Sprawdzanie iPhone: Warranty & Simlock Status
Napisano 13 listopada 2012 - 22:03
Napisano 21 listopada 2012 - 13:47
[url=http://www.imei.info/news/]News on web - IMEI.info[/url]
Napisano 23 listopada 2012 - 15:08
Napisano 23 listopada 2012 - 15:20
Nie wiem czy dobry dział,gdzie się oddaje na serwis iphone kupionego w sklepie apple store w berlinie ?
To ja Ci odpowiem: ZŁY DZIAŁ
Napisano 23 listopada 2012 - 15:54
Here you can unlock your iPhone and also check unlock status for FREE
Napisano 24 listopada 2012 - 20:49
Status simlocka pokazuje może i dobrze, ale data gwaranci to w ogóle się nie zgadza.od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
News on web - IMEI.info
Datę gwarancji pokazuje mi - Wsparcie techniczne przez telefon: A nie datę wygaśnięcia gwarancji.
Napisano 26 listopada 2012 - 14:03
od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
News on web - IMEI.info
No to chyba się promocja skończyła teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.
All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).
Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD
Napisano 26 listopada 2012 - 20:47
Na wstępie napiszę, że niepoprawnie podaje wielkość pamięci bo jest napisane, że mój telefon ma 32GB a ma 16GB...
No to chyba się promocja skończyła teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.
All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).
Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD
jest tez przycisk 'Free simlock & warranty status check' i za lajka na fb mozesz sprawdzis status
Napisano 10 stycznia 2013 - 11:41
Napisano 25 stycznia 2013 - 20:29
Mam to samo chyba maja słabe info
To stronka firmy sciagajacej simlocki za $$$ i stad bzdury ktore pokazuje bylebys tylko zamowil raport lub sciagniecie nieistniejacego simlocka. Kompletnie nierzetelna, mozna wymyslic sobie z glowy nieistniejacy IMEi i go wpisac i pokaze ze ma simlocka
- - - Połączono posty - - -
Serwis wydał niedawno aplikację IMEI.info dla systemu Android. Mozna tak jak na stronie wpisać IMEI albo zeskanować kod spod baterii telefonu i sprawdzić. Aplikacja dostępna za darmo w Google Play. Ponoć niedługo ma być wydana wersja aplikacji dla iPhone.
Z tego co widze ta aplikacja sprawdza po podaniu IMEI tylko do jakiego typu telefonu on nalezy.
Napisano 26 stycznia 2013 - 23:46
Napisano 10 marca 2013 - 19:31
Napisano 01 maja 2013 - 09:10
Napisano 01 maja 2013 - 10:33
Ja wpisuję IMEI i dane telefonu się zgadzają jednak w pozycji "buid in memory" jest błąd, ponieważ mój telefon ma 16GB pamięci a nie 32768 MB jak pokazuje mi ta strona. Poza tym jak klikam na "simlock & warranty" to po 10 sekundach wychodzi jakiś błąd i lipa. Tak zrobiłem 2 razy a teraz napisali, że skończył się dzienny limit. Chciałem zobaczyć co mi pokaże z tym simlockiem. Telefon nabyłem w UK z simlockiem tamtejszej sieci Orange, była jednak możliwość zdjęcia go u operatora i tak też postąpiłem. Niby to miało kosztować 20GBP ale jakoś kasy mi z konta nie ściągnęli. W iTunes jednak wszystko przebiegło OK i komunikował mi, że telefon teraz jest unlocked. Teraz jestem w Polsce, nabyłem kartę micro-sim w salonie Orange i działa elegancko. Zastanawiam się tylko, czy ten simlock rzeczywiście został wtedy zdjęty, bo może był na Orange z całego świata a nie tylko z UK :roll: Musiałbym włożyć micro-sim z plusa lub t-mobile żeby wiedzieć na 100%
I przy okazji na Orange z księżyca.
Napisano 19 maja 2013 - 05:34
Napisano 14 czerwca 2013 - 18:08
Napisano 14 czerwca 2013 - 18:23
Witam
zakupilem ostatnio na aukcji allegro Iphona 4 16gb. Tak prznajmniej twierdzi sprzedający(około 400 pozytywów). Telefon bez simlocka, ale z ciekawość postanowiłem sprawdzić IMIE.
Wynik ze strony IMEI.info
IMEI: 013xxxxxxxxxxxxx
Model: iPhone 4S
Device has been replaced: Yes
Activated:
Telephone Technical Support:
Repairs and Service Coverage:
Purchase Date: 11.12.2011
Contract Until: 11.12.2013
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked
Po numerze stronka twierdzi, że jest to iphone 4s. Szybko zapytanie do wójka google jak odróżnić 4 od 4s i dostaje 3 wskazówki:
-po numerze IMEI(już sprawdzone i wychodzi 4s)
-po wcięciach na aluminiowej obudowie(4s posiada po 2 cięcia na każdej stronie, a 4 po jednym u dołu na stronę plus jedno przy gnieździe słuchawek). Ku mojemu zaskoczeniu są 4 wcięcia:cool:
[ATTACH=CONFIG]15535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15537[/ATTACH]
-ostatni sposób to po numerze modelu z tylniej obudowy. U mnie jest to model A1332 co wskazuje na iphona 4
i teraz już sam nie wiem jaki jest to model. Prawda taka, że tylnią obudowę zmienia się samodzielnie i dość często.
Jest jeszcze jakiś inny sposób na sprawdzenie???
Telefonik dojdzie do mnie w poniedziałek lub wtorek, ale sam nie wiem co mam już myśleć. Czy miałem farta i kupiłem 4s od nieświadomego sprzedawcy, czy strona imei.info nie jest na tyle pewna, a aluminiowa obudowa byla kiedys wymieniona akurat na taką z 4s.
Jest to iPhone 4S, miał zmienioną tylną klapkę, brakuje śrubek dolnych i jeśli się nie mylę to oficjalnie nie istnieje i powinien zostać poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztował, jeśli mogę zapytać ?
Napisano 14 czerwca 2013 - 18:25
Napisano 14 czerwca 2013 - 18:27
Jest to iPhone 4S, miał zmienioną tylną klapkę, brakuje śrubek dolnych i jeśli się nie mylę to oficjalnie nie istnieje i powinien zostać poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztował, jeśli mogę zapytać ?
Co to oznacza, że oficjalnie nie istnieje?
powrócił z zaświatów?
Napisano 14 czerwca 2013 - 19:41
Aby mieć pewność wpisz jego IMEI lub numer seryjny na tej stronie:
https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do
Napisz jakie informacje wyświetliła ta strona.
Napisano 14 czerwca 2013 - 21:04
Moja sprawa wygląda tak :
Kupiłem iPhona 5 okazyjnie na Allegro, w lutym, za 1800 zł iPhone był nowy, z pudełkiem itd. miał miec simlocka na jakąś norweską sieć (sprawdziłem że zdjęcie to koszt 120 zł, dlatego zdecydowałem się na telefon z simlockiem). Ku mojemu zdziwieniu, iPhone okazał się bez simlocka. Aktualnie śmigam na iOS 6.0, czyli od zakupu jeszcze go nie aktualizowałem. I tutaj rodzi się pytanie, czy mogę śmiało go zaktualizować ? Czy jednak istnieje ryzyko że pojawi się simlock ?
Mój wynik w imei.info :
IMEI: 013xxxxxxxxxx
Model: iPhone 5
Activated: Yes
Telephone Technical Support: Expired
Repairs and Service Coverage: 30.01.2014
Purchase Date: 30.01.2013
Contract Until: 30.01.2015
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked
- - - Połączono posty - - -
A i czy mogę skorzystać w razie czego z gwarancji ?
Wynik ze storny apple (https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do) :
Valid Purchase Date
A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.
Telephone Technical Support: Expired
You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.
Repairs and Service Coverage: Active
Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: January 30, 2014
Napisano 30 czerwca 2013 - 12:48
Napisano 30 czerwca 2013 - 12:52
Napisano 30 czerwca 2013 - 13:05
Napisano 30 czerwca 2013 - 13:07
https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych