Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#5526 ivi

ivi
  • 174 postów
  • SkądZakopane

Napisano 04 września 2016 - 19:06

Racja, są dwa warianty, z tym że to drugie nazywa się tough armor tech.
!!!!HxC PUNK Z-ne!!!! Ipod Video 60Gb RULEZ!!!!

#5527 dzb

dzb
  • 43 postów

Napisano 05 września 2016 - 07:28

Witam,

kupiłem właśnie IP SE i zastanawiam się nad etui.

Czy kupowanie czegoś z przezroczystym tyłem ma sens?

Czy ewentualne rysy nie będą na takim etui zbyt widoczne? Czy często trzeba wyjmować telefon i czyścić z pyłu?

Rozważam etui marki Spigen (Neo Hybrid lub Ultra Hybrid) bo miałem z nią dobre doświadczenia na innych telefonach.

iPhone SE 16GB

#5528 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 września 2016 - 07:41

Neo hybridy są spoko dopóki nie pęknie Ci ramka przy gnieździe jack bo fakt jest taki, ze prędzej czy pózniej każde w tym miejscu pęka. Mój jak nosiłem jeszcze w samsungu przeżył jedynie kilka tygodni i szlag go trafił ;)

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#5529 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 05 września 2016 - 07:43

Moje pękło przy przycisku do wyłączania dźwięku...

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5530 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 września 2016 - 07:44

No akurat w galaxiaku nie było takiego cuda ;)

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#5531 dzb

dzb
  • 43 postów

Napisano 05 września 2016 - 07:57

A jak z przezroczystymi? Warto się w to w ogóle bawić?

Wydaje mi się, że to fajna opcja, żeby było widać, że iphone to "ajfon" :D

Ale jeśli ma tam się zbierać kurz i nieestetycznie wyglądać to wolę coś klasycznego, czarnego...

iPhone SE 16GB

#5532 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 05 września 2016 - 08:16

Mam spigen thin fit od 1,5 roku i jest ok. Tylko troche trzeszczy.

#5533 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 września 2016 - 08:35

Mi sie wydaje ze przezroczyste z gatunku tanie są okropne bo sie brzydko przecierają. Miałem swojego czasu przezroczystego etuja od rearth bodajże fusion i był naprawdę zacnej jakości ;)

#5534 dzb

dzb
  • 43 postów

Napisano 05 września 2016 - 08:38

Spigen to chyba nie takie tanie?  ;)

Ale spojrzę też na to Fusion - jest lepsze?

iPhone SE 16GB

#5535 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 września 2016 - 09:14

Nie miałem nigdy przezroczystego spigena i nie wiem jak sie zachowuje. Widziałem u znajomego iphone w jakimś takim mega slim przezroczystym etuju ale wyglądało tandetnie. Jestem zdania ze telefon z ponad 3 klocki powinien mieć etui adekwatnie wykonane, a jak widzę te telefony w gumiakach za 30 zł to śmiech mnie ogarnia ;). Spigeny ogólnie są świetne (no moze poza neo hybrida), ale tak jak napisałem przezroczystego nigdy nie miałem. Reartha mam do dziś na innym telefonie i to wielkim i wykonanie jest genialne jak na kawałek gumy. Producent daje Ci tez wykrojnik jakbyś chciał sobie jakaś grafikę przyciąć pod etui nawet. Obie tafle (z zewnątrz i od wewnątrz) są wyklejone folia ochronna i dopiero jak telefon wkładasz to należy je zdjąć. Generalnie gość u którego to kupowałem mówił se najlepiej wyglada jak go włożysz raz i nie zdejmujesz bo wtedy żaden syf nie leci i nie szpeci. Jego wada jest niestety grubość bo nie jest to slim.

#5536 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 05 września 2016 - 09:19

Tak jak napisałem - mam swój od ponad 1,5 roku i jest ok.

Na tyle ok, że jak żonie niecałe 2 miesiące temu kupiłem SE, to też chciała spigen thin fit przeźroczysty. 

#5537 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 września 2016 - 10:44

Witam, posiada ktoś może Spiegena Tough Armor Tech na swoim 6/6s? Czy nie pogrubia zbytnio telefonu?

Iphone 4s 16gb --> Samsung Galaxy S4 --> Iphone 6s 64gb Space Gray

#5538 tribal07

tribal07
  • 15 postów

Napisano 05 września 2016 - 13:34

Witam, to może ja się wypowiem co do przeźroczystych etui typu Ringke Fusion czy tez Spigen Ultra Hybrid.

Wspomniane etui testowałem na iphone'ach 6 i SE. Początkowo byłem zachwycony ponieważ etui sprawiają wrażenie solidnych, dając jednocześnie możliwość cieszenia się oryginalnym designem iphone'a. Posiadają niestety wadę, która ujawniła się na każdym urządzeniu (a było ich w sumie 4). Mianowicie po pewnym czasie pod etui dostają się paprochy/piasek itp. które powoduję rysowanie obudowy telefonu, a dokładniej takie mini odpryski (widać, że ziarenka "wbijają" się w obudowę telefonu). W jednym przypadku wyglądało to naprawdę niefajnie, w pozostałych na pierwszy rzut oka można tego nie zobaczyć, ale ja na tym tle jestem nienormalny, więc mnie to razi. Z tego co wiem nie jest to problem odosobniony. Gdyby nie ten fakt, etui byłyby idealne, bo chronią telefon, nie pogrubiając go za bardzo.

Obecnie używam silikonowego etui Nilllkin Nature, które o dziwo wygląda dość znośnie (tzn. prawie w ogóle go nie widać) i póki co nie zaobserwowałem w nim powyższego problemu (a jestem po urlopie nad jeziorem, gdzie piasku i paprochów pod dostatkiem).

#5539 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 września 2016 - 13:39

powinni wymyślić jakieś takie etui termokurczliwe, czy tam nanokurczliwe, że po dotknięciu obudowy przykleja się tak mocno jak na przykład te gecko w samochodach. Jak miałem jeszcze nokię e65 z 6 lat temu to pamiętam, że szybciej klapka od baterii mi się odczepiła i została na gecko, a sam telefon poleciał, niż odkleił się w całości od niego ;).

#5540 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 września 2016 - 19:49

Jak ten Nillkin Nature dla 6s?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#5541 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 06 września 2016 - 06:18

Dodam też coś od siebie. Do iPhone 5S używam nakładki Beeyo Soldier. Jest idealna i chroni telefon przed upadkiem, a do tego dobrze trzyma się w rekach. Jedyne co może być dla kogoś na minus, pogrubia i przez to telefon jest cięższy.

#5542 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 06 września 2016 - 09:39

Ja używam tylko przezroczyste etui i jest spoko. Nie przeciera się, a rysy głębokie widać głównie pod światło. Mi zależy na tym żeby etui było cienkie i jak najmniej widoczne.

iPhone 14 PRO Max

#5543 Robcionike

Robcionike
  • 123 postów

Napisano 06 września 2016 - 17:29

Witam, to może ja się wypowiem co do przeźroczystych etui typu Ringke Fusion czy tez Spigen Ultra Hybrid.

Wspomniane etui testowałem na iphone'ach 6 i SE. Początkowo byłem zachwycony ponieważ etui sprawiają wrażenie solidnych, dając jednocześnie możliwość cieszenia się oryginalnym designem iphone'a. Posiadają niestety wadę, która ujawniła się na każdym urządzeniu (a było ich w sumie 4). Mianowicie po pewnym czasie pod etui dostają się paprochy/piasek itp. które powoduję rysowanie obudowy telefonu, a dokładniej takie mini odpryski (widać, że ziarenka "wbijają" się w obudowę telefonu). W jednym przypadku wyglądało to naprawdę niefajnie, w pozostałych na pierwszy rzut oka można tego nie zobaczyć, ale ja na tym tle jestem nienormalny, więc mnie to razi. Z tego co wiem nie jest to problem odosobniony. Gdyby nie ten fakt, etui byłyby idealne, bo chronią telefon, nie pogrubiając go za bardzo.

Obecnie używam silikonowego etui Nilllkin Nature, które o dziwo wygląda dość znośnie (tzn. prawie w ogóle go nie widać) i póki co nie zaobserwowałem w nim powyższego problemu (a jestem po urlopie nad jeziorem, gdzie piasku i paprochów pod dostatkiem).

Co za problem nakleić na tył telefonu zwykła folie ochronna? Posiadam przezroczyste etui Ringke Fusion i nie mam problemu z tym, że paprochy rysują mi telefon, co najwyżej mogą mi folie zniszczyć - w razie czego nakleję nowa, a iPhone wciąż pozostanie jak nowy. Wystarczy co jakiś czas ściągnąć etui i przetrzeć cały telefon :)

#5544 tribal07

tribal07
  • 15 postów

Napisano 07 września 2016 - 06:38

Co za problem nakleić na tył telefonu zwykła folie ochronna? Posiadam przezroczyste etui Ringke Fusion i nie mam problemu z tym, że paprochy rysują mi telefon, co najwyżej mogą mi folie zniszczyć - w razie czego nakleję nowa, a iPhone wciąż pozostanie jak nowy. Wystarczy co jakiś czas ściągnąć etui i przetrzeć cały telefon :)

No wiesz, do głowy by mi nie przyszło mając etui, dodatkowo zakładać jeszcze folię na tył telefonu (to już jest zboczenie :) ). Poza tym regularnie wyciągałem telefon i go czyściłem, z tym że po pewnym czasie zauważyłem, że odpryski tworzyły się też na samym etui, przez co czyszczenie traciło już sens.

#5545 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 07 września 2016 - 07:08

Ja miałam folie pod etui, ale było to widoczne i mnie drażniło.

iPhone 14 PRO Max

#5546 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 07 września 2016 - 09:15

5/5S/SE. Żadne cienkie (0,2-0,3 mm) silikonowe etui nie chroni przed wpadaniem brudu (nie wspominając o amortyzacji przy upadku) bo po prostu jego brzegi nie przylegają dobrze do krawędzi telefonu. Testowałem kilka różnych w sklepie i w żadnym przypadku to nie było to to o co mi chodziło, dodatkowo rozciąga się. Trzeba użyc sporej siły aby założyć (naciągnąć) dobrze przylegające etui. Poza tym IMHO w przypadku 4" nie musi być ono bardzo cienkie a najlepsze jest takie, które pozwoli odkładać telefon ekranem do dołu bez żadnych watpliwości, że coś się z nim stanie. A tu niestety cienki silikon odpada. W tej masie dostępnych na rynku można kupić naprawdę dobre za 5 zł a można też wydać kilkadziesiąt na takie, z którego nie będziemy zadowoleni.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#5547 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 07 września 2016 - 09:19

Dlatego ja używam tylko sztywnego etui i telefon na razie przeżył wszystko :) Nawet szkło nie pękło po upadku ze schodów :P

iPhone 14 PRO Max

#5548 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 07 września 2016 - 13:09

Wychodzi na to że lepiej nie używać etui. Ciekawi mnie mina użytkownika który nosił telefon przez rok ze szkiełkiem na ekranie w etui - wyciąga telefon a ten wygląda jakby ktoś nim orał po betonie. 

#5549 bartek46op-51fde00dfc

bartek46op-51fde00dfc
  • 150 postów

Napisano 08 września 2016 - 08:49

Skusilem sie na to Nillkin Nature do Plusa w wersji white:

358aVMl.png

Wiecej zdjec: http://tufotki.pl/tzLAf

w dotyku fajne bo sie nie slizga, nie jest to tez material taki jak w Apple Silicone Case ktory zbiera caly syf z kieszeni, po bokach sa momentami takie chropowate powierzchnie oraz wyrazne logo producenta na tyle obudowy. Minimalnie wystaje nad ekran, aparat jest z tylu dobrze schowany i nie jezdzi po blacie. Fajny patent z zatyczkami na wejscie sluchawkowe i ladowarki ale przy docku trzeba sie gimnastykowac zeby to wsadzic do stacji  :P

jest prawie niewidoczne - jesli ktos sie nie zainteresuje to nie zauwazy, za ta cene polecam - nie psuje wygladu  :)

Użytkownik bartek46op edytował ten post 08 września 2016 - 08:49

7 Plus 128GB Jet Black / MBP 13" Retina 2015

#5550 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 września 2016 - 09:29

A jak z paprochami z kieszeni, wpadają pod etui?

Skad kupowałeś? Na stronie http://www.nillkin-sklep.pl/ jest tylko do 6, będzie pasować do 6s? 

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 08 września 2016 - 09:38

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych