Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7548 odpowiedzi w tym temacie

#726 jorge5

jorge5
  • 34 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2009 - 22:08

Czy ktos uzywa tego uchwytu: HIT ! HOLDER do etui REBEL lub NEO 3G W-wa,fakt. (813002351) - Aukcje internetowe Allegro
do capsul rebel lub capsul neo??
Zastanawiam sie jak sie to sprawuje z dosyc duzym IP.
Miałem kiedyś coś podobnego do motoroli v600 i bylo bardzo poreczne.

#727 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 25 listopada 2009 - 18:03

Ja z kolei szukam czegoś na kształt "portfela" na iPhone. Wybaczcie, ale nie chcę pisać felietonów dlaczego nie chcę silikonowych czy plastikowych pokrowców na tył lub folii ochronnych pokroju InvisibieShield.

Szczególnie interesuje mnie produkt prestigio: Pokrowce ochronne iPod/iPhone
Czarna skóra, gładka. Koszt około 100zł, dostępne w salonach iSpot.

Czy ktoś tutaj miał styczność z tymi pokrowcami i byłby chętny podzielić się spostrzeżeniami? Ewentualnie czy ktoś mógłby polecić podobny produkt, ale nie te śmiecie z allegro po 50zł i mniej?

#728 sushipizza

sushipizza
  • 110 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:11

Ja z kolei szukam czegoś na kształt "portfela" na iPhone. Wybaczcie, ale nie chcę pisać felietonów dlaczego nie chcę silikonowych czy plastikowych pokrowców na tył lub folii ochronnych pokroju InvisibieShield.

Szczególnie interesuje mnie produkt prestigio: Pokrowce ochronne iPod/iPhone
Czarna skóra, gładka. Koszt około 100zł, dostępne w salonach iSpot.

Czy ktoś tutaj miał styczność z tymi pokrowcami i byłby chętny podzielić się spostrzeżeniami? Ewentualnie czy ktoś mógłby polecić podobny produkt, ale nie te śmiecie z allegro po 50zł i mniej?

Zastanawiałem się nad tym pokrowcem, lecz kiedy moglem przymierzyc go do iphona w ispocie zniecheciłem sie. Niby ładny, dobrze iphone sie w nim trzyma lecz: nie chroni boków, po zamknięciu iphone staje się 2x grubszy i nie mieści się w kieszeni. W końcu kupiłem capsule rebel serpent, ktory bardzo dobrze sie sprawuje (rzuciłem nim już przez przypadek ze 2 razy i nic się nie stało, ani jednej ryski)

#729 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 listopada 2009 - 02:10

Zastanawiałem się nad tym pokrowcem, lecz kiedy moglem przymierzyc go do iphona w ispocie zniecheciłem sie. Niby ładny, dobrze iphone sie w nim trzyma lecz: nie chroni boków, po zamknięciu iphone staje się 2x grubszy i nie mieści się w kieszeni. W końcu kupiłem capsule rebel serpent, ktory bardzo dobrze sie sprawuje (rzuciłem nim już przez przypadek ze 2 razy i nic się nie stało, ani jednej ryski)

Miło i wierzę że kapsuła de best, ale pisałem już że nie chcę robić felietonów dlaczego akurat coś tego typu potrzebne, ale widzę że muszę ;)

iPhone ma być noszony w torebce, damskiej, w przegródce/kieszonce. Nie musi się*mieścić w kieszeń spodni (jak wiadomo - damskie spodnie opinają tyłek lepiej niż kondom XXS opina latynoskiego maczo i nawet drobne się ciężko mieszczą).

Mimo wszystko cieszę się, że choć jedna rzecz z twojego wpisu okazała się przydatna - że iTelefon trzyma się mocno. Nie bylem tego pewien. Szkoda właśnie, że nie osłania boków, ale to już wiedziałem wcześniej i jakoś bardzo się*tym nie martwię - Czy może jednak powinienem się tym martwić bo dużo odsłania?. Na sieci bardzo mało na temat porkowca, nie znalazłem żadnej recenzji produktu Prestigio.

Jeszcze to mi chodzi po głowie: Marware CEO Flip Vue for iPhone 3G/ 3GS (kolor czarny)
Podobny o tyle, że ma klapkę, niepodobny o tyle że ma klips (zbędny), jest na rzepy (huh...) i ogólnie jest gruby i wydaje się słabo wykonany (zwłaszcza jak się go zobaczy otwartego, całość z mikrofibry, chowa iPhonea jak każdy inny pokrowiec tego typu dla zwykłego komórkowca).

Najbardziej epicki pokrowiec z klapką jaki znalazłem to pokrowiec "Vaja iVolution Top SP" - koszt około 75$ i za cholerę nie wiem jak ja to w Polsce mam dostać.
Tu są dość dobre zdjęcia - FOR SALE: Vaja i-Volution Top SP case for iPhone - iPod touch Fans forum

#730 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 listopada 2009 - 18:56

Witam

Czy ktoś z Was posiada ten wynalazek? iskin? iPhone 3G silicon +FOLIA MEGA PROMOCJA 3GS (815335863) - Aukcje internetowe Allegro
Warto to kupić? Na zdjęciach wygląda ciekawie, a poprzedni pokrowiec szlag trafił i już żadnych "sztywnych" plastikopodobnych nie chcę.

Pozdrawiam

#731 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 26 listopada 2009 - 19:45

Witam

Czy ktoś z Was posiada ten wynalazek? iskin? iPhone 3G silicon +FOLIA MEGA PROMOCJA 3GS (815335863) - Aukcje internetowe Allegro
Warto to kupić? Na zdjęciach wygląda ciekawie, a poprzedni pokrowiec szlag trafił i już żadnych "sztywnych" plastikopodobnych nie chcę.

Pozdrawiam

Dołóż i kup tego capsule rebel serpent, o którym wszyscy tutaj mówią - idealne połączenie 2 światów: silikonowa miękkość otaczająca iTelefon i sztywny szkielet chroniący przed uszkodzeniami w razie updaku.
Po prostu nic lepszego w tym typie pokrowców dla iPhone nie ma.

@shrek2oo7
Miększy od tcyh wszystkich ultra twardych - plastikowych jest. Taki twardszy silikon-kauczuk (nie mylić z kulkami co to się odbijają jak szalone), ot co.

#732 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2009 - 19:48

Jaka silikonowa miekkość? Całe etui jest bardzo twarde jak na gumę.

---- Dodano 26-11-2009 o godzinie 19:49 ----
Jeśli koniecznie chcesz coś silikonowego to polecam SwitchEasy Colors.

#733 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 26 listopada 2009 - 20:25

Dołóż i kup tego capsule rebel serpent, o którym wszyscy tutaj mówią - idealne połączenie 2 światów: silikonowa miękkość otaczająca iTelefon i sztywny szkielet chroniący przed uszkodzeniami w razie updaku.
Po prostu nic lepszego w tym typie pokrowców dla iPhone nie ma.

Obejrzałem na YT film opisujący ten pokrowiec i mam mieszane uczucia. Jak dla mnie to za bardzo udziwnione. :) Może się podobać, ale mnie nie przekonuje.

Jeśli koniecznie chcesz coś silikonowego to polecam SwitchEasy Colors.

I to jest chyba coś czego szukam. :) Wygląda ciekawie i podoba mi się, że są dodawane do tego zatyczki wejść słuchawek i kabla usb. No i 18 Euro nie wydaje się zbyt wygórowaną ceną.

Dzięki za poradę

Pozdrawiam

#734 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2009 - 18:36

zatyczki zgubilem po 20 minutach.... teraz na dealextreme kupilm 5 kompletow na zapas

#735 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 listopada 2009 - 18:48

Też się tego obawiam, ale może nie zgubię. :-) Zamówiłem 2 pokrowce SwitchEasy Colors, Milk i Citrus. Mam nadzieję, że wytrzymają dłużej niż poprzednie...

#736 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 listopada 2009 - 19:22

Ja przez ponad rok nie zgubiłem tej zatyczki do kabla USB ;)

#737 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2009 - 23:32

U mnie również jest.

---- Dodano 27-11-2009 o godzinie 23:33 ----

Też się tego obawiam, ale może nie zgubię. :-) Zamówiłem 2 pokrowce SwitchEasy Colors, Milk i Citrus. Mam nadzieję, że wytrzymają dłużej niż poprzednie...

Jak możesz to wrzuć zdjęcia jak przyjdą, bo chciałbym zobaczyć jak te kolory wyglądają(też może sobie zamówię).

#738 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopada 2009 - 20:15

Komolet zatyczek 1.50$ :)

#739 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 20:17

Moi kochani applemaniacy! Proszę pomóżcie mi w wyborze idealnego pokrowca/obudowy do Iphona 3G. Chciałbym żeby było to wykonane z dobrej jakości, łatwo się zdejmowało, chroniło wyświetlacz oraz posiadało wyjście na słuchawki. Już drugi raz zbiła mi się szybka w telefonie i jestem tym wyjątkowo podirytowany... Będę bardzo wdzięczny za pomoc i najlepiej jeśli pokrowiec, bądź folia, bądź inne urządzenie zabezpieczające mój telefon zmieści się w przedziale 100-200 PLN Zapomniałem dodać, żeby nie zwiększało zbytnio rozmiarów Iphona :)

#740 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2009 - 20:18

CapsuleRebel, a jak zależy ci na ochronie ekranu to iSkin revo2 ;), ale IMHO capsule lepszy.

---- Dodano 30-11-2009 o godzinie 20:20 ----
http://grab.by/T1S
Jak widać z przodu ma specjalną zdejmowaną osłonę na ekran, która jest zrobiona z grubego plastiku.

#741 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 17:00

Uwaga uwaga uwaga nie myjscie niczego switcheasy zmywaczem do paznokci!! Ja umylem 5 minut temu i z bialej czescy z tylu zeszla ta warstwa mikrogumki ale juz sie niebedzie brudzil :D

#742 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 17:14

No sory, ale coś takiego można było przewidzieć ;)

#743 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 18:10

No ale teraz wyczyscilem na dobre xD bialy jak stacja dok. :P apropo kupilem w stanie idealnyn za 70 z pilotem orginal apple

#744 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 18:12

A kupiłeś Apple Universal Dock czy iPod Universal Dock?

#745 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:40

iPod, ale w zasadzie jaka to roznica?

#746 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:42

A przypadkiem nie pyta czy włączyć tryb samolotowy.

#747 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:46

Pyta, bo niema wycinek na glosniki, ale msm sposob jak wychlastac ten komunikat x systemu

#748 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:46

Możesz go zdradzić?

#749 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:50

Moge jak wytestuje :P jutro po 17:00 (weekend)

bo jak cos nie chce ludzi zmuszac do restore.

Jak zadziala napisze tutka :P

pozatym troszke glupio ze moj kabel AV nie dziala z tym dockiem i auto dzwiek leci na jacka w stacji. Tez z tym walcze, dam znac.

---- Dodano 03-12-2009 o godzinie 21:51 ----
Wymaga JB a ty widze niemasz. Ale mowie musze sprawdzic a nie lac jak by cos.

#750 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2009 - 21:52

Mogę zrobić w każdej chwili ;) Bo to jest dość wkurzające :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych