Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 1 votes

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Please log in to reply
7548 replies to this topic

#1701 menshealth82

menshealth82
  • 73 posts

Posted 20 March 2011 - 17:01

Vapor Case

Witam,

Żegnam. To nie jest dział giełda.

#1702 PDW

PDW
  • 20 posts

Posted 26 March 2011 - 17:03

Witam od tygodnia jestem posiadaczem nowego iPhone 3gs
I zastanawiam się czy wartko kupować jakąś ochronkę na iPhone? jak tak to jaką? oczywiście nie za drogą ponieważ narazie nie mam kasy za dużo lecz oczekuje od ochronki jakieś żeby nie szpeciła piękności iphone i żeby była skuteczna :) co polecacie? Prosił bym o linki do aukcji
Czytałem wątek ale głównie ostatnie strony z aktywnymi linkami np do allegro są do iP4
a starsze wątki mają wygasłe aukcję do allegro...

edit:
Co sądzicie o tych ochronkach?

http://allegro.pl/et...1504625634.html

http://allegro.pl/ge...1493917702.html

#1703 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2011 - 14:27

Witam, ponad pół roku używam tylko Incase Snap Case w kolorze czarnym. Jestem bardzo zadowolony jednakże myślę nad zmianą na jakiegoś bumpera + folia na tył. Zależy mi na tym aby nie był to żaden gumiak, aby nic nie trzeszczało a iPhone wyglądał możliwe jak najbardziej "seryjnie" ;) Co możecie polecić ? Coś z SGP czy może coś innego ? P.S. Jak wygląda kwestia folii na ekran ? Kiedyś do 3G kupiłem InvisibleShield i po kilku dniach wywaliłem do kosza. Widać było że jest naklejona folia, poza tym jak dla mnie była dziwna w dotyku. Czy poprawiło się coś w tym temacie ?

#1704 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 29 March 2011 - 15:56

Zastanawiam sie czy kupic skorke Karvt czy GelaSkins? :>

#1705 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 March 2011 - 10:17

Czy ktoś z Was używał Macally Crystal Snap Case lub Incase Crystal Snap Case ? Ewentualnie czy możecie mi powiedzieć czy widać rysy na tych obudowach ? Mam Incase Snap case ale dymioną i zastanawiam się nad przeźroczystą.

#1706 jasi0

jasi0
  • 625 posts

Posted 30 March 2011 - 22:22

Czy ktoś z Was używał Macally Crystal Snap Case lub Incase Crystal Snap Case ? Ewentualnie czy możecie mi powiedzieć czy widać rysy na tych obudowach ? Mam Incase Snap case ale dymioną i zastanawiam się nad przeźroczystą.

Mój kumpel ma przeźroczystą i opór na niej widać ryski. Dlatego więc ja kupiłem dymioną;) Niestety telefon ostatnio na imprezie mi upadł i mi się złamała w rogu;/ W drodze jest już do mnie bumper SGP z foliami:)

#1707 fellert

fellert
  • 272 posts
  • SkądWygoda /k Garwolina

Posted 04 April 2011 - 19:18

Witam chciałbym dołączyć się do tematu potrzebny mi pokrowiec na iphona 4 mam kilka aukcji z allegro:
Pokrowiec IPHONE 4 4G GRAFIT ETUI + FOLIA =OCHRONA (1499974283) - Aukcje internetowe Allegro
Doskonałe Eleganckie Etui DOLCE VITA do iPhone 4G (1538638599) - Aukcje internetowe Allegro
KOMPLET: kabura,pokrowiec,etui iPhone 4G+ FOLIA (1527478938) - Aukcje internetowe Allegro

Ogólnie chodzi mi w pokrowcu o to:
- musi zakrywać ekran przedni to podstawa
- nie może mieć plastikowych zatrzasków
- zamykanie powinno być na tyle iphona jak w ostatnim linku ewentualnie na górze ale na jakiś magnes jak w 1 z linków
- 3 opcjonalnie może ale musi mieć odkrytych głośników na spodzie - wiadomo syf się tam zbiera
-cena 70-100 zł

Chciałbym wiedzieć co sądzicie o przedstawionych przeze mnie pokrowcach na linkach czy którykolwiek nadaj się czy nie sa warte zachodu nawet.

z góry dzięki

#1708 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 April 2011 - 19:45

SGP Store - Stylish people's Good Partner tam maja fajne etui tego typu.

#1709 Simm

Simm
  • 17 posts

Posted 05 April 2011 - 18:03

Krótki post a'la recenzja :) - zdecydowałem się na zakup bumpera Case Mate'a, o takiego [url=http://www.case-mate.com/iPhone-4-Cases/Case-Mate-iPhone-4-Hula-Case.asp]iPhone 4 Hula Case by Case-Mate[/url] , doklejając na tył obudowy folię z dołączonego zestawu. Mimo początkowych obaw, pierwszy tydzień upewnia mnie, że zakup był jak najbardziej trafny. Przezroczysta, gumowana na kantach ramka dobrze chroni telefon zarówno przed obiciem, może nawet lekkim upadkiem, jak i podczas odkładania go, przesuwania po stole itd.

Dodatkowo kształt ochraniacza sprawia, że telefon lepiej leży w dłoni, pewnie trzyma się, gdy go gdzieś odłożę, np. na oparcie fotela. Ogólnie to jest super. :)

#1710 fellert

fellert
  • 272 posts
  • SkądWygoda /k Garwolina

Posted 05 April 2011 - 20:10

Krótki post a'la recenzja :) - zdecydowałem się na zakup bumpera Case Mate'a, o takiego iPhone 4 Hula Case by Case-Mate , doklejając na tył obudowy folię z dołączonego zestawu. Mimo początkowych obaw, pierwszy tydzień upewnia mnie, że zakup był jak najbardziej trafny. Przezroczysta, gumowana na kantach ramka dobrze chroni telefon zarówno przed obiciem, może nawet lekkim upadkiem, jak i podczas odkładania go, przesuwania po stole itd.

Dodatkowo kształt ochraniacza sprawia, że telefon lepiej leży w dłoni, pewnie trzyma się, gdy go gdzieś odłożę, np. na oparcie fotela. Ogólnie to jest super. :)

A włąsnie co jest lepsze case na iphona czy futerał ??

#1711 4PPL3

4PPL3
  • 82 posts

Posted 07 April 2011 - 08:12

Od około dwóch tygodni jestem posiadaczem i4. Kupiłem sobie bumper + folie: sgp neo hybrid ex. Już po pierwszym dniu zrezygnowałem z bumpera, gdyż złe mi sie wyjmowało telefon z kieszeni przez tą gumę po bokach. Folie mam cały czas założone, lecz już jest widoczne na nich mnóstwo rys, dlatego zastanawiam się rownież nad zdjęciem tych foli. Może mi ktoś powiedzieć jak rysuje się szkło zastosowane w i4 w porównaniu do foli sgp dołączonych do zestawu sgp neo hybrid ex? Rownież możecie sie podzielić waszym doświadczeniem, co sie stanie z i4 po upadku z 1 metra?

#1712 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2011 - 19:29

Panowie krótka piłka: jaka jest najlepsza przeźroczysta folia na tył dla iPhone 4 ? Zaleźy mi na tym aby dobrze chroniła no i naprawdę była jak najmniej widoczna. Cena nie gra roli

#1713 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2011 - 16:54

Invisible Shield albo jakaś od SGP np. Crystal Clear. Poszukaj na Allegro.

#1714 czaras

czaras
  • 371 posts

Posted 12 April 2011 - 21:17

Invisible Shield albo jakaś od SGP np. Crystal Clear. Poszukaj na Allegro.

Ale powiem Wam, że naklejenie tej folii od SGP jest cholerrnie trudne, 2 x fail u mnie.

#1715 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 April 2011 - 22:27

Będę wdzięczny za link do 100% sprawdzonego sprzedawcy u którego kupię folię SGP na tył

#1716 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 13 April 2011 - 09:41

Napisz do Narkomana on lubi SGP i sprzedawał :)

#1717 decorin

decorin
  • 3 posts

Posted 13 April 2011 - 14:34

Drobna informacja na temat potwierdzania autentyczności produktów SGP. Monitowaliśmy wielokrotnie do SGP na temat podrób które są sprzedawane w Polsce oraz ze nie ma sie na to praktycznie żadnego wpływu bo bardzo trudno odróżnić oryginał od podróbki jednak są szczegóły takie jak czcionka na opakowaniu, nadruk wytłoczony na wew. stronie bumpera (neo hybrid) itp których podróbki nie maja. Dzięki kilku mailom do SGP w/w firma od połowy marca udostępnia wszystkie swoje produkty z hologramem widocznym w prawym górnym rogu na opakowaniu oraz w przypadku produktów które jeszcze nie zostały takim hologramem opatrzone kartką wew. opakowania na której jest numer seryjny który można wpisać na stronie original.sgpstore.com i potwierdzić oryginalność produktu. Tak wiec myślę ze i dla wszystkich was kupujących jest to dobra informacja:)

#1718 Rajter

Rajter
  • 2 posts

Posted 13 April 2011 - 20:18

Witam.Mam pytanie.Co za etui na iphona jest w tle na twitterze rapera Game? [url=http://twitter.com/thegame]Charles Louboutin (thegame) on Twitter[/url] Będe wdzięczny za pomoc

#1719 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 13 April 2011 - 20:38

Nie widze tam iPhona

#1720 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 April 2011 - 07:52

Ponawiam pytanie. Gdzie w PL kupię oryginalne folie SGP/Invisible Shield ?

#1721 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 14 April 2011 - 10:28

Zolti.pl

#1722 mareksle

mareksle
  • 295 posts
  • SkądOlkusz

Posted 14 April 2011 - 17:59

Ponawiam pytanie. Gdzie w PL kupię oryginalne folie SGP/Invisible Shield ?

Przecież 'decorin' odpowiedział na Twoje pytanie:)

#1723 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 April 2011 - 19:27

Nie, nie odpowiedział. Zdecydowałem się jednak na SGP.

Którą folię na tył wybrać ? Chcę przeźroczystą jak najlepiej chroniącą od rys a jednocześnie jak najmniej widoczną

http://www.sgpstore....eld-series.html

czy

http://www.sgpstore....-ex-series.html

#1724 decorin

decorin
  • 3 posts

Posted 15 April 2011 - 21:02

Obie folie są dobre sam musisz zdecydowac osobiscie u jednego swojego klienta widzialem wlasnie folie z serii EX na zywo na telefonie i powiem szczerze ze jest zupelnie nie zauwazalna malo tego nawet jak sie patrzy pod swiatlo nie tworzy na wyswietlaczu takiego efektu teczy jak to jest w przypadku innych nie markowych folii. No ale folia produkowana jest w japoni natomiast sgp tylko przybija metke wiec mozna sie spodziewac wysokiej jakosci.A jak chcesz kupic folie to zapraszam do mnie na PM.po Natomiast co do oryginalnosci jezeli kupujecie cos na allegro badz w innym miejscu a nie bedzie to teraz opatrzone hologramem lub numerem seryjnym na kartce wew. zadajcie potwierdzenia autentycznosci fakturami pro forma z sgp poniewaz w wiekszych ilosciach nic nie da sie kupic bez faktury to po pierwsze a po drugie nawet jezeli ktos bedzie duzym cwaniakiem to i tak nie przejdzie to przed odprawe celna. Najwiekszym z mojego punktu widzenia dystrybutorem podrob SGP jest obecnie aliexpress.com gdzie mozna tego kupic na tony a cena jest duuuuuzo nizsza tylko ze z oryginalem nie ma to kompletnie nic a nic wspolnego. Tak wiec proscie o scan faktur jezeli cos budzi wasze watpliwosci.

#1725 Masa

Masa
  • 22 posts

Posted 23 April 2011 - 23:29

Co polecacie dla maksymalnej ochrony iPhone'a (4) przed zarysowaniami? Wolałbym nie zakrywać go praktycznie wcale i cieszyć się jego wyglądem, więc wydaje się, że folia na tył i przód byłaby idealna. Pytanie tylko, czy sama folia wystarczy i czy po jakimś czasie nie pokryje się ryskami? Czy nie lepiej jednak zaopatrzyć się w etui? Czy może jednak folia na ekran nie jest potrzebna, a jedynie porządne etui? Słyszałem, że w poprzednich iPhone'ach ekran był wytrzymały, nie wiem jak tutaj.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users