Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Sprawdzanie iPhone: Warranty & Simlock Status

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1602 odpowiedzi w tym temacie

#76 kemotek

kemotek
  • 1 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 22:03

Orientujecie sie jak wyglada zdjecie simlocka w ip 4s z UK: simlock zalozony na: Carrier: O2 GBR; UK O2 Tesco (info z imei.info)

#77 GrubaPiatka

GrubaPiatka
  • 7 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 13:47

od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
[url=http://www.imei.info/news/]News on web - IMEI.info[/url]

#78 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 15:08

Nie wiem czy dobry dział,gdzie się oddaje na serwis iphone kupionego w sklepie apple store w berlinie ?

#79 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 23 listopada 2012 - 15:20

Nie wiem czy dobry dział,gdzie się oddaje na serwis iphone kupionego w sklepie apple store w berlinie ?

To ja Ci odpowiem: ZŁY DZIAŁ

#80 matiias

matiias
  • 2 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 15:54

If you want to unlock your iPhone Visit: [url=http://www.imei.info]Check IMEI - IMEI.info[/url]
Here you can unlock your iPhone and also check unlock status for FREE

#81 galant3

galant3
  • 45 postów
  • SkądRuciane-Nida

Napisano 24 listopada 2012 - 20:49

od niedawna na imei.info zrobili promocje i sprawdzenie gwarancji i statusu simlock jest darmowe!
News on web - IMEI.info

Status simlocka pokazuje może i dobrze, ale data gwaranci to w ogóle się nie zgadza.
Datę gwarancji pokazuje mi - Wsparcie techniczne przez telefon: A nie datę wygaśnięcia gwarancji.

#82 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 14:03

Na wstępie napiszę, że niepoprawnie podaje wielkość pamięci bo jest napisane, że mój telefon ma 32GB a ma 16GB...

News on web - IMEI.info

No to chyba się promocja skończyła teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.

All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).

Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD

#83 astar

astar
  • 1 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 20:47

Na wstępie napiszę, że niepoprawnie podaje wielkość pamięci bo jest napisane, że mój telefon ma 32GB a ma 16GB...

No to chyba się promocja skończyła teraz wyskakuje:
Phone warranty & simlock check service will provide you most detailed description you can get! You're 1 step away from getting that information.

All you have to do is pay small fee via PayPal (if you don't have PayPal account there is option to pay via CC without registering).

Your "warranty & simlock check" order will be visible as soon as PayPal confirms your payment.
Price: 2.99 USD

jest tez przycisk 'Free simlock & warranty status check' i za lajka na fb mozesz sprawdzis status

#84 GrubaPiatka

GrubaPiatka
  • 7 postów

Napisano 10 stycznia 2013 - 11:41

Serwis wydał niedawno aplikację IMEI.info dla systemu Android. Mozna tak jak na stronie wpisać IMEI albo zeskanować kod spod baterii telefonu i sprawdzić. Aplikacja dostępna za darmo w [URL="http://goo.gl/vapwI"]Google Play[/URL]. Ponoć niedługo ma być wydana wersja aplikacji dla iPhone.

#85 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 20:29

Mam to samo chyba maja słabe info

To stronka firmy sciagajacej simlocki za $$$ i stad bzdury ktore pokazuje bylebys tylko zamowil raport lub sciagniecie nieistniejacego simlocka. Kompletnie nierzetelna, mozna wymyslic sobie z glowy nieistniejacy IMEi i go wpisac i pokaze ze ma simlocka ;)

- - - Połączono posty - - -

Serwis wydał niedawno aplikację IMEI.info dla systemu Android. Mozna tak jak na stronie wpisać IMEI albo zeskanować kod spod baterii telefonu i sprawdzić. Aplikacja dostępna za darmo w Google Play. Ponoć niedługo ma być wydana wersja aplikacji dla iPhone.

Z tego co widze ta aplikacja sprawdza po podaniu IMEI tylko do jakiego typu telefonu on nalezy.

#86 kubapple

kubapple
  • 3 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 26 stycznia 2013 - 23:46

stronka fajna ale niestety trzeba płacić a jeśli korzystasz z opcji za free to mi na przykład wyskakuje coś takiego "Database is currently inaccessible, please try again later " i tak ciągle a w opisywanym wcześniej przez jednego z kolegów "simlock24 coś tam" tez sprawdzenie odpłatnie tak wiec trzeba szukać coś dalej

#87 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 10 marca 2013 - 19:31

Na allegro taka usługa kosztuje całe 6.99

#88 442ad7a801

442ad7a801
  • 49 postów

Napisano 01 maja 2013 - 09:10

Ja wpisuję IMEI i dane telefonu się zgadzają jednak w pozycji "buid in memory" jest błąd, ponieważ mój telefon ma 16GB pamięci a nie 32768 MB jak pokazuje mi ta strona. Poza tym jak klikam na "simlock & warranty" to po 10 sekundach wychodzi jakiś błąd i lipa. Tak zrobiłem 2 razy a teraz napisali, że skończył się dzienny limit. Chciałem zobaczyć co mi pokaże z tym simlockiem. Telefon nabyłem w UK z simlockiem tamtejszej sieci Orange, była jednak możliwość zdjęcia go u operatora i tak też postąpiłem. Niby to miało kosztować 20GBP ale jakoś kasy mi z konta nie ściągnęli. W iTunes jednak wszystko przebiegło OK i komunikował mi, że telefon teraz jest unlocked. Teraz jestem w Polsce, nabyłem kartę micro-sim w salonie Orange i działa elegancko. Zastanawiam się tylko, czy ten simlock rzeczywiście został wtedy zdjęty, bo może był na Orange z całego świata a nie tylko z UK :roll: Musiałbym włożyć micro-sim z plusa lub t-mobile żeby wiedzieć na 100%

#89 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 maja 2013 - 10:33

Ja wpisuję IMEI i dane telefonu się zgadzają jednak w pozycji "buid in memory" jest błąd, ponieważ mój telefon ma 16GB pamięci a nie 32768 MB jak pokazuje mi ta strona. Poza tym jak klikam na "simlock & warranty" to po 10 sekundach wychodzi jakiś błąd i lipa. Tak zrobiłem 2 razy a teraz napisali, że skończył się dzienny limit. Chciałem zobaczyć co mi pokaże z tym simlockiem. Telefon nabyłem w UK z simlockiem tamtejszej sieci Orange, była jednak możliwość zdjęcia go u operatora i tak też postąpiłem. Niby to miało kosztować 20GBP ale jakoś kasy mi z konta nie ściągnęli. W iTunes jednak wszystko przebiegło OK i komunikował mi, że telefon teraz jest unlocked. Teraz jestem w Polsce, nabyłem kartę micro-sim w salonie Orange i działa elegancko. Zastanawiam się tylko, czy ten simlock rzeczywiście został wtedy zdjęty, bo może był na Orange z całego świata a nie tylko z UK :roll: Musiałbym włożyć micro-sim z plusa lub t-mobile żeby wiedzieć na 100%

I przy okazji na Orange z księżyca.

#90 Muder

Muder
  • 1 postów

Napisano 19 maja 2013 - 05:34

Witam, chciałem sprawdzić na tej stronie "http://www.imei.info/" i wyszło mi takie coś: IMEI: 01xxxxxxxxxxxx Model: iPhone 4 Activated: Yes Telephone Technical Support: Expired Repairs and Service Coverage: Expired Purchase Date: Contract Until: None Blacklist Korea Networks: Blacklist Australia Networks: Blacklist Japan Networks: Blacklist Telenor (Sweden): Carrier: Buy carrier check! SIM lock: Locked i wydaje mi sie ze trzeba zapłacić, aby sprawdzić. Nie da sie jakoś darmowo sprawdzić swojej sieci, na którą mamy simlocka ? Bo posiadam Iphona 4 z systemem 6.1 i Jailbreak'iem ale nie umiem zbytnio tego zrobic, a wiem ze od czegos trzeba zacząć i podstawą bedzie sprawdzenie, do jakiej sieci należy ten telefon, pomógłby ktoś ?

#91 skyline67

skyline67
  • 7 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:08

Witam zakupilem ostatnio na aukcji allegro Iphona 4 16gb. Tak prznajmniej twierdzi sprzedający(około 400 pozytywów). Telefon bez simlocka, ale z ciekawość postanowiłem sprawdzić IMIE. Wynik ze strony IMEI.info IMEI: 013xxxxxxxxxxxxx Model: iPhone 4S Device has been replaced: Yes Activated: Telephone Technical Support: Repairs and Service Coverage: Purchase Date: 11.12.2011 Contract Until: 11.12.2013 Blacklist Korea Networks: Blacklist Australia Networks: Blacklist Japan Networks: Blacklist Telenor (Sweden): Carrier: Buy carrier check! SIM lock: Unlocked Po numerze stronka twierdzi, że jest to iphone 4s. Szybko zapytanie do wujka google jak odróżnić 4 od 4s i dostaje 3 wskazówki: -po numerze IMEI(już sprawdzone i wychodzi 4s) -po wcięciach na aluminiowej obudowie(4s posiada po 2 cięcia na każdej stronie, a 4 po jednym u dołu na stronę plus jedno przy gnieździe słuchawek). Ku mojemu zaskoczeniu są 4 wcięcia:cool: [ATTACH=CONFIG]15535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15537[/ATTACH] -ostatni sposób to po numerze modelu z tylniej obudowy. U mnie jest to model A1332 co wskazuje na iphona 4 i teraz już sam nie wiem jaki jest to model. Prawda taka, że tylnią obudowę zmienia się samodzielnie i dość często. Jest jeszcze jakiś inny sposób na sprawdzenie??? Telefonik dojdzie do mnie w poniedziałek lub wtorek, ale sam nie wiem co mam już myśleć. Czy miałem farta i kupiłem 4s od nieświadomego sprzedawcy, czy strona imei.info nie jest na tyle pewna, a aluminiowa obudowa byla kiedys wymieniona akurat na taką z 4s.

#92 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:23

Witam

zakupilem ostatnio na aukcji allegro Iphona 4 16gb. Tak prznajmniej twierdzi sprzedający(około 400 pozytywów). Telefon bez simlocka, ale z ciekawość postanowiłem sprawdzić IMIE.
Wynik ze strony IMEI.info

IMEI: 013xxxxxxxxxxxxx
Model: iPhone 4S
Device has been replaced: Yes
Activated:
Telephone Technical Support:
Repairs and Service Coverage:
Purchase Date: 11.12.2011
Contract Until: 11.12.2013
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked

Po numerze stronka twierdzi, że jest to iphone 4s. Szybko zapytanie do wójka google jak odróżnić 4 od 4s i dostaje 3 wskazówki:
-po numerze IMEI(już sprawdzone i wychodzi 4s)
-po wcięciach na aluminiowej obudowie(4s posiada po 2 cięcia na każdej stronie, a 4 po jednym u dołu na stronę plus jedno przy gnieździe słuchawek). Ku mojemu zaskoczeniu są 4 wcięcia:cool:
[ATTACH=CONFIG]15535[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15536[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15537[/ATTACH]
-ostatni sposób to po numerze modelu z tylniej obudowy. U mnie jest to model A1332 co wskazuje na iphona 4

i teraz już sam nie wiem jaki jest to model. Prawda taka, że tylnią obudowę zmienia się samodzielnie i dość często.
Jest jeszcze jakiś inny sposób na sprawdzenie???
Telefonik dojdzie do mnie w poniedziałek lub wtorek, ale sam nie wiem co mam już myśleć. Czy miałem farta i kupiłem 4s od nieświadomego sprzedawcy, czy strona imei.info nie jest na tyle pewna, a aluminiowa obudowa byla kiedys wymieniona akurat na taką z 4s.

Jest to iPhone 4S, miał zmienioną tylną klapkę, brakuje śrubek dolnych i jeśli się nie mylę to oficjalnie nie istnieje i powinien zostać poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztował, jeśli mogę zapytać ?

#93 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:25

Jak pisze kolega wyżej masz farta i to 4s.

#94 skyline67

skyline67
  • 7 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 18:27

Jest to iPhone 4S, miał zmienioną tylną klapkę, brakuje śrubek dolnych i jeśli się nie mylę to oficjalnie nie istnieje i powinien zostać poddany utylizacji (Device has been replaced: Yes).
Ile kosztował, jeśli mogę zapytać ?

Co to oznacza, że oficjalnie nie istnieje?
powrócił z zaświatów?

#95 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2013 - 19:41

To oznacza, że telefon o tym numerze seryjnym ktoś już oddał do serwisu autoryzowanego, który wymienił go na inny, a ten powinien trafić do Apple lub do utylizacji. Jakimś cudem trafił do Ciebie, co może nie być legalne. Oczywiście mogę się mylić.
Aby mieć pewność wpisz jego IMEI lub numer seryjny na tej stronie:

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

Napisz jakie informacje wyświetliła ta strona.

#96 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 21:04

Mam identyczny wynik w iPhonie 5 (blacklisty i że simlock unlocked)
Moja sprawa wygląda tak :
Kupiłem iPhona 5 okazyjnie na Allegro, w lutym, za 1800 zł iPhone był nowy, z pudełkiem itd. miał miec simlocka na jakąś norweską sieć (sprawdziłem że zdjęcie to koszt 120 zł, dlatego zdecydowałem się na telefon z simlockiem). Ku mojemu zdziwieniu, iPhone okazał się bez simlocka. Aktualnie śmigam na iOS 6.0, czyli od zakupu jeszcze go nie aktualizowałem. I tutaj rodzi się pytanie, czy mogę śmiało go zaktualizować ? Czy jednak istnieje ryzyko że pojawi się simlock ?

Mój wynik w imei.info :

IMEI: 013xxxxxxxxxx
Model: iPhone 5
Activated: Yes
Telephone Technical Support: Expired
Repairs and Service Coverage: 30.01.2014
Purchase Date: 30.01.2013
Contract Until: 30.01.2015
Blacklist Korea Networks:
Blacklist Australia Networks:
Blacklist Japan Networks:
Blacklist Telenor (Sweden):
Carrier: Buy carrier check!
SIM lock: Unlocked

- - - Połączono posty - - -

A i czy mogę skorzystać w razie czego z gwarancji ?

Wynik ze storny apple (https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do) :

Valid Purchase Date
A validated purchase date lets Apple quickly find your product and provide the help you need.

Telephone Technical Support: Expired
You are eligible to purchase telephone technical support from an Apple Advisor.

Repairs and Service Coverage: Active
Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: January 30, 2014

#97 kamisia789

kamisia789
  • 3 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 12:48

Witam. Mam mozliwosc zakupu telefonu. Czy po IMEI moge sprawdzic czy iphone jest oryginalny?

#98 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2013 - 12:52

Tak, tylko pytanie czy ten IMEI jest prawdziwy. Skąd podejrzenie, że telefon może nie być oryginalny ?

#99 kamisia789

kamisia789
  • 3 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:05

Osoba, ktora go sprzedaje dostala go w prezencie i nie jest tego pewna.

#100 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:07

Już sama ta sytuacja z prezentem i niepewnością odnośnie tego co sprzedaje jest bardzo podejrzana. Jeśli to jakaś aukcja lub ogłoszenie to daj tutaj link. A jeśli masz IMEI to sprawdzisz choćby na stronie apple:

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych