Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7539 odpowiedzi w tym temacie

#4901 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 czerwca 2015 - 22:19

Zamawiał ktoś z kolegów na chińskim odpowiedniku znanego portalu aukcyjnego podróbkę applowego etui do iPhone 6/6+?? Jak z jakością? Czy etui jest nie warte uwagi i lepiej jednak uderzyć w oryginał lub coś innej firmy??

#4902 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 14 czerwca 2015 - 23:25

ze 3 dtrony wczesniej wszystko opisane

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#4903 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 14 czerwca 2015 - 23:32

Koledzy chwalili ale ja uważam, że lepiej uderzać w oryginał. 

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#4904 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 czerwca 2015 - 13:29

Niestety linki ktore są umieszczone juz te osoby nie sprzedają. Ma ktoś może jakieś sprawdzone źródło by kupic coś przyzwoitego?

#4905 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 14:28

Przyzwoite to są oryginały :D Bierz.

#4906 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 16:17

Niestety linki ktore są umieszczone juz te osoby nie sprzedają. Ma ktoś może jakieś sprawdzone źródło by kupic coś przyzwoitego?

szukaj na aliexpress sprzedawców z dobrymi ocenami i dużą ilością sprzedanych produktów. 
sam kupiłem jakiś czas temu podróbkę spigen sgp. logo identyczne, jakość też bardzo dobra. żeby nie było to mam w domu też oryginalny produkt od spigen. 

Przyzwoite to są oryginały :D Bierz.

gościu daj mu spokój z tym oryginałem. zachowujesz się jakby to była jedyna słuszna opcja, a przecież mnóstwo jest ciekawych etui, w tym te z aliexpress.

ale w sumie to nie ma Ci się co dziwić, taki trochę psychofan apple'a z Ciebie. 90% twojego profilu na instragramie to rzeczy od apple, albo związane z apple. nawet kilkukrotnie umieszczasz pudełko tego samego produktu na różnych zdjęciach.

#4907 fusi

fusi
  • 19 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 18:45

Hej, zastanawiam się w czym nosić swojego 5s. Przez długi czas używałem wsuwanych pokrowców firmy bugatti i były całkiem okej ale w iphone lepiej chyba mieć jakiegoś case'a. Druga sprawa to jaka folia/szkło na ekran? Matte 3mk będzie w porządku? 
Widziałem w tk maxx różne pokrowce no ale nie wiem jak z ich wytrzymałością itp. Chce mieć pewność, że jak telefon upadnie mi na beton czy kafelki to się nie potłucze ;) Dzięki z góry. 

#4908 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 22:49

podłączam się do pytania fusi. szukam czegoś na iPhone 5s. 

telefon głównie ma być chroniony podczas treningu na siłowni i przed drobnymi upadkami.

obudowa/szkło/bumper musi oferować wejście na grubego jacka, bo taki mam w słuchawkach. dodatkowo powinna być ładna wizualnie, najlepiej czarna, lub przezroczysta z racji tego, że chciałbym zachować wygląd i wygodę telefonu. podoba mi się oryginalne czarne skórzane etui, ale tam występuje problem z wejściem słuchawkowym. spigen neo hybrid ex też jest ładny, ale już 2 razy mi się zniszczył, więc nie chce. myślałem też o samym szkle na przód i tył, ktoś tak używał iPhone'a? 

#4909 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 czerwca 2015 - 12:25

Etui udał mi sie kupic u tego sprzedawcy co koledzy wyżej. Zamówiłem czerwony, granat i szampański zobaczymy jak przyjdzie. A czy ktoś znalazł dobrego sprzedawcę z wersja sylikonowa Apple case dla iPhone 6

#4910 bakubus

bakubus
  • 42 postów

Napisano 16 czerwca 2015 - 14:51

A ja po prostu uwielbiam ludzi, którzy metalowe urządzenia wkładają w plastikowe obudowy - mistrzostwo.

#4911 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 17 czerwca 2015 - 10:01

a co powinienem zrobić w momencie gdy urządzenie leci mi z łap przez śliski metal? Liczę na mistrzowską poradę.

#4912 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 17 czerwca 2015 - 10:59

Tak jak powiedzial bambus metalowe urzadzenie wlozyc w plastikowa obudowe, ale z guma z tylu, np speck candyshell grip (powinno sie bardzo dobrze trzymac tak samo jak teraz iP5S w tym casie).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4913 ak6

ak6
  • 31 postów

Napisano 17 czerwca 2015 - 13:28

To było raczej retoryczno sarkastyczne pytanie do kolegi bakubusa ;)

Idąc za tym tokiem rozumowania, to można poradzić: rozgrzać metal - nie weźmiesz do łapy :D

#4914 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 19 czerwca 2015 - 11:38

kupiłem czarne etui apple do iPhone 5s.

świetne wykonanie, idealnie pasuje do telefonu. etui jest miłe w dotyku i sprawia wrażenie, że mamy do czynienia z rzeczą luksusową. polecam! 

#4915 neoxxx3

neoxxx3
  • 38 postów

Napisano 21 czerwca 2015 - 13:44

Ja dla odmiany napiszę "w czym nie nosić iphone 6..."

Zakupiłem etui SGP Spiegen NEO Hybrid for iPhone 6. Etui składa się z gumowanego casea ze specjalną "pajęczynową powłoką" absorbującą wstrząsy (jasne, jasne) i okalającej ramki. 

Cena 90+ zł, zakupione u autoryzowanego resellera w Polsce wraz z indywidualnym numerem seryjnym i certyfikatem - towar oryginalny w 100%.

Telefon prezentuje się w tym bardzo dobrze i solidnie, świetnie leży w dłoni nie ślizga się i nie pogrubia ale.. jakość wykonania jest na żenująco niskim poziomie - dramat. Ramka plastikowa - totalna tandeta. W tej cenie można było wrzucić jakieś aluminium... Ramka 3-krotnie mi pękła w tym samym miejscu przy ściąganiu. Etui 2-krotnie reklamowałem - otrzymywałem nową ramkę. 3 raz nie reklamuję bo szkoda nerwów. Obchodziłem się już z nim naprawdę jak z jajkiem przy ściąganiu - nic z tego i tak pękło. 3 razy. Nie polecam tego badziewia.

Wzorem kolegów z wczesniejszych stron - zamówiłem za kilka groszy zamienniki etui do APPLE - jeden skórzany i jeden silikonowy.

ejp4wwX.png

SGP SPIEGEN NEO HYBRID - NIE KUPUJCIE TEGO G**WNA!

Użytkownik neoxxx3 edytował ten post 21 czerwca 2015 - 14:00

Retina Macbook Pro 13 late 2014 | 256 SSD | 8GB RAM | Intel Iris / MAC MINI 2012 fusion drive 500+128SSD | 10 GB RAM | Intel HD 4000

iPhone 6 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 16 GB Cellular + 3G | iPod Shuffle 9G 2GB

#4916 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 czerwca 2015 - 13:58

Ja dla odmiany napiszę "w czym nie nosić iphone 6..."

Zakupiłem etui SGP Spiegen NEO Hybrid for iPhone 6. Etui składa się z gumowanego casea ze specjalną "pajęczynową powłoką" absorbującą wstrząsy (jasne, jasne) i okalającej ramki. 

Cena 90+ zł, zakupione u autoryzowanego resellera w Polsce wraz z indywidualnym numerem seryjnym i certyfikatem - towar oryginalny w 100%.

Telefon prezentuje się w tym bardzo dobrze i solidnie, świetnie leży w dłoni nie ślizga się i nie pogrubia ale.. jakość wykonania jest na żenująco niskim poziomie - dramat. Ramka plastikowa - totalna tandeta. W tej cenie można było wrzucić jakieś aluminium... Ramka 3-krotnie mi pękła w tym samym miejscu przy ściąganiu. Etui 2-krotnie reklamowałem - otrzymywałem nową ramkę. 3 raz nie reklamuję bo szkoda nerwów. Obchodziłem się już z nim naprawdę jak z jajkiem przy ściąganiu - nic z tego i tak pękło. 3 razy. Nie polecam tego badziewia

ejp4wwX.png

Za taką cenę oczekiwałem czegoś więcej - wzorem kolegów z kilkunastu postów wyżej - zakupiłem "chwalony" przez nich zamiennik etui apple z chinskiego portalu. 

Ja zadowolony z pokrowcy tej firmy na 5S kupiłem sobie do 6 Neo Hybrid Metal. Pokrowiec przyszedł i pierwsze wrażenie. Wykonanie tandetne jak chińska podróbka, pokrowiec powiększa strasznie telefon, ale najlepsze, że ramka cała porysowana. Na szczęście pokrowiec odesłałem i dostałem pieniądze z powrotem (nawet za przesyłkę oddali). Potem kupiłem Neo Hybrid EX, który z kolei miał źle umiejscowione przyciski i ich wciskanie jest bardzo utrudnione. Również odesłałem i zwrot dostałem, ale  nigdy więcej pokrowcy tej firmy już nie kupie.

Użytkownik Danioo edytował ten post 21 czerwca 2015 - 13:58

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

#4917 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 21 czerwca 2015 - 14:04

szukaj na aliexpress sprzedawców z dobrymi ocenami i dużą ilością sprzedanych produktów. 
sam kupiłem jakiś czas temu podróbkę spigen sgp. logo identyczne, jakość też bardzo dobra. żeby nie było to mam w domu też oryginalny produkt od spigen. 

gościu daj mu spokój z tym oryginałem. zachowujesz się jakby to była jedyna słuszna opcja, a przecież mnóstwo jest ciekawych etui, w tym te z aliexpress.

ale w sumie to nie ma Ci się co dziwić, taki trochę psychofan apple'a z Ciebie. 90% twojego profilu na instragramie to rzeczy od apple, albo związane z apple. nawet kilkukrotnie umieszczasz pudełko tego samego produktu na różnych zdjęciach.

Nie, nie zachowuję się jak psycho fan ale skoro wiem, że oryginalne etui chroni bardzo dobrze to polecam. Telefon wypadł mi z wysokości ucha nie raz na kafelki, beton i telefon cały - był w silikonowym. 

Kupiłem z ciekawości te z aliexpress i wiem jedno, telefonu w tym bym nie nosił. Oddałem znajomemu...

Co do zdjęć to chyba pomyliłeś konta... gdzie mam 90% zdjęć z apple? Gdzie wstawiam kilkakrotnie te same pudełka? ;x

kupiłem czarne etui apple do iPhone 5s.

świetne wykonanie, idealnie pasuje do telefonu. etui jest miłe w dotyku i sprawia wrażenie, że mamy do czynienia z rzeczą luksusową. polecam! 

I teraz pasuje powiedzieć... a nie mówiłem? 

#4918 serafin21

serafin21
  • 22 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 13:12

Ja 6 nosze w skórzanym etui od Apple, naprawdę dobrze wygląda i już mi tak nie wypada z rąk :)

#4919 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 14:52

Ja najpierw nosiłam w puro koloru mlecznego, a teraz Moshi, podobno najlepsze etui.

iPhone 14 PRO Max

#4920 mati_as

mati_as
  • 475 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 czerwca 2015 - 16:42

Używa ktoś bumpera Nillkin Gothic lub love mei? Chodzi mi o aspekt rysowania ramki, nie zostawiają śladów? Tak, tak wiem od środka jest pianka, ale chodzi mi o dłuższe używanie w/w "zderzaków".

Szukam minimalistycznego bumpera, a te idealnie pasują ::)

#4921 neoxxx3

neoxxx3
  • 38 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 18:13

Używa ktoś bumpera Nillkin Gothic lub love mei? Chodzi mi o aspekt rysowania ramki, nie zostawiają śladów? Tak, tak wiem od środka jest pianka, ale chodzi mi o dłuższe używanie w/w "zderzaków".

Szukam minimalistycznego bumpera, a te idealnie pasują : :)

Miałem kiedyś vapor elementcase na iphone 4. Telefon swietnie w tym wyglądał, dobrze chronił ale tylko krawędzie - niestety bumper nie wystawał poza ekran i tył. Źle wspominam natomiast samą użyteczność... montaż na śrubki praktycznie uniemożliwiał demontaż gdzieś poza domem np, żeby podłączyć minijackiem głośniki na imprezie (większa wtyczka niż przy słuchawkach apple). pomiędzy bumperem a telefonem gromadziły się tony kurzu i niestety ale pozostawiał ślady na ramce pomimo gąbki wewnątrz.

Retina Macbook Pro 13 late 2014 | 256 SSD | 8GB RAM | Intel Iris / MAC MINI 2012 fusion drive 500+128SSD | 10 GB RAM | Intel HD 4000

iPhone 6 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 16 GB Cellular + 3G | iPod Shuffle 9G 2GB

#4922 iPadMini 3th

iPadMini 3th
  • 69 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 15:20

Jakiego case polecacie na iPhone'a 5c?
Oryginalnego od Apple czy co innego?

#4923 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 17:48

Moshi, z tańszych Puro. Najlepsze ze sprawdzonych na różnych iP.

iPhone 14 PRO Max

#4924 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 18:41

Ja polecam od siebie Speck CandyShell Grip. Bardzo dobrze trzyma się w ręce (jedynym mankamentem jest to, że szybko plastikowa powierzchnia się rysuje i gdy popatrzysz pod światło, to widać niestety te rysy). A tak to wygląda:

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#4925 Danioo

Danioo
  • 1 057 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 czerwca 2015 - 20:33

Używałem takiego do 5S (biało niebieski) i był rewelacyjny. Najlepszy case na iPhone'a jaki kiedykolwiek miałem. Jedynym minusem jest jego słaba dostępność w Polsce (kiedyś udało mi się go kupić w TKMAXX za 29,99 zł - cena rewelacyjna jak za ten pokrowiec).

iMac 21,5 Mid 2014 (1,4GHz,8GB,500GB) + 128GB SSD USB | MacBook Air 11 Early 2014 (1,4Ghz,4GB,256GB)

Samsung Galaxy S8 Arctic Silver / iPhone 7 Matte Black 32GB 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych