Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

W czym nosić iPhone’a, iPoda Touch?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7549 odpowiedzi w tym temacie

#3726 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 12:12

jabłkowy, o coś takiego mi właśnie chodzi, tylko cena trochę odstrasza. Za dużo już wydałem na te etui, które później okazywały się jakościowo podobne do tych za 20zł z allegro.

#3727 minime

minime
  • 15 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 14:35

Ja z kolei polecam [url=http://www.ithings.pl/pl/p/Moshi-iGlaze-Graphite-Black%2C-Etui-dla-iPhone-5/1176]Moshi iGlaze[/url] - jest co prawda 2 razy droższe od Plasmy, ale jak dla mnie bardziej eleganckie niż taki silikonowy ;) Dobrze dopasowany i w kilku wersjach kolorystycznych, więc każdy coś może pod siebie dobrać... Parę delikatnych upadków zaliczyło i jeszcze się nie rozpadło, więc z wytrzymałością jest całkiem nieźle.

Ja mam odmienne zdanie - wykosztowałam się na iGlaze'a, ale nie jestem zadowolona. Może jestem zbyt wymagająca i żaden futerał nie spełni moich oczekiwań, ale względem deklaracji producenta rozczarowała mnie grubość, bo jednak czuję różnicę, trudniej mi się z tym futerałem dostać do przycisków, rzekomo antypoślizgowa powierzchnia z tyłu wydaje mi się symbolicznie antypoślizgowa (owszem, nie jest śliska, ale nie zapewnia też specjalnej przyczepności).

Ogólnie jak na cenę, subiektywnie oceniam ten futerał jako bardzo średni.

Prawdę mówiąc powoli zaczynam się zastanawiać, czy jest sens wydawania większych pieniędzy na futerał ( o ile nie kupuje się takiego, który ma być hiper-mega-zabezpieczający, chroniący przy upadku itd.). Dla czystego eksperymentu zamówię sobie coś taniego, jestem ciekawa, czy i jaką zobaczę różnicę... Może mam za duże oczekiwania?

#3728 jabłkowy

jabłkowy
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2013 - 16:23

@kostner nie miałem osobiście styczności z tym etui, ale z opini internetowych wynika, że jakość case'a jest wysoka. Podobny case oferuje dbramante1928, ale to dla iPhone'a 5

#3729 Olson

Olson
  • 19 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 18:34

A ja w czerwcu kupiłam Etui Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM Bumper iPhone 5. Niestety na początku sierpnia bumper popękał, podobno idzie już do mnie nowy... Mimo wszystko po etui za 150zł spodziewałam się czegoś wiecej.

#3730 ilicz911

ilicz911
  • 64 postów
  • SkądUstroń

Napisano 25 sierpnia 2013 - 11:32

Możecie podesłać jakieś sprawdzone linki do bumperów (iPhone 5) jest taki wybór , że nie wiem który wybrać. Z góry dzięki.

#3731 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 sierpnia 2013 - 14:56

Jedzie do mnie kolejny case ;) Jelly Clear Etui Case Przezroczysty iPhone 4 4s +f (3478165893) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

#3732 aeroxer

aeroxer
  • 20 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 16:22

Możecie podesłać jakieś sprawdzone linki do bumperów (iPhone 5) jest taki wybór , że nie wiem który wybrać. Z góry dzięki.

Ja standardowo polecam aluminiowego bumpera Sworda ORYGINAŁ LJY SWORD 5+ - ETUI BUMPER IPHONE 5 - WWA (3495358961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub innego wykonanego z aluminium - unikniesz nie potrzebnych wydatków w przyszłości, aluminium nie pęknie. Ja swojego używam kilka miesięcy i niema oznak zużycia.
Nie kupuj SGP bo jak tu po komentarzach na forum widać nie warte tych pieniędzy.

#3733 chevre

chevre
  • 1 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 17:37

Szukam jakiegoś case'a do ip5 (czarnego)
Zastanawiałem się nad Puro Fog Cover. Zależy mi na tym, żeby telefon nie stracił nadto swojego wyglądu, natomiast ten case nie chroni górnej i dolnej krawędzi na czym mi zależy bo często stawiam tel. pionowo w samochodzie.

Ewentualnie może coś takiego: [url=http://allegro.pl/etui-spigen-sgp-linear-ex-slim-metal-iphone-5-fv-i3478618084.html]Etui Spigen SGP Linear EX SLIM Metal iPhone 5 FV (3478618084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]
tylko czy nie będzie rysowało obudowy?

#3734 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 20:43

Ile chcesz wydac?

- - - Połączono posty - - -

A ja w czerwcu kupiłam Etui Spigen SGP Neo Hybrid EX SLIM Bumper iPhone 5. Niestety na początku sierpnia bumper popękał, podobno idzie już do mnie nowy... Mimo wszystko po etui za 150zł spodziewałam się czegoś wiecej.

To troche lipa jak na tak drogi case

#3735 aquater

aquater
  • 2 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 16:52

koledzy a co powiecie o tej aukcji?
[url=http://allegro.pl/lunatik-taktik-premium-protector-case-iphone-5-5g-i3484979789.html]LUNATIK TAKTIK PREMIUM PROTECTOR CASE iPHONE 5 5G (3484979789) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

szukam jakiegoś lunatika na swojego i jak się domyślam, większość to chińczyki.....
Jak z jakością tego? pchać się w te panele?
Jak odróżnić od oryginału?

#3736 Genizon

Genizon
  • 5 postów

Napisano 26 sierpnia 2013 - 21:28

Witam,
Niedawno nabyłem iPhona 4 z którego jestem mega zadowolony i chciałbym sprawić mu jakąś ochrone, żeby nie skończył jak mój poprzedni telefon (#wdrobnymak). Kupiłem na allegro jakieś chińskie silikonowe etui, które okazało się niespasowanym, twardym plastikiem z garażu i jedyne co dało się z nim zrobić to wyrzucić do kosza. Chce kupic jakiś aluminiowy bumper, ale zależy mi na tym, aby nie był za gruby. Znalazłem coś takiego:
[url=http://allegro.pl/ultra-cienki-bumper-0-7mm-zderzak-iphone-5-4-4s-al-i3491315642.html]Ultra cienki Bumper 0.7mm Zderzak iPhone 5 4 4s Al (3491315642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]
Jedyne co powstrzymuje mnie przed kupnem to to, że żaden producent nie przyznaje się do tego bumpera! Miał go ktoś? Warto kupić? Zachęca mnie do niego wygląd - jest mega cienki.

#3737 elDOu

elDOu
  • 9 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 08:55

Witam,

zadam trochę inne pytanie niż większość

szukam etui do iP5, w którym wygląd jest ważny, ale delikatnie drugorzędny.
Zależy mi przede wszystkim na nie niszczeniu telefonu.

początkowo kupiłem silikonowe, który to materiał sprawdził się świetnie w iP4, jednak w tym przypadku materiał się rozciągnął i telefon delikatnie lata + gromadzi się kurz rysujący grafitową obudowę ..
[url=http://allegro.pl/nowosc-silikon-etui-pokowiec-do-apple-iphone-5-i3439194969.html]NOWOŚĆ!!! Silikon Etui Pokowiec do Apple iPhone 5 (3439194969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

następnie kupiłem plastikowe, które niby dobrze przylega i nieźle wygląda, ale już po tygodniu uzytkowania porysowało mi dosyć mocno ramę telefonu (w szczególności narożniki)
[url=http://allegro.pl/etui-dream-mesh-iphone-5-folia-lcd-zobacz-warto-i3369503500.html]Etui DREAM MESH IPHONE 5 + FOLIA LCD ZOBACZ WARTO! (3369503500) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

czy jest zatem, według Was, jakiś złoty/sprawdzony środek (etui), które dobrze się prezentuje (chodzi głównie o zachowanie smukłości telefonu), a przy tym nie działa destrukcyjnie na obudowę?

z góry dziękuję za rady i opinie

#3738 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 sierpnia 2013 - 09:30

elDOu chyba takie będzie Ci odpowiadało Jelly Clear Etui Case Przeźroczysty iPhone 5 4s 4 (3435674606) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Z tego co mi wiadomo jakościowo jest takie samo jak oryginalny produkowany przez samsunga silikonowy(?) case do s3, do "pomacania" jest w MM i sklepach firmowych ;) Sam też je zamówiłem, jak już wpadnie w moje ręce coś o nim zapewne napisze.

#3739 elDOu

elDOu
  • 9 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 14:44

maniakse, wydaje mi się jednak, że jest to praktycznie to samo, co wspomniane przeze mnie etui [url=http://allegro.pl/nowosc-silikon-etui-pokowiec-do-apple-iphone-5-i3439194969.html]NOWOŚĆ!!! Silikon Etui Pokowiec do Apple iPhone 5 (3439194969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

#3740 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 16:38

elDOu, polecam Ci speck candyshell, jak i jego wszelkie odmiany. Wiem, że tanie nie jest, ale dobrze chroni i idealnie przylega do telefonu.

#3741 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 sierpnia 2013 - 17:52

Te do którego link wkleiłem jest hmmm "grubsze", zabudowane z każdej strony, nie rozciąga się jak te "supercienkie" 0,5mm ;)

#3742 janek.tys

janek.tys
  • 15 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 08:49

[url=http://www.thinkbym.com/collections/types?constraint=iphone-5&q=iPhone+Bumper]iPhone Bumper | designed by m[/url]

Czy ktoś już miał z tym styczność? Bumper wygląda atrakcyjnie, zdaje się być kompatybilny z adapterem 30pin-lightning. Martwią nieco sygnały o pogorszeniu zasięgu i odstrasza cena. Jak wygląda sprawa zasięgu przy innych aluminiowych bumperach?

#3743 Another Case

Another Case
  • 14 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 09:11

Miałam tzw. Osłonki na boki iPhona, na plecki i boki oraz Etui skórzane. Z tego wszystkiego doszłam do wniosku, że nie będę go niczym zakrywać itp. Mogę dodać jeszcze, że obudowa porysowała mi delikatnie boki telefonu.

#3744 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 28 sierpnia 2013 - 21:13

elDOu, polecam Ci speck candyshell, jak i jego wszelkie odmiany. Wiem, że tanie nie jest, ale dobrze chroni i idealnie przylega do telefonu.

Dolaczam sie

Witam,

zadam trochę inne pytanie niż większość

szukam etui do iP5, w którym wygląd jest ważny, ale delikatnie drugorzędny.
Zależy mi przede wszystkim na nie niszczeniu telefonu.

początkowo kupiłem silikonowe, który to materiał sprawdził się świetnie w iP4, jednak w tym przypadku materiał się rozciągnął i telefon delikatnie lata + gromadzi się kurz rysujący grafitową obudowę ..
NOWOŚĆ!!! Silikon Etui Pokowiec do Apple iPhone 5 (3439194969) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

następnie kupiłem plastikowe, które niby dobrze przylega i nieźle wygląda, ale już po tygodniu uzytkowania porysowało mi dosyć mocno ramę telefonu (w szczególności narożniki)
Etui DREAM MESH IPHONE 5 + FOLIA LCD ZOBACZ WARTO! (3369503500) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy jest zatem, według Was, jakiś złoty/sprawdzony środek (etui), które dobrze się prezentuje (chodzi głównie o zachowanie smukłości telefonu), a przy tym nie działa destrukcyjnie na obudowę?

z góry dziękuję za rady i opinie

Speck candyshell albo candyshell grip

Witam,
Niedawno nabyłem iPhona 4 z którego jestem mega zadowolony i chciałbym sprawić mu jakąś ochrone, żeby nie skończył jak mój poprzedni telefon (#wdrobnymak). Kupiłem na allegro jakieś chińskie silikonowe etui, które okazało się niespasowanym, twardym plastikiem z garażu i jedyne co dało się z nim zrobić to wyrzucić do kosza. Chce kupic jakiś aluminiowy bumper, ale zależy mi na tym, aby nie był za gruby. Znalazłem coś takiego:
Ultra cienki Bumper 0.7mm Zderzak iPhone 5 4 4s Al (3491315642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jedyne co powstrzymuje mnie przed kupnem to to, że żaden producent nie przyznaje się do tego bumpera! Miał go ktoś? Warto kupić? Zachęca mnie do niego wygląd - jest mega cienki.

Za ta cene nie mozesz sie spodziewac jakiegos mega super jakosci

#3745 Gutor

Gutor
  • 20 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 08:41

iPhone Bumper | designed by m

Czy ktoś już miał z tym styczność? Bumper wygląda atrakcyjnie, zdaje się być kompatybilny z adapterem 30pin-lightning. Martwią nieco sygnały o pogorszeniu zasięgu i odstrasza cena. Jak wygląda sprawa zasięgu przy innych aluminiowych bumperach?

Pisałem o tym kilka stron wcześniej, poszukaj :)

Ogólnie, po za ceną (cena + cło) wszystko w porządku

#3746 janek.tys

janek.tys
  • 15 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 12:28

Pisałem o tym kilka stron wcześniej, poszukaj :)

Ogólnie, po za ceną (cena + cło) wszystko w porządku

Rzeczywiście, dzięki:) Możesz zdradzić jaki był całkowity koszt i jaki kolor zamówiłeś? Podobno black slate minimalnie różni się od odcieniem od obudowy iPhone'a...

#3747 aeroxer

aeroxer
  • 20 postów

Napisano 29 sierpnia 2013 - 13:56

Rzeczywiście, dzięki:) Możesz zdradzić jaki był całkowity koszt i jaki kolor zamówiłeś? Podobno black slate minimalnie różni się od odcieniem od obudowy iPhone'a...

Design by M - to żadne rewolucyjne etui, za te piniądze lepiej kup Element Case'a albo Sword'a.
Przynajmniej zapłacisz za jakość i oryginalny design i będziesz zadowolony.
Etui które prezentuje Design by M to nic innego jak etui z ebay'a za 10$ z ich znaczkiem i opakowaniem, nie jest to ich opatentowany wymysł, pewnie dlatego nie osiągnęli publiki na świecie.

#3748 janek.tys

janek.tys
  • 15 postów

Napisano 30 sierpnia 2013 - 10:38

Design by M - to żadne rewolucyjne etui, za te piniądze lepiej kup Element Case'a albo Sword'a.
Etui które prezentuje Design by M to nic innego jak etui z ebay'a za 10$ z ich znaczkiem i opakowaniem, nie jest to ich opatentowany wymysł, pewnie dlatego nie osiągnęli publiki na świecie.

Diabeł tkwi w szczegółach. Przejrzałem mnóstwo produktów tego typu, zarówno markowych, jak i tych za 10$ z ebay. Większość z nich odpada ze względów funkcjonalnych lub estetycznych. Trudno znaleźć bumper, którego wycięcie na złącze lightning będzie pasowało do adaptera z 30 pin i taki, który nie będzie znacząco zmieniał wyglądu iPhone'a. Gdyby nie to pierwsze, już dawno bym używał Sworda.

#3749 Gutor

Gutor
  • 20 postów

Napisano 02 września 2013 - 08:55

Około 350 zł.

Z tym oryginalnym designem raczej bym nie przeginał.. Jak dla mnie te bumpery wyglądają tragicznie. Design by M jest zupełnie prosty, bez jakichś pogrubień, krzywych itp. O ile nie użytkowałeś wspomnianego bumpera, to porównywanie nonamowych bumperów z ebay za 10$ z bumperem, jest nie na miejscu.

#3750 mikoz

mikoz
  • 10 postów
  • SkądLPU, pl

Napisano 02 września 2013 - 21:33

Witam,
Koledzy co sądzicie o tej aukcji?

[url=http://allegro.pl/etui-incipio-dual-pro-iphone-5-solidne-mocne-i3464888871.html]Etui INCIPIO DUAL PRO - iPhone 5 - solidne mocne (3464888871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

Chciałbym kupić to etui, ale nie wiem czy to nie podróbka.
Na tej aukcji jest bardzo dobra cena(większość aukcji jest w granicach 80-100zł) i to wzbudza moje podejrzenia co do oryginalności.
W ogóle może ktoś z forumowiczów posiada takowe etui i wypowie się na jego temat.

Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych