Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
* * * * * 2 votes

Sprawdzanie iPhone: Warranty & Simlock Status

• Please log in to reply
1602 replies to this topic

#76 kemotek

kemotek
  • 1 posts

Posted 13 November 2012 - 22:03

Orientujecie sie jak wyglada zdjecie simlocka w ip 4s z UK: simlock zalozony na: Carrier: O2 GBR; UK O2 Tesco (info z imei.info)

#77 GrubaPiatka

GrubaPiatka
  • 7 posts

Posted 21 November 2012 - 13:47

od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
[url=http://www.imei.info/news/]News on web - IMEI.info[/url]

#78 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 23 November 2012 - 15:08

Nie wiem czy dobry dzia艂,gdzie si臋 oddaje na serwis iphone kupionego w sklepie apple store w berlinie ?

#79 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Posted 23 November 2012 - 15:20

Nie wiem czy dobry dzia艂,gdzie si臋 oddaje na serwis iphone kupionego w sklepie apple store w berlinie ?

To ja Ci odpowiem: Z艁Y DZIA艁

#80 matiias

matiias
  • 2 posts

Posted 23 November 2012 - 15:54

If you want to unlock your iPhone Visit: [url=http://www.imei.info]Check IMEI - IMEI.info[/url]
Here you can unlock your iPhone and also check unlock status for FREE

#81 galant3

galant3
  • 45 posts
  • Sk膮dRuciane-Nida

Posted 24 November 2012 - 20:49

od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
News on web - IMEI.info

Status simlocka pokazuje mo偶e i dobrze, ale data gwaranci to w og贸le si臋 nie zgadza.
Dat臋 gwarancji pokazuje mi - Wsparcie techniczne przez telefon: A nie dat臋 wyga艣ni臋cia gwarancji.

#82 taken

taken
  • 148 posts

Posted 26 November 2012 - 14:03

Na wst臋pie napisz臋, 偶e niepoprawnie podaje wielko艣膰 pami臋ci bo jest napisane, 偶e m贸j telefon ma 32GB a ma 16GB...

News on web - IMEI.info

No to chyba si臋 promocja sko艅czy艂a teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.

All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).

Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD

#83 astar

astar
  • 1 posts

Posted 26 November 2012 - 20:47

Na wst臋pie napisz臋, 偶e niepoprawnie podaje wielko艣膰 pami臋ci bo jest napisane, 偶e m贸j telefon ma 32GB a ma 16GB...

No to chyba si臋 promocja sko艅czy艂a teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.

All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).

Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD

jest tez przycisk 'Free simlock & warranty status check' i za lajka na fb mozesz sprawdzis status

#84 GrubaPiatka

GrubaPiatka
  • 7 posts

Posted 10 January 2013 - 11:41

Serwis wyda艂 niedawno aplikacj臋 IMEI.info dla systemu Android. Mozna tak jak na stronie wpisa膰 IMEI albo zeskanowa膰 kod spod baterii telefonu i sprawdzi膰. Aplikacja dost臋pna za darmo w [URL="http://goo.gl/vapwI"]Google Play[/URL]. Pono膰 nied艂ugo ma by膰 wydana wersja aplikacji dla iPhone.

#85 demandred

demandred
  • 305 posts
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Posted 25 January 2013 - 20:29

Mam to samo chyba maja s艂abe info

To stronka firmy sciagajacej simlocki za $$$ i stad bzdury ktore pokazuje bylebys tylko zamowil raport lub sciagniecie nieistniejacego simlocka. Kompletnie nierzetelna, mozna wymyslic sobie z glowy nieistniejacy IMEi i go wpisac i pokaze ze ma simlocka ;)

- - - Po艂膮czono posty - - -

Serwis wyda艂 niedawno aplikacj臋 IMEI.info dla systemu Android. Mozna tak jak na stronie wpisa膰 IMEI albo zeskanowa膰 kod spod baterii telefonu i sprawdzi膰. Aplikacja dost臋pna za darmo w Google Play. Pono膰 nied艂ugo ma by膰 wydana wersja aplikacji dla iPhone.

Z tego co widze ta aplikacja sprawdza po podaniu IMEI tylko do jakiego typu telefonu on nalezy.

#86 kubapple

kubapple
  • 3 posts
  • Sk膮dWroclaw

Posted 26 January 2013 - 23:46

stronka fajna ale niestety trzeba p艂aci膰 a je艣li korzystasz z opcji za free to mi na przyk艂ad wyskakuje co艣 takiego "Database is currently inaccessible, please try again later " i tak ci膮gle a w opisywanym wcze艣niej przez jednego z koleg贸w "simlock24 co艣 tam" tez sprawdzenie odp艂atnie tak wiec trzeba szuka膰 co艣 dalej

#87 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 10 March 2013 - 19:31

Na allegro taka us艂uga kosztuje ca艂e 6.99

#88 442ad7a801

442ad7a801
  • 49 posts

Posted 01 May 2013 - 09:10

Ja wpisuj臋 IMEI i dane telefonu si臋 zgadzaj膮 jednak w pozycji "buid in memory" jest b艂膮d, poniewa偶 m贸j telefon ma 16GB pami臋ci a nie 32768 MB jak pokazuje mi ta strona. Poza tym jak klikam na "simlock & warranty" to po 10 sekundach wychodzi jaki艣 b艂膮d i lipa. Tak zrobi艂em 2 razy a teraz napisali, 偶e sko艅czy艂 si臋 dzienny limit. Chcia艂em zobaczy膰 co mi poka偶e z tym simlockiem. Telefon naby艂em w UK z simlockiem tamtejszej sieci Orange, by艂a jednak mo偶liwo艣膰 zdj臋cia go u operatora i tak te偶 post膮pi艂em. Niby to mia艂o kosztowa膰 20GBP ale jako艣 kasy mi z konta nie 艣ci膮gn臋li. W iTunes jednak wszystko przebieg艂o OK i komunikowa艂 mi, 偶e telefon teraz jest unlocked. Teraz jestem w Polsce, naby艂em kart臋 micro-sim w salonie Orange i dzia艂a elegancko. Zastanawiam si臋 tylko, czy ten simlock rzeczywi艣cie zosta艂 wtedy zdj臋ty, bo mo偶e by艂 na Orange z ca艂ego 艣wiata a nie tylko z UK :roll: Musia艂bym w艂o偶y膰 micro-sim z plusa lub t-mobile 偶eby wiedzie膰 na 100%

#89 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 01 May 2013 - 10:33

Ja wpisuj臋 IMEI i dane telefonu si臋 zgadzaj膮 jednak w pozycji "buid in memory" jest b艂膮d, poniewa偶 m贸j telefon ma 16GB pami臋ci a nie 32768 MB jak pokazuje mi ta strona. Poza tym jak klikam na "simlock & warranty" to po 10 sekundach wychodzi jaki艣 b艂膮d i lipa. Tak zrobi艂em 2 razy a teraz napisali, 偶e sko艅czy艂 si臋 dzienny limit. Chcia艂em zobaczy膰 co mi poka偶e z tym simlockiem. Telefon naby艂em w UK z simlockiem tamtejszej sieci Orange, by艂a jednak mo偶liwo艣膰 zdj臋cia go u operatora i tak te偶 post膮pi艂em. Niby to mia艂o kosztowa膰 20GBP ale jako艣 kasy mi z konta nie 艣ci膮gn臋li. W iTunes jednak wszystko przebieg艂o OK i komunikowa艂 mi, 偶e telefon teraz jest unlocked. Teraz jestem w Polsce, naby艂em kart臋 micro-sim w salonie Orange i dzia艂a elegancko. Zastanawiam si臋 tylko, czy ten simlock rzeczywi艣cie zosta艂 wtedy zdj臋ty, bo mo偶e by艂 na Orange z ca艂ego 艣wiata a nie tylko z UK :roll: Musia艂bym w艂o偶y膰 micro-sim z plusa lub t-mobile 偶eby wiedzie膰 na 100%

I przy okazji na Orange z ksi臋偶yca.

#90 Muder

Muder
  • 1 posts

Posted 19 May 2013 - 05:34

Witam, chcia艂em sprawdzi膰 na tej stronie "http://www.imei.info/" i wysz艂o mi takie co艣: IMEI: 01xxxxxxxxxxxx Model: iPhone 4 Activated: Yes Telephone Technical Support: Expired Repairs and Service Coverage: Expired Purchase Date: Contract Until: None Blacklist Korea Networks: Blacklist Australia Networks: Blacklist Japan Networks: Blacklist Telenor (Sweden): Carrier: Buy carrier check! SIM lock: Locked i wydaje mi sie ze trzeba zap艂aci膰, aby sprawdzi膰. Nie da sie jako艣 darmowo sprawdzi膰 swojej sieci, na kt贸r膮 mamy simlocka ? Bo posiadam Iphona 4 z systemem 6.1 i Jailbreak'iem ale nie umiem zbytnio tego zrobic, a wiem ze od czegos trzeba zacz膮膰 i podstaw膮 bedzie sprawdzenie, do jakiej sieci nale偶y ten telefon, pom贸g艂by kto艣 ?

#91 skyline67

skyline67
  • 7 posts

Posted 14 June 2013 - 18:08

Witam zakupilem ostatnio na aukcji allegro Iphona 4 16gb. Tak prznajmniej twierdzi sprzedaj膮cy(oko艂o 400 pozytyw贸w). Telefon bez simlocka, ale z ciekawo艣膰 postanowi艂em sprawdzi膰 IMIE. Wynik ze strony IMEI.info IMEI: 013xxxxxxxxxxxxx Model: iPhone 4S Device has been replaced: Yes Activated: Telephone Technical Support: Repairs and Service Coverage: Purchase Date: 11.12.2011 Contract Until: 11.12.2013 Blacklist Korea Networks: Blacklist Australia Networks: Blacklist Japan Networks: Blacklist Telenor (Sweden): Carrier: Buy carrier check! SIM lock: Unlocked Po numerze stronka twierdzi, 偶e jest to iphone 4s. Szybko zapytanie do wujka google jak odr贸偶ni膰 4 od 4s i dostaje 3 wskaz贸wki: -po numerze IMEI(ju偶 sprawdzone i wychodzi 4s) -po wci臋ciach na aluminiowej obudowie(4s posiada po 2 ci臋cia na ka偶dej stronie, a 4 po jednym u do艂u na stron臋 plus jedno przy gnie藕dzie s艂uchawek). Ku mojemu zaskoczeniu s膮 4 wci臋cia:cool: [ATTACH=CONFIG]15535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15537[/ATTACH] -ostatni spos贸b to po numerze modelu z tylniej obudowy. U mnie jest to model A1332 co wskazuje na iphona 4 i teraz ju偶 sam nie wiem jaki jest to model. Prawda taka, 偶e tylni膮 obudow臋 zmienia si臋 samodzielnie i do艣膰 cz臋sto. Jest jeszcze jaki艣 inny spos贸b na sprawdzenie??? Telefonik dojdzie do mnie w poniedzia艂ek lub wtorek, ale sam nie wiem co mam ju偶 my艣le膰. Czy mia艂em farta i kupi艂em 4s od nie艣wiadomego sprzedawcy, czy strona imei.info nie jest na tyle pewna, a aluminiowa obudowa byla kiedys wymieniona akurat na tak膮 z 4s.

#92 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 14 June 2013 - 18:23

Witam

zakupilem ostatnio na aukcji allegro Iphona 4 16gb. Tak prznajmniej twierdzi sprzedaj膮cy(oko艂o 400 pozytyw贸w). Telefon bez simlocka, ale z ciekawo艣膰 postanowi艂em sprawdzi膰 IMIE.
Wynik ze strony IMEI.info

IMEI: 013xxxxxxxxxxxxx
Model: iPhone 4S
Device has been replaced: Yes
Activated:
Telephone Technical Support:
Repairs and Service Coverage:
Purchase Date: 11.12.2011
Contract Until: 11.12.2013
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked

Po numerze stronka twierdzi, 偶e jest to iphone 4s. Szybko zapytanie do w贸jka google jak odr贸偶ni膰 4 od 4s i dostaje 3 wskaz贸wki:
-po numerze IMEI(ju偶 sprawdzone i wychodzi 4s)
-po wci臋ciach na aluminiowej obudowie(4s posiada po 2 ci臋cia na ka偶dej stronie, a 4 po jednym u do艂u na stron臋 plus jedno przy gnie藕dzie s艂uchawek). Ku mojemu zaskoczeniu s膮 4 wci臋cia:cool:
[ATTACH=CONFIG]15535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15537[/ATTACH]
-ostatni spos贸b to po numerze modelu z tylniej obudowy. U mnie jest to model A1332 co wskazuje na iphona 4

i teraz ju偶 sam nie wiem jaki jest to model. Prawda taka, 偶e tylni膮 obudow臋 zmienia si臋 samodzielnie i do艣膰 cz臋sto.
Jest jeszcze jaki艣 inny spos贸b na sprawdzenie???
Telefonik dojdzie do mnie w poniedzia艂ek lub wtorek, ale sam nie wiem co mam ju偶 my艣le膰. Czy mia艂em farta i kupi艂em 4s od nie艣wiadomego sprzedawcy, czy strona imei.info nie jest na tyle pewna, a aluminiowa obudowa byla kiedys wymieniona akurat na tak膮 z 4s.

Jest to iPhone 4S, mia艂 zmienion膮 tyln膮 klapk臋, brakuje 艣rubek dolnych i je艣li si臋 nie myl臋 to oficjalnie nie istnieje i powinien zosta膰 poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztowa艂, je艣li mog臋 zapyta膰 ?

#93 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 14 June 2013 - 18:25

Jak pisze kolega wy偶ej masz farta i to 4s.

#94 skyline67

skyline67
  • 7 posts

Posted 14 June 2013 - 18:27

Jest to iPhone 4S, mia艂 zmienion膮 tyln膮 klapk臋, brakuje 艣rubek dolnych i je艣li si臋 nie myl臋 to oficjalnie nie istnieje i powinien zosta膰 poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztowa艂, je艣li mog臋 zapyta膰 ?

Co to oznacza, 偶e oficjalnie nie istnieje?
powr贸ci艂 z za艣wiat贸w?

#95 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 14 June 2013 - 19:41

To oznacza, 偶e telefon o tym numerze seryjnym kto艣 ju偶 odda艂 do serwisu autoryzowanego, kt贸ry wymieni艂 go na inny, a ten powinien trafi膰 do Apple lub do utylizacji. Jakim艣 cudem trafi艂 do Ciebie, co mo偶e nie by膰 legalne. Oczywi艣cie mog臋 si臋 myli膰.
Aby mie膰 pewno艣膰 wpisz jego IMEI lub numer seryjny na tej stronie:

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

Napisz jakie informacje wy艣wietli艂a ta strona.

#96 MeGusta

MeGusta
  • 253 posts

Posted 14 June 2013 - 21:04

Mam identyczny wynik w iPhonie 5 (blacklisty i 偶e simlock unlocked)
Moja sprawa wygl膮da tak :
Kupi艂em iPhona 5 okazyjnie na Allegro, w lutym, za 1800 z艂 iPhone by艂 nowy, z pude艂kiem itd. mia艂 miec simlocka na jak膮艣 norwesk膮 sie膰 (sprawdzi艂em 偶e zdj臋cie to koszt 120 z艂, dlatego zdecydowa艂em si臋 na telefon z simlockiem). Ku mojemu zdziwieniu, iPhone okaza艂 si臋 bez simlocka. Aktualnie 艣migam na iOS 6.0, czyli od zakupu jeszcze go nie aktualizowa艂em. I tutaj rodzi si臋 pytanie, czy mog臋 艣mia艂o go zaktualizowa膰 ? Czy jednak istnieje ryzyko 偶e pojawi si臋 simlock ?

M贸j wynik w imei.info :

IMEI: 013xxxxxxxxxx
Model: iPhone 5
Activated: Yes
Telephone Technical Support: Expired
Repairs and Service Coverage: 30.01.2014
Purchase Date: 30.01.2013
Contract Until: 30.01.2015
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked

- - - Po艂膮czono posty - - -

A i czy mog臋 skorzysta膰 w razie czego z gwarancji ?

Wynik ze storny apple (https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do) :

Valid Purchase Date
A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.

Telephone Technical Support: Expired
You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.

Repairs and Service Coverage: Active
Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: January 30, 2014

#97 kamisia789

kamisia789
  • 3 posts

Posted 30 June 2013 - 12:48

Witam. Mam mozliwosc zakupu telefonu. Czy po IMEI moge sprawdzic czy iphone jest oryginalny?

#98 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 30 June 2013 - 12:52

Tak, tylko pytanie czy ten IMEI jest prawdziwy. Sk膮d podejrzenie, 偶e telefon mo偶e nie by膰 oryginalny ?

#99 kamisia789

kamisia789
  • 3 posts

Posted 30 June 2013 - 13:05

Osoba, ktora go sprzedaje dostala go w prezencie i nie jest tego pewna.

#100 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • Sk膮dKrak贸w

Posted 30 June 2013 - 13:07

Ju偶 sama ta sytuacja z prezentem i niepewno艣ci膮 odno艣nie tego co sprzedaje jest bardzo podejrzana. Je艣li to jaka艣 aukcja lub og艂oszenie to daj tutaj link. A je艣li masz IMEI to sprawdzisz cho膰by na stronie apple:

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

8 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users

Bing (1)