Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szukam opinii o iPod Shuffle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 23:44

Z allegro bywa roznie. IMHO lepiej kupic cos w sklepie i miec 101% pewnosci, ze ma sie gwarancje ktora bedzie obowiazywala i ma sie oryginalny produkt :) Ale jasne - na allegro itp aukcjach zdarzaja sie super okazje.

Gdy cena jest taka sama - owszem. Gdy mozemy zaoszczedzic 25% - sytuacja wyglada zdziebko inaczej. iPodow nie jest latwo podrobic i falszywki da sie odroznic na pierwszy rzut oka. Jako ze sprzet jest maly i wartosciowy, duzo osob przywozi go poprostu z usa i sprzedaje z 50zlotowa marza.

Wiem, ze sa etui do Nano ale nadal aby przelaczyc kawalek jakis trzeba spojrzec na ten ekran - no przynajmniej jest tak wygodniej :)
Dlatego opisalem do czego bardziej nadaje sie Shuffle a do czego Nano. Niech teraz Misty zdecyduje czy wiecej biega czy jezdzi na rowerze i tym bym ja sie kierowal przy zakupie odtwarzacza.
Oczywiscie jak ma sie dobrze zrobione playlisty to nie trzeba nic przelaczac i taki Nano bedzie lepszy bo na przyszlosc kupic mu mozna Nike+, radio itp akcesoria rozszerzajace mozliwosci naszego iPod'a :)

Czemu "nadal trzeba spojrzec na ekran"? Wcisniecie "next" wymaga tyle samo uwagi co na shuffle. Mozna go uzywac rownie dobrze w biegu, na rowerku a dzieki ekranowi takze na codzien.

---- Dodano 12-07-2007 o godzinie 00:46 ----

Taa, jasne.

6 czerwca (ponad miesiąc temu!!!) oddałem do gwarancji słuchawki kupione w Media Markt.
Dzwonię codzennie, ale zawsze otrzymuję tylko info, że dostanę nowe i że czekają na dostawę.

To się nazywa "101% pewności kupowania w sklepie".

Na karcie gwarancyjnej powinienes miec warunki - i w wiekszosci wypadkow czas naprawy moze byc do 3 tyg. Inaczej daja nowe, lub zwrot $.

#27 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 11 lipca 2007 - 23:55

Na karcie mam: * adresy i telefony * info, że jak powiedzą, że można odebrać, to mam na to 60 dni * numer zgłoszenia do gwarancji * datę zgłoszenia nie ma nic o czasie jaki oni mają na gwarancję - z tego co twierdzą, nie mogą mi też dać żadnych innych w zastępstwie :/ Słucham iPoda przez głośniki :/

#28 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 00:17

Czemu "nadal trzeba spojrzec na ekran"? Wcisniecie "next" wymaga tyle samo uwagi co na shuffle. Mozna go uzywac rownie dobrze w biegu, na rowerku a dzieki ekranowi takze na codzien.

Chodzilo mi bardziej o to, ze musimy odblokowac wtedy Nano i przez pomylke podglosnic / sciszyc muzyke - to w koncu dotykowe kolko :)

Ale ten problem mozna rozwiazac np.: dokupujac sobie radyjko do Nano :)

#29 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 lipca 2007 - 00:25

KrisP, używałeś Nano? Ja używam codziennie i na prawdę nie ma z tym problemu ;-)

#30 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 00:28

Ja go w ogole nie blokuje jak slucham - naprawde ciezko wcisnac tam cos niechcacy. MacDada - chodzi o karte dawana wraz z produktem przy zakupie.

#31 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 00:29

Tak uzywam Nano :) Moze ja akurat nie wymagam takiej funkcji od odtwarzacza i wydaje mi sie tylko, ze bedzie to jakas trudnosc zmienic utwor bez patrzenia w ekran - moze sie myle ;) Jutro sprawdze jak to jest z tym "don't-look-and-change-song" sposobem :D

#32 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 lipca 2007 - 00:41

Nie bylo takiej. Słuchaweczki byłu w kawałku tektury i przeroczystego plastiku. Na tym opakowaniu był napis o dożywotniej gwarancji producenta, MM nic nie dawał.

---- Dodano 12-07-2007 o godzinie 01:44 ----
KrisP:
ja trzymam iPoda w oryginalnym pokrowcu i w kieszeni. Nie zapinam blokady. Jak chcę, wkładam rekę do kieszeni i zmieniam utwór a nawet mogę sobie ustawić głośność (pokrowiec przenosi dotyk palca, a iPod bardzo rzadko reaguje na przypadkowe dotknięcia - pamiętaj, że do zmiany potrzebny jest ruch po kółku).

#33 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lipca 2007 - 13:48

Do tego kolko nie reaguje tylko na materialy przewodzace (powiedzmy), tak ze np ubranie nie powoduje zadnej reakcji. @MacDada polecam wizyte u lokalnego rzecznika praw konsumenta, zazwyczaj zaleca on zeby nie reklamowac towaru z gwarancji tylko z ustawy z 2002 (14 dni kalendarzowych na realizacje :)), a we wszystkich przypadkach skladanie wlasnego pisam z zadaniami dot. warunkow reklamacji, i to naprawde skutkuje

#34 Misty

Misty
  • 46 postów

Napisano 24 lipca 2007 - 12:17

Witam :) przepraszam że długo nie pisałam, ale zrobiłam sobie drobną przerwę w kontaktach z komputerem. muszę pochwalić się jestem już właścicielką nowiutkiej szufelki :) (niespodzianka urodzinowa od rodziny która coś tam słyszała jak w weekend byłam u nich) jest super!! brak wyświetlacza nie przeszkadza, bo i tak nie patrzę na odtwarzacz kiedy zmieniam piosenki. wykonanie super, dźwięk - ok! cudeńko małe :) po tym zakupie mam chrapkę na kolejne produkty Apple :) DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC :* iMisty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych