Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone nie zawsze chce się ładować.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 marca 2012 - 18:50

A wiesz ze moze to byc problem z komputerem (i jego gniazdami) i z Twoja ladowarka i znecasz sie nad iPhonem bez powodu ;)? O tyle problematyczne to jest, ze ewentualna zabawa z innym komputerem by potestowac skonczy sie wymazaniem tego co masz na swoim iPhonie. Wiec najpierw musisz sprobowac go backupowac (prawy guzik myszy na iPhona i backup) na swoim komputerze. Opowiedz jak wyglada operacja backupu, czy sie wysypuje w trakcie.

#27 mizziaaxD

mizziaaxD
  • 34 postów
  • SkądNysa

Napisano 20 marca 2012 - 19:11

mam nadzieje, że chodziło ci o odtworzenie kopi zapasowej :P Wszystko przebiegło bez problemów.

#28 mizziaaxD

mizziaaxD
  • 34 postów
  • SkądNysa

Napisano 21 marca 2012 - 10:00

Właśnie mam 2 kable i 2 ładowarki i na wszystkim mi nie działa. Tzn świruje. Jak go podpinałam do komputera rodziców to też świrował. Byłam właśnie w komisie i chłopaczek mi sprawdził czy działa no i się ładowało i znowu przestało, więc to chyba nie jest zbieg okoliczności... Dzisiaj idę do komisu gdzie mi wymienili to złączę i zobaczę co znowu powiedzą.

---------- Wpis dodano o 10:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:42 ----------

Czytałam, że bateria ma w iphonie ma ograniczoną ilość cykli w ładowaniu. Myślicie, że to może być wina baterii?

#29 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 marca 2012 - 14:31

Nie. To raczej nie jest kwestia cykli. Liczba cykli liczy się w tysiącach, a iP4 nie ma nawet 2 lat. Czas pelnego ladowania do 2h powoduje, ze niemozliwym jest, by ktos ladowal i rozladowywal go po kilkanascie razy dziennie... Czy bateria wadliwa? Tez watpie. Zadzwon do jakiegos centrum serwisowego, co oni mysla. Na Myapple znajdziesz jakis kontakt.

#30 mizziaaxD

mizziaaxD
  • 34 postów
  • SkądNysa

Napisano 21 marca 2012 - 14:37

hm to ja już nie mam pomysłów. Idę za niedługo do komisu gdzie mi wstawili te złącze i zobacze co powiedzą (zrobią)

#31 mizziaaxD

mizziaaxD
  • 34 postów
  • SkądNysa

Napisano 26 marca 2012 - 17:33

no i mi naprawili. Wszystko było ok. Wyszedł z naprawy 22. No i teraz znowu coś się dzieje. Tzn mam czarną nieoryginalną ładowarkę i jakoś mi się ładuje, ale jak iphone zaczyna się synchronizować przez itunes to znowu świruje...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych