Są jakieś polecane „real Carbon” etui na 13mini? Pitakę znam.
Las rąk.
Postawiłem znów na Pitaka.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 29 kwietnia 2022 - 20:34
Są jakieś polecane „real Carbon” etui na 13mini? Pitakę znam.
Napisano 30 kwietnia 2022 - 09:22
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Napisano 30 kwietnia 2022 - 13:22
Do mnie przedwczoraj przyjechała Pitaka MagEZ Case Pro do iPhone 13 Pro z polskiego sklepu i od razu wróciła. Jakość wykonania jak za taką kasę bardzo średnia.
Ja mam do iP 12 Pro Max. Po pół roku zajechana okrutnie, a telefonu nie noszę w torebce i nawet szkło jak nowe, dopiero teraz rysę złapało. Kupiłam etui Crong i jest fajne, cienkie, na razie nie żółknie jak inne.
iPhone 14 PRO Max
Napisano 08 czerwca 2022 - 12:56
Dziękuję za odpowiedź. Co masz na myśli pisząc o tym grzaniu się? Co za to odpowiadało? Sam telefon czy bardziej guma od etui? To niebieskie świetne ale muszę mieć etui z magsafe też to uchwytu w samochodzie.
I jeszcze pytanie do wszystkich: czy to etui Spigen występuje z czarną ramką? https://allegro.pl/o...max-11247153322
Przeźroczyste żółkną.
Tak występuje to etui z czarną ramką https://www.spigen.p...lack-case-96791
Napisano 09 czerwca 2022 - 11:07
Czy ktoś z szanownego grona używał lub używa etui marki Benks.
Mam na myśli dokładnie ten model: https://www.benks.co...tic-kevlar-case
Użytkownik adamski.ab edytował ten post 09 czerwca 2022 - 11:07
Napisano 09 czerwca 2022 - 14:36
Tak, ja. Z resztą wrzucałem coś stronę lub dwie wcześniej.
Ogólnie super, ale w jednym miejscu średnio spasowane więc odesłałem. W międzyczasie dotarłem do jakichś recenzji na Aliexpress lub podobnym portalu, że z Benksów schodzi farba.
Napisano 09 czerwca 2022 - 15:52
Napisano 09 czerwca 2022 - 16:47
Napisano 09 czerwca 2022 - 18:15
Napisano 09 czerwca 2022 - 18:53
Nomad jest gruby, pogrubia. Miałem na XS, którego teraz używa (z tym Nomadem) żona.
Moim następnym etui była całkowita odwrotność - pitaka air. Kocham, uwielbiam, we wrześniu do nowego telefonu też zamówię.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 09 czerwca 2022 - 19:07
Napisano 09 czerwca 2022 - 19:29
No ja to właśnie uwielbiam. Chodzi mi głównie o ochronę plecków, bo uważam kładzenie teleofnu ekranem do dołu na stole za nienormalne ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 10 czerwca 2022 - 08:50
Witam
Słyszałem od kilku osób że etui Spigen są dobre ale chciałem kupić do iPhone 13 i niewiem które wybrać bo jest ich za dużo na ich stronie
https://www.spigen.pl/pl/menu/apple/iphone-13-33732
potrzebuje coś pancernego
Napisano 10 czerwca 2022 - 12:11
Co do Pitaki i wycięć, które są w podstawowej wersji, jest jeszcze model New MagEz Case Pro. Oglądałem różne recenzje i bardzo chwalone jest za jakość.
Link do strony producenta: https://ipitaka.pl/p...hone13-pro-max/
Napisano 10 czerwca 2022 - 12:56
Co do Pitaki i wycięć, które są w podstawowej wersji, jest jeszcze model New MagEz Case Pro. Oglądałem różne recenzje i bardzo chwalone jest za jakość.
Link do strony producenta: https://ipitaka.pl/p...hone13-pro-max/
Miałem 2 sztuki tego etui do 13 Pro i obie odesłałem ze względu na jakość wykonania. Dla mnie nie do przyjęcia za te pieniądze.
Dla mnie idealny byłby silikonowy case Apple.....gdyby był z jakiegokolwiek innego tworzywa niż to z którego jest.
Napisano 10 czerwca 2022 - 13:41
Niby tyle tego jest na rynku w przeróżnych cenach, ale jak chce się wybrać coś rozsądnego, to się zaczynają schody. No nic, poszukam czegoś mądrego . Dedykowane od Apple są raczej przereklamowane.
Napisano 10 czerwca 2022 - 13:59
Miałem 2 sztuki tego etui do 13 Pro i obie odesłałem ze względu na jakość wykonania. Dla mnie nie do przyjęcia za te pieniądze.
Dla mnie idealny byłby silikonowy case Apple.....gdyby był z jakiegokolwiek innego tworzywa niż to z którego jest.
To ja mam zupełnie odmienne zdanie. Posiadałem etui Pitaka mając 12 mini, mam je teraz mając 13 pro i nic nie mogę zarzucić. Oczywiście jeśli dla kogoś najważniejsza jest jak największa ochrona telefonu to nie polecałbym tego etui jako pierwszy wybór ale jeśli komuś zależy na cienkim, lekkim etui i podoba mu się wzór to uważam że jest ono jedno z lepszych na rynku.
Napisano 10 czerwca 2022 - 16:07
Napisano 10 czerwca 2022 - 17:01
Podbijanie swoich wpisów jest złym pomysłem. Podbijanie swojego wpisu, który był wrzucony ledwie kilka godzin wcześniej jest podwójnie złym pomysłem.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 12 czerwca 2022 - 21:50
Użytkownik adamski.ab edytował ten post 12 czerwca 2022 - 21:52
Napisano 16 czerwca 2022 - 10:09
Witam
Słyszałem od kilku osób że etui Spigen są dobre ale chciałem kupić do iPhone 13 i niewiem które wybrać bo jest ich za dużo na ich stronie
https://www.spigen.p...iphone-13-33732
potrzebuje coś pancernego
Na moim 12 Pro używam Ultra Hybrid i naprawdę daje radę. Ogólnie Spigena używam od lat i bardzo sobie chwale, bardzo dobre produkty w normalnych cenach.
Napisano 03 lipca 2022 - 15:07
Od niedawna jestem posiadaczem powerbanku z magsafe i poszukuję jakiegoś case’a za rozsądne pieniądze ładującego tą technologią.
Obecnie mam etui Spigen Ultra Hybrid do mojego 12 Pro, magnesy nie łapią, telefon się ładuje, jednak bardzo się nagrzewa. Myślałem że to kwestia niekompatybilnego etui, więc zdjąłem je, ale iPhone nadal bardzo się nagrzewał podczas ładowania.
Czy zakup stosownego etui z magsafe może zmniejszyć nagrzewanie się telefonu? Jakie etui etui w podobnym stylu (przezroczyste/z przezroczystymi pleckami) do max 100zł możecie polecić?
Napisano 03 lipca 2022 - 17:57
iPhone 15 Pro
Napisano 04 sierpnia 2022 - 20:24
Nic nie zmniejszy nagrzewania. Powerbank Magsafe to lipa, która psuje tylko szybciej baterie. Nie dość że nie potrafi naładować do pełna nawet 12/13 mini to jeszcze niszczy baterie. Wiadomo - szybciej zniszczysz,szybciej wymienisz baterie lub kupisz nowszy model. I biznes się kręci.
No tak to dość logiczne że przy indukcji telefon się lekko nagrzewa. Natomiast czy ktoś z Was sprawdzał czy jest jakaś różnica w nagrzewaniu się iPhona w przypadku używania ładowarki Magsafe, a dowolnej innej indukcji? Czy to że Magsafe się przypomina dokładnie tam gdzie trzeba ma wpływ na temp jaką osiąga telefon?
Napisano 04 sierpnia 2022 - 20:34
iPhone 15 Pro
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych