 (241 głosów [26.87%])

Procent z głosów: 26.87%

5. Nie - posiadam tablet innej firmy (15 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

6. Nie - nie potrzebuję tabletu (207 głosów [23.08%])

Procent z głosów: 23.08%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#51 meser87

meser87
  • 26 postów

Napisano 07 marca 2012 - 22:58

Ipad 2 jak najbardziej mi wystarcza, chociaż nie powiem retina kusi oj kusi....;)

#52 joe alex

joe alex
  • 13 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:02

Mam 1 i mam zamiar przesiąść się na 3. Zastanawiam się tylko czy 16GB to nie za mało przy 4-krotnie zwiększonej rozdzielczości. Teraz mam 32GB i całkiem sporo wolnego miejsca, nie trzymam tam muzyki filmy rzadko. Co o tym sądzicie ?

#53 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:04

32GB to raczej zalecane ;)

#54 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 marca 2012 - 23:07

W tamtym roku kupiłem iPad'a 2 na ''zająca''. Liczyłem się z tym, że przyjdzie re-desing, ale obecna forma w zupełności mi wystarcza. Kupię dopiero iPad'a 16 z funkcją tostera bo te obecne są jeszcze zbyt biedne na przesiadkę.

#55 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 marca 2012 - 23:07

Na razie nie widzę specjalnego uzasadnienia (poza gadżeciarstwem) do kupna iPada 3 (zwłaszcza, że cena w PL nigdy nie zachęcała). Jeżeli już w ogóle, to raczej iPad 2 po obniżce cen. Moim ideałem jest Macbook Air 13" ... na Windowsie 7/8 i nie od Apple :P

#56 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 marca 2012 - 23:09

Ciekawe ile znajdzie się teraz oszustów przez to, że iPad 2 od "Nowego" fizycznie się nie różnią i będą próbować sprzedać 2 jako "Nowy"? Oby nikt się nie naciął.

#57 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 marca 2012 - 23:11

W zasadzie potencjalnemu oszustowi opłacał by się interes. Kupuje iPad'a 2 za 2-2,5 k, a sprzedaje za 3 k podpisując, że jest najnowszy i sprowadzony z Anglii czy skądś ^^.

#58 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 marca 2012 - 23:15

Na Allegro są już aukcje z iPadami 3 ;)

#59 highbrass

highbrass
  • 79 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:34

W 2 ani razu nie użyłem aparatu,więc przesiadują nie ma sensu. Podobnie jak retina mnie nie powala, Sorki ale taka rozdzielczość w ekranie 9.7 cała? Idiotyzm. W tv 32" mam mniejszą i jakoś nie narzekam.

#60 sciemas200

sciemas200
  • 5 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:41

Nie widzę sensu i nie mam najmniejszego zamiaru:Dw pażdzierniku kupiłem ipada 2 na gwiazdkę dostałem 4s więc wystarczy wydawania hajcu na gadżety:???:

#61 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:47

Na razie nie potrzebuję tabletu. Za mało jeszcze znajduję zastosowań dla tego typu urządzenia.

#62 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 marca 2012 - 23:58

Na razie nie potrzebuję tabletu. Za mało jeszcze znajduję zastosowań dla tego typu urządzenia.

Bo to jest taki bajer, który ma zastosowanie dopiero jak już go posiadasz;-)

#63 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 07 marca 2012 - 23:59

hahahah , w końcu ktoś szczerze to stwierdził :)

#64 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 08 marca 2012 - 00:16

Dopasowuję urządzenia do realnych potrzeb. Nie odwrotnie, szykając zastosowań dla nowych zabawek. Na chwilę obecną tablet z LCD to jedynie wygodny czytnik zdjęć na wyjazdach. Praca (programowanie)? - bez fizycznej klawiatury jedynie awaryjnie. Zresztą tą wolę o 16:00 pozostawić w biurze. Gry? - nie gram. Książki? - Kindle. Film? - kino. Www/poczta/kalendarz? - pewnie wygodniej niż na iPhonie, ale ten mieści się w kieszeni spodni i dodatkowo zadzwonić potrafi. Można by tak długo.

Zdaje sobie sprawę, że każdy z nas ma inne potrzeby. Zatem pewnie jednym się przyda innym zakup poprawi nastrój i wszyscy będą szczęśliwi.

#65 Rex_XIII

Rex_XIII
  • 114 postów

Napisano 08 marca 2012 - 01:21

Nie kupie nowego Ipada, przynajmniej dopoki nie pojawi sie oprogramowanie excluzive, ktore spowoduje, ze nowy iPad nabierze dla mnie wartosci. W chwili obecnej posiadam iPada 2, ktorego uzywam zamiast komputera przenosnego, do prostych czynnosci: WWW, Mail, FaceTime, Skype, Ksiazki ( Rzadziej YT, Muzyka). Nowy iPad wprowadza nowy, lepszy ekran, LTE, lepsza tylna kamerke i pozornie lepszy procesor ( Z tego co wiadomo na razie, lepszy - czterordzeniowy jest uklad graficzny, ktorego wiekszosc mocy pojdzie na plynna obsluge wysokiej rozdzielczosci ), wprowadzanie tekstow za pomoca mowy ( Dla mnie bezuzyteczne, bo oparty o te same moduly Siri nie rozumial mojego akcentu ). Niestety to co dla mnie było istotne nie zostało upgradeowane, lub zostało wręcz downgradeowane. Liczyłem, na zmniejszenie wagi i grubości ( chociaż ciutke ), wydłużenie czasu na baterii i upgrade przedniej kamerki FaceTime ( Poniewaz duzo z niego korzystam ). Nowy Ipad jest ciutke grubszy, troszke ciezszy i ciut krocej bedzie trzymal na baterii, a kamerka do FaceTime zostaje ta sama. Stad upgrade w moim wypadku oznaczałby downgrade.

#66 TiNiO

TiNiO
  • 18 postów

Napisano 08 marca 2012 - 01:33

Mam iPad1 tak więc na 100% kupuje ;) jak bym miał iPad2 to bym nie kupił

#67 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 08 marca 2012 - 08:24

Przesiadka z wysluzonego iPada 1 jak najbardizej uzasadniona - czekam tylko na premiere, gotowke juz dawno zarezerwowalem ;-)!

#68 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 postów

Napisano 08 marca 2012 - 08:31

Dwójkę oddam żonie i poczekam na następny. Bo dla posiadacza dwójki obecny iPad nie jest aż tak zachwycający. To tak samo jak Iphone 4 i Iphone 4s.

#69 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 08 marca 2012 - 08:52

Nie jest wtórny, nie jest nowatorski. Podkręcono CPU, bo potrzeba więcej mocy do obsłuzenia takiej rozdzielczości.
Co więcej...LTE. Nie jest to na dziś priorytet, więc odpada. Hmmm, co więcej "nowego" w newiPad?
Faktycznie, to byłoby na tyle, dziekuje, pozostawiam iPad2, zapewne za klika miesięcy Apple postanowi wyciągnąć kolejna kasę "nowszym" iPad'em, wtedy zobaczymy.
JESTEM NA NIE.

---------- Wpis dodano o 08:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:49 ----------

Kolego, powaznie? Znam takich co nawet twierdzą, że to komputer osobisty :) w pełnym tego słowa znaczeniu!
Jakoś pomimo tego,że kupili tablet, nie rozstaja się ze swoimi desktopami, laptopami posiadając iPad.
Co dziwne posiadając wczesniej tylko desktop/laptop, nie kupowali drugi komputer.

#70 majki69

majki69
  • 137 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 marca 2012 - 11:23

nie, to samo mam w ipadzie 1 - duzy ekran i fajne aplikacje

#71 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 marca 2012 - 11:44

Przesiadka z ipada 1 wifi. Powód: wyświetlacz, aparat, potrzeba 3G, iwork i ilife będą chodzić dużo sprawniej niż na 1.

#72 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 08 marca 2012 - 11:45

Kolego, powaznie? Znam takich co nawet twierdzą, że to komputer osobisty :) w pełnym tego słowa znaczeniu!
Jakoś pomimo tego,że kupili tablet, nie rozstaja się ze swoimi desktopami, laptopami posiadając iPad.
Co dziwne posiadając wczesniej tylko desktop/laptop, nie kupowali drugi komputer.

Nie wyczułem ironii, więc odpowiem. Choć pisałem o tym wyżej. Sporo czynności "komputerowych" wykonamy na iPadzie. Poczta, kalendarz. Jednak programowania czy przygotowania grafiki sobie nie wyobrażam. A, że u mnie właśnie te czynności zajmują większa cześć czasu spędzanego przed ekranem to laptopa iPad mi nie zastąpi.

#73 npkolo

npkolo
  • 75 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 08 marca 2012 - 12:13

Kupuje a może ktoś sie orientuje kiedy będzie można zamówić proorder z APPLE STORE PL ?????

#74 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 marca 2012 - 12:38

Chciałbym, ale po pierwsze brakuje funduszy, po drugie - mam iPada 1 który na razie w zupełności mi wystarczy do tego co robię.

#75 kociak199

kociak199
  • 86 postów
  • SkądBiałystok/Islandia

Napisano 08 marca 2012 - 13:03

po co CI dwa ipady? ;-)

Jeden mam w łazience a drugi w łóżku :) A tak serio to jeden używam ja, a drugi mąż.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych